Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
25
Favori
63.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ev sahibi 2015 gibi kaba inşaatı bitirmiş.Sonra 2 sene sonra da dış cepheleri kırmızı tuğlalarda ısı ses yalıtımlı olarak yaptırmış.Tüm tabanlara özel beton ve alttan ısıtma yaptırmış.Garaj da bina ile bitişik otomatik kapılı.Bahçe duvarları yaklaşık 1 er metre yükseklikte çiçek desenli.Ama tesisat olarak en iyi kalite yaptırmış.Dün akşam görünce ayaküstü sordum bugüne kadar 350 bin tl harcadığını ve hala da harcadığını söyledi.Ama ev sahibi keyfine düşkün biri.Sadece bir odayı sinema odası yaptı ve komple ses yalıtımlı.2 balkon var evde.Gerçekten uğraşmalı ama çok şahane gözüküyor.
    https://dubleksevplanlari.site/mustakil-iki-katli-ev-projeleri/ şu gibi ama tek garajlı.

• Herkesin hem fikir olduğu konu ses yalıtımın çok kötü olması. Verilen tavsiyeler ne yazık ki daireyi almadan veya kiralamadan öncesine ait. İçinde otururken yapılabilecek ve üst kattan alt kattan gelen sesleri kesmeye yarayacak mantıklı tavsiyeler neler olabilir.
    bu konuda işini iyi bilen tavsiye edebileceğiniz kişiler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkid778 -- 22 Nisan 2020; 10:39:52 >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    dededen babaya kaldı. bir ara verelim falan dedi amcamla babam direndim etmeyin dedim kuzende arka çıktı.şimdi en kıymetli bizim bina oldu. 3 katlı bahçeli ev daha ne olsun. biride boş kiraya vermiyoruz. evlerini verip daire alanlar pişman. mekan pendik :)

4 gün yasakta bahçemizde takılabiliyoruz
  • deprem sebebıyle standartlara uymak ıcın boyle yapılıyor hocam ulkemız standartları mlsf boyle. Bakalım depremde neler olacak
  • Allah aşkına Türkiye'de hangi iş, hangi şey adam akıllı, olması gerektiği gibi yapılıyor ki?
  • TOKİ mucidi Tünel Kalıp evlerden uzak durun!
    Bu tip evlerde komşun göbeğini kaşısa çok rahat duyarsın.
    Bundan sonra hiçbir güç beni apartman hayatında tutamaz. Müstakil ev en iyisidir. Bunun içinde 600-700 bin Tl çıkarmak gerekiyor.
  • Affedersin osursan duyuluyor
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Mevcut tavanınızdan en az 12cm aşağıya gelicek şekilde asma tavan yaptırın.Tavanınızın yüksekliği yeterli gelirse 15 20 cm aşağıda olsun. Arasına en az 5cm 150 yoğunluk taş yünü koyun
    Yada maliyeti karşılayabilirseniz bariyerli bondex sünger koyun o 200 yoğunluklu.Adet fiyatı 70/80TL gibi. 1 tanesi 0.8 metrekare yer kaplıyor galiba.Ona göre hesabınızı yapın.
    Ama hava boşluğu ne kadar kalırsa o kadar iyi olur.
    12cm bir sistemle ses büyük oranda kesilir.20cm lik bir sistemle ise hiç gürültü gelmez diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Bende size bir fikir vereyim hocam.
    Anladığım kadarıyla tek bitişik duvardan bahsediyorsunuz
    Bence hiç bu kadar teferruata girmeyin. Eğer komşunuz ilede aranız iyiyse alçıpan duvar sistemi yaptırın
    İkinizde
    10cm yada yeriniz mümkün daha Çıkık olabilir. Bence en az 12cm+...
    İçinde en az 5cm boşluk kalsın. O ses bariyeri dediğiniz ürünleri biliyorum çok iyi bir malzeme değil
    Ya taş yünü koyun 5cm 150 yoğunluk(En az 120 yoğunluk daha altı işinize yaramaz)
    Yada maliyeti daha pahalı 200 yoğunluk desipan yada bariyerli bondex sünger kullanın
    Eğer ikinizde bu sistemi yaparsanız birbirinizi bir daha duymazsınız
    Hem asma sistemler öyle çok zor bir sistem değil fakat içine malzeme döşenirken dikkatli olunması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Samir_Rallye

Ayni sorun bizde de var. 2008 yilinda yapilan bir binadayim. Simdi virus var diye herkes evde ust katta cocuk muzik aciyor duyuyorum, 10da yatmak istiyorum yatirmiyor gina geldi. Alt katta bebek var zirliyor duyuyorum. Geceleri aglama seslerine uyaniyorum. 1. katta zipir cocuklar var ev icinde kosturuyolar, duyuyorum. Zemin dukkanda A101 var yuk cekme arabasiyla yuk cektiklerinde tik tik tik duyuorum. Ust capraz komsu bagirip cagirdiginda net bir sekilde anlayabiliyorum. Duvara vur gummmm diye yanki ile ses cikartiyor ve bunu ust ve alt kattakiler duyuyordur.
    Çıkıp do you know who i am deyip bare knuckle fighta çağır

Vay be o videoyu bilen Türk yoktur diyordum.

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var 10 senedir düzgün bina görmedim demedim . Son 10 senede yapılan binaların çoğunun ses yalıtımı yok dedim .
    Diğer konularda sonuna kadar haklısınız musluk seçimi mutfak rengi için 1 ay tartışıyorlar yalıtım vs konusunda bilgileri bile yok çoğu kişinin . Ben hazır ev aldım , evim müteahite verilmedi hiç .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xbr kullanıcısına yanıt
    Alçıpan duvarı yapması söylediğim şeye göre çok daha zor sonrasında çatlamalar vs filesini düzgün yapması etmesi , ek yerlerini düzgün sıvaması gerçekten büyük dert . Birde 10 cm yerine 5 cm le halletmek istiyorum .Söylediğim yol çok daha kolay . Silikonla sürülüp yapıştırılıyor . Ama etkili mi onu bilmiyorum denemiş biri olsa keşke .

• Hırdavatçıyız, son dönemde fiyat teklifi isteyen müptezel firma yetkilileri yada satın almaya bakanlar tırtın tırtı malzeme temin etmemizi istiyorlar. En adi silikonları, en adi dübeli v.s inatla istiyorlar.

• Çağdaş kullanıcısına yanıt
    En kötü malzeme , en kötü işçilik , binaların bu şekilde olması gayet normal o zaman .

• konuyu okuyunca gözüm korktu bahçeli evim var tüm komşularla aramda yol+ bahçe mesafesi var gece gündüz fark etmez sinema müzik sesi istediğim kadar açabiliyorum konuya bakınca ne kadar şanslı olduğumu anladım
  • Biz yan komşumla duvardan duvara sohbet ediyoruz iyi oluyor kendimizi hapiste konusanlar gibi hissediyoruz ama olsun yakında delikte açarız

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Alçıpan duvar derken usta elle hazırlamayacak, hazır 250cm*120cm lik alçı panel alıp çelik sisteme monte edilecek. Alçı panelin Üzerine çok ince bir saten alçı çekilir o kadar
    Hatta bütçe müsait ise şekilli desenli alçı panelde alıp direkt boyasız sıvasız şekilde uygulanabilir

• 3 senedir öğrenci olarak yurtlarda yaşıyorum özelde de kaldım devlet yurdunda da hiçbirinde yalıtım yoktu. Düşünün bide en az alana en çok kişiyi sığdırmak amaç ama gelin görün ki bir zamanlar kira parası verdiğim yurt da devletin kendi yurdunda da ses yalıtımı denen bişey yok. Devlet yurdunu örnek veriyorum; bir binada/blokta 500 kişi yaşıyor, her bir odada 3 tane hayat var ama gelin görün ki sabah yan odanın alarm sesine uyandığım oldu. Konuşma seslerine girmiyorum bile adamlar sanki yanımda konuşuyomuş gibiydi. Kafanıza yastık basın sanki yanınızda biri konuşuyormuş gibiydi. Berbat bi sistem tabii herkesin zamanı birbirine uymuyor çok ses gürültü oluyor. Bazı apartlarda da kaldım geçici süreliğine ordakiler de berbat hatta sıfır binada kalmıştım Bursa'da oraninki yurtlardan daha kötü adam yanında konuşuyomuş gibi oluyo.
    Öncelik başını bir deliğe sokmak olduğu için ses yalıtımı lüks geliyo millete halbuki benim gibi ses takıntısı olan biri için çok zor. Tabii öğrenci olduğum için İstanbul'da eve çıkmak hikaye 1200-300'den açıyorlar ağızlarını. Ben bu 3 kişinin yaşadığı odada dersime mi çalışayım, hayatımı mı yaşayım napıyım yani. Vaziyet fena anlayacağınız. Ses yalıtımı kültürü yok henüz Türkiye'de, varsa bile lüks sayabileceğimiz rezidanslarda vardır ki bu da bir varsayım yurttan kurtulamamış bi insanım daha ordakileri hiç bilmiyorum.

• Bir mimar olarak konuya açıklama getireyim,

Kurumsal sağlam firmalar dışına çoğu en ucuz malzemeyi kullanıp maksimum gelirle çıkmaya çalışıyor.

Savunma sanayisinde önde gelen bir firmanın inşaat firmasında staj yaparken gördüğüm kaliteyi ömrümde bir daha asla göremedim, Komşu duvarlar arasında ekstra yalıtım panelleri yapılıyordu ve daha birçok farklı detay ve ayrıntı vardı. Ama diğer ortalama piyasa firmaları 19 luk tuğla duvarı yapıp geçiyordu. Bu şekilde adam yan odada konuşurken sesin yarısı senin odana da geçiyor. Sırf bu yüzden evi ocağı satıp kırsala taşınasım var..
  • 90 yıllarında yapılan binalarda da aynı problem var.
    yeni binalarda da gözlemlediğim kadarıyla daha çok var.2016da yapımı bitmiş olan evde felaket derecede duyuluyordu.
    bunun bi yasası olması desibel değeri ölçülmeli.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.