Şimdi Ara

Yeni bilgisayar aldım, hangi programları yüklemeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlıkta yazıldığı gibi. En son 5 yıl önce bilgisayar almıştım. Pazar günü Monster Abra A5 v6.1.3 aldım. Bende sipariş elime ulaşana kadar indirmem gereken programları indireyim dedim ama sonradan fark ettim ki aklıma hiçbir program gelmiyor. Sizce yeni bilgisayara hangi programları indirmeliyim?

• İnternette ve bu forumda bununla ilgili bir çok konu var. Mutlaka bulunması gereken programlar olarak arat , aradığın şeye ulaşırsın.
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    sağol dostum

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 22:2:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun yeni cihazınız güle güle kullanın. Eğer cihazı temiz kullanmak istiyorsan ve de önem veriyorsan antivirüs ve cleaner tarzı programlar kullanma derim. He belki kurulumlu dosyalardan kenarda tutabilirsin işine lazım olunca kullan sonra kaldır tarzı.
    PDF tarzı işlemler için adobe çok aşırı sisteme biniyor o yüzden foxit reader öneririm.
    Media player basit kullanışlı bir şeyler için VLC. Gom da bi alternatif.
    Winrar zaten şart.
    Tarayıcı olarak 2 tane kullanıyorum mecburen mozilla ve chrome. Chrome açık ara daha kullanışlı geliyor ama mozilla da sistem dostu. Ama sizin bilgisayarın maşallahı var o yüzden chrome gider bence
    Tabi bu kullanım senaryosuna göre değişir kişiden kişiye ama ben bilgisayarda çok şey olmasını istemiyorum çünkü hem sistemim düşük özellikte hem de ben pek sevmiyorum gereksiz programların durmasını.

• Ccleaner - JetAudio
    HwMonitor - Chrome
    Splayer - 7Gif
    Photoshop Cs6 - Adobe Premiere
    Handbrake - Fraps - Utorrent
    Stoik Smart Resizer
    Revo Uninstaller
    Internet Download Manager
  • mertcb kullanıcısına yanıt
    Aynen dostum bende sevmiyorum bilgisayarda fazla program olmasını. VLC, Adobe, Utorrent, Steam, Chrome vs. zaten kuracağım dosyalar Konuyu açarken acaba unuttuğum program var mı diye açmıştım. Sen neden antivirüs ve ccleaner'ı kullanmamamı öneriyorsun?
  • Çoğu program sisteme çok dahil oluyor evet belki kapsamlı bi koruma için şart olabilir ama kullanmayı bilen ve gezdiği siteleri bilen biri için gereksiz sistem kullanması demek oluyor bu. Ama işte systemcare veya ccleaner arada bir temizlemek için kurulup kaldırılabilir ben öyle düşünüyorum en azından. Şuana kadar da ne virüs girdi ne başka bi sıkıntım oldu her yaz da format atarım bilgisayara ama hiç sıkıntı çıkarmadı sağolsun pentium olmasına rağmen hala kullanıyorum 6 senedir Ama eğer kullancaksanız da antivirüs en hafiflerinden olması avantajlı olur tabi. Gerçi sizin bilgisayar kaldırır en ağırını da ama yine de sisteme yük olması kaçınılmaz bir gerçek.
  • Arkadaslar bende yeni bilgisayar aldim youtube a girdim sonra hotspot shield kurum gizlendim simdi youtube ya girdigimde ustte uyari cikiyor "bir google sirket olan youtubeden gizlilik hatirlatmasi" diyor cookies cookie history google youtube adindaki herseyi sildim hala gozukuyor pc de nerde depolaniyor veriler??????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitdefender Total Security 1 PC 1 YIL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosya ilişkilendirmeleri-izinleri, simgeler vb. yaygın sorunlar için Windows Repair All in One öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarının güvenliği için bitdefender total security 2016 kurmalısın yeni bilgisayarına virüs bulaşmasın
  • Hayırlı olsun yeni bilgisayarın.
    C Cleaner yüklemeni öneririm. Bide kaliteli bir antivirüs kur bence. Kaliteden kastım illa ücretli olması gerekmez çok kaliteli olup ücretsiz olan antivirüslerde var.
  • Yukarda sayılanların çoğunu ve daha fazlasını hızlıca yüklemek için

https://ninite.com/

kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yegsoft

Yukarda sayılanların çoğunu ve daha fazlasını hızlıca yüklemek için

https://ninite.com/

kullanabilirsin.

Burdan yüklerken dil seçeneği oluyormu? Örnek winrar Türkçe olarak yüklenebiliyormu?

• Önerilen programlar Türkçe ve bedava sürüklerdir (free )
    1-browser eklentileri ( Java ,flash...)
    2-video izleme eklentileri ( k lite)
    3-Avast free
    4- bandizip
    5-vlc player
    6-libreoffice
    7-chrome
    8-GlaryUtilities*Portable. veya ccleaner portable
    9-BurnAware free Portable

• agah07 A kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminin bölge ve dil ayarlarına göre setup yapılıyor.
    Uygulamanın Türkçe dil paketi varsa Türkçe oluyor, yoksa varsayılan olarak İngilizce oluyor.
    Ufak bir /locale koduyla varsayılan dili değiştirmeniz mümkün. Ayrıntılı bilgi için:

https://ninite.com/help/features/language.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.