Sizin adınıza çok üzüldüm. Bence çok oyalanmadan evi satmaya bakın. Zira bu tür geçici çözümlerden ziyade kalıcı bir çözüm lazım. Şu an piyasa hareketli iken satıp kurtulabilirsiniz. Ancak yarın gelmesi çok muhtemel bir krizde yaprak bile kımıldamayacak muhtemelen. |
Yeni binaların ses yalıtım problemi (21. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Roland DeschainSizin adınıza çok üzüldüm.
Bence çok oyalanmadan evi satmaya bakın. Zira bu tür geçici çözümlerden ziyade kalıcı bir çözüm lazım. Şu an piyasa hareketli iken satıp kurtulabilirsiniz. Ancak yarın gelmesi çok muhtemel bir krizde yaprak bile kımıldamayacak muhtemelen.
Cidden çok can sıkıcı hocam. Yatak odasının bir duvarında mutfak var ve su boruları geçiyor, karşı duvarında ise havalandırma boşluklu banyonun su boruları var. Yandan üstten gelen sesler de ayrı mevzu. Sanırım tüm yatak odama yalıtım yapsam yine kurtulamam bu sesten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır hocam maalesef sonradan yalıtım ile de kurtulamazsınız.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sonradan yalıtımla seslerin %90 kesiliyor ama sorun şu yalıtım m2 nizden yiyor . Duvarlarınız 10 cm içeriye geliyor .
Yeni yaşam şekline geçen ortadoğu ülkesinin normal problemi.
Bu ülkenin bu zihniyetle nası bu kadar yıl dayandığına bile şaşıyorum.
24 saat gürültü yapan aile olur mu? gece anası danası babası netflix izler son ses, gündüz teyzesi nenesi çoluğu çocuğu evi yıkar.
Uyarırsınız inadına yapmaya başlarlar, uyarmazsınız evde yok zannederler. Müteahhit desen malzemeden çalar, yatak odası duvarına, yandaki dairenin Tv ünitesinin duvar sabitleme ünitesini takar, adam televizyonu birinci kademede dinlese bile ses olduğu gibi yatak odasında.
Çocuğu olduğu için kendinde sınırsız gürültü yapma hakkı tanıyan bi ortadoğu ülkesi burası.
Çocuğu arabayı çizse, arabayı kırsa vursa aman ne olmuş çocuk bu yapar tabi diyeceklerin ortadoğu ülkesi.
Yaz aylarında pencelereler açık, balkona çıkıp aksırıp tıksırmasını siteye mahalleye dinleteni mi ararsın, balkondan içeriye bağıranı mı ararsın hepsi var artık bu nesilde.
Ne eğitim kalmış ne terbiye, anası babası ne ki nesli ne olsun, bizim zamanımızda saat 10 dan sonra ayağımızın ucunda yürürdük alt tarafa ses gitmesin diye, şimdikiler apartman dairesini bara çevirmiş canlı müzik yapıyor.
Mesele sadece yalıtımda değil ki. Mesele başka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 4 Eylül 2020; 13:33:52 >
-
Tek taraflı yalıtımdan sonuç alınamaz dostum. Her iki tarafın da yalıtım yaptrması şart.
Konuyu açan benim :) kendi evime çözüm için açmıştım :) çözümü buldum yaptırdım tek taraftan gayet güzel yalıtım yapıldı ve ses kesildi .
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Konuyu açan benim :) kendi evime çözüm için açmıştım :) çözümü buldum yaptırdım tek taraftan gayet güzel yalıtım yapıldı ve ses kesildi .Merhaba bende aynı dertten rahatsızlık yaşıyorum. kaç kat yalıtım yaptırdınız? ben müteahhite dava açmayı düşünüyorum. yalıtım yaptırdığınız firma bilgisini özelden paylaşır mısınız
-
aynen bende üst katın parke altına yaptırıcam.Ev sahibi beni kırmaz zaten öğrenci kiracılar.Şimdilik mantar şilte 0.3 mm , sert yalıtım membranı 0.5 mm , 0.3 mm parke kapronu düşünüyorum.20 m2 için sanırsam 1500 ü gözden çıkarmam gerekecek ama gecenin bir saati afedersiniz uygunsuz seslerden iyidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Firmaya değil kendim yaptırdım , firmaya yaptırsam daha ucuza gelecekti . Kurşunlu mantar ses izolasyonu + taş yünü + boardex + ses sıvası + ses boyası m2 olarak 1000 tl nin üstüne çıktı benim yaptırdığım . Firmaya yaptırsanız daha ucuza yaptırabilirsiniz kesinlikle . Biraz acemice oldu ve aşırı fazla oldu benimki . Haddinden fazla oldu .
Yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey membranın duvar kenarlarından 5 cm kadar yukarı doğru çıkması . Yani süpürgelikte membran üstüne çakılmalı .
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey membranın duvar kenarlarından 5 cm kadar yukarı doğru çıkması . Yani süpürgelikte membran üstüne çakılmalı .konunun tamamını okuyamadım k.bakmayın. benim sorunum yatak odamın üzerindeki banyonun atık su borusundan gelen su sesi.(tenteye dolu yağması gibi betimleyebiliriz) yalıtım firması 17 metre kare için 5 bin lira istedi. alçıpan dahil 6 katman yapacak. 1.kalite olacağını söylüyor.
-
3 yillik evde ayni durumu yasiyorum. 40 yillik evde duvari yumruklamadigin surece ses gelmezdi. Simdi yurumesinden tut, kapi gicirtisina, dus hortumunun demire surtunme sesine kadar her sey geliyor. Uyandiktan sonra uzun ve derinlemesine osururum. Oldugu gibi duyuluyodur kesin
ilgin için sağol hocam , izin verirseniz tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Uygulama yı kendim yapmayı düşünüyorum eşimle , eşim hayat ortağım sağolsun her konuda tamir tadilat yardımcı olmaya çalışıyor😍😁
Evet o aklımda kesinlikle kenarlardan pay bırakıcam.Hatta silikonla duvara yapıştırıcam.
Parça parkelerin üzerine karıştırmamak için keçeli kalemle numara verip aynı şekilde geri döşücem hocam.
Ama merak ettiğim bu malzemeler ile çökme olur mu? yamulma parkelerde ayrılma olur mu?Olursa sıkıntı olur.
aynı durum bende var hocam iş yerinde heralde yemeklerde sağlıksız haliyle gaz sorunum var.İnsanlık hali gündüz neyse de uykuda farketmeden yelleniyorum😁 Eşimde kesinlikle duyulduğundan emim olmamı söylüyor.O değilde alt kattaki kızla aynı iş yerinde çalışıyorum😁
quote:
Orijinalden alıntı: meeb
aynı durum bende var hocam iş yerinde heralde yemeklerde sağlıksız haliyle gaz sorunum var.İnsanlık hali gündüz neyse de uykuda farketmeden yelleniyorum😁 Eşimde kesinlikle duyulduğundan emim olmamı söylüyor.O değilde alt kattaki kızla aynı iş yerinde çalışıyorum😁
akşam üstteki öğrenci arkadaşın gecenin 4 ünde yaptıklarını hiç yazmayayım.Herkesin kız olsun erkek olsun kendi hayatı ancak gece vakti uygunsuz sesler eşimin yanında beni mahçup etti utandırdı.Şimdi gidip uyarsam ben suçlu olurum bu yüzden özel hayatın gizliliği önemli Neyse 2000 lirayı göze aldım n11 11.11 de alıcam malzeme leri ucuza denk gelirse.Burada bulamadım epey yer gezdim bilgileri bile yok bana incecik kapronları gösteriyorlar .
Söyledikleri rakam kötü değil . Ancak odanız kaç m3 küçülecek onuda sorun . Onun yerine duvardaki gider borusunu bulup onun üstünü sarmakta çözümdür .
Ben yere yalıtım yapmadım . Ama bu malzemelerde dolap altı , yatak ayakları altının çökeceğinin garantisini verebilirim . Bazıları eski parkeyi kaldırmadan üzerine 1 kat parke daha koyuyor ama odaya girerken minik bir basamak oluyor .
Üstten alta ses gitmesinin en büyük sebebi şap dökmemeleri ya da çok ince dökmeleri . Ses açısından ne kadar kötü olsada binaya binen yük açısından iyi bişey olduğunu düşünüyorum . Birde yeni binaların betonları c25-40 arası oluyor yani aşırı sert bir beton . Sert yüzeyde sesi aktarır birazda bundan . Ancak yeni ve ses geçirmeyen evlerde gördüm tamamen müteahhite kalmış , çalıp çalmamakla alakalı .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X