Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüklü miktarda iddasına girmek isterseniz istanbulda projeyle uyumsuz yapılmış bina size gösterebilirim hemde rezidans . Bildiğim yaşadığım hatalarını yakaladığım için konuşuyorum . Ayrıca alçıpanın verdiği boş sesle , ytong un verdiği sesi buradaki herkes ayırt edebilir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KASNAKÇI kullanıcısına yanıt
    Her yorumumda söylediğim şap altı izolasyon ve kenar bantları yoksa şapın binayla temasını kesmezseniz malesef bu şekilde sesler olur . Sonradan yapılan asma tavan vs de malesef aşırı etkili olduğu söylenemez . Çünkü şap duvara değiyor ve duvardan alıyorsunuz sesi .
    Mimar komşunuz çok doğru söylemiş .
    İşin doğrusu şaptan önce kauçuk esaslı izolasyon , şap seviyesinin 1 cm üstüne kadar izolasyon bandı , yani şap atıldıktan sonra şap ın bina ile birebir hiç temas etmemesi gerekir . Sonrasında parke döşenicek ise şilte den sonra parke , ıslak zeminler ise farklı sıvı yalıtımlar ve sonrasında seramiktir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 28 Nisan 2020; 8:58:20 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam dekoratif strafor yalıtıma yaramaz,varsa onu 1cm lik kullanın bondex 4cm olsun.
    2 tarafta yaparsa katkı sağlanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam düşündüğünüz sisteme baktım. Doğru düşünüyorsunuz.
    İşin doğrusu sesin kaynağında kesilmesi..
    Size tavsiyem elinizden geliyorsa 1cm lik bir şap atın
    Sadece ses yalıtım bariyeri ve mantar şilte kullanın Bondex kullanırsanız eğilip bükülür çünkü yumuşak bir malzeme
    Diğerlerine gerek yok, 1cmlik şapı binadan bağımsız olarak atarsanız çok katkısı olur
    Ayrıca kullanılan parkeyi ölçün, 06 veya 08mm ise 1,2mm lik parke ile değiştirebilirsiniz

• xbr kullanıcısına yanıt
    şap işi zor hocam elimden gelir daha önce attım ama malum başkasının evi isin vermezler falan.

bondex ezilmiyormuş satıcılar öyle iddaa ediyor.

Gerçek etkili malzemeler dediğiniz gibi mantar şilte ve sert ses yalıtım bariyeri.

Diğer ilave malzemeleri esktra olsun diye düşünüyorum neticede ucuz malzemeler zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam o zaman mantar şilte, ses bariyeri artı yapabilirseniz parkeyi kalınlaştırın(1 yada 1,2mm)
    Ayrıca bauhaus ta parke altı için satılan bir malzeme var
    Climapor galiba. Onun da değerleri iyi
    Ucuz malzeme zaten işe yaramıyor kapron şilte vs hiçbir artısı yok

parkeleri yenilemem demek te ekstra maliyet hocam, okadar işe kalkışsam inan şapta atarım , alttan boşluk bırakıp yalıtım da sağlarım ama amacım kısa zamanda en az rahatsızlıkla , en ekonomik çözüm üretmek .

Laminatları sırasıyla kendim kaldırcam

İzalasyon malzemelerini döşeyip katmanlar halinde sericem

süpürgelikden çıkacak kadar pay bırakıp laminatları döşeyip , süpürgelikleri çakıp işi bitircem.

Climapor bunu araştırıcam hocam sağol.Fayda sağlar sağlamaz bakıcam işte özelikle bu cami halısı altına serilen malzeme ilgimi çekti yada xps sert kapron malzeme de olabilir.

Hocam o zaman ses bariyeri, mantar şilte ve Climapor yapın. Climapor pahalı gelirse. İzocam üretimi pembe renk 50 dansite xps köpükte olur. 50 dansite altı köpük almayın verimsiz olur

Laminatları sırasıyla kaldırıp sırasıyla dizmeniz gerekir o yüzden kaldırmadan önce hepsini bir kalemle işaretleyin sayı verin geri döşerken kolay olsun .

Straforun ses yalıtımına daha önce bakmıştım bir miktar sağlıyor . Kendim testlerini yapıp öyle uygulamaya geçiceğim . 2 tarafta yapacağı için çok sorun olacağını sanmıyorum .

Climapor baktım hocam da bu mantar şilte değil mi?

Birde satılan yer bulamadım Internette pek ki Edirne de hiç bulamam.

yatırım amaçlı 1+1 ev ararken görmüştüm altı alüminyum folyo kaplı gibi membran tarzı bir kaplama görmüştüm altı süngerli .Laminat altına koyuyorlardı bulursam ondan da kullanabilirim.

Yaklaşık 20 m2 yatak odamın üstü ,üst kat dublex olduğuna plan farklı.Yani üstüm yatak odamın komple salonun 4 te 3 ünü ve giriş in yarısını kapsıyor.

Yani tek bir oda ile gürültü işinin büyük çoğunluğunu gidermiş olucam inş.

Tabi salonun geri kalanının üstü onların teras olduğu için karıştırmamaak adına söküp terasa dizicem.Sonra teker teker döşücem.

Ama birkaç sıkıntı var maliyetiin benim için 1000 1500 tl yi geçmemesi gerekiyor.

Yükselti 2 3 cm göze batmaz ancak 5 cm fazlası dikkat çeker.

Bu yüzden kullanacağım malzemelerin en az kalınlıkta ve yüksek yoğunluklu olması gerekiyor.

En önemlisi malzemelerin ezilip yamulmaması gerekiyor ki adam gardrobu nu koyunca devrilmesin😁

Yere sonradan parke altına koyulan 0,2-04 milimi geçen her türlü yumuşak malzeme zamanla çökme yapmaktadır . Yani siz mantar yada herhangi bişeyle kapladınız daha sonra odayı yerleştirdiniz aradan zaman geçti odanın yerleşimini değiştirmek istediniz , gardropu çekiyorsunuz parke gardrop tabanının şeklini almış şekilde çökük , yatak aynı şekilde .
    Bu tür uygulamalar kesinlikle çok iyi düşünülerek yapılmalıdır . Yer kesinlikle yumuşak yalıtım olmamalıdır .Gerekirse şap ın bir kısmı ya da tamamı kaldırılıp izolasyon koyulup sonra tekrar şap atılarak yapılmalıdır en doğrusuda budur . Çökme vs önüne geçilebilir bu şekilde . Şap ın bina sağlamlığına artısı yoktur eksisi vardır ağırlığından dolayı , şap ın amacıda altındaki betonu korumak ve gerekli yalıtımı , yalıtımdan sonra yüzeyin sertliğini sağlamaktır . Ama gelin görünki şap ın amacımı bilmeyen müteahitler heryere 7-8 cm şap atmakta hemde direk betonun üstüne hiç bir yalıtım koymadan .

katılıyorum hocam bakıcaz artık gerekirse usta bulucam.

Müteahhit ler tesisat ve kalorifer mobil sistem bağlantıları olmasa inan şap bile atmaslar hocam.Zaten şap dedikleri bir motor arabası kuma 1 torba çimento inan ki .
    Ben evi aldığımda laminant lar yapılmamış şap beton heryerinden çatlamış gelişi güzel atılmış durumdaydı.Hala bile laminatların üstündeyken alttaki kum taneciklerinin sesi duyuluyor 😁

Aynen dediğiniz gibi tamamıyla tesisatı kapatmak için binaya yapılan yüzlerce ton yük . Ama şap atmayı bile bilmeyen insanlar dolu eğimler yanlış allaha emanet eline mala alanın ustayım diye gezdiği bir ülkedeyiz . O yüzden ustalarada hiç güvenmeyin hepsi yalap şap iş yapıp bir an önce bitsin derdindeler nasıl olursa olsun derdindeler . Sözleşmesiz boya badana bile yaptıramaz olduk .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 28 Nisan 2020; 13:28:41 >
    bu yüzden çoğu işi kendim yapıyorum hocam elimden geldiğince çoğu Usta'dan da çoğu zaman iyi iş çıkartıyorum şükür 😁

Şansıma yeni evde sıfır denk geldi mal adamlar 1+1 eve 65 cm lavabo takmışlar banyoda çamaşır makinesi yeri yok Internetten 54 cm lavabo aldım kargodan bekliyorum dekupajı da alıp gidicem dolabı küçültücem, tesisattan temiz su ek alıcam , Şükür ustalara mecbur kalmıyorum.

Valla oturduğum evi de fiyatta anlaşınca aman başkası almasın diyerek anında kapora verip cahilcesine alıyoruz işte.Şimdi ki evi de fiyatta anlaştık hiç bakmadım bile banyosuna dolabına bize kaldı işte.Mütahite ulaşmak zaten sorun iş başa düşüyor malasef.

Ev sıfırsa müteahite bir ihtar tüm yanlışları düzelttiriyor . Düzeltmezse yinr ihtarı çekmiş olun eksik yanlış işleri düzeltip alacak davası açın .

oturduğum evde herkes şikayetçiydi ben yöneticiydim bıktım usandım istifa ettim.Evet bazı daireler şikayet etti göstermelikte olsa sonuç aldılar.Bazıları da borcu var diye birşey diyemedi.

Şikayet vs. uğraşmalı işler.

Kapı bozuktu 3 kere gittim gelmedi usta.En son ben işteyken eşim gitmiş epey söylenip durmuş falan ertesi gün geldi usta😁

Benim durumda yapacak birşey yok adam koymuş mu koymuş 😁 Mutfakta yeri diyecekler ama kiracı oraya büro tipi buzdolabı koyacak.Yapı kullanım iznini çıkartsınlar bir daha şeytan görsün yüzlerini.Çatı falan akmadığı sürece umrumda değil.Muslukları ,petekleri , camları elden geçirdim zaten hepsini elle sıkmışlar, dolaplar çekmeceler ayarsızdı ayarladım.Cam kenarlarına öteberi silikon çekilmiş kazıdım sıfırdan çektim.Allah hepsini bildiği gibi yapsın.Ne usta göresim var ne müteahhit😬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 28 Nisan 2020; 14:31:41 >
    Evet hocam Climapor aynı mantar şilte mantığıymış ben araştırdığımda bu bilgi yoktu şimdi eklemişler siteye

Çok kalın bir malzeme değil ama yoğunluk değeri o kalınlığı göre muadillerinden iyi fakat tabiki pahalı.
    Diğer arkadaşın bahsettiği gibi yumuşak malzeme uygun olmaz
    O yüzden size tavsiyem climapor+ses bariyeri(Bu ürün bende var henüz uygulayamadım ama gerçekten alırsanız görürsünüz inanılmaz sağlam bir hissiyatı var o incelikten o ağırlığı hiç beklemiyor insan)
    Climapor ve ses bariyeri 1, 5cm civarı yapıyor kalınlık olarak.
    İsterseniz 2cm kalınkta pembe izocam xps atın. 2cm diyorum çünkü 3 yada 4 cm çökme yapabilir
    Şuan benim parke altında 2cmlik xps var ve 10 sene oldu hiçbir çökme yok
    Siz kaynağına müdahale ile iyi sonuç alırsınız bence eğer hala devam ederse sorun ileride asma tavanla destekleyip sorunu tamamen çözersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 28 Nisan 2020; 23:13:11 >

valla tanıştığıma mutlu oldum rica etsem WhatsApp dan da görüşebiliriz hep danışacak biri arıyordum.Malzemelerin resmini de atarsanız sevinirim. pm den atıyorum hocam.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.