Şimdi Ara

Yeni bilgisayar topladım, oyunlarda sürekli fps düşüşü yaşıyorum, yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Belirttiğiniz sorunlar montajın doğru yapılmamasından da kaynaklanabilir.Bilemeyiz.Mesela işlemci bloğu cpu ile tam temas halinde değilse ya da aradaki macunda bir toz parçası bile varsa,işlemcinin aşırı ısınmasına sebep olur ve güvenlik önlemi olarak pc kapanır.Ya da 2. en büyük şüpheli güç kaynağınız...Kapanma vs... olmazsa harddisk de büyük şüpheli ama güç kaynağızdan sonraki en büyük şüpheli anakartınız...vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Şubat 2015; 3:36:52 >
  • canconix kullanıcısına yanıt
    şimdi ilk olarak güç kaynağın pek sanmamakla beraber overclock yüzünden kaldırmıyor veya psu fazla ısınıyor olabilir biosa girip biosu standart değerlerine çevirip denemelisini ilk önce yine takılma reset problemin oluyorsa hdd ye format atıp temiz kurulum yapmalısın yine takılmalar devam ederse parça parça denemen lazım ama onun için de elinde başka bir bilgisayar olması lazım
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Anladım, peki montaj sırasında yanlış bişey yaptıysam, bunu nasıl öğrenebilirim?

Siz mesajı düzenleyince bu sorunun anlamı kalmadı, cevabımı aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canconix -- 2 Şubat 2015; 3:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilgisayardaki her bileşen sağlamsa bilgisayar kendisini kapatmaz,yeniden başlatmaz.Bu şekilde öğrenebilirsiniz.Ya da sıcaklıklar,parçalar stok haldeyken tepe noktalara fırlamazlar.Bu şekilde anlarsınız.Mesela kullandığım sistemde işlemciyi doğru taktığıma eminim.İnsan kendisine nasıl yanlış takılır ki diye kızıyor.Bir sebepten ötürü sistem overclock yemiyordu.Sıcaklıklar boşta 30 civarıyken yükte 80'lere fırlıyordu.İşlemciyi söküp taktıktan sonra düzeldi.Ne yanlıştı niye yanlıştı bilmiyorum.
  • merdas kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmamın sebebi oyunda ki takılmalar yüzündendi, işlemci darboğaz yapıyor sanmıştım. Overclock yapmadan önce de bu sorunlar vardı.

Ayrıca aniden kapanma sorununu şuanda yaşamıyorum. O yüzden onla alakalı olduğunu sanmıyorum.

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Anladım üstat, şuanda aniden kapanma sorunu yaşamıyorum. Zaten onun sebebi olarak şöyle düşünüyorum bizim dairede voltaj sorunu vardı, heralde şuanda düzeldi ki uzun zamandır bu sorunu yaşamıyorum.

Dediğim gibi şuanda tek sorun oyunlardaki sürekli takılmalar.

O zaman harddisk ve sıcaklıklar...Bu ikisini gözden geçirin yeterli olacaktır.
    o zaman parçaları tek tek denemen lazım onun için de amd başka bir sistem lazım herşeyi tek tek denemek için
  • merdas kullanıcısına yanıt
    Hayır gerek yok.HDtune programını indirin.Bad sector taraması yapın.Read benchmark yapın.Resimleri çekin gönderin bize ki sorun ihtimallerini eleyelim.
  • Dediklerinizi yaptıktan sonra sizleri haberdar edeceğim. :) teşekkürler cevaplar için.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.