Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parayla çok alakalı yok . Bence namuslu iş yapmaklar alakası var . Yan yana 2 apartman biri kaliteli biri kalitesiz olabiliyor . Ve yukarda da demiştim lüks semtle diğer semtlerde yapılam evlerin çoğu aynı yalıtım bakımından . Sadece mutfak kapı pencere farklı .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu okuyunca iyi ki müstakil evdeyim dedim moralim bozuldu düşündükçe o sesleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum. Dubleks daıreye tasındım. Eve tasınmadan once ınsaatı yapan sahıs aynı zamanda evsahıbı apartmanı bır yaptıgını anlattı. Kullandıgı betondan, demırlere kadar 1 saat gururla anlattı. Temele 2 kat beton dokmus vs.. 9 sıddetıne dayanır dedı. Tabı yersen Gel gorkı ev genel olarak luks gozuksede, ıscılık berbat. Yagmur yagdıgı zamanlar lavabolardan suyun aktıgını duyuyorsunuz. Adam catı gıderını bıldıgın lavabo borularına vermıs. Hayatımda ılk defa gordum. Alt katta komsuları rahatlıkla duyabılıyorsunuz. Duvarların bu kadar ınce oldugunu sasırdım. Allah'tan fazla gurultucu degıller. Ben ust katta yasıyorum sadece bır duvar komsunun evınde bıtısık, merdıven bosluguna denk gelıyor. Oraya yalıtımlı duvar yaptırmak zorunda kaldım. Ust katta sessızlık hakım.
    Bu arada eve tasındıgımızdan berı (5 ay) 1 kere apartmanın elektrık trafoları arızalandı. Evın yarısında elektrık yoktu. Yanı oturma odasında elektrık varken dıger odalarda elektrık yoktu.. Tamır edıldı. 2 ay sonra hıdrafor bozuldu.. Sıfırıyla degıstırıldı. Zaten uzun zamandır arızalanıp duruyormus. Bazen tuvaletlerden kotu koku gelıyor. Kaldıkı hıjyene cok onem verırım. Bızle alakası yok. Buyuk ıhtımal gıderle alakalı sorun var. Ilk tasındıgımız donemde de alt katın tuvalet gıderı patlamıs ıdı. Alt komsunun tavanı rezıl durumdaydı. Ev sahıbıne kavga dovus yaptırdık. Apartman Allah'tan 2 yıllık. 10 yıl sonra cıkaracak sorunları dusunemıyorum. Cevrede bıraz apartmanı arastırdık hatta bu adama gıcık olan bır emlakcı vardı. O bıle cok saglam bına yaptı.. Sızın bolgedekı tek kazıklı bına dıye soyledı.. Ama hepsı o kadar.. Bına saglam ama gerı kalan ne varsa ıscılık, malzeme bıldıgın cok kotu yapılmıs.. Neysekı bu bıze cok guzel ders oldu. 1 sene sonra ev almayı dusunuyorum. Elektrık tesısatından, su gıderlerıne kadar artık nereye bakacagıma ıyı ogrendım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 23 Nisan 2020; 7:41:28 >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Büyük projelerde çalışmış ustaları bulmaya çalıştım bir çok açıdan bu civarda ilk kez görülen şeyleri kullandık ama bunu kaçırmışız demek ki. Mesela Kuzeyde kalan arka cepheye tuğla+sıva+grafitli eps+thermocoat sıva+ ısı yalıtımlı boya kullandık sokaktaki herkesin arkada kalan odaları ısınmazken bizimkiler tam tersi durumda. Yalıtım da gerekirse hatamızın geri dönüşü için daha pratik uygulamalar vardır sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurchik

Abartmıyorum, alt komşu ile bazen aynı anda tuvalette oluyoruz. Altta adam sıçınca suya düşen bok tanesinden “clups clups” sesler gelir ya, ben üstte çok rahat duyuyorum.
    Hocam oda senin sesi duyuyordur
    Sartlar esit yani

• Alt kattan gelen gürültüyü kesecek sistemi binanızı yapan yapı denetim firmasına sormadınız mı?

• Yan veya altta çekilen +18 sahnelerin sesi de geliyor mu

• aynı dertten bizde müzdaribiz .Bu yaz en azından yatak odamızın üstündeki odaya parke altı yalıtım yapacağım.Öğrenciler gitti zaten ev sahibi ile aram iyi.

Araştırdım epey birkaç malzeme önerildi.

sert ses bariyeri

Mantar şilte

bondex sünger.İlave olarak birköç standart eps xps yeşil köpük ile desteklemeyi düşünüyorum.

Penguen Mantar Şilte (125x400) 2mm 5 m2 Rulo Mantar (5 Metrekare) 225,00 TL yerine 213,75 TL
    urun.n11.com
    Penguen Mantar Şilte (125x400) 2mm 5 M2 Rulo Mantar (5 Metrekare) - n11.com
    https://urun.n11.com/mantar-pano/penguen-mantar-silte-125x400-2mm-5-m2-rulo-mantar-5-metrekare-P235547615

SES YALITIM BARİYERİ 2MM 3,5 KG / M2 30,00 TL yerine 25,00 TL

n11.com'dan Bondex Ses Yalıtım Süngeri 10mm Kalınlıkta 50cm x 100cm 180DNS seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

urun.n11.com
    Bondex Ses Yalıtım Süngeri 10mm Kalınlıkta 50cm X 100cm 180dns - n11.com
    https://urun.n11.com/studyo-ve-sahne-ekipmanlari/bondex-ses-yalitim-sungeri-10mm-kalinlikta-50cm-x-100cm-180dns-P413497591

5 mm Parke altı Kapron-Strafor-Şilte-Foam Sert Tabaka köpük 19,99 TL yerine 18,99 TL
    urun.n11.com
    5 Mm Parke Altı Kapron-strafor-şilte-foam Sert Tabaka Köpük - n11.com
    https://urun.n11.com/laminat/5-mm-parke-alti-kapron-strafor-silte-foam-sert-tabaka-kopuk-P378386195

Geotekstil Cami Parke Halı Altı Yalıtım Koruyucu Keçesi 200 cm 9,90 TL yerine 4,00 TL
    urun.n11.com
    Geotekstil Cami Parke Halı Altı Yalıtım Koruyucu Keçesi 200 Cm - n11.com
    https://urun.n11.com/kilim/geotekstil-cami-parke-hali-alti-yalitim-koruyucu-kecesi-200-cm-P400664343

üst oda yaklaşık 20 m2 .

Salon ve mutfağın üst kısmının yarısında teras , var birde yan duvarlardan tek mutfak ve çocuk odasının tek duvarları ortak.İleri Doğru cocuk odası tek duvara da izalasyon yapacağım.

Şimdilik bu işi halledelim bakalım.Bana maliyeti 1000 ,1500 tl arası olacak.İşçiliği kendim yapacağım zaten parkeler sök tak kilitli sistem.Yaparken arkadaşın dediği gibi izalasyon malzemelerini süpürgelik kısmına kadar çıkaracağım.Zemin ile duvarların doğrudan teması olmayacak.Kolon ve duvarlardan gelen sese sanırsam çare yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ısı yalıtımını çok ön plana aldığımız gibi ses konusunu da sanırım gözardı etmişiz. Benim ve bina sakinlerinin rahatsızlığı söz konusu değil, sağlamlıkla alakası olmadığını düşündüğümden konuya dahil oldum problem yaşadığımdan değil.

• Ev tutarken en az iki kişi gidin. Diğer daireler boşsa biri çıksın yürüsün tepinsin bağırsın, diğeri de ses geliyor mu diye baksın. Yok daireler doluysa o zaman çıkın sorun, sormak ayıp değil, sonradan pişman olmaktan iyidir. Tabi ki tutup gürültü yapıyor musunuz diye sormayacaksınız, kimse de evet yapıyorum demez. “Nasıl, evden memnun musunuz, gürültü oluyor mu?” vs diye çaktırmadan soracaksınız, sorarken de bir yandan evde çocuk var mı, ev ahalisi nasıl mülayim insanlar mı yoksa dağdan inme mi ona bakacaksınız.

• Yani aşağıdan gelen tv sesi sizi rahatsız etmiyor mu?

Katta tek daire bağlı olsa o boşluğa hiç sorun değil de, karşı dairede konuşulanları duyuyorum evde. :D
    Alakası yok ama ucuz olacak yerde karlılığı sağlayabilmek için her şeyden kaçıyor müteahhitler. Şuan mesela asansörü kullanamıyoruz. Asansör boşluğu alttan su alıyor diye. Geçen aylarda yaptırdı müteahhit sözde ama... Başta işi biraz düzgün yaptırsalar, kendilerini de sonradan uğraştırmayız da...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Müteahit ve bina ilk yapıldığında ilk senelerdeki yönetici çok önemli . Şu an yeni dolandırma yöntemi binayi müteahit yapıyor bir tane aralarında gizli anlaşmalar paralar dönen yönetici ya da yönetim firması koyuyor ya da müteahit kendi yönetiyor ve garantisi olan ve ücretsiz yapılması gereken tüm sorunlar kat maliklerine kitleniyor . Özellikle büyük sitelerde bu şekilde çok güzel vurgunlar yapılıyor , muhteşem şekilde müteahit hataları örtbas ediliyor , müteahitin yanlış eksik yaptığı herşey bu yolla maliklere yaptırılıyor , karlı yine müteahit zararlı yine mal sahipleri oluyor . Mal sahiplerinin biraz gözünü açıp bu vurguna dur demediği sürece yalıtımsız binada satılır , 0 binada bir kaç sene içinde garantisi olan sistemler çökmüş ve yine tüm masraf mal sahiplerinede yıkılır . Alıcı akıllı olmazsa satıcı her zaman dolandırır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 23 Nisan 2020; 18:26:53 >

• Değerli arkadaşlar ısı yalıtımı ile ilgili forumda araştırma yaptım fakat bulamadığım için buraya yazayım istedim

Bir daire almak istiyorum önümde iki seçenek var. Aynı metre karelerde farklı binalarda iki daire ikiside sıfır, birisi giriş üstü Ara kat denilen bir daire diğeri ise açık otopark üstü. Açık otopark üstü daire diğerine göre 30.000 tl daha avantajlı benim için. Acaba uygun olan açık otopark üstü olan dairenin Kapalı otopark üstü dairelerden ısı olarak çok büyük farkı olurmu? Bu arada daiireyi kiraya vereceğim.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    İki ihtiyar, akşam haberleri izler sonra dışarı çıkar döndüklerinde de yatıp uyurlar zaten yılın 6-7 ayı memleketlerinde yaşıyorlar. Büyütecek bir şey yok

• akz A kullanıcısına yanıt
    Kiracının ısınma masrafını önemsemiyorsanız ucuza olanından gidin.

Alttaki soğuk bir şekilde üst katı etkiliyor. Alt kattakiler ısınınca benim bile boş eve geldiğimde 18 - 19 derece sıcaklıkta oluyor ev. Alt kattakiler evde yokken 15'e kadar düşüyor.
  • Evlenmeden önce ailemle birlikte oturuyordum şöyle bir gençlik dönemlerime 17-18 yaşında olduğum zamanlara bakıyorumda ozamanlar pc veya akıllı telefonların olmadığı zamanlarda 3 cd girişli sony müzik setim vardı yüksek sesi sevdiğim için ben açtımmı mahalle dinlerdi şimdi ise arkadaşın dediği gibi sıfır yapılan 10 katlı bir binada yaşıyorum yan komşum odasının ışıklarını açmak için tuşa bastığında ben evimin salonundan sesi duyuyorum ve bu evi satın almaya kalkış bedeli 350 bin neden bu kadar pahalı dersen burası istanbul

Onu da yapmasalar satamazlar. Görsel şölen. Binaya girince bak diyorsun ne kadar kaliteli. Dışı seni içi beni yakar misali.
  • hardwind H kullanıcısına yanıt
    Gerçekten rezil bir zamana denk geldik . İşini namusuyla yapan kimse yok kalmadı ...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.