Şimdi Ara

Yeni bilgisayar topladım, oyunlarda sürekli fps düşüşü yaşıyorum, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar powercolor r9 285 ekram kartına sahibim. Sizlerin yardımına ihtiyacım var.

1) ekran kartım powercolor r9 285. oyunlarda sürekli tekleme oluyor. oyunun grafiklerini low'a düşürsem de aynı. Aslında ekran kartı fullde her oyunu çok güzel açıyor ama sürekli tekleme, takılma çok canımı sıktı. Bu sorunu yaşadığım oyunlar; far cry 3-4, watch dogs, sniper elite 3,mafia 2. (oyunların hepsi orjinal. Windows 8.1 orjinal değil.) Youtubeda bu kartla bu Oyunları oynayanlara baktığımda, onlarda fps düşmeleri oluyor ama benim ki gibi tekleme, yani sürekli takılma yaşamıyorlar.

Sistem özellikleri şunlar; amd 8320, powercolor r9 285, gigabyte 970 ud3p, Seagate 2 tb barracula, g.skill ripjaws 8 ram, corsair 550w. (4.1 ghz overclok çektim, hyper 212 evoyla.) windows 8.1 ve omega driver yüklü. (Ayrıca diğer gpu güncellemelerinde de teklemeler vardı.)

2) oyunlar 2,3 saat oynadıktan sonra pc direk kapanıyor. İşlemci ve gpu sıcaklıklarını kontrol ettğimde 70° geçmiyor. Bu neden kaynaklanır, psudan mı acaba? ( bu sorunu artık yaşamıyorum ama olsun belki de psula alakalıdır diye sordum)

3) bunun sebebinin harddisk olabilceğini okumuştum, kimse fps düşüşüne sebep olmaz diyo ama Seagate bu sorunu yaşayanlar varmış. C/ klasörüne girdiğimde dosyalar yavaş açılıyor. Sizce bu teklemenin sebebi midir? Diski bölmem gerekir mi 2 tb sonuçta. Ya da low format atmam gerekir mi?

4) windowsu formatlıyıp yeniden kurulum yapayım mı?

5) önerileriniz nelerdir, ne yapmalıyım? Pcyi toplayalı 1 ay oldu.

Not: fps düşüşleriyle problemim yok ama düştüğünde sürekli tekleme takılma yapmasını istemiyorum. Aynı işlemci aynı ekran kartıyla youtube hiç takılmadan oynuyorlar.

Arkadaşlarlar yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canconix -- 2 Şubat 2015; 2:24:19 >

• canconix kullanıcısına yanıt
    işlemciyi stok fan ile mi kullanıyorsunuz
  • Hyoer 212 evo
  • ısınma problemi yoksa oyunlarda da sorun olmaz mafia2 se 3 optimizasyonu iyi oyunlar virüs orogramı felan sorun yaratabilir ya da virüs bi tarama yapın ya da ekran kartı driveri sorunlu olabilir onu güncelleyin yoksa niye takılıp pc kapansın harddisk de sorunlu olabilir
  • Hdd çok etkiliyor benim pc de gta iv da anlık donüyordu low level format attım sıfır sıkıntı ..
  • Voltajla alakalı olabilir mi?
    Oc dan anlamıyorum fakat,daha düşük bir hıza oc ederek deneyebilirsiniz,denemekten zarar gelmez
  • Biosa gir cpu features bolumunden c1e - c6 core - apm - cool and quiet ozelliklerini disablet yap hpc enabled yap cpu spread spectrum ise oc menusunden disabled yap

Hdtune programi ile test yapip burada paylas

Yarin degerlendiririz ilk dediklerimi yaparsan sorun cozulebilir zaten
  • Denicem, yarın sizleri haberdar ederim, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canconix

Voltajla alakalı olabilir mi?
    gpu 70 derecede kapanmaz ama işlemci çekirdekleri bu civarlarda kapanabilir,hatta biosta sıcaklık koruma faktörleri vb varsa ve açıksa ondanda olabilir ama gpu için gayet normal yükte 70 derece..işlemciyi prime 95 tarzı bir program ile yüke sokup kapanıp kapanmayacağını deneyebilirsin..eğer işlemciden değilse psu sebebiylede sistem yük altında kapanabilir,bunuda farklı psu ile denemeden bilemezsin elbette ama watt değeri olarak yeterli gibi duruyor..harddisk; dosyalar vb açılırken aşırı yavaşlıyorsa bad sector olabilir..hd tune gibi bir programla tarama yaptırırsın(quick tarama değil)
  • Bu arada sistemdeki overclocku kaldir fx8320 r9 285i stok degerde besleyebilecek bir islemcidir
  • Birde sogutucu montajini tekrar gozden gecir 4.1ghz 70derece cok o sogutucu icin 4.6ghzde 67-68 kullananlar var o sogutucuyla...
  • Sağolun üstatlar, r9 285'de bu durumları yaşamamam lazım dimi bu sistemle? amd 8320, hyper 212 evo, powercolor r9 285, gigabyte 970 ud3p, Seagate 2 tb barracula, g.skill ripjaws 8 ram, corsair 550w,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canconix -- 2 Şubat 2015; 3:04:33 >
  • Hayir yasamaman gerek biseyler ters buluruz dert etme... Oc kaldir bios sifirla dedigim ayarlari yap hdtune testi yap yarin etkiletle bakariz duruma :)
  • Hocam kasaya yan taktım soğutucuyu, işlemcinin sağında ve solunda 1 cm boşluklar kaldı. Isınmasına Bu sebep olabilir mi? Diğer türlü takmamım imkanı zaten yok 3 ram slotu doluyor tek ram slotu kalıyor, macunu vs yeni değiştirdim,dediğim sıcaklık sadece far cry 4 de oluyor.
  • Ayrıca biosu sıfırlayayım mı, sadece dediğiniz ayarları mı yapayım?
  • Biosu sifirlayip bahsettigim ayarlari yap... Sogutucuyuda fan ekran kartinin ustunde kalacak sekilde yerlestir havayi yukardaki bosluklardan disari atsin tam yersi yapar fani yukari bakacak sekilde yerlestirirsen isinma yapar... Kasa ustunde fan yoksada al :)
    Sıcaklık problemi yoksa,yani montajı düzgünce yaptıysanız,harddisk bad sector taramasını(error scan) hdtune isimli programla yapın.Yine aynı programda benchmark altında read testi yapın.1-2MB'lara düşecek kadar kötü okuma performansı var mı?Mümkünse iki tablonun da resmini çekip buraya yükleyin.Bad sector taraması harddisklerin kapasitesine göre saatlerce sürer.Okuma testi ise birkaç dakikada biter.Bu nedenle gece yatmadan önce bad sector taramasına bırakabilirsiniz.Sabaha çıkar.Harddiskiniz sağlam ise farklı güç kaynağı deneme şansınız var mı?Denediğinizde sorun devam ediyorsa overclock yapmayın.Sıfırlayın herşeyi biostan.Hwmonitor programını indiririn.Aida64 programını indirip stability test açıp harddiskler hariç herşeyi seçerek çalıştırın.Bunu yapmaktaki amaç,anakart,ram ya da işlemcinizde sorun varsa pc kapanacak ya da kendini resetleyecektir.Tabii ki montajı düzgün yaptığınızı varsayıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Şubat 2015; 3:21:51 >

• Daha anlaşılır olması için telde çizdim, biraz çirkin oldu ama anlaşılır.http://imgur.com/r4ZE3pZ

Alttaki Fan büyük, üsteki 2 tane fan ona göre daha küçük. durum bu üstat. İnş anlarsın resimden :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canconix -- 2 Şubat 2015; 3:29:22 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Tm üstat dediklerinizi yapıp sizi haberdar edeceğim. Montajda herhangi bi sorun olsa pcde daha farklı bi sorun olmazmıydı? Montajı kendim yaptım, önceden de yapmıştım bu konuda tecrübeliyim fakat yinede dediğiniz gibi belki bi hata yapmışımdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.