Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir merkezinde küçücük odalı evlerde üst,alt ve yan komşunun gürültüsünü dinleye dinleye ömür sinirle ,stresle geçiyor.canıma tak dedi ben de arazi araştırıyorum.şehir merkezinden biraz yukarda insandan ve yerleşim yerinden uzak birkaç dönüm yer ucuza denk getirirsek alıp kendi müstakil evimizi yaptıracağız.üst kattaki öksürse onu da duymaktan yan komşu tartışsa onu da duymaktan,alt komşu tv sesini çok açsa onu da dinlemekten bıktım ve beni sinir hastası etti.hiç tahammülüm kalmadı.arazi bulamasam da kiralık müstakil ev bulacağım şehir merkezindeki evimi kiraya vereceğim.özel hayat denen bir şey kalmadı.komşularla ortak hayatımız var.iki üst katımdaki çocukların sesi bile gelir.Allah bu müteahhitlerin belasını versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    Deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haklısın türkiyede her şey dandik kullanılan malzemeden tut işçiliğe kadar sadece rezidans gibi projeler iyi
  • Prefabrik evin yalıtımda iyi olduğu söyleniyor bilen, yaşayan var mı?
  • O da birşey mi ya yandaki komşu horluyor direk bizde, işese yine ses bizde.Fiki fiki yapsalar net duyoyoruz . Bina 2015 'de yapıldı eski yıkılan evimiz daha sağlamdı çıt ses gelmezdi.Bazen tuvaletde korkuyorum tavanı plaka ile kapatmışlar üst komşunun bütün giderleri açık.Mazallah sıçarken falan çat kalın sıçarsa yandık
  • Konuya görünce yaşadığım ve müzdarip olduğum sorun yazma gereği duydum öncelikle konuyu açan arkadaşıma %100 KATILIYORUM her kelimesi doğru.

2018 yılında Maltepe Aydınevler de sıfır daire aldım(Allah olmayanlarada versin Amin)
    ne özel hayatımız var ne cinsel hayatımız var Allah bin belasını versin bu mütehhadin böylelerinin.

4 katlı 2 blok bitişik herkes 1 katta 7 adet daire cümbüş cümbüş yaşıyoruz

sevişenler mi kadın atanlar mı deseniz inanırmısınız yatak odamda yatak başlığının olduğu kısım tuvalet alt üst bu şekilde yan tarafım salon gene aynı şekil alt üst mimari güzel bölgenin en güzel binası diyebilirim ama gel gör ki biz de kek gibi aldık böyle bir durumla karşılacağımı hiç bilemedim ilk evimdi neyse kredisinin bitmesini beklicem

ya hu arada tuğla yok parmağınla dokun ses yankılanıyor ve normal kısık tonda bile konuşsanız her şeyi 2 daire çok net duyabiliyor.
    ailecek Psikolojimiz bozuldu geceleri şifon sesi mi duş sesi mi sex sesi mi bağırmalar çağırmalar size yemin ediyorum adamın sçarken ıkınma sesi yatarken duyor işerken ohhh sesi duyuyorum hele bir komşum var tam doğa düşmanı su katliyamcısı su israfçısı kızı yüzünden uykumuz zehir oluyor bir insan abartısız 2 saat duş alabilir mi manyaklık 1 blokta kimseyi tanımam etmem ama herklesin ne bok yediğini bilir neleri sever nelerden hoşlanmaz bilirim başka olaylarda var + 18 ama o olay çığrından çıktı ailecek kredinin bitmesi ve acilen evin satışını yapacağım gerekirse kiraya geçiş yapıcam dayanamıyorum

malesfe böyle anılar var olmayaydı emi oldu.

Belediye denetim yapmıyor kaçkez şikayet ettim. ama olaylar farklı şekilde çözülüyor.....

Bloklar arası duvarlar benim tabirimle ÜLKER ÇİKOLATALI GOBRET GİBİ hatta göfretten duvar yap daha az ses verir.
    Bunun dışında stüdyo tipi izolasyon yapacaktım ama metre kareden 10 cm yemek demek evin değeri düşmesi demek oluyor..

eğer ses ile ilgili yöntem ve görüşleriniz olursa beklerim metre kare yemek istemiyorum

• Ha bu arada istanbulun plazalar bölgesinde çalışıyorum.Çalıştığım bina 1990'da faliyete girmiş.Beton o kadBırak matkapı bir yerden bir yere boru geçişi yapacaktık hilti ile duvarı geçemedik.Hilti ucu yandı.Mecbur büyük komprasörlü makina geldi.

Yani şerefsiz müthaitler daire başı 10 bine daire yapıp 350 bine satıyor.Aslında 100 bin lira harcasa daire başı kimse bu dertlerden yakınmaz.
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz .%99 ihtimalle kazanıp faiziyle paranızıda geri alabilirsiniz ya da ayıp oranında indirip talep edebilirsiniz .

• ertunc23 kullanıcısına yanıt
    İnanın şu duvarlar arasına yalıtım yapsalar extra 100 bin bile tutmaz . 10 dairelik bir apartmanda .

• quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

Küçükken oturduğumuz evin kolonlarına bakıyorum 5 karıştan aşağı kolon yok, şimdi zorunlu hizmetteyim 5 sene önce yapılmış bir apartmanda kiradayim iki karış gelmez kolon, İzmir'de 6 şiddetinde deprem olunca biz fazla panik olmazdik alışkındik şimdi 3.5 4 şiddetinde oluyor yerimizden oynuyoruz.

Teşekkür ederiz müteahhitler , bina yapımından anlamasam da herhalde bu binayı ben müteahhitten daha iyi yapardım
    "ben bile yapabilirim" diyince, şimdi burda önemli bir bilgiyi yazmak istiyorum. bundan çok az insanın haberi var.

2 haziran 2019 da yürürlüğe giren yasa ile müteahhitler yeterlilik sınıflarına göre ayrıldılar. amaç müteahhitliğini üstlenecek gerçek/tüzel kişilerin ekonomik, mali, mesleki ve
    teknik yönlerden yapım konusu işi plan, proje ve bilim ve sanat kurallarına göre yapabilme kapasitesini sınıflandırmak

görüldüğü gibi bu çok yeni ve önemli bir olay ve müteahhitler bu belgeyi almak durumunda. bu tarihten sonra başlayan inşaatlar henüz tamamlanmamıştır. bu yüzden etkilerini bilemiyoruz.

tabi ses izolasyonu yapmayacak adam yine yapmaz fakat bu tarihten sonra bakanlığa şikayet yerse sıkıntı yaşar. yaptıracağınız yerin maliyetini hesaplayıp şu tabloya göre müteahhit seçme şansımız var. en azından adamın ne olduğunu bilirsiniz. adama müteahhitlik belgesini hangi sınıf olduğunu ve ne zaman aldığını sorun

Yeni binaların ses yalıtım problemi

• evet yandaki adam osuruyo bizim odaya geliyo ses
  • quote:

Orijinalden alıntı: marto1

Konuya görünce yaşadığım ve müzdarip olduğum sorun yazma gereği duydum öncelikle konuyu açan arkadaşıma %100 KATILIYORUM her kelimesi doğru.

2018 yılında Maltepe Aydınevler de sıfır daire aldım(Allah olmayanlarada versin Amin)
    ne özel hayatımız var ne cinsel hayatımız var Allah bin belasını versin bu mütehhadin böylelerinin.

4 katlı 2 blok bitişik herkes 1 katta 7 adet daire cümbüş cümbüş yaşıyoruz

sevişenler mi kadın atanlar mı deseniz inanırmısınız yatak odamda yatak başlığının olduğu kısım tuvalet alt üst bu şekilde yan tarafım salon gene aynı şekil alt üst mimari güzel bölgenin en güzel binası diyebilirim ama gel gör ki biz de kek gibi aldık böyle bir durumla karşılacağımı hiç bilemedim ilk evimdi neyse kredisinin bitmesini beklicem

ya hu arada tuğla yok parmağınla dokun ses yankılanıyor ve normal kısık tonda bile konuşsanız her şeyi 2 daire çok net duyabiliyor.
    ailecek Psikolojimiz bozuldu geceleri şifon sesi mi duş sesi mi sex sesi mi bağırmalar çağırmalar size yemin ediyorum adamın sçarken ıkınma sesi yatarken duyor işerken ohhh sesi duyuyorum hele bir komşum var tam doğa düşmanı su katliyamcısı su israfçısı kızı yüzünden uykumuz zehir oluyor bir insan abartısız 2 saat duş alabilir mi manyaklık 1 blokta kimseyi tanımam etmem ama herklesin ne bok yediğini bilir neleri sever nelerden hoşlanmaz bilirim başka olaylarda var + 18 ama o olay çığrından çıktı ailecek kredinin bitmesi ve acilen evin satışını yapacağım gerekirse kiraya geçiş yapıcam dayanamıyorum

malesfe böyle anılar var olmayaydı emi oldu.

Belediye denetim yapmıyor kaçkez şikayet ettim. ama olaylar farklı şekilde çözülüyor.....

Bloklar arası duvarlar benim tabirimle ÜLKER ÇİKOLATALI GOBRET GİBİ hatta göfretten duvar yap daha az ses verir.
    Bunun dışında stüdyo tipi izolasyon yapacaktım ama metre kareden 10 cm yemek demek evin değeri düşmesi demek oluyor..

eğer ses ile ilgili yöntem ve görüşleriniz olursa beklerim metre kare yemek istemiyorum
    Hocam akşam akşam iyi güldürdün dudağımdaki yara çatladı ağlanacak halimize gülüyoruz

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    evet evet geçmiş mesajlarınızı tüm yazışmaları tek tek okudum hocam onla uğraşmak şuan için çok zor maddi olarak.

Eşimi işten çıkardılar giderler falan filan derken tavuk döner gibi evi döndürmeye çalısıyorum duruum çok vahim hocam.

öNCE Evi kiraya verip Sonrada ailemin evine yerleşeceğiz bu süreç sıkıntılı ama 1-2 sene direnip borç kapatacağım.

B u virüs illeti biter bitmez yurtdışı olayımda olcak bakalım kısmet.

sağolunuz
  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam gülüyoruz ben de olaya mizahi şekilde bakıp zevk almaya çalısıyorum.

ilerde anlatacak çok hikayem var bu aralar Tüm Türkiye gibi ben de korono muhabbeti yüzünden 1 aydır evden çalısıyorum ne hikayeler ne muhabbetler duydum.
    Şuan size yazarken bile Su israfçısı yan komşum 1 ci saati doldu halen duş alıyor tahmini duş bitiş süresi 00:54 civarı bitecek ekrem imamoğlunu burdan göreve davet ediyorum müdahele etmeli :D:d

geçen sitemizde grup sks partisi oldu whatsup grubumuz var ne muahbbetler dönüyor ahahahhaha küfürler vsvs kafalar BİLLUR pavyona çevirdiniz binayı dedi bir komşum yani yeni bina dedik güzeldir hojdir dedik içimizde patladı mokoko.

Binamızda yaşam standartlarımız nirvana HOP şimdi şifon çekti komşu büyük mü küçük mü anlayabilirim :D:D

kusura bakmayın :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 23 Nisan 2020; 0:1:47 >

• Mühendislere depreme dayanıklı en ucuz evi yap diyorlar. Oda binadaki ağırlıkları kaldırıp sadece temel sütun ve kirişlere önem veriyor. Olay bu alt üst yan komşu ama sesli birliktelik.

• hardwind H kullanıcısına yanıt
    Hafif yapmak isteseler öncelikle apartmanın tüm merdivenlerini mermerle kaplamazlar . 2 cm kalınlığında tonlarca mermer .

• Istanbulda milyonluk bir evde oturuyorum ve komsum bagirsa duyuyorum dediklerine katiliyorum.

• Kesinlikle haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

"ben bile yapabilirim" diyince, şimdi burda önemli bir bilgiyi yazmak istiyorum. bundan çok az insanın haberi var.

2 haziran 2019 da yürürlüğe giren yasa ile müteahhitler yeterlilik sınıflarına göre ayrıldılar. amaç müteahhitliğini üstlenecek gerçek/tüzel kişilerin ekonomik, mali, mesleki ve
    teknik yönlerden yapım konusu işi plan, proje ve bilim ve sanat kurallarına göre yapabilme kapasitesini sınıflandırmak

görüldüğü gibi bu çok yeni ve önemli bir olay ve müteahhitler bu belgeyi almak durumunda. bu tarihten sonra başlayan inşaatlar henüz tamamlanmamıştır. bu yüzden etkilerini bilemiyoruz.

tabi ses izolasyonu yapmayacak adam yine yapmaz fakat bu tarihten sonra bakanlığa şikayet yerse sıkıntı yaşar. yaptıracağınız yerin maliyetini hesaplayıp şu tabloya göre müteahhit seçme şansımız var. en azından adamın ne olduğunu bilirsiniz. adama müteahhitlik belgesini hangi sınıf olduğunu ve ne zaman aldığını sorun

Alıntıları Göster
    Hocam tabloya şöyle bir baktım tabloda gördüğüm şey genel olarak kaç liralık iş yaptığına göre müteahhite derece veriyor ve kaç liralık işin altına girebilir gibi bir derecelendirme görüyorum doğru mu? Burada yapılan işlerin kalitesini sorgulayacak standarda uygun mu yapıldı değerlendirecek bir mekanizma göremedim ben, inşallah ben tabloyu yanlış okuyorumdur. Eğer benim anladığım gibiyse derecelendirme tam bir fiyasko.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.