Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu gördüğüme çok sevindim. Bu konuda numunelik olduğumu düşünürdüm ancak sayımız oldukça fazlaymış. Evlekdikten sonra 3 yıl boyunca 2000 yılı başlarında inşaa edilmiş bir evde oturdum. Alta katımda kuru temizlemeci vardı. Pek sorun yaşamadım. Üst kattakilerin ise varlığı ve yokluğu bile belli değildi. Ses konusunda inanılmaz rahattım. Ev sahibinin oğlu evleneceği için mecburen çıkmak zorunda kaldık. Yenice sayılacak toplam 4 daireli bir apartmanda zemin katı tuttum. Eski bir evden gelmiştim ve yeni evin kondisyonu da çok iyiydi. Neredeyse sıfır gibiydi. Böyle olunca eve bayıldık ve hemen orada anlaşıp tuttuk. Biz eve yerleştik ve her şey dört dörtlük. Derken üst meğer evde değilmiş. Bir gece yarısı eve geldiler ve o gece o gürültüye uyandım ve yaşadığım hayal kırıklığını tarif bile edemem. O gün bugündür hep taşınacağım diye tutturdum ancak bir türlü taşınmadım. Hatta yakın bir zamanda bir yerle anlaştım ve tuttum. Taşınmaya bir iki gün kala vazgeçtim. Evin ses yönünden sorunu pek yok gibi duruyordu ancak rutubet problemi varmış sonradan anladım. Çocuğum da olduğu için riske atmak istemedim. Kira sözleşmesi Haziran itibariyle doluyor. Mevcut durumda yenilemek zorundayım. Gördüğüm kadarıyla nereye gidersem gideyim gürültü sorununa çare yok. Lüks yapılar hariç olmak üzere. Allah'tan üst kattakiler anlayışlı, terslemediler. Hatta çaba da gösteriyorlar. Ancak yalıtım olmayınca ne yaparsan yap ister istemez komşuna sürekli rahatsızlık veriyorsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Forumda açılan üst komşum ses yapıyor , alt komşumun oğlu canavar , yan komşum hergün parkeleri kazırcasına temizlik yapıyor gibi şikayetlerin temeli aslında bu yalıtım konusu , hatta yalıtımsızlık konusu . Sorun komşularda değil aslında yalıtımda . Geniş bakıldığında toplum açısından bile problemler yaratacak gerçekten çok büyük ve önemli bir konu . İnsanlar özel alanlarında sessizce konuşmak zorunda kalıyorlar bu nedenle sosyal yaşantılarında bile sessiz pışırık diye tabir edilen çocuklar yetişiyor , diledikleri gibi ilişkiye giremiyorlar mutsuz bir evlilik getiriyor , en önemliside komşu sesleri yüzünden kavgalar hatta cinayetler yaşanıyor . Tüm bu sorunların ana kaynağı bina yalıtımı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 5 Mayıs 2020; 0:29:24 >
  • forum geçmişte yazmıştım ama bazı sorunlar yüzünden yan duvarıma ses yalıtımı yapmam kararı aldım bütçem 700 -800 tl
    urun.n11.com
    Bondex Ses Yalıtım Süngeri 10mm Kalınlıkta 50cm X 100cm 180dns - n11.com
    https://urun.n11.com/studyo-ve-sahne-ekipmanlari/bondex-ses-yalitim-sungeri-10mm-kalinlikta-50cm-x-100cm-180dns-P413497591

üstte paylaştığım liklerdeki ürünler örnek amaçlı 5m2 karelik duvarımda test amaçlı alacağım artık evde yaşamak özellikle yatak odasında yaşamak gecelerim kabusa döndü :(

bu linkteki ürünleri bir arkadaşımızda paylaşmıştı acaba mimar mühendis arkadaşlarım ya da kullanan yapmayı düüşünen arkadaşlar tavisye eder mi?

ya da neyi tavsiye edersiniz.

Stüdyo tipine girmeyeceğim zira metre kare düşürmekte ama yatak odasına en kötü ihtimalle yaparım.

Aslında zor iş değil sadece tavsiye ürünler deneyimlenmiş ürünler arıyorum

saygılar

• marto1 kullanıcısına yanıt
    Bende hala daha uygulamış ve sonuç almış birine rastlamadım ama paylaştığınız 10mm kalınlık çok az . Ben 2 cm ses yalıtım + 2 cm sıkıştırılmış taş desenli strafor + 1 cm yapıştırıcı olarak düşünüyorum toplamda 5 cm gibi ama bir bilen , uygulamış olan çıkar inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Bu konuyu gördüğüme çok sevindim. Bu konuda numunelik olduğumu düşünürdüm ancak sayımız oldukça fazlaymış. Evlekdikten sonra 3 yıl boyunca 2000 yılı başlarında inşaa edilmiş bir evde oturdum. Alta katımda kuru temizlemeci vardı. Pek sorun yaşamadım. Üst kattakilerin ise varlığı ve yokluğu bile belli değildi. Ses konusunda inanılmaz rahattım. Ev sahibinin oğlu evleneceği için mecburen çıkmak zorunda kaldık. Yenice sayılacak toplam 4 daireli bir apartmanda zemin katı tuttum. Eski bir evden gelmiştim ve yeni evin kondisyonu da çok iyiydi. Neredeyse sıfır gibiydi. Böyle olunca eve bayıldık ve hemen orada anlaşıp tuttuk. Biz eve yerleştik ve her şey dört dörtlük. Derken üst meğer evde değilmiş. Bir gece yarısı eve geldiler ve o gece o gürültüye uyandım ve yaşadığım hayal kırıklığını tarif bile edemem. O gün bugündür hep taşınacağım diye tutturdum ancak bir türlü taşınmadım. Hatta yakın bir zamanda bir yerle anlaştım ve tuttum. Taşınmaya bir iki gün kala vazgeçtim. Evin ses yönünden sorunu pek yok gibi duruyordu ancak rutubet problemi varmış sonradan anladım. Çocuğum da olduğu için riske atmak istemedim. Kira sözleşmesi Haziran itibariyle doluyor. Mevcut durumda yenilemek zorundayım. Gördüğüm kadarıyla nereye gidersem gideyim gürültü sorununa çare yok. Lüks yapılar hariç olmak üzere. Allah'tan üst kattakiler anlayışlı, terslemediler. Hatta çaba da gösteriyorlar. Ancak yalıtım olmayınca ne yaparsan yap ister istemez komşuna sürekli rahatsızlık veriyorsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    Yeni tasinacagin ev rutubetsiz (dış cephe kaplamalı) ve en üst kat olmasına dikkat et. Boğaz manzaralı olup gürültü cekecegime bu şekilde bir evde dip dibe evlerde yasarim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam ek olarak ben de 10 cm lik evet kısa ama çok etkiliği olduğu yorumlarda geçiyor ben de metre kare uydurmaya çalısıyorum ama 10 değil de 20 yaparım üstüne ses bariyer çekicem ikisi çok etklili olduğunu okdum ama yorumlar ne derece doğru emin değilim palavrada olabilir
    bir de ben de yazmayı unuttum ben de strafor çektircem ses ve ısı yalıtımlı onu söylemi unuttum toplam 3 parça duvara döşeyeceğim.

Piyasada en iyisi bondex deniliyor ama çakma bondex kaynıyor piyasa orjinal olduğunu anlamak çok çok zor çakma bondexlerde ses izolasyonu sağlamıyor

en iysi yapı markete gidip kendim test ederim 3 aşağı 5 yukarı öğrendim zor bir şey olmadığına kanaat verdim gerçekten kolaymış.

belki daha asortik bir şeyler yapabiliri bütcem dahilinde 3d ses izolasyonları var 30 cm onlarda çok hoşuma gitti hem göresel olarak iyi hemde stüdyo tipi izolasyon sağlıyor.

şayet bir şeyler bulursam resimli paylaşmlarım olur arkadaşlarda fikir sahibi olsun

• marto1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler uygulamanızı ve sonucu merakla bekliyorum . İlk paylaştığınız ürün 10mm yani 1 cm . O yüzden söylemiştim :)

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Bazen mm -cm karısıyor üstadım biraz da bu konuda agresifim böyle sinirlene sinirlene yazıyorum :)))
    Çok mağdurum her seste mütehahide söve söve cehennemlik olacam
    saygılar
  • Şuan kaldığım evde yan taraf ne yapsa duyuyorum. Duvar değil mukavva sanki yumruk atılsa yan tarafa geçebilirim benim evimde yangın çıksa bir omuzla diğer taraftan kaçmayı düşünüyorum.

• Konuyu canlandırıyorum ama bu gerekiyor. Eğer Türk milletinin ileriye doğru ilerlemesini istiyorsak bu işe yaramaz ahırlardan kurtulmak gerekiyor. İmha edilmeliler. Ne kafa dinleyebilirsin ne bir şeye güzelce odaklanabilirsin ne özelin var. Üst komşunun tüm sesleri altta maalesef. Tabi bizim ki de üste ve alta gidiyordur, altta alamancılar oturduğu için en azından şanslılar sadece yazın varlar. Bir ömür çekilmez. Üst Komşu evde yürüse ses geçiyorlar, sert bassa duvarlar gümlüyor. Telefonla konuşuyor. tüm ses odama doluyor. Biraz öksürüyor odamda. Müzik açıyor işitiliyor. Yeri süpürüyor neresi belli oluyor. Duvara çakıyor hemen konum tespiti yapabiliyorum. Bu ortamda evde değil de ortak bir salonda gibisinizdir. Ev kavramı yok oluyor arada duvar var sadece. Bir işe odaklanmak zor. Tuvalet desen küçücük penceresi yandaki tuvalete direk bakıyor ve camı açmasan tuvalet havasız kalıyor. Yan yine iyi ama üst üste oturanlar pek sağlıklı bir hayat süremez. Ders çalışamaz, bir şeye odaklanmazsın. Seks bile yapamazsın ha takmazsın olmaz o ayrı ama o da olmaz. İğrenç bir durum. Gece nornal konuşunca ses direk aşağıda ve yukarıda. İki türlü de aynı gidiyor ses. Tek fark altta olunca ayak ve terlik seslerini de duymak. Herkesin oturacağı evde ses (+ısı) yalıtımına dikkat etmeli. İkisi de önemli. Ev kira veya sizin olsun emin olmadan oturmayın. Bu evlerden herkesin uzak durması lazım ancak öyle kurtulunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 23 Mayıs 2020; 17:2:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wmbot kullanıcısına yanıt
    İnce ytong , yanlış sıva , eksik sıva , sıfır izolasyon gayet normal .

• Kesinlikle sonuna kadar haklısınız . Şu son 10 senede yapılan binaların %95 inin ne duvarlarında ne tabanlarında ses yalıtımı yok . Ve bunun kimse farkında değil . Herkes içine kapanık , sessiz sessiz bir hayat sürüyor neden ? Aman komşuya ses gitmesin . Topluca şikayetler , davalar açılmadıkça hiç bir zaman sonu gelmeyecek ve bu çöp evler yapıldıkça yapılacak .
    Yatak odasının duvarından üst katın tuvalet borusu geçer mi ? Evet türkiyede geçer çünkü yasak olmasına rağmen denetimi yapanlar bile 3 kuruş para yiyip göz ardı ediyor . Hele birde komşunuz kabızsa vay halinize patır kütür borulara vurma sesini bile duyuyorsunuz .

• Doğru su sesleri de geliyor tuvalet edenleri de sayabilirsin ama bizim ev eski 40-50 yıllık nereden baksan. Apartmanda doğru bir şey yok bir tarafının ölçüleri daha değişik diğer yanı daha değişik komşumuz sizin ev daha büyük diyor mesela müzik bass vuruyor tüm alt kat 2-3 oda direk titriyor dışarıdan araba geçiyor onun müziği daha fena titretiyor apartmanın alt da yere sert bir şey vursa tüm apartmanda hissediliyor ama hafif. Depremde hafif sallanıyor ama 5-6 il uzakta oluyorsa ve 4 şiddeti civarlarında evde bir uçtaki camı kapatıyorsun öbür uçtaki camlar sallanıyor yukarki kapııı açıyorsun aşağı ki kapı etkileniyor. Yani böyle bir evi kiraya da versen olmaz bence apartman yıkılmalı bekliyoruz kamu özel farketmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 23 Mayıs 2020; 23:2:39 >

• Son 4 yılım çeşitli evlerde gürültüyle savaşmakla geçti şu an istanbulda 1 yılı dolmamış bir binadan bildiriyorum. Direkt müteahhitden aldık kendisi de bu binada oturacağını söyledi. Sorduğum tek soru gürültü olup olmayacağıydı. Her türlü yalıtım var oğlan inşaat okudu en büyük sorunu gürültüden ders çalışamamaktı binayı onla yaptık dedi. Tabiki hüsran, en çok gürültü duyduğum ev olabilir. Karantina başında geldim eve o günden beri gece komsu yüzünden uykudan uyanmadığım 1 gün olmadı. Gündüz üstteki veledin koşmasından kulakiçi kulaklıgı o günden beri çıkarmadım kulaklık bozulana kadar yemek yerken dahi çıkarmadım öyle bir gürültü var ev titriyor sesi duymasam bile titriyorum. Kulaklık bozulalı 1 hafta oldu neredeyse kan çıkacak. Sahura kadar uyumayan yan komsu yüzünden o saate kadar kulakligi cikarmaz sonra uyuduklarında uyurdum kulaklik gidince bu hack de yalan oldu dayanamadıgım icin odami degistirdim abarttıgımı düsünen annem salonda yatmaya basladi bugun 5.gün ve kaçıp kardeşim odasına sığındı yerde yatıyor. Gürültüsüz ev bulmak bu kadar imkansız işte. Gidip binayı yapan adamla konusuyorsun o bile yalan çıkıyor. Ev kiralamadan, almadan 1 hafta test süreci olsa gürültüsüz evi bulabilirsiniz ev bakarken bunu anlamak imkansız. İnce eledim sık dokudum baktıgım her evde gürültü geliyor mu anlamaya calistim 10 dakikalık ev turunda ne kadar anlayabilirseniz, bunda tasınırken bina bostu yepyeni bina içi lüks müteahhitin kendisi de oturacak diye inandık aldık yine hüsran yine hüsran.

Diğer gürültü hikayelerimi de merak edenler için yazayım. Çünkü geçen seneye kadar gürültüden fazla etkilenen deli muamelesi görüyordum şimdi herkesin aynı dertten müzdarip oldugunu bilmek rahatlatıyor okuyunca siz de rahatlarsınız belki.

Lisede müstakil evde oturdum 2 katlı bahçeli kiralık evdi sonra ev sahibinin oğlunun manitasının aklına parlak bir fikir geldi bizi evden çıkarıp dükkan olarak resim kursuna kiraladı. Sonra taşındığımız binada en üst kata taşındık şansımıza yan daire de alt daire de boştu. Müstakil evde yaşar gibi huzurlu bir hayat yaşadık örneğin evde 3 tv vardı ve odamda hoparlörle müzik dinleyebiliyordum yıllardır yapamadığım şeyler bunlar komşunun o sesi duydugunu bilmek bile rahatsız hissettiriyor beni.

Sonra üniversiteye başka şehire gittim yurtda kaldım. İlk kez gürültüyle burda karşıslaştım. Yan odadaki her ses odaya geliyordu. Dayanılmaz derecede acı cekiyordum gürültü yüzünden. Her oda da böyleydi. Hemen çözüm aradım. İkinci dönem sadece sınavlara gittim. Yaz okulunda devam mecburiyeti var kalmayayım diye insanüstü çalışıp tüm dersleri verdim. Yıllardır biriktirdigim parayı dolara attım dolar yükselince tek başıma ev tutacak parayı bulmuş oldum. Tabi anca 1+0 tutabildik. 3 yıllık bina olmasına rağmen ben o gürültü yurda özel sanıyordum yurttan beter gürültü vardı. Yandaki gece ntvspor açık uyuyordu ben içerdeki odadan sabaha kadar tüm haberleri ezberliyordum. Yine çözüm aradım bir gece dayanamayıp kapılarını çaldım korkudan açamadılar. Ertesi gün dışarı cıktıgında uyardım bir daha gece tv açmadılar. Sonra bir gün banyoya girdim bu sefer alt kattan kadın inleme sesi geldi. Odaya geçtim ses devam ediyor. O inleme sesi dönem sonuna kadar bitmedi. Her gece 4 posta bağıra bağıra seks yaptılar. Konu seks olunca yasim da kücük artık uyaramadım. Kulak tıkacı aldım. İnternet de baglamamistim eve bilerek mecburen baska yapck bisi yok diye kitap okudum. Artık okuyacak kitap kalmadı hem kütüphaneden ödünç alıyorum hem her hafta kendim alıyorum yetmiyor ders calisayim dedim. O dönem 7 dersin 5ini AA verdim. Ama hayat yaşamıyordum. Yine çözüm aradım ev sahibine gittim. Gidince fark ettim ki evi bana satan emlakçı aslında ev sahibiymiş. Neyse seks muhabbetini söyledim kendimi acındırdım falan çıktım evden. İkinci dönem mecbur okula gidicez bu sefer dedim ki burdaki evlerin hepsi böyle o zaman yurda gidicem ve sadece uyumaya odaya giricem ama tek basima kirada oturuyomus kadar paranın alayını harcayacam. Dedigimi yaptim. Uyumaya gittigimde alttan gitar çalan mı oldu vurdum sustular, daha çok kişi toplanıp yine mi denediler kaldırdım koca yatağı yere vurdum sustular. Yandan gitar çalan mı oldu çıktım balkondan sınavım var dedim sustular. Her türlü kavgayı göze alıp en azından gece uyuyabilmeyi başardım. Oda arkadaşım dahil herkese gece beni uyutmayacak olanı döveceğimi belirttim. Sonra ben iyi paralar kazandım okulu bıraktım. Eve bir döndüm alta birileri taşınmış çocuklar bağırıp duruyor. Bağırdıklarında vurup susturuyordum ama bir iki gün sonra geri basliyolardı. Dedim ki bu gürültü ucuz ev tutmaktan pahalı bir ev tutsam gürültü gelmez. Okula da dönüp o semtte sahibindendeki en pahalı kiralık ilanını tutup bir rezidansa taşındım. Ev lüks+lüksdü ama yandan köpek sesi, alttaki kafeden müzik sesi. Ses yalıtımlı akıllı panjurlar var dediler çekinde daha da kötü gürültü duyuyorsun. 1+0 evimden hicbir farkı yoktu duvarların. Sonraki yıl komsular degisti altta bu sefer kırbaçlı seks sesleri, yanda 40 yaşında adam sabaha kadar yaratık bağıran oyun oynuyor, cafeden canlı müzik devam gece 1e kadar. Sekse yine ses edemedim yandaki adamı şikayet ettim pis bakışlar attım bir iki gün susup sonra yine başladı ben de taşındım. Ailemin yanına döndügümde yan dairedekiler bebek yapmis sabah 5de mutfakta kahvaltı hazırlıyolar her sabah uyanıyorum, alttakinin üç çocuğu olmuş bizimkiler vurmak yerine yöneticiye sikayet edince gürültü yaptıklarında hicbisey olmadigini fark edip iyice azmışlar inadına tüm binaya hayatı dar etmeye baslamışlar diger iki cocuk konusmayı koşmayı öğrenmiş ciyak ciyak bagiriyolar üstüne adam binanın altındaki dükkanı almıs her saniye binanın kapısının önünde habire eve çıkıyor. Tabi bir noktadan sonra yıllarca yaptıgım gibi mücadeleye basladim bir gün öyle bir noktaya geldim ki dambılı yere vurup parkeyi çatlatıp çığlıklar attım hemen eve birileri geldi birileri arandı bir iki akşam sonra emniyetten mersolu ağır abiler bunları ziyarete gelip istediginiz kadar bağırın diyip bana duyabilecegim sekilde küfürler etti. Daha üni öğrencisiyim ilçe emniyet müdürü gelip beni tehdit ediyor düşünün. Neyse bunlar beni her gördüğünde korkup kaçmaya başladı akşam baba eve gelince susuyorlardı gündüz kadın inadına bağırıp bağırtıyordu. O kadar çok ses vardı ki akıl sağlığımı kaybetmemek için bulduğum çözüm sabah dışarı çıkıp akşama kadar yürümekti kalkıyordum kahvaltı yapıyordum ve uyku saatine kadar amaçsızca yürüyordum diyebilirim ayaklarım parçalanıyordu artık ama acı çekmek bile anlık bir rahatlık veriyordu o bile gürültüden iyiydi. Sonra ufaktan ilahi adalet işlemeye başladı. Önce bunların dükkanı kanalizasyon suyu bastı. Sonra depremler olmaya basladi bizim semtte binalar çöktü. Gece herkes arabada yatıyordu biz de arabada yatıyoruz dedim ki ulan bir gece be bir gece o evde gürültü olmadan uyuyabileyim o riske rağmen gittim eve ve onlar yine evdeydi aga. Kolonları çatlamış binada millet korkudan akrabalarına sığınırken, bu gece deprem olsa banko ölürüm gitmesem mi diye düşünürken onlar o gece de ordaydı. Sonra deprem bahanesiyle taşındık. Evi de inadına eşyalı şekilde yabancısına itine kopuğuna verdik. 3 ayda 3 farklı kiracı degisti artık ne haltlar karıstırıyolarsa depozitoları yanmasına rağmen 1 ay kalıp çıkan tiplerdi. Sonra alt komsunun tasındıgını ögrendim umarım bizim kiracıların gürültüsünden cıkmıstır. Ben o sırada son sınıfı okumak için yeniden okula yollandım. Bu sefer eski bir ev tuttuk. Üstümdeki herif sabaha kadar tv izliyodu tüm ses odamdaydı. Bu sefer hiç ses çıkarmamaya çalıştım. 4 yıl ses çıkarmıştım sonuçta hiçbir şeyi değiştirememiştim. Bu sefer ben gürültü yapan taraf olayım dedim müzik falan açıyordum ama bana gerek kalmadı ev arkadaslarimdam biri her aksam son ses güldür güldür izledi digeri arkadasiyla oyun oynayıp ana bacı küfürler etti. Biz de gürültü yapıyoruz diye üsttekini susturma çabam olamadı. Ben en son gece uyumaktan vazgeçip geceleri kütüphanede geçirip gündüzleri uyumaya basladimz Sonra her zamanki gibi dayanamayıp arkadasiyla bagira bagira oyun oynayan ev arkadasimi kavga edip evden gönderdim. O cok gürültü yapıyor diye olsa gerek üsttekiler onun odasını bosaltmıstı sessiz sakin mışıl mışıl uyudum. Sonra okul bitti bu eve taşındığımızda olanları yazdım. Öğrendiğime göre müteahhitin akrabaları binada oturuyormus ama kendisini göremedim. Görürsem dayanamayıp döverim muhtemelen. Yada komsuları dövücem. Gerçi birini dövsen diğeri var. Susturdugun da max 1 hafta susuyor boşa bir çaba. Ama bu çabadan vazgeçemiyorum. İnsan dayanamıyor o gürültüye o cektigin acıya sebep olandan intikam almak istiyorsun gürültüyü önlemekden cok intikama dönüyor olay. Bundan sonraki hedefim müstakil bir ev tutmak. Şehirde tutacak param olmadığına göre hedefim defolup gitmek şehir hayatından arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 28 Mayıs 2020; 1:13:28 >

• Stoa kullanıcısına yanıt
    Bu şikayetleri toplu halde devletin yetkili birimlerine yazmak hatta müteahhitlere dava açıp eksiklerin giderilmesi ve eksikler giderilirken oluşan değer kayıpları için tazminat davası açılması gerekiyor .

• Apartmanda yaşamaya bu kadar ısrar neden? Bahçeli bir evin kıymeti paha biçilemez. Her sabah kendi bahçeme çıkıp bir sıcak kahve içmek... Bunun tarifi bile yok. Allah korusun apartman falan... Neyse...

• Müstakile göre ucuzluk , işlevsellik başkada hiç bişey yok .

• şu lüks otellerdeki ses yalıtımına hayranım. Gerçekten alttan üstten yandan çıt sesi duymuyorsunuz nasıl yapıyorlar acaba

• sioux kullanıcısına yanıt
    Yapılması gerektiği gibi yapıyorlar extra hiç bişey yok . Hatta lüks otele bile gerek yok inşaat kalitesi yüksek tutulmuş rezidansların hepsinde var istanbulda sayabileceklerim , sapphire , zorlu , trump , astoria , selenium twins , ritz carlton , bu rezidansların hepsinin ses yalıtımı gerçekten çok iyi yapılmıştır . 1 tanesinde yaşadım diğerlerinide inceleme fırsatım oldu . 5+1 in sesini yan odanızdan bile duymuyorsunuz hemde ses kısıkta falan değil orta seviyede film izlerken . Yalıtım budur zaten yoksa 15 lik ytong koyuyim üstüne 2 cm kara sıva , onun üstüne 1-2 cm yalıtım alçısı çekiyim sonrada ses yalıtım boyası süreyimle yalıtım olmaz . Hoş bunu bile yapsalar komşu seslerini çok az duyarsınız ama bunu bile yapmıyorlar , şu anda yapılan binaların %99 unda 10 -15 lik ytong üstüne direk incecik sıva alçısı çekilip boyanıyor . 2 cm kara sıva olsa duyduğunuz seslerin bile yarısını belki duymazsınız .
    Ama asıl yapılması gereken ve söylediğim binalarda yapılan 10-15 lik ytong duvar örüp , ilk duvarın iki tarafına kara sıva yapılıp arada 5-10 cm boşluk bırakıp 1 tane daha duvar çekip bu iki duvarın arasını taş yünü vs gibi şeylerle doldurup 2. Duvarada kara sıva üstüne alçı çekmektir .
    Ama ucuzcu müteahitlerin işine gelmez hiç bir zaman hem taş yünü al hem , 2 duvar yap , fazladan kara sıva kullan, hemde m2 den kaybet , yapiyimde nasıl olursa olsun mantığıyla yapıp çekip giderler kimsede şikayet etmez bişey yapmaz zaten şu an olduğu gibi .

• Stoa kullanıcısına yanıt
    neler yaşamışsın hocam çok kötü gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.