Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğup büyüdüğüm 40 yıllık evimizi yıkıp yeniden yaptım. Bir mimar ve bir inşaat kalfasıyla anlaştım, işini iyi yapan bir yapı denetim firmasıyla da.

Temelden itibaren her kata atılan betonlardan örnek alıp inceliyorlar dilerseniz sonuçlarını denetim firmasından alabiliyorsunuz. Yanlış bağlanan bir Demir yüzünden beton siparişimi erteledim hata düzeltildi beton ondan sonra döküldü bu süreci tamamen yapı denetim firması takip ediyor.

Sektörün en büyük firmalarından birisinden kolon ve kirişlerde boşluk olmasın diye bu kısımlara özel çakılları olan türde beton aldım. Asmolen tip oda bölmeleri için avantajlı ama amaç dayanıklı bir bina yapmaksa klasik kirişli olanı yapmamı mimar en başından önerdi.

Bu işin profesyonel detaylarını ve hilelerini bilmiyorum ama eğer düzgün bir şey yapmak istiyorsanız herkes size yardımcı oluyor burası kesin.

Ytong yerine normal tuğla, alçı yerine öncelikle kumlu sıva üzerine alçı yaptırdım. Projeye uygun kalınlıkta ve en iyi malzemeleri kullanarak şap atıldı üzerine yalıtım için bir kimyasal(ıslak zeminde daha farklı bir tip) kullanıldı. Parkeden önce 1,2 cm yalıtım malzemesiyle zemin kaplandı üzerine de classen marka parke kaplandı 2014 yılında M2 için 50 lira ödedim. 70 liraya lamine yapılabiliyordu ama bunu daha çok sevdik.

Sonuç olarak bu kadar özen gösterdiğim halde alt kattaki televizyonda hangi programın izlendiğini anlayabiliyorum. Ben binamın son derece dayanıklı olduğundan eminim öyle ses yalıtımına bakarak ezberden binanın dayanıklılığı konusunda fikir sahibi olunması bence doğru değil.

Çok içinize sinmiyorsa projenin kopyasını size verirler betondan örnek aldırıp test ettirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. İki hesapta yararlandım. Kodları her gg hesabı için bir tane kullanabiliyosunuz.

• Aynı dert bizim evde de var üst katta çoçuğuna ninni söylüyor onu bile duyuyorum düşünün yalıtım sıfır hele üstteki sifonu çekince sanki Banyodaki boşluktan birşey aşağıya fırlatmış gibi ses oluyor

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Bağırınca duymanız pek anormal değil . Konuşmaları duyuyorsanız anormal .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alt kattaki tv sesini duymanızın sebebi şaptan önce kaplanması gereken kauçuk halının serilmemesi , duvar kenarlarına 7-8cm en az şap yüksekliğinden 1 cm yüksek yalıtım bandı çekilmemiş olması olabilir . Şap ın bina ile direk teması olmaması gerekirki ses alt kata gitmesin.
    Anlattığınıza göre bunları eksik gördüm .

• ziver00 kullanıcısına yanıt
    Pardon ?

• Üstteki komşuyla nerdeyse sohbet edecez hocam o kadar net seslerini duyuyorumki sanarsın aramızda sadece branda var

Ayriyetten duvarlar tuğla ama nedense 1 tane bile vida tutmuyor. Yatak odasında kirişin yanı çöküyor habire anlamadım 10 yıllık bina ama hala oturmamış

Yeni binaların ses yalıtım problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladicius -- 23 Nisan 2020; 3:52:16 >
  • Başlığı görünce çok büyük bir rahatlama yaşadım bunu yaşayan bir ben değilmişim TOKİ nin yaptığı evler özellikle bu konuda rezalet abi ustumuzdekiler seslerini hafif yükseltse hemen duyuluyor bok gibi sistem kendi odamda tırnaklarımı masaya vuruyorum salondan yapma diyorlar ayrıca sadece ses değil havalandırılmasi da rezalet bizim tuvaletin havalandırmasini üst katın mutfağına bağlamışlar adamlar ne pişirse kokusu geliyor aq

• Vladicius kullanıcısına yanıt
    İtinayla yapılmış bir bina daha

• quinlan11 kullanıcısına yanıt
    Havalandırma gerçekten rezaletmiş . Hadi onlardan yemek kokusu geliyor . Sizden onlara ne kokusu gidiyor bide öyle düşünün :) rahatlamayın bunlar çok ciddi konular . Tv lerde gördüğümüz ses yüzünden apartman kavgası , ses yüzünden birbirini öldürdüler vs gibi herşey bu yüzden zaten . Apartman ses kavgalarıyla ilgili dava alan akıllı bir avukat varsa mütahit e suçlama yapar .

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Valla öyle hocam abartmıyorum salonda bazen yan binadaki insanların sesi geliyor oda bağırdıklarında geliyor heralde

• peki üstadlarım ev alırken neye dikkat edilmesi gerekiyor, ev alma aşamasındayız

• Bağımlılık Yapan Adam kullanıcısına yanıt
    Yalıtım yalıtım yalıtım .

• Yapı denetim firmasını müteahitin belirlemesine izin verilen memleket. Yanlışım varsa düzeltin.
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Benim banyo ve tuvalet ile yan dairenin banyo ve tuvaleti de aynı havalandırmaya bağlanıyor. E böyle olunca da tuvaleti kullananın seslerini banyoda duyabildiğimiz yetmiyor, karşı dairenin seslerini de duyuyoruz. Hele kapıları da açık bıraktıklarından evde ne konuşsalar o havalandırmadan duyuyoruz. Bir ara o boşluğa çaprak köpük falan koyayım diyorum, en azından biz kendi sesimizi duyarız ama diğerlerininki belki biraz azalır. Hatta onların havalandırmalarını komple silikonlasam mı?
  • Bağımlılık Yapan Adam kullanıcısına yanıt
    Eve bakmaya gittiğinizde yan daireye de biri geçip bağırsın, konuşsun. Sonra bir üst ve bir alt dairelerden de aynısını yapın. Ne kadar birbirinizi duyabildiğinizi düşünün, sizin için o seviyesi komşularınızla iletişim kurmak ya da kuramamak için yeterliyse kararınızı verin.
    Başka da dükkan üstü almayın, alttan soğuk gelir, ısıtma masrafı fazla olur. Giriş kat olmasın, camdan gelen geçen bakar. Çatı katı olmasın, genelde tavan üstü yalıtımları iyi olmuyor ve yıllar sonra çatıda bir sorun olduğunda sizden başka kimsenin sorunu çözmeye motivasyonu olmuyor.

Tabi bunlar daha çok ucuz işçilik yapan ucuz müteahhitlerin işleri. Bir yerde satılan bir evle, biraz ötede satılan arasında birkaç yüz bin fark varsa muhtemelen o pahalı olanda bu kadar sıkıntı olmuyordur. Çünkü Youtube kanalı olanlar falan da var, gerçekten iyi işler yapanlar da oluyor. Tabi onların evlerinde oturmak için yıllar yılı maaşımı yatırmam lazım o dairelere. O yüzden biraz komşu gürültüsü beni rahatsız etmiyor. :D

• Vladicius kullanıcısına yanıt
    Tuğla olsa da vidaları asıl tutan benim anladığım eski binalardaki çimento sıvadır. Yeni binalarda alçı var ve duvara bir delik deldiğinde alçının zaten bir etkisi yok, incecik tuğlayı tutturup ona dübel çakmaya çalışıyorsun. O da beş santim dübel, tuğlanın belki bir belki iki iç duvarına denk geliyor. Ama eski binalarda kalın bir kaba sıva, üstünde de ince sıva vardı. Dübel tuğlaya ya da betona ulaşana kadar o sıva içinde sağlam tutunurdu zaten.

Mutfak dolaplarını da bakıyorum böyle binalarda sadece duvara montelemek yerine, yere kadar uzanan kısımlarla monte ediyorlar. Yoksa çimento sıvasız duvara çakılmış dolaplar düşüyormuş. Ustalar da dolabı taşıyacak duvar olmadığı için dolabın kendisini kendini taşıyacak şekilde yapmaya çalışıyorlarmış.

Kendi evimizin yatak odasında bir çatlak var duvarda. Kışın açılıyor, yazın kapanıyor. Toprağın nemliliğine göre zeminin durumu ile ilgili biraz.

• Alt kattakiler hangi kanalı programı izliyor fikrim yok. Ama üst kattaki gençler muhtemelen PUBG falan oynuyor. Yenildiklerinde bağırıyorlar, küfür ediyorlar. Geçen sene bir ara elektrikler kesilirdi sık sık, bu genç de bağırırdı "Nedeeeen, nedeeeeen?!!" diye... Bir de gecenin ikisinde türkü söylemeyi de sever; sesi de fena değil belki ama olduğundan çok daha iyi sandığı bir gerçek. Yan komşum TV izlediğinde programı tam anlamasam da sesi gelir.
    Hani evlenmeyeceğimi bilsem, tavana şu marketlerde falan olan asma tavandan yaptıracağım. Hem kablolamamı oradan yaparım hem de biraz yalıtımla üst sesten kurtulurum. Yan duvarlarda da çimento sıva yok. Onlarda da kalın bir köpük uygulaması mı, foamboard uygulaması mı bir şey yapsam biraz toparlanır belki.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Havalandırma boşluğunda normal o sesler aslında :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.