Çok kolay kolay öyle bir durum olmuyor hocam ama, öncelikle mutlaka bi boyun cüzdanı alın kendinize, paranızı kartınızı vs onda tutun. Onun harici de iki tane kilit alın, bir tane bot için bir tane dolap için yeter artar. Eşya çalınma durumu Kep (şapka)'da oluyor olursa, şapkanı kaybedersen askerlik uzuyor veya en azından komutanlar öyle tehdit ediyor geri topluyorlar çünkü bittiğinde ve sürekli takmak zorundasın, kendi şapkasını bi yerde unutan boş bulduğu başka bir taneyi aldığı vs olabiliyor. Yani merak etmeyin donunuzu vs çalan olmaz ama yine de dolabınızı ve botlarınızı kitlemekte fayda var. Botu da temelli çalmıyorlar da sürekli ayakta olduğundan numara sıkıntısı olabiliyor ve değişmesi kesinlikle yasak, adam 42 numara alıyor mesela ayağını sıkıyor çaktırmadan başkasının 43ü ile değiştiriyor gibi durumlar olabiliyor. Bu söylediklerim sürekli olan şeyler değil tabi ki yani çok vahşi bir ortam gibi de düşünmeyin, benim askerlik dönemimde bir defa bot olayına bir defa şapka olayına denk geldim o da başka koğuşlarda olanı duydum sadece. Ama içiniz rahat etmesi için 2 tane en ufak boy kilit almak da zor bir şey değil. |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (549. sayfa)
-
-
hocam kamuflajla yatabiliyor muyuz peki ve şapkayı nereye koymamız lazım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 19 Ocak 2025; 13:9:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
23 Ocak'tan sonra bedelliye başvurulabiliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: processustransversus23teşekkürler hocam cevaplarınız için. eşyalarımızı karıştıran yürütmeye çalışanlar oluyormuş sanırım. bunu nasıl önleyebiliriz?
Önleyemezsiniz, dolaplarda kilit yeri var ama kilit takmak yasak çünkü kontrol ediyorlar. Belki akşam yatmadan önce kilit takarsınız kalkınca açarsınız anca öyle olur. Onun haricinde kışla da fotoğrafçı var bizi ilk haftada fotoğraf yerine götürüp fotoğraf çektirmişlerdi zorunlu değil ve ücretli, daha sonrada silah eğitim alanında gelip toplu çekmişlerdi.
Evet kamuflajla yatabiliyorsunuz ama tüm gün üstünüzde olan, terleyen, yerde sürünen, taşa toprağa oturduğunuz kıyafetler ile yatağa girmekte rahat olabilecekmisiniz? Orda çok ince bir uzun kollu ve eşofman veriyorlar kalınlarından götürün.
Şapka çalınmasından falan korkmayın kantinde satılıyor alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 19 Ocak 2025; 22:26:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2026 icin basvurursun artik sistem aciksa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben Erzincan'da yaptım hocam kantinde kep yoktu valla, Komutan kaybeden birinin ağzına etmişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 20 Ocak 2025; 1:18:8 > -
Hocam kamuflajla yatacak kadar bi ortam yok merak etmeyin kimse kimsenin kamuflajına göz dikmiyor
Etrafınızdakiler napıyo bu manyak der zaten kamuflajla yatmaya kalkarsanız.
Bizde dediğim gibi kep sıkıntı oluyordu bi, onun hakkında yukarda bi arkadaş kantinde satılıyor demiş ama bizde satılmıyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 19 Ocak 2025; 23:54:33 > -
Kep giderse *ot gider diye laf vardi, bi yerde unutmazsa veya birine vermezse kepi calmazlar kolay kolay.Kamuflajlada yatarsaniz dediginiz gibi hem pis hemde komutan gorurse kizabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Erzincan'da Aralık dönemi yaptım, Erzincan 59.Topçu Tugayı çıkanlara bilgi verebilirim sanırım bu hafta belli oluyor celpler.
-
Hazırmıyız beyler son 3 gün
Bizim kantinde(Amasya)komando bıçağı bile vardı, tabi askere satmıyorlar ama rütbe çıkartmaları, botlar, kazaklar, powerbank, Amasya çayı kahvesi her b.k vardı. Düştüğünüz yere göre değişiyor sanırım.
Bende Erzincan'da yaptım, Askeri malzeme dükkanında vardı sanki kep? Aralık celbinde vardı en azından
-
Ben geçen sene yaptım hocam geçen sene yoktu, sonradan eklenmiş olabilir, eklendiyse de iyi olmuş açıkçası Bizim dönem biri kepini kaybetmiş sonra başkasının kepini çalmıştı gece baya olay olmuştu kep derdine oradan hatırlıyorum satılmadığını
Kamuflajı pantolonu falan unutmuyorsun tabi bi yerde de kep o açıdan sıkıntıydı satıldığı gerçekten iyi olmuş
Bu arada geçmiş olsun Aralık ayında hiç çekilmez Erzincan ben Kasım'da yapmıştım soğuktan donuyorduk, özellikle eğitim alanının ta dağın yamaçlarında olması büyük işkenceydi. Tahminimce tören kantinde olmuştur yine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 20 Ocak 2025; 21:29:8 > -
Kantinde her şey vardı hocam dolu dolu baya vaktimizi bol bol PS3 salonunda gazinoda geçirdik havalar soğuk idi baya o yüzden az eğitim yaptık.Havalar soğuk olduğundan biz kepleri dolaplarda tuttuk hepimiz askeri renkte bere takıyorduk tugay komutanı sağolsun emir vermiş 1.Çekili Bataryadaydım ben nizamiyenin hemen ordaydım ve evet yemin töreni bizim yemekhanemizde yapıldı ailesi gelmeyenler 1 gün önceden etti ailesi gelenler ise çıkacağımız gün ettiler yeminleri.
-
PS3 salonu mu Aynı yerde mi yaptık emin olamadım hocam şimdi ya da baya ilerletmişler işleri desene, bizde 2 tane langırt vardı sadece ona da sıra gelmiyordu hayatta, anca TRT haber oynuyordu gazinoda
Havalar gerçekten aşırı soğuktu kasım ayında bile, sizi hiç hayal edemiyorum az eğitim ile yırtmanıza sevindim o açıdan. Bizde net herkes hastaydı soğuklardan dolayı revirden de düzgün bi ilaç alamıyorduk, biri gece havale gibi bişey geçirmişti hatta. Askerlik bittikten sonra 15 gün öksürük devam etmişti bence ciğerim boşalıyordu artık öksürmekten.
Komutanlar falan iyiydi Erzincan'da o açıdan bir zorluk yaşamadık ama soğuk ve eğitim alanının çok uzakta, ta dağın yamaçlarında olması mahfetmişti herkesi. Ki herkeste termal içlik falan vardı yani ona rağmen bir şey yapamıyorsun
Kantinde hatırladığım kadarıyla bi adana falan güzeldi, hamburger vs çok kötüydü diye hatırlıyorum ama insanın karnı doyuyordu en azından. Yağıştan ve bol miktarda yaprak döken ağaçtan dolayı mıntıka çok ızdıraptı ıslak ıslak yerden elden toplamak işkenceydi, bugün topluyorsun yarın yine her yer yaprak zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X