Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (542. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.855
Cevap
112
Favori
1.091.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar celp dönemim Ocak 15'teki grupta olacakken bir anda Aralık 15'e çekilmiş grubum. İşim gereği önceden planlanöış bir yurt dışı seyahatim söz konusu.

Bir sonraki döneme erteleme talep etmek için geçici bulunduğum ülkede konsolosluktan yazı göndermem gerektiği bildirildi askerlik şube tarafından.

Sizce nasıl bir yol izlemeli bu talebi nasıl ve ne gerekçe ile oluşturmalıyım.

Eğer kabul olmazsa hem bedelli ücretim hem de bedelli hakkım gidiyormuş şubenin dediğine göre

• lemforder kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/8d8c22962da949bf85d4a57331750d23

Ocak ayında bedelli celbi yok ki. Son grup 12 Aralık. Bir de başvurduğunuz şey, yurt içi bedelli askerlik mi? Yoksa dövizle askerlik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 5 Aralık 2024; 11:4:0 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Ya biz ocak diye biliyormuşuz. Biraz o yüzden afalladık. Yok yurt içi bedelli. İş seyehatim 26 sında bitip döneceğim ama katılış 15inde konsolosluğa gitmeden önce bir fikir verseniz çok sevinirim

• lemforder kullanıcısına yanıt

Sevk belgesini almak için 12 aralığa kadar süreniz var. Eğer Türkiye'deyseniz buradan halletmeye çalışın. Bakaya kaldıktan sonra yurt dışından işlem yaptırmak kurtarmayabilir.

Bedelli hakkınızı yakarsanız geri dönüşü de yok. Paranızını iade ederler, 6 ay er olarak gidersiniz.

Sevke ilişkin mazeret hallerinden faydalanabilirseniz,

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevke-iliskin-mazeret-hallerinde-erteleme-islemleri

• Arkadaşlar merhaba konuşulduysa göremedim o yüzden soruyorum kusura bakmayın, şuan bedelli askerliğe başvursam 2025 yılın da tahmini hangi ayda giderim askere.2024 aralıkta başvurup 2025 şubatta çağırma ihtimalleri var mıdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • siyahlee97 kullanıcısına yanıt

Celp tercihi sunuluyor size, edevlette hizmet tercihini yaparken istediğiniz gibi sıralama yaparsınız. Ocak ayını en sona atarsınız (bedelli celbi olmadığı için)

Ama her ayın/celbin belli bir kotası var. O kota dolduğunda diğer aylara kaydırıyorlar. Kendinize göre sıralayın. Şansınıza ne çıkarsa. İlk 3 tercihten biri gelebilir.

Yerler belli olduktan sonra 3 defa değiştirme hakkı da tanınıyor. Kalan aylardan kotası dolmayan biri ile değiştirebiliyorsunuz. Değişiklik hakkını kullandıktan sonra sevk belgesini almak için en yakın askerlik şubeye gitmeniz gerekebilir.

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 10 Aralık 2024; 1:6:11 >
    Cevabınız için çok teşekkür ederim, ben şuan tecil bozup işlemleri başlatıp 2025 eylül gibi gitmek istiyorum söylediğinize göre bu mümkün değil mi.
    Kafamı karıştıran şey 2024 de başvuru yaptığım için 2025 de en erken çağırmalarından çekiniyorum

Bedellide esneklik sağlıyorlar. Normal 6-12 ay askerlik gibi değil.

Kaldı ki çıkan celbi/tarihi beğenmediniz. Aynı yıl içinde kalmak kaydıyla 3 defa değiştirme hakkınız var. Edevletten yapabilirsiniz.

Tekrardan teşekkür ederim bir de internetten baktığım da bedelli ücreti başvurudan 2 ay içinde yatırılır denmiş ben 2024 ücretine zam gelmeden yıl bitmeden yatırmam gerekiyor mu yoksa başvuru yapmam yeterli mi sizce

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/02df52ce9b0d476aaee8e08f26ecca46

217871 TL ücret, 31 Aralık 2024 saat 23.59a kadar geçerli. Artık 2 ayınız yok. Hatırlatma duyurusu 1-2 hafta içinde yayınlanır. Burayı takip edersiniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

• Bedelliye xiaomi dioqin f22 goturen var mi? Sorun cikariyorlar mi?

• ASAL yoklama işlemini ve sağlık raporunu hallettim ancak sistemde tercih yapma kısmına dair bir şey çıkmıyor. ASAL yoklama süreç takibi kısmına tıklayınca sayfa bulunamadı uyarısı veriyor. Aynı durumu yaşayan var mı?

• Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

Çıkar dostum. Herkes bu tür telefonların farkında, orda size girişte, içerde şöyle bir uyarı yapılacak: üzerinde akıllı telefonu olan yada tuşlu gibi görünüp ama andriod olan herkes çıkarsın teslim etsin.

Kısaca andriod, ios yasak. Komutanlar zaten genç insanlar hepsi teknolojiye hakimler illa sokacam diyorsanız kaçak sokman lazım ancak eğer yakalanırsan +6 gün yersin. Amasya Ekim celbinden geldim şansa bak berkcan güven de oraya düşmüş biz çıkarken kendisi baktıyordu sorun bakalım neden? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 13 Aralık 2024; 16:8:11 >
  • yarın saat 2 gibi teslim oluyorum bakalım. 8 ocakta görüşürüz arkadaşlar :) editlerim gelince

• Celp tercih sıralamasını değiştirmek istiyorum, henüz ücreti yatırmadım. E-devlet üzerinde güncelle diye bir seçenek bulunmuyor. Ücreti ödedikten sonra mı bu seçenek gelecektir yoksa şubeye mi gitmem gerekiyor?

• Sanırım açıklandı dediğiniz gibi oldu siteyi okudum. 13 Ocakta biten tecilimi bozmayacağım Aralık 2025 e atıcak ben de o zamana kadar ödeme yapıcam

• hem okuyup hem askere gitmek istiyorum seçeneğini seçtim ama bu seçeneği detaylı açıklayabilecek var mı?

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

hayır öyle şeyler yaptırmıyorlar.

sakın tıp okuyorum falan deme, revir ve bölük arasında gidip gelmekten 10 kilo verirsin.

gitmeden önce bana mesaj at sana bedellide yatmanın yollarını söyleyeyim. 

• 2019 da işsiz kalmayayım diye yapmıştım 15.000 TL ye şimdi uçmuş

• 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.