Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dmax te ev tadilatı falan var onları bazen izliyorum ve ben kendim de inşaatta çalışıyorum.
    Abartısız en az yirmi sene önümüzdeler.
    Burada o evleri yapamayacağınız da işin gerçeği.
    Her şey dört dörtlük olursa piyasada 200 300 bine satılan evlerin maliyeti bile o tutarı geçer.ha gerçekten işin hakkını veren yerler var mı? Var. Misal izmirde bir otel inşaatı var şu an 20 cm uzunluğundaki bir betonu 2 cm derinlikte kırmak için kesinlikle büyük hilti gerekiyor. O derece sağlam yapmışlar.
    Şehir hastaneleri de öyle mesela. Her şey en iyisi. Bursada çalıştım biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Yok hocam olur mu, c60 devasa gökdelenlerde kullanılır (safirde var galiba, en sağlam binadır istanbuldaki) minimum 40-50 katlı, onun yapımı da düzgün olur asla haybeye yapılmaz. Ben sana şöyle söyliyim, tekli binalarda mütahit ucuza kaçmak için ustaya yaptırabiliyor makinesiz, düzgün yapmaz ise c20 de 25 te olsa sıkıntı olabilir tabi depremde. Tr standardı minimum c20'dir, 99 depreminde yıkılan binalar c6-c10 arası, 2-3 katlı binalar için c15 bile kurtarır. Ancak bu işlemler döküm makinesi ile yapılmalı kurallarına uygun. Ben seneye siteye taşınacağım, c30 beton ve yalıtımlı, 9 şiddetine kadar dayanıklı büyük bir firma yapıyor zaten. Demek istediğim c30 ve üstü yapılar zaten tek mütahit değil büyük şirketlerin yapacağı yapılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Son 3 yılda 4 farklı apartmanda yaşadım, hepsi son 3 yıl içinde yapılmış binalar. Çoğunda ilk oturandım hatta. Komşu gelince hayatınız kararıyor resmen.
    Yahu yan dairemden fermuar çekme sesi duydum. Daha ne diyeyim? Beraber yaşıyorsunuz resmen. Devlet bu işe betondaki gibi bir standart getirmezse halimiz vahim. Benim uykum hafif her tıkırtıya uyanıyorum, günüm sinirli geçiyor uyuyamamaktan. Resmen toplumsal sorun.

Hatta enteresan bir durumu anlatayım. Bir apartmanda komşumla karşılıklı yatak odalarımız. Adamın uykusu çok ağır (sanırım hastalık seviyesinde) her sabah alarmla uyanıyor. Ama alarmı abartmıyorum aralıksız 45 dakika çalıyor. Ve bilin bakalım her sabah o alarma kim uyanıyor? BEN.

Bu vicdansız mütahitlere hayatımızı kararttıkları için her gün lanet okuyorum. Kendi evimde evimmiş gibi yaşayamıyorum. Umarım bir devlet yetkilisi sesimizi duyar ve önlem alır.

Arkadaşlar yorumları okuyorum, şikayetçi tonlarca insan var. Bu işe bir kampanya başlatsak çözemez miyiz? Sorun hepimizin sorunu. Biz yaşayacağız bu evlerde, sesimizi duyurualım.
    Katılıyorum kesinlikle bir şeyler yapılmalı. Çok şükür benim evim yok şu an kiradayım ve sözleşmem biter bitmez ... olup gidebilirim, ev almayı da bu yüzden asla düşünmüyorum (zaten para yok o ayrı da mesela işte)
    Ama en azından bundan sonra müteahhitler ve inşaat firmaları insanlara bu işkenceyi çektirip ayakta düdüklemesin yüzbinlerce liranın üstüne konup milleti enayi yerine koymasın diye bir şeyler kesinlikle yapılmalı!

• performer999 kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum . Ancak söylemek istediğim binanın sadece hangi betonla ve hangi yöntemle beton atıldığına göre sağlamlığı ölçülmez . 2 tane aynı bina düşünün biri c20 ile yapılmış olsun ve demirleri çok iyi bağlantıları vs olması gerektiği gibi yapılmış . Birde aynı binayı c30-35 le yapılmış gibi düşünün ama demirler rastgele bağlantılar aşırı kötü ve demirden çalınmış olsun . Büyük bir depremde c20 li bina ayakta kalacaktır . Binayı depremde koruyan beton değil demirdir derler hep hocalar . Demirler kötü yapılmışsa , ince kullanılmışsa , bağlantılar kötüyse en iyi betonuda kullansan depremde yıkılacaktır . Benim bildiğim budur .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 30 yıllık kooperatif binasina taşındım. Duvar çift katlı tuğla arasına kopuk koyularak örülmüş. Gerçekten çok farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

Herkesin hem fikir olduğu konu ses yalıtımın çok kötü olması. Verilen tavsiyeler ne yazık ki daireyi almadan veya kiralamadan öncesine ait. İçinde otururken yapılabilecek ve üst kattan alt kattan gelen sesleri kesmeye yarayacak mantıklı tavsiyeler neler olabilir.
    bu konuda işini iyi bilen tavsiye edebileceğiniz kişiler var mı?
    Hocam selamlar ben de yeni yeni bu ses yalıtım işlerine merak sardım,ufak bir müzik stüdyosu yapacağım şu süngerlerden alır koyardım duvara oraya buraya diyordum ama o iş hiç öyle değilmiş.Tamamiyle sesi kesmek istiyorsanız en aşağı 10 15 bin tlyi gözden çıkarmalısınız bazı durumalarda üst kattaki yaşayan kişinin evinden parke altına ses yalıtımı bile yaptırmak gerekebiliyor.
    İnşaat müh değilim. Ancak sorunuza da şöyle yaklaşın,
    Siz sizin sesiniz dışarıya gitmesin değil ses size gelmesin istiyorsunuz. Bu sebeple yaklaşım farklı olmalı. Aynı zamanda duvar çokta kalınlaşmasın istiyorsunuz. Yine işçiliği kendiniz yapacaksınız.

Bütün bu kriterler ile düşündüğümde ben olsam,

Bir tarafı yapışkan diğer tarafı alüminyum folyo olan daha çok arabalarda kullanılan malzeme ile duvarı kaplardım. Bu malzeme asfalt sesini kesiyor.

Ancak yer önemli değil derseniz ses yalıtım süngerleri var. Sünger üreticilerinde satılıyor. 2 metre*4metre*4cm boyutunda. Pahalı bir malzeme değil. Ben bir makine sesini iş yerinde kesmek için kullandım. Çok başarılıydı.
    Zannedersem 10 yıl oldu. İstanbulda arslan sünger diye bir firmadan kargo ile almıştım. Bunu kullansanız bile mutlaka size bakan yüzeyi alüminyum folyo ile bantlayarak kapatın. Bunun için nargilecilerin tütüncülerin kullandığı folyolar uygun olacaktır.

Onun üstüne de alçıpan levha vidalardım. Kenar alçılarını vs. Yaptıktıktan sonra üstüne boyanabilir çentik desenli duvar kağıdı yapardım. Boyanabilir duvar kağıtlarıda ciddi oranda sesi keserler.

• bizim bina 5 yıllık.girdiğimizde alt ve üst katlar boştu.ne güzel sessiz sakin falan diyorduk.ta ki o dairelere çocuklu aileler taşınana dek.ben şu an zor sabrediyorum ama yakın zamanda yalıtımı iyi olan yeni bir eve çıkacağız.u bina sanki ses geçirsin diye ekstra çaba sarf edilip yapılmış.daha önce oturduğumuz binalarda çok az ses duyardık.
  • Eskiden yapılan binalarda (tabi bu binayı yapan kişiyle alakalı)oturma odalarının zeminine yığma tuğla döşerlerdi belli bir dizilişle.Bir gün sormuştum ustaya bunlar ne işe yarıyor diye oda bana ses yalıtımı için demişti.Artık ne ölçüde doğrudur bilmiyorum.Şimdiki binalar bildiğin osursan her yerden duyuluyor :)
  • Ben müteahhitin oturduğu binadan ev aldım. Duvarlar kalın. İzolasyon güzel. Kiralık evdeyken 13'lük tuğlalar vardı, nefes alsan duyuluyordu.

• Birtakım inşaat malzemeleri ticareti, ekstradan mermer montaj ve satış işleri de yapıyorum. Müteahhide, odalar arası en az 13.5'luk Ytong tavsiye ediyorum, yok sen 10'luk gönder diyor. Sıvayı alçıdan yapma kara sıva yap duvarlar nefes alsın, alçı çok nem yapar zamanla duvarları çürütür diyorum, ya sen napacan diyor.
    Bi zaman sonra daire alan vatandaş isyan ediyor sağdan soldan alttan üstten sevişme, kavga sesleri geliyor diye.

• Küçükken oturduğumuz evin kolonlarına bakıyorum 5 karıştan aşağı kolon yok, şimdi zorunlu hizmetteyim 5 sene önce yapılmış bir apartmanda kiradayim iki karış gelmez kolon, İzmir'de 6 şiddetinde deprem olunca biz fazla panik olmazdik alışkındik şimdi 3.5 4 şiddetinde oluyor yerimizden oynuyoruz.

Teşekkür ederiz müteahhitler , bina yapımından anlamasam da herhalde bu binayı ben müteahhitten daha iyi yapardım

• Rhodium kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler . Aslında istediğim hem sesim gitmesin hem onların sesi gelmesin ve onlarda yaptıracak izolasyon. Araçlar için olan süngerler malesef aşırı pahallı hemde kaucuk esaslı olduklarından daha çok titreşim seslerini kestiğini ve ev içinde kullanılıcaksa bir tel yerde kullanılması doğru olduğunu söylediler örnek olarakta soğutma ısıtma fan gruplarının bağlantılarında benzerlerini daha sert olanlarını kullanıyorlarmış hatta duvara bağlı klima motorlarının duvar bağlantılarında klima- bağlantı elemanı arasında da o parça o yüzden varmış ama ne kadar doğru bilmiyorum akustik uzmanı değildi bunu söyleyen .
    Duvar kağı ise malesef yumuşak yüzeylerde çok sorun çıkaraktır . Dokunduğunuz anda içeri göceçektir diye düşünüyorum . Dediğiniz süngerciye kesinlikle bakacağım fiyatlar çok oynak , ses yalıyım diye yumurta kutusu satanlar var :)
    Alçıpan levhaya , daha sağlam denilen boardex e kesinlikle karşıyım ben . Sinirlenip duvara yumruk atsanız bağlı olduğu heryer gidiyor . Heryer çatlak oluyor vurduğunuz yer içeri giriyor :)
    Artık en son söylediğim gibi deneyen yoksa kendim ufak bir kutu koyup çeşitli malzemelerle testler yapıcam ondan sonra geçiceğim yalıtıma .

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Mütahitin kendi oturduğu yerden almak güzel fikir ancak daha iyi fikir üst katından ya da yan dairesini almaktır :) :)

İki üstünü aldım hocam.

• yemin billah sıfır ev aldım en iyi mütahitten ,, geçen gece sabahın 4 ünde alt kattaki kadının seksden inleme sesi ile uyandım. bina sıfır Allahdan
  • nevercollapsed kullanıcısına yanıt
    İlk yazımda bahsettim yeni binaların ses yalıtımı eski binalardan çok kötü diye :) çünkü yalıtım yok :)

• ALLAH MÜTAHİTİN BELASINI VERSİN, HANIM DİNLEMEDİ İLLA SIFIR EV DİYE AL SANA SIFIR EVVVVVVVVVVVVVVVVVV
  • 2 ay önce yeni bir yere taşındık bina daha sıfır oturma izni bile alınmamış.Duvarlar o kadar dandik o kadar boktan ki anlatamam.Üst katta çocukların sesini dinliyorum yan oda da tv sesini duyuyorum.
    Allahtan kira, oturduğumuz yer 400-450 bin civarında.Ben bu kadar para verip böyle bir yer alsam her gün ağlarım herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Bununla ilgili 2018'de genelge çıktı. 2018'den sonra yapılan evlerde ses ve su yalıtımı olmak zorunda.

https://www.ekoyapidergisi.org/4660-1-haziranda-yururluge-giren-iki-yonetmlikle-su-ve-ses-yalitimi-zorunlu-oldu.html
    hocam bizim bina 2018+ ve ses yalıtımı yok bunu cimere yazsam sonuc alır mıyım sizce?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.