Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Söyledikleri rakam kötü değil . Ancak odanız kaç m3 küçülecek onuda sorun . Onun yerine duvardaki gider borusunu bulup onun üstünü sarmakta çözümdür .

Borulara ulaşabileceğimden çok emin değilim, işin açıkcası kaş yaparken göz çıkartmalarından korkuyorum, ses yalıtımı daha ağır basıyor. Sessiz borular 4 desibele kadar fayda sağlıyor. Boruları izole etmek için betona fazla zarar verebilirim. Boruların etrafını genişletmek gerekiyor. Yalıtım için 1 sınıf uygulama da 15 cm bir tabaka oluşuyor. Tavan için çok sorun olacağını düşünmüyorum, bina yeni olduğu için müteahhiti mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Onarımını onun karşılamasını isteyeceğim. Diğer dairelerde böyle bir sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cnone6 C kullanıcısına yanıt
    Borular betondan geçmez , büyük ihtimalle duvarlarınız ytong ve ytong u oyarak duvardan geçirmişlerdir . Ses en çok nerden geliyorsa orayı kırarak yalıtım yapmak yeterli olabilir . Mahkemeye verip bilirkişi çağırıp tespit ettirip yaptırmanız en güzeli olacaktır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 17 Eylül 2020; 1:21:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    çökme de malzemenin densite si yani yoğunluğu önemli diyorlar.Mantar şilte zaten ince ama yoğun bir malzemeymiş , sert ses bariyeri ise bildiğiniz membran türevi , şu mavi yeşil xps parke kapronları zaten hep kullanılıyor ,çöktüğünü de görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    evet onu bende sordum eskiye nazaran daha fazla demir kullanımı, sert beton ve daha fazla kiriş kolon sayısından kaynaklı dediler.Yan komşu sesleri ise bariz beton sıva yapılmaması ,tek sıra delikli tuğla kullanımından kaynaklı.

bizim dubleks lerin de planı değişik olduğu için banyo giderleri alt katın oturma odasından geçiyor.Komşu çağırdı ses geliyor su sesi dedi.Elimle duvarlara vurdum kolon görünüm li alçıpan giydirme yapmışlar üzerine .Kolona bitişik yapmışlar hiç belli de olmuyor.Neyse kırdım komple , izocam la giydirdim sardım güzelce 2 kat.ses kesildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

bizim dubleks lerin de planı değişik olduğu için banyo giderleri alt katın oturma odasından geçiyor.Komşu çağırdı ses geliyor su sesi dedi.Elimle duvarlara vurdum kolon görünüm li alçıpan giydirme yapmışlar üzerine .Kolona bitişik yapmışlar hiç belli de olmuyor.Neyse kırdım komple , izocam la giydirdim sardım güzelce 2 kat.ses kesildi.

Merhaba kırım işlemini üst kattan mı yaptınız, benim üst katın inşaat resimlerine ulaştım. Boruların olduğu yer tammda yatak odamın tavanının orrasında bulunuyor resimleri ekledim

Yeni binaların ses yalıtım problemi

Benim ev dubleks değil hocam.Yardım amaçlı çağırdı.Ama onların oturma odasından kırdım. siznde araştırın bakalım alçıpan olan yer var mı ?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Ben parkelerde çökme çok fazla gördüm o yüzden söyledim .

• meeb kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bizdede o sorun vardı o yüzden yazdım :) hatta ytong den geçirdikleri yeri kartonpiyerle kapamışlar delik vs delinmesin boyu patlamasın diye .

Bu resmi gördükten sonra müteahhitin elinden öpmek istedim duvar resmen havada duruyor :) ne insanlar bina yapıyor bizde içlerinde oturuyoruz gerçekten çok yazık . Yer betonunu bile delmişler helal .

• yazlık evimiz 25 senelik, yeni evimiz 2 senelik.

25 senelik evin ses yalıtımı hakikaten 2 senelik evden daha iyi. yukarı komşunun 13 yaşlarında erkek çocuğu var, evde koşsa bile çok az ses geliyor.

ama mesela 2 senelik apartmanda aynı çocuk yine üstümde koşsa davul sesi gibi gelir.

bu yüzden komşuluk çok önemli. yazlık evde bizim apartmanda altı daire var ve hepimiz binaya 25 sene önce topraktan girdiğimiz için birbirimizi tanıyoruz, ara sıra hep birlikte bahçede buluşur yemek yeriz çay içeriz sohbet ederiz. komşudan ziyade arkadaş olduk artık birbirimizle. arkadaş olduğumuz için de her türlü konuyu konuşabiliyorsun. ama büyük şehirlerde ve yeni apartmanlarda öyle değil. kimse birbirini de tanımıyor, merhaba merhabayla olmaz o iş. mesela büyük şehirde adama birazcık sessiz olabilir misiniz diye rica etsen git villaya taşın bu kadar rahatsız oluyorsan diye tersler seni. ama komşuluğun olduğu yerde öyle olmaz, muhabbete başlarsın muhabbet arasında konuyu açarsın, özür diler konu kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 17 Eylül 2020; 16:49:46 >

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Yalıtım yapılmamışsa müteahhiti ve denetçi firmayı dava edin . Dava etmek yerine burda yazanlar yüzünden müteahhitler yalıtımlı duvar yerine kartonpiyer duvar yapabiliyor . Ben ihtar çektim yalıtım masrafımı aldım mesela .

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

Benim ev dubleks değil hocam.Yardım amaçlı çağırdı.Ama onların oturma odasından kırdım. siznde araştırın bakalım alçıpan olan yer var mı ?

Benim sorunum üst kattan gelen borudan çıkan ses. Boru gözükmüyor, tavan da sıva var

Tavanınızda kartonpiyer asma tavan var mı ? Yoksa direk asmolenin arasından da geçirmiş olabilirler bulmak zor değil bulup o bölgeye yalıtım yapmak yeterli olacaktır .

• Normalde 15'inde taşınacaktım ancak o evdeki kiracı bir aksilik dolayısıyla en erken ay sonunda çıkabilecek. 15-20 gün daha bu gürültüye sabretmek zorundayım. Allah'ım sabır ver. Beni burada huzursuz edip zorla çıkmak zorunda bırakan herkesten İnşallah ahirette hesap soracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 19 Eylül 2020; 21:11:44 >
  • Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Böyle ülkecek yanlışların hesabını hep ahirete bıraktığımız için sürünüyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Yalıtım yapılmamışsa müteahhiti ve denetçi firmayı dava edin . Dava etmek yerine burda yazanlar yüzünden müteahhitler yalıtımlı duvar yerine kartonpiyer duvar yapabiliyor . Ben ihtar çektim yalıtım masrafımı aldım mesela .

Ses yalıtımı yapmak zorunda mı müteahhit. Kentsel dönüşüm ile yapılan bir bina. Sözleşmesinde ses yalıtımı ile ilgili bir ibare yok. Projeye ulaşmayı hedefliyorum. Bu konu da bilgi verirseniz sevinirim. Üst kattaki banyonun sahibi telefonlarıma çıkmaz oldu. Ustaya keşif yaptırmayı güçleştiriyor bu durum bakalım hayırlısı. Kendi banyosunun kırılmasından korktu sanırım.

Hocam bir değil bir kaç defa konuştuk. Yaşca da büyüğüm olan insanlar. Konuşurken evin gürültüyü ne kadar kolay ilettiğinden bahsettik ki onlar da hak verdiler, özür dilediler. Gel gelelim sanki bunları konuşan biz değilmişiz gibi gümbürtü, patırtı, eşya çekme sesi, yüksek sesli konuşma, gürültülü bir şekilde yürüme, tepinme ve niceleri. Cumartesi, Pazar günü sabah 7'de gürültü ile uyanmak zorunda kalmak..
    Söylememiş olsak tamam ama ben şimdi daha ne yapayım? Yukarı çıkıp gazetelerin 3. sayfalarına haber mi olayım? 6 aylık çocuğum var ve uyku vaktinde sürekli diken üstünde oluyorum. Bazen sesten ötürü irkilerek uyanıyor. Ona sataşma, buna bulaşma derken haksız yere hayatımızın içine ediyorlar. Bu ülkede efendi gibi insan olmak suç.

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    İşte sorunu yanlış yerde arıyorsunuz . Sorun komşunuzda değil işini düzgün yapmayan müteahhit te .

Ses yalıtımı dediğimiz şey , ya fazladan bir sıra tuğla arasına taş yünü vb ya da kalın ytong , kara sıva ve alçı sıva üstünede boyadır . Müteahhitler 15 lik ytong yerine 10 luk ytong kullanıp birde kara sıvayı hiç yapmayıp direk incecik alçı çekip bırakıyorlar . Belediyede proje mutlaka vardır . Yeni binaların abartmıyorum %100 ünde projeye kesinlikle uyulmaz , genelde uydukları demir çaplarıdır , beton kalitesi bile kat kat değişir . Projeyi alırsanız kontrol edin proje buraya mı ait diye şaşıracaksınız .

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.