Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 7 yılda 5 kez taşınmış biri olarak lanet olsun bu müteahhitlere diyorum.2 kat alttakinin konuşmasını nasıl duyuyorum.25 sene önceki evler ne güzelmiş .
    Taşınmaların 3 ü iş sebebiyle olmasına rağmen yinede bir tane güzel ev göremedim.Şuan sıfır taşındığım site bile rezalet.İnsanlar taşındıkça her gün bir yeri arızalanıyor.

coğu yerini bilirim bu anadolu yakasının.kadıköyü üsküdarı kurtköyi ümraniyesi artık nereye gideceğimi şaşırdım.Bazen ev almayı düşündüğüm oluyor ama komşu seçemediğimiz için oraya bütün geleceğimi de bağlayamam.

Kiracılığın güzel yanı paran varsa istediğin gibi hareket etmen.3 krşu denkleştirince hadi eyvallah diyorum ev sahibine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 28 Mayıs 2020; 11:54:25 >

• Kemal Sunal bu filmde hem geçim sıkıntısını hem de apartmanda yaşamanın sıkıntısını çok net anlatıyor. Bu sadece bir kesit. Oturduğumuz evler, ev vasfını yerine getirmeyince özel hayat kalmıyor, sıkıntılar, uğraşlar ve çözümler kafada belirmeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 2 Haziran 2020; 15:15:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinize artı olarak , komşular arası huzursuzluklar , kavgalar hatta cinayetlerde tamamen bu kötü yapılan müteahhit eserlerinden kaynaklanıyor . Hiç bir avukat bu konuya değinmiyor acaba neden ? Müteahhit korkusu mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla bilmiyorum insanların çoğunun müteahhite şikayet ettiğini de düşünmüyorum onun yerine ev sahipleri birbiriyle tartışıyor veya böyle kabulleniyoruz idare ediyoruz. Şimdi insanlar yine ev sahibi olabiliyor ama çoğu ev (eski-yeni)hatta lüks dediğimiz binalar bile parasının hakkını vermiyor. Bunu cimere yazsak sonuç alınır mı? Hepimiz yalıtımsız binalardan dolay sıkıntılıyız, işini eksik yapan tüm müteahhitlerden şikayetçiyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Stoa

Son 4 yılım çeşitli evlerde gürültüyle savaşmakla geçti şu an istanbulda 1 yılı dolmamış bir binadan bildiriyorum. Direkt müteahhitden aldık kendisi de bu binada oturacağını söyledi. Sorduğum tek soru gürültü olup olmayacağıydı. Her türlü yalıtım var oğlan inşaat okudu en büyük sorunu gürültüden ders çalışamamaktı binayı onla yaptık dedi. Tabiki hüsran, en çok gürültü duyduğum ev olabilir. Karantina başında geldim eve o günden beri gece komsu yüzünden uykudan uyanmadığım 1 gün olmadı. Gündüz üstteki veledin koşmasından kulakiçi kulaklıgı o günden beri çıkarmadım kulaklık bozulana kadar yemek yerken dahi çıkarmadım öyle bir gürültü var ev titriyor sesi duymasam bile titriyorum. Kulaklık bozulalı 1 hafta oldu neredeyse kan çıkacak. Sahura kadar uyumayan yan komsu yüzünden o saate kadar kulakligi cikarmaz sonra uyuduklarında uyurdum kulaklik gidince bu hack de yalan oldu dayanamadıgım icin odami degistirdim abarttıgımı düsünen annem salonda yatmaya basladi bugun 5.gün ve kaçıp kardeşim odasına sığındı yerde yatıyor. Gürültüsüz ev bulmak bu kadar imkansız işte. Gidip binayı yapan adamla konusuyorsun o bile yalan çıkıyor. Ev kiralamadan, almadan 1 hafta test süreci olsa gürültüsüz evi bulabilirsiniz ev bakarken bunu anlamak imkansız. İnce eledim sık dokudum baktıgım her evde gürültü geliyor mu anlamaya calistim 10 dakikalık ev turunda ne kadar anlayabilirseniz, bunda tasınırken bina bostu yepyeni bina içi lüks müteahhitin kendisi de oturacak diye inandık aldık yine hüsran yine hüsran.

Diğer gürültü hikayelerimi de merak edenler için yazayım. Çünkü geçen seneye kadar gürültüden fazla etkilenen deli muamelesi görüyordum şimdi herkesin aynı dertten müzdarip oldugunu bilmek rahatlatıyor okuyunca siz de rahatlarsınız belki.

Lisede müstakil evde oturdum 2 katlı bahçeli kiralık evdi sonra ev sahibinin oğlunun manitasının aklına parlak bir fikir geldi bizi evden çıkarıp dükkan olarak resim kursuna kiraladı. Sonra taşındığımız binada en üst kata taşındık şansımıza yan daire de alt daire de boştu. Müstakil evde yaşar gibi huzurlu bir hayat yaşadık örneğin evde 3 tv vardı ve odamda hoparlörle müzik dinleyebiliyordum yıllardır yapamadığım şeyler bunlar komşunun o sesi duydugunu bilmek bile rahatsız hissettiriyor beni.

Sonra üniversiteye başka şehire gittim yurtda kaldım. İlk kez gürültüyle burda karşıslaştım. Yan odadaki her ses odaya geliyordu. Dayanılmaz derecede acı cekiyordum gürültü yüzünden. Her oda da böyleydi. Hemen çözüm aradım. İkinci dönem sadece sınavlara gittim. Yaz okulunda devam mecburiyeti var kalmayayım diye insanüstü çalışıp tüm dersleri verdim. Yıllardır biriktirdigim parayı dolara attım dolar yükselince tek başıma ev tutacak parayı bulmuş oldum. Tabi anca 1+0 tutabildik. 3 yıllık bina olmasına rağmen ben o gürültü yurda özel sanıyordum yurttan beter gürültü vardı. Yandaki gece ntvspor açık uyuyordu ben içerdeki odadan sabaha kadar tüm haberleri ezberliyordum. Yine çözüm aradım bir gece dayanamayıp kapılarını çaldım korkudan açamadılar. Ertesi gün dışarı cıktıgında uyardım bir daha gece tv açmadılar. Sonra bir gün banyoya girdim bu sefer alt kattan kadın inleme sesi geldi. Odaya geçtim ses devam ediyor. O inleme sesi dönem sonuna kadar bitmedi. Her gece 4 posta bağıra bağıra seks yaptılar. Konu seks olunca yasim da kücük artık uyaramadım. Kulak tıkacı aldım. İnternet de baglamamistim eve bilerek mecburen baska yapck bisi yok diye kitap okudum. Artık okuyacak kitap kalmadı hem kütüphaneden ödünç alıyorum hem her hafta kendim alıyorum yetmiyor ders calisayim dedim. O dönem 7 dersin 5ini AA verdim. Ama hayat yaşamıyordum. Yine çözüm aradım ev sahibine gittim. Gidince fark ettim ki evi bana satan emlakçı aslında ev sahibiymiş. Neyse seks muhabbetini söyledim kendimi acındırdım falan çıktım evden. İkinci dönem mecbur okula gidicez bu sefer dedim ki burdaki evlerin hepsi böyle o zaman yurda gidicem ve sadece uyumaya odaya giricem ama tek basima kirada oturuyomus kadar paranın alayını harcayacam. Dedigimi yaptim. Uyumaya gittigimde alttan gitar çalan mı oldu vurdum sustular, daha çok kişi toplanıp yine mi denediler kaldırdım koca yatağı yere vurdum sustular. Yandan gitar çalan mı oldu çıktım balkondan sınavım var dedim sustular. Her türlü kavgayı göze alıp en azından gece uyuyabilmeyi başardım. Oda arkadaşım dahil herkese gece beni uyutmayacak olanı döveceğimi belirttim. Sonra ben iyi paralar kazandım okulu bıraktım. Eve bir döndüm alta birileri taşınmış çocuklar bağırıp duruyor. Bağırdıklarında vurup susturuyordum ama bir iki gün sonra geri basliyolardı. Dedim ki bu gürültü ucuz ev tutmaktan pahalı bir ev tutsam gürültü gelmez. Okula da dönüp o semtte sahibindendeki en pahalı kiralık ilanını tutup bir rezidansa taşındım. Ev lüks+lüksdü ama yandan köpek sesi, alttaki kafeden müzik sesi. Ses yalıtımlı akıllı panjurlar var dediler çekinde daha da kötü gürültü duyuyorsun. 1+0 evimden hicbir farkı yoktu duvarların. Sonraki yıl komsular degisti altta bu sefer kırbaçlı seks sesleri, yanda 40 yaşında adam sabaha kadar yaratık bağıran oyun oynuyor, cafeden canlı müzik devam gece 1e kadar. Sekse yine ses edemedim yandaki adamı şikayet ettim pis bakışlar attım bir iki gün susup sonra yine başladı ben de taşındım. Ailemin yanına döndügümde yan dairedekiler bebek yapmis sabah 5de mutfakta kahvaltı hazırlıyolar her sabah uyanıyorum, alttakinin üç çocuğu olmuş bizimkiler vurmak yerine yöneticiye sikayet edince gürültü yaptıklarında hicbisey olmadigini fark edip iyice azmışlar inadına tüm binaya hayatı dar etmeye baslamışlar diger iki cocuk konusmayı koşmayı öğrenmiş ciyak ciyak bagiriyolar üstüne adam binanın altındaki dükkanı almıs her saniye binanın kapısının önünde habire eve çıkıyor. Tabi bir noktadan sonra yıllarca yaptıgım gibi mücadeleye basladim bir gün öyle bir noktaya geldim ki dambılı yere vurup parkeyi çatlatıp çığlıklar attım hemen eve birileri geldi birileri arandı bir iki akşam sonra emniyetten mersolu ağır abiler bunları ziyarete gelip istediginiz kadar bağırın diyip bana duyabilecegim sekilde küfürler etti. Daha üni öğrencisiyim ilçe emniyet müdürü gelip beni tehdit ediyor düşünün. Neyse bunlar beni her gördüğünde korkup kaçmaya başladı akşam baba eve gelince susuyorlardı gündüz kadın inadına bağırıp bağırtıyordu. O kadar çok ses vardı ki akıl sağlığımı kaybetmemek için bulduğum çözüm sabah dışarı çıkıp akşama kadar yürümekti kalkıyordum kahvaltı yapıyordum ve uyku saatine kadar amaçsızca yürüyordum diyebilirim ayaklarım parçalanıyordu artık ama acı çekmek bile anlık bir rahatlık veriyordu o bile gürültüden iyiydi. Sonra ufaktan ilahi adalet işlemeye başladı. Önce bunların dükkanı kanalizasyon suyu bastı. Sonra depremler olmaya basladi bizim semtte binalar çöktü. Gece herkes arabada yatıyordu biz de arabada yatıyoruz dedim ki ulan bir gece be bir gece o evde gürültü olmadan uyuyabileyim o riske rağmen gittim eve ve onlar yine evdeydi aga. Kolonları çatlamış binada millet korkudan akrabalarına sığınırken, bu gece deprem olsa banko ölürüm gitmesem mi diye düşünürken onlar o gece de ordaydı. Sonra deprem bahanesiyle taşındık. Evi de inadına eşyalı şekilde yabancısına itine kopuğuna verdik. 3 ayda 3 farklı kiracı degisti artık ne haltlar karıstırıyolarsa depozitoları yanmasına rağmen 1 ay kalıp çıkan tiplerdi. Sonra alt komsunun tasındıgını ögrendim umarım bizim kiracıların gürültüsünden cıkmıstır. Ben o sırada son sınıfı okumak için yeniden okula yollandım. Bu sefer eski bir ev tuttuk. Üstümdeki herif sabaha kadar tv izliyodu tüm ses odamdaydı. Bu sefer hiç ses çıkarmamaya çalıştım. 4 yıl ses çıkarmıştım sonuçta hiçbir şeyi değiştirememiştim. Bu sefer ben gürültü yapan taraf olayım dedim müzik falan açıyordum ama bana gerek kalmadı ev arkadaslarimdam biri her aksam son ses güldür güldür izledi digeri arkadasiyla oyun oynayıp ana bacı küfürler etti. Biz de gürültü yapıyoruz diye üsttekini susturma çabam olamadı. Ben en son gece uyumaktan vazgeçip geceleri kütüphanede geçirip gündüzleri uyumaya basladimz Sonra her zamanki gibi dayanamayıp arkadasiyla bagira bagira oyun oynayan ev arkadasimi kavga edip evden gönderdim. O cok gürültü yapıyor diye olsa gerek üsttekiler onun odasını bosaltmıstı sessiz sakin mışıl mışıl uyudum. Sonra okul bitti bu eve taşındığımızda olanları yazdım. Öğrendiğime göre müteahhitin akrabaları binada oturuyormus ama kendisini göremedim. Görürsem dayanamayıp döverim muhtemelen. Yada komsuları dövücem. Gerçi birini dövsen diğeri var. Susturdugun da max 1 hafta susuyor boşa bir çaba. Ama bu çabadan vazgeçemiyorum. İnsan dayanamıyor o gürültüye o cektigin acıya sebep olandan intikam almak istiyorsun gürültüyü önlemekden cok intikama dönüyor olay. Bundan sonraki hedefim müstakil bir ev tutmak. Şehirde tutacak param olmadığına göre hedefim defolup gitmek şehir hayatından arkadaşlar.
    Hocam sizi o kadar iyi anlıyorum ki okurken içim kan ağladı halbuki benden kat kat daha kötüsünü yaşamışsınız emniyet müdürü olayı tam kepazelik bir gün sizinle oturup iki kadeh içmek isterim

• Ne desem bilmiyorum...

Bugün 1 senedir çıkmak için her Allah'ın günü kiralik ilanlarına bakmak zorunda kaldığım evdeki kira kontratım mecburen yeniledim. Bulunduğum muhite göre uygun sayılabilecek bir kira ödüyorum (1600₺) ve taşınma durumum olur ise benzer bir eve taşınmak için 2200₺-2500₺ arası bir kira ödemem gerek. Daha düşük bedelli evler var ama evler berbat durumda ve çoğu da zemin katta. Eski zemin kat dairelerin neredeyse tamamında rutubet sorunu var. Üstelik zemine dair yalıtım olmadığı için yerden acayip bir soğuk geliyor. Kiradan yaptığın ekonomiyi doğalgaza abanarak fazlasıyla yalan etmiş olacağım. Oturduğum ev de zemin katta ancak yeni ev olmasından ötürü zemin yalıtımı son derece iyi ve kışın zemin kaynaklı rahatsız edecek bir soğuk olmadı. Üstelik dış cephe yalıtımı ile ev kısa sürede düşük ayarda gayet iyi ısınıyordu.

Bir defa taşınmayı denedim ve yine zemin katta bir daire buldum. 2000 yılı başlarında yapılmıştı. Anlaştım el sıkıştım. Adam evde tadilat yaptırıyordu. Parke, boya vs. Ben ilk başta rutubet olayını sordum ve tabi ki de kesinlikle yok cevabını aldım. Ancak tuhaf bir şey dikkatimi çekti. Evin dıştan yalıtımı olmasına rağmen odaların bazı iç duvarlara da mantolama yaptırıyordu. Sebep nedir diye sorduğumda daha iyi ısı yalıtımı için demişti. Ancak sonradan öğrendim ki bu iç mantolama evdeki rutubeti gizlemek için yapılıyormuş. Ben tabi o ara anlamadığım için bana daha iyi bile geldi. Ancak kayınpeder evi görünce bu evde rutubet var dedi. Benim de başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Mal sahibini de az çok tanıyordum ve itimat ediyordum. Sonra bir daha sordum. Ağabey dedim böyle böyle bir durum var ne dersin. Tabi kabahati ben oldum. Sözüne inanmıyorum diye. Sonra tamam dedim. Sen öyle diyorsan öyledir. Kayınpedere de dedim rutubet yoktur. Ben bu adama güveniyorum diye. Neyse taşınmaya kaldı bir gün. Evde detaylı temizlik yapılırken ki evi de afedersiniz b.k götürüyordu. İçeride insan değil hayvan yaşasa bu kadar kötü bırakmazdı. İki gün boyunca da temizlik yapıldı. Ev temizlendikten sonra foyası ortaya çıkmaya başladı. Yeni boyanan duvarlarda boya atmaya başladı. Özellikle de zemine yakın kısımlar kabarmış. Tabi ben şok. En son çelik kapının zemine yakın kısmının da çürümeye başladığını farkedince bende sigortalar attı. O gece taşınmaktan vazgeçtim. Zaten eşim de evin halini görünce çok üzülmüş ve bana söyleyememiş. O akşam eşimle konuşup bu işten vazgeçtik. İki günlük temizlik ve bir takım masraflar da kaynadı. Zor bir süreçti. Allah benzerini kimseye yaşatmasın. Biraz kısarak anlattım. Aslında çok daha fazlası var ama adamın arkasından daha fazla laf etmeyeyim.

Bu hadiseden sonra ölümü görüp sıtmaya razı olduk. Yenileme döneminde de anlaştık tekrardan ve devam ediyorum oturduğum dairede. Diğer arkadaşların yazdıklarını görünce acaba nankörlük mü yapıyorum diye de düşünüyorum. Çünkü benden çok daha beterleri var. Ancak ben de kendimce üst kattan, sağ bitişikteki binadaki bir daireden ve karşımızdaki dükkan gürültüsünden çok çektim. Taşınsam da sessiz bir yere gitmek neredeyse imkansız. Yazılanları da görünce buna kesin kanaat getirdim. O yüzden bu duruma razı oldum şimdilik. Yine de umudumu kaybetmiyorum. Belki en üst katta bir ev bulursam daha huzurlu bir ortam olabilir. Veya daha beteri de olabilir. Hayat bilinmezliklerle dolu.

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar, yanlış anlamazsanız hangi il ilçe gerçekten merak ediyorum.Bu ülke de asgari ücretin 2300 tl olduğu yerde nasıl kiralar bu kadar yüksek olur aklım almıyor.

Birde ciddi bodrum kat dairelere mi bu fiyatlar isteniyor?Allah insanların yardımcısı olsun.

Ben Edirne yilim burada müteahhit ler şehrin alt yapısı yok su basıyor diye yaklaşık 5 yıldan fazla süredir bodrum kar daire yapmıyorlar ve giriş katlarda kot seviyesinden en az 1 metre yukarısında.Aslında çevre bakanlığı nın artık bodrum katları yasaklaması gerek her türlü insan için sakıncalı buluyorum ki halen burada tüm apartmanların altını su basıyor.Hatta bizim müteahhite dahi önceki yaptığı binalardan birinin evini su basmış herşeyin parasınu almakla birlikte müteahhit ten başka sıfır dairede kopartmış.

Edirne de yeni yerleşim yerlerinde 1000 tl civarı 2+1 , merkezde 600,700,800 , full eşyalı daireler 1400,1500 ,1+1 ler ise 700,800,900 civarı kiralanmakta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.

İstanbul - Üsküdar'da oturuyorum. Maalesef kiralar ateş pahası. Doğma büyüme buralıyım. Ancak artık İstanbul'dan bıktım usandım.

Kurulu bir düzenim olduğu için elim kolum bağlı gibi. Bu şehirde esir hayatı yaşıyoruz.

evet öyle semtlerde duymuştum kiraların bu denli yüksek olduğunu.Serbest meslekle mi uğraşıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Evet, o yüzden de bırakıp gidemiyorum.

• Son mesajın üzerinden 3 hafta geçmiş. Bizim sorun tam gaz devam ediyor. Artık taşınmayı kafaya koydum ama taşınacak ev yok. Kiralar ateş pahası. Bakalım ileride bizi neler bekliyor...

Öğrencilerin oturduğu yerlere bakın . Çoğu öğrenci evi kapatıp gitti bir sürü kiralık çıktı .

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam oturduğum semtte öğrenci evi bolluğu yok. Üstelik evler eski ve kiralar yüksek. Çıkmazdayız anlayacağınız.

• bi arkadasimin babasinin insaat sirketi var . tam terim bilmiyorumda mesela yapida 200 cm kalinlik olmasi gerekirken 160 cm kalınlik yapip denetleyen kisiyede 15 20 bin verip onaylattiriyoruz demisti.200 cm olsa 100 bin giderdi 15e kurtariyoruz demisti

• Çoğu inşaat bu şekilde zaten . Asıl kötü olan beton ve demirlerde de aynı şey yapılıyor diye düşünüyorum .
    Bu tür açıkları bulup dava açıp sonuna kadar tüm sorumluları cezalandırmadığımız içinde herkes istediği gibi at koşturuyor .

• Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Ne durumdayız  

Herkes boynunu büktü devam :)

Bugün yeni bir ev daha baktım. Ev deprem sonrası inşaat ancak yeni de sayılmaz. Yalıtım yönünden yeni evlerden çok daha iyiydi ancak odaların ufak olmasından dolayı tutamadık.

Bu arada emlakçı ile biraz sohbet ettik. Tanıdığı bir müteahhit ile ev sahipleri davalık olmuş. Ses yalıtımı sorunu sebebiyle dava etmişler topluca.  

Daha öncede söylediğim gibi herkes bu şekilde davacı olsa işin peşini bırakmasa kimse malzemeden kaçarak iş yapamaz .

Ben kiracı olarak çıldırmış vaziyetteyim. Allah ev sahiplerine sabırlar versin.

Bu memlekette ev sahibi olunmazmış. Resmen bunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 28 Temmuz 2020; 16:18:3 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.