Şimdi Ara

Yeni Bilgisayarımın hafif FPS dropları Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler. Yaklaşık 1 ay önce Vatan bilgisayardan 5200 TL'ye oyun oynama amaclı bir bilgisayar topladım. Yıllarca konsolda oyun oynamaya alışmış ben PS ve Xbox ın sacmalaması nedeniyle bilgisayara gecmek istedim. Bunun icinde para biriktirip güzel bir bilgisayar satın aldım. Ya da ben öyle düşündüm.. Bilgisayardan cok anlamıyorum yalnızca 2 hafta araştırabildim ama tabi her kafadan ayrı ses cıktı.. Vatan bilgisayardaki arkadaşlara özellikle bir cok kere giderek 100 lerce defa sormama ragmen bu hatanın icine düştüm sanırsam. Topladıgım bilgisayarın güncel oyunları ultra ayarlarda hicbir fps sorunu olmadan oynamak icin aldım bu bilgisayarı. Bu konu hakkında biraz titizim. Bu arada 1920 cözünürlükte 1080p oynuyorum.

Su zamana kadar oynadıgım oyunlar:
    RYSE Son of Rome
    Assassin's Creed Syndicate
    The Witcher 3 Wild Hunt
    Rise Of the Tomb Raider

Oyunları ultra ayarlarda actım hersey gayet güzel işliyor fakat fps düşüyor. Aslında belkide ben biraz takıyorum kesinlikle cok fazla can sıkacak ve etkileyecek birşey degil (normal bir insan icin). Ama beni etkiliyor. Neden diye soracak olursanız cünkü ben bilgisayara 5200 TL para verdim ve eger istedigim performansı sordugum halde alamıcaksam belkide bu sistemi almayıp biraz daha para biriktirip daha iyi alırdım. O yüzden bütün hevesim kacmıs durumda. Sizce ne yapabilirim sormak istedim. Cevaplayacak arkadaslara simdiden tesekkürler..

Bilgisayar sistemim:

Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2 GHz 6m Önbellek 14nm İşlemci
    GSKILL 16GB (2x8GB) Aegis DDR4 2133 Mhz CL15 1.v Tek Modül Ram
    Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma)
    WD 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    Asus GeForce GTX1070 Ekran Kartı
    Asus Z170-P Intel z170 Soket 1154 DDR4 3100MHz (O.C.) HDMI&DVI Anakart
    THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAGI
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA MidT ATX OYUNCU KASASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamonte112 -- 2 Ocak 2017; 2:10:27 >

• i5 6500 k serisi bir işlemci değil Z170 serisi anakart fazla olmuş. Ayrıca işlemci i7 6700 olsaydı daha iyi olurdu. 5200 Liraya alabilirdin sanırım.

Monitörün nedir ?
  • Selam. Monitorum de asus. Onuda gecen sene 350TL civarına almıstım 1080p hd. Tam olarak markasını hatırlamıyorum. i7 almayı bende cok istedim fakat bana söylenilen '' Merak etme i5 cok rahat işini görür cünkü senin ekran kartın cok güclü bütün herşeyi üstlenecek i7 ve i5 arasında cok fazla fark yok, oyun icin alıyorsun i5 al gec. i7 yi genelde bilgisayarda cizim yapacak profesyonel kişiler tercih ediyor'' i7 ve i5 arasında cok gittim fakat hic gerek yok fazla para vermene dediler.
  • Kısacası Darboğaz yapıyor.

60+ FPS alabiliyorsan sıkıntı yok.Eğer 144 hz monitörün varsa biraz can sıkabilir 70 in altına düşmeye başladığında.

i5 6500'e o anakartla overclock yap, soğutucun varsa tabi.FPS droplar düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

Kısacası Darboğaz yapıyor.

60+ FPS alabiliyorsan sıkıntı yok.Eğer 144 hz monitörün varsa biraz can sıkabilir 70 in altına düşmeye başladığında.

i5 6500'e o anakartla overclock yap, soğutucun varsa tabi.FPS droplar düşecektir.

60+ fps rahat alıyorum sorun yok. Monitor hz falan hic bilmiyorum. overclock kısmından hicbirsey anlamadım. Sogutucu derken fanı kast ettiysen bir tane var kasada yalnızca oda kasanın kendisinin. Ek fan taktırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamonte112

Selam. Monitorum de asus. Onuda gecen sene 350TL civarına almıstım 1080p hd. Tam olarak markasını hatırlamıyorum. i7 almayı bende cok istedim fakat bana söylenilen '' Merak etme i5 cok rahat işini görür cünkü senin ekran kartın cok güclü bütün herşeyi üstlenecek i7 ve i5 arasında cok fazla fark yok, oyun icin alıyorsun i5 al gec. i7 yi genelde bilgisayarda cizim yapacak profesyonel kişiler tercih ediyor'' i7 ve i5 arasında cok gittim fakat hic gerek yok fazla para vermene dediler.

Klasik gerizekalı vatan çalışanları...

Neyse yapacak bir şey yok şuan kullanacaksın. Üstteki arkadaşın dediği gibi z170 serisi anakart aldığın için o işlemciye oc yaparak performansı arttırabilirsin. Konusu forumda mevcut.
  • Diamonte112 D kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman sıkıntı etmene gerek yok.Bak oyun keyfine.

Overclock hız aşırttırma demektir.Hız aşırttırarak daha performanslı hale getiriyorsun.

Z serisi bir anakart almışsın. Normalde Z serisi bir anakart ile sonunda K ibaresi olan işlemci alınır.(i5 6600K, i7 6700K gibi.) Sende i5 6500 var.Yani Z170 alarak israf etmişsin biraz parayı.i5 6500'e de overclock yapılabiliyor bios sürümünü düşürerek ama hiç overclock tecrüben yok o yüzden iyice araştırmadan bu işe bulaşma.İlerde yapmak istersen de işlemci soğutucusu alman lazım sıvı veya hava.Kasadaki fanlardan bahsetmiyorum yani.

İşlemcin şuan GTX 1070 i tam anlamıyla besleyemiyor kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

quote:

Selam. Monitorum de asus. Onuda gecen sene 350TL civarına almıstım 1080p hd. Tam olarak markasını hatırlamıyorum. i7 almayı bende cok istedim fakat bana söylenilen '' Merak etme i5 cok rahat işini görür cünkü senin ekran kartın cok güclü bütün herşeyi üstlenecek i7 ve i5 arasında cok fazla fark yok, oyun icin alıyorsun i5 al gec. i7 yi genelde bilgisayarda cizim yapacak profesyonel kişiler tercih ediyor'' i7 ve i5 arasında cok gittim fakat hic gerek yok fazla para vermene dediler.

Neyse yapacak bir şey yok şuan kullanacaksın. Üstteki arkadaşın dediği gibi z170 serisi anakart aldığın için o işlemciye oc yaparak performansı arttırabilirsin. Konusu forumda mevcut.

Aynen öyle. Tamam bu OC sistemini denerim fakat şimdi biraz baktım internette biraz riskli bir iş falan diyorlar bide benim kasaya ben ek fan almadım kasanın kendisinde var sadece bir tane fan. Bu yüzden OC yapmam mantıklı olur mu? Bu arada windows 10 icin oyunda fps bakabilcegim bir program söylermisin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

quote:

Aynen öyle. Tamam bu OC sistemini denerim fakat şimdi biraz baktım internette biraz riskli bir iş falan diyorlar bide benim kasaya ben ek fan almadım kasanın kendisinde var sadece bir tane fan. Bu yüzden OC yapmam mantıklı olur mu? Bu arada windows 10 icin oyunda fps bakabilcegim bir program söylermisin?

Bilmiyorsan ve elinde stok fan varsa hiç bulaşma.

Fraps ile bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 2 Ocak 2017; 2:30:41 >

• quote:

Tamam o zaman sıkıntı etmene gerek yok.Bak oyun keyfine.

Overclock hız aşırttırma demektir.Hız aşırttırarak daha performanslı hale getiriyorsun.

Z serisi bir anakart almışsın. Normalde Z serisi bir anakart ile sonunda K ibaresi olan işlemci alınır.(i5 6600K, i7 6700K gibi.) Sende i5 6500 var.Yani Z170 alarak israf etmişsin biraz parayı.i5 6500'e de overclock yapılabiliyor bios sürümünü düşürerek ama hiç overclock tecrüben yok o yüzden iyice araştırmadan bu işe bulaşma.İlerde yapmak istersen de işlemci soğutucusu alman lazım sıvı veya hava.Kasadaki fanlardan bahsetmiyorum yani.

İşlemcin şuan GTX 1070 i tam anlamıyla besleyemiyor kısacası.

Anladım. Söylediklerin varya nasıl kalbime bıçak gibi işledi biliyor musun :) Ben en iyisi soguk bir su iceyim. Sinirim bozuldu ya. Eyvallah yardımın icin saol ben bu OC işine bulaşmayım en iyisi hic beceremem. Paramızla rezil olup böyle oynamaya devam edelim.

Merak etme kötü bir sistem toplamamışsın.Kafana takma.

60+FPS alıyorsan zaten OC işine bulaşmana gerek yok.

İlerde baktın işlemcin yetmiyor, işte o zaman OC işine bulaş ama elinde kaliteli bir işlemci soğutucusu ve bilgin olmadan bulaşma.
  • quote:

Merak etme kötü bir sistem toplamamışsın.Kafana takma.

60+FPS alıyorsan zaten OC işine bulaşmana gerek yok.

İlerde baktın işlemcin yetmiyor, işte o zaman OC işine bulaş ama elinde kaliteli bir işlemci soğutucusu ve bilgin olmadan bulaşma.

Tamamdır bilgi icin tesekkürler.
  • Hocam sistemin gayet iyi g-sync ozellikli bir monitor aldıgınız taktirde araştırın internetten bambaşka bi oyun deneyiminiz olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 6500 çok güzel bir işlemci. Tabi ki 6700 olursa daha iyi olurdu. Ama 5 fps civarlarında bir artış sağlarsın benim araştırmalarıma göre. Ben de yeni sistem topladım 6500 ve rx480'li şuan kargo aşamasında. Çok araştırdım toplamadan önce.

Topladığım sistem monitör dahil 4100 lira tuttu. Sen 5200 lira diyosun ve monitör hariç anladığım kadar ile.
    Sen 5200 liralık sisteme 350 liralık(dolar kurundan dolayı şuan daha değerli olabilir monitörün) kullanıyorsun
    Ben 4100 liralık sisteme 700 liralık(indirimsiz 800 küsür) monitör kullanıyorum. Hatta monitör fiyatı düşünce 3400 liralık sistem.

Aldığım monitör viewsonic vx2457 mhd. Söylediğim gibi kargo konusunda sıkıntı yaşadım daha sistemi deneme şansım olmadı maalesef o yüzden monitör iyi kötü gibi bir yorum yapamayacağım fakat kısa bir mantıktan bahsedeceğim;

Kim ne derse desin aldırış etme, oyun için en önemli parça ekran kartıdır ve ikinci sırada ise monitör gelir. Tabiiki işlemci de ram'de anakart'ta önemli. Hepsini kaldıracak powersupp'ın, güzel hava akımı olan kasan da önemli.

Ama neden ekran kartı-monitör?

Ekran kartı senin için görüntüyü oluşturur. Kaliteli kart kaliteli görüntü. Ama bu kalite şuan sanalda. Bu sanal kısmı sana, gerçeğe aktaracak olan monitöründür. Senin kartın ne kadar iyi performans sağlarsa sağlasın eğer monitörün sana o görüntüyü vermiyorsa o performansı sen göremezsin bilgisayarın görür :)

G-sync maalesef ki pahalı. Ben Free-Sync monitör aldım. FPS'ini sabitlemeni öneririm. Monitörün kaç hz ise o değere sabitle. Freesync ve gsync sadece fps artışı için değil fps düşüşleri için de görüntüyü korur. Tanıdığın birisinden rica et güzel bir monitörünü bağla kasana o şekilde test et sistemini. Ben iyi bir monitör ile şuankinden çok daha iyi bir performans elde edeceğini düşünüyorum.

Son olarak freesync ile ilgili çok güzel bir video var. g-sync'in de yaptığı iş aynı şey olarak biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar beni düzeltecektir. Buyurun bu videodan çok fazla şey öğrenebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=k5UhOTbmlso

Edit: Kesinlikle oc işine bulaşma. Önermiyorum demiyorum farkında isen kesinlikle bulaşma diyorum. OC genel olarak küçük miktarda performans artışı için bilgisayarın ömrünü büyük oranda yemektir. Keza senin işlemcin oc için uygun bir işlemci değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilh -- 2 Ocak 2017; 16:13:28 >

• Sistem kötü değil ki. O anakart-işlemci iyi ikili olmamış sadece. Bir de fiyat fazla gibi geldi bana. Doların artışına rağmen 5200 lirayı bulmaması lazım?

Darboğaz olduğunu da sanmıyorum ben. Oyundayken CPU/GPU kullanım oranı gösteren programlar var. O şekilde girip kontrol etmen gerek.
  • i5 6400 ve GTX980 kullanıyorum. Aynı yaşadığın sorunu ben de yaşıyorum yer yer, şu ana kadar Forza 6, Ryse ve Quantum Break'de yaşadım. İşlemcilerimiz ekran kartımıza darboğaz yapıyor, mesela MSi Afterburner kurup cpu ve gpu kullanımlarına bakarsan cpu kullanımının gpu kullanımından çok daha yüksek olduğunu göreceksin. Senin fps drop dediğin stuttering denen sıkıntı, işlemci kullanımın hep çok yüksek seyrediyor ve yüzde yüze ulaştığında bir saniyelik 10-15 fps düşüyor. Bundan işlemcini yükseltmeden kurtulmanın yolu yok. Benim tavsiyem zaten 60 hz monitör kullandığından şu an sisteme hiç ellememek, AMD Zen veya Intel Kabylake'i beklemek olur. Gelecek sene işlemci yükseltirsin. Zaten sistemin genel olarak çok sağlam bir sistem olmuş anakartın da iyi bir 6700k ya da 7 serisi K'lı bir işlemci alarak sistemini çok çok iyi hale getirirsin. Taş gibi sistem her şeye rağmen canını sıkma.
  • Vatan çalışanları sana kendileri gibi dengesiz bir sistem satmış kardeşim olan bu kusura bakma. :)

Bir kere 5000₺ nın üzerinde maliyeti olan bir "oyun" sisteminin , 350₺ lık monitörle kullanılması benim açımdan can sıkıcı olurdu ben rahat edemezdim. Ancak ben 1080p de görüntü aldıktan sonra 100 liralık monitör olsun sorun etmem diye biliyorsanız sorun yok...Ben o sistemin orasından burasından kısar , en kötü 2k 60hz veya kaliteli bir Full HD 60 Hz monitör alırdım.

Ufak dokunuşlarla o sistem çok çok rahat bir şekilde i7 6700 ile de kurulabilirdi ve yaşadığın dropları şu anda yaşamıyor olurdun ya da illaki 6.nesil kilitli i5 ile sistem kuracaksın ve 1080p oyun oynayacaksın , zaten GTX 1070 öyle bir durumda bence biraz fazla GTX 1060 6G ile yine mükemmel bir oyun sistemi yapardın bir 500 lira da cebinde kalırdı o farkla i7 6700 hatta 6700k alır ileride herhangi bir ekran kartı upgrade i için dar boğaz olur mu olmaz mı diye düşünmezdin yine de hayırlı olsun sistemin dengeli kurulmaması dışında bir eksiği yok mesela 5200₺ harcayıp SSD siz olsa o zaman facia olurdu.

Hocam konuştun konuştun bir fikir,tavsiye ver diyecek olursan ;

i5 6500 ile i7 6700 takasına girebilirsin forum 2.el dahilinde satan arkadaşlar çıkacaktır üzerini para ile tamamlayıp böyle bir upgrade düşünebilirsin ve son olarak ASUS un hangi model monitörünü kullanıyorsun bilmiyorum ama muhtemelen öyle bir sistem için zarar ziyan bir ekran kullanıyorsun onu da "bütçen olduğu" bir zamanda güncellemeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Vatan çalışanları sana kendileri gibi dengesiz bir sistem satmış kardeşim olan bu kusura bakma. :)

Bir kere 5000₺ nın üzerinde maliyeti olan bir "oyun" sisteminin , 350₺ lık monitörle kullanılması benim açımdan can sıkıcı olurdu ben rahat edemezdim. Ancak ben 1080p de görüntü aldıktan sonra 100 liralık monitör olsun sorun etmem diye biliyorsanız sorun yok...Ben o sistemin orasından burasından kısar , en kötü 2k 60hz veya kaliteli bir Full HD 60 Hz monitör alırdım.

Ufak dokunuşlarla o sistem çok çok rahat bir şekilde i7 6700 ile de kurulabilirdi ve yaşadığın dropları şu anda yaşamıyor olurdun ya da illaki 6.nesil kilitli i5 ile sistem kuracaksın ve 1080p oyun oynayacaksın , zaten GTX 1070 öyle bir durumda bence biraz fazla GTX 1060 6G ile yine mükemmel bir oyun sistemi yapardın bir 500 lira da cebinde kalırdı o farkla i7 6700 hatta 6700k alır ileride herhangi bir ekran kartı upgrade i için dar boğaz olur mu olmaz mı diye düşünmezdin yine de hayırlı olsun sistemin dengeli kurulmaması dışında bir eksiği yok mesela 5200₺ harcayıp SSD siz olsa o zaman facia olurdu.

Hocam konuştun konuştun bir fikir,tavsiye ver diyecek olursan ;

i5 6500 ile i7 6700 takasına girebilirsin forum 2.el dahilinde satan arkadaşlar çıkacaktır üzerini para ile tamamlayıp böyle bir upgrade düşünebilirsin ve son olarak ASUS un hangi model monitörünü kullanıyorsun bilmiyorum ama muhtemelen öyle bir sistem için zarar ziyan bir ekran kullanıyorsun onu da "bütçen olduğu" bir zamanda güncellemeni tavsiye ederim.

Kusura bakmayın agır gecmekte olan final haftası dolayısıyla foruma giremedim :) Monitörümün modelini ögrendim. Asus vs239hv. Gecen sene almıstım. Monitörden dolayı bir sorun mudur sizce?

Full HD için güzel bir monitör dostum çözünürlüğü yükseltmek istemedikten sonra değiştirmeye lüzum yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.