Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
63.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En güzeli o ama istanbulda zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu binalarin boyle yapilmasi cehapenin sucu dogru düzgün denetlemedikleri icin

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Alakasi yok cogu bilmediginden degilde ülkede 20 senede herseyin mahvedildigi icin sikayetci olmuyor. Mesela yargi, hakli oldugun zaman bile davalar 5 10 sene sürüyor

• Yeni binada oturuyorum sonuna kadar katılıyorum yan komşunun konuşma sesleri üst komşunun sabah işe giderken tuvalete aynı saatte girmemiz nedeniyle klozete bıraktığı malzemenin pat pat sesleri Ev içi yalıtım yaptırmanın maliyetlerini araştırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChicoTravieso93 kullanıcısına yanıt
    Kahkaha attim hocam izlerken

• üst komşununun wc sesini nasıl duyuyorsunuz la abi
  • bu doğru üniverste yıllarımda oturduğum bina yeniydi , ve üst komşu sağ komşu sol komşunun sesi hep içerdeydi o derece dandik binalar yapılıyor ses yalıtımı berbat ,
  • Bilgili arkadaşlardan görüş bekliyorum;

Asmolen tavan ses yalıtımında çok mu kötü? Bir arkadaşım üst kattaki komşunun tv sesini bile duyarsın dedi de. İnşaat firması soruma şöyle bir yanıt verdi;

Sorum: Ahmet bey, inşaattan anlayan bir arkadaşım projeye inşaatına biraz göz atmış da, iki daire arası %80 köpük, beton ise az dedi. Bunun da ses yalıtımı konusunda sıkıntı yaratacağını iddia ediyor. Siz bu konuda ne söyleyebilirsiniz, söylediği gibi mi? Alt ve üst kattan ses gelme olayı yaratabilir mi? Ses konusu beni rahatsız eden durumlardan biri de, o yüzden sormak istedim.

Cevap: Veysel bey orda beton tipi c35. Yani sağlam ve diğer türlere göre daha kalın bir yapıya sahip. Daire duvarlarında, özellikle dış cephelerde taş yünü ısı va ses yalıtımı için kullanılacak. Haricinde de tavanlarda asmolen uygulaması var. Standart tavan uygulamasına göre daha maliyetli, bir o kadar da ses izolasyonu sağlayan ürünlerdir. Artı olarak birde bunun üzerine ev yerden ısınmalı, bunun katmanı oluşturulacak. Kısaca eğer oluşursa çookk büyük sesleri tabiki duyabilirsiniz, ama günlük hayat rutininde alt kat üst katlarınızda oluşabilecek sesler konusunda rahat olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 22 Nisan 2020; 0:11:58 >

• 20 senelik binada oturuyorum 7 senedir. Üst kattakilerin herseyini duyuyoruz, bir ah uh duymuyoruz onunda zamanı geçtiği için sesini yapmıyorlar sanırım. Kaç kere tartıştım ses yüzüne ama yüzsüz insanlar anlamıyor. Abim 37 katlı Kiptaş gibi bir konutta oturmuştu. Ne üstekilerin ne alttakilerin sesini duymuyordu. Duvarın kolan olmayan tarafına vurdu inanır mısınız sanki kolana vuruyormuş gibi ses geldi duvardan öyle tok bir ses yani. Ev alınacaksa kesinlikle konutlardan falan alacaksın Kiptaş ya da benzer konutlar. Mahalle arası yeni yapılmış bina da olsa cacık çıkıyor, nasıl yapıldığı belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 22 Nisan 2020; 0:58:20 >
  • islandman İ kullanıcısına yanıt
    İşte bakın sizde bilmiyorsunuz . 10 sene sürmez böyle davalar ama 6 ayda da sonuçlanmaz . 3-4 sene sürsün hadi 5 sene sürsün diyelim . Siz ihtiranızı çekin düzeltmesi için gerekli yasal süreyi verin . Süre bitiminde düzeltmediyse kendiniz davayı açıp bilirkişi incelemesinden sonra yaptırın . Dava sürsün gitsin , yaptığınız tüm masraflar içinde ayrıca bir dava açın . 5 sene sonrada olsa harcadığınız paraların hepsini faiziyle alacaksınız .

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Gökdelenlerde yanlış ve eksik iş yapmak imkansıza yakın hiç affı yok . 20 senelik bina neredeydi acaba ? İyi semtlerde iyi binalar yapılırdı o zamanlar .

Hocam maddi gücü olmuyor herkesin

• islandman İ kullanıcısına yanıt
    O zamanda ucuz etin yahnisi durumu oluyor malesef . Para yok ama sıfır bina . Araba alırken bile paranızı sonuna kadar harcamazsınız diğer masrafları için . Ev içinde böyle yapmak lazım aslında . 300 bin varsa 250 binlik ev almak lazım 50 bin dava açmak gerekirse diye dursun kenarda .

• Hocam ev alma niyetim var . Emlakçıya gittik evi gösterdi nasıl anlayabiliriz peki ses yalıtımının düzgün olup olmadığını . Sorsak kesin var derler en kaliteli malzeme derler satmak için . Nasıl tam olarak çözülür bu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhradeon06 -- 22 Nisan 2020; 1:6:56 >
  • Öncelikle alacağınız evi sahibinden bulursanız , vereceğiniz emlakçı ücretini bir denetim firmasına verip ev sahibinin izniyle denetletebilirsiniz evin akustiğini . Bu araba alırken expere götürmek gibidir . Malum sarı sitede istediğiniz bir ev buldunuz ama emlakçıdan . Hemen konum bilgisine ve binanın dıştan görünüşüne bakın , konum genelde tam verilmez bir kaç sokak farklıdır . O sokaklarda arabayla ya da google haritalarda gezip apartmanı bulun . Apartman görevlisinden ev sahibini aramasını isteyip sahibiyle temasa geçin . Emlakçı ve ev sahibi arasında genelde sözleşme olmaz . Bu yolla alacağınız evi %6 daha ucuza almış olursunuz ve pazarlığınızı daha çok yapabilirsiniz . Bu parayıda evi denetletmek , inceletmek için harcarsınız .

Malasef baktığım bölgede sahibinden ilan bulmak çok zor . Bir sahibindene ilan verenlerin çoğu emlakçıyla anlaşıktıkları evi onlara sormadan satacaklarını sanmıyorum keşke satsalar . Diyelim sıfır veya 3-4 yıllık bir ev almaya karar verdik . Bu söylediğiniz experler net güvenilir olur mu işlerini düzgün yapıyorlar mı binayı yapan müteahhit tanıdıkları çıkar olumsuz olmasına rağmen olumlu rapor verebilirler mi . Veya düz mantık bir üst kata arkadaşımızı çıkarıp gürültü koşma vs yaptırsak alttan dinlesek gibi bir yöntem nasıl olur . Fazla sordu sordum kusura bakmayın , büyük dert bu ses işi çünkü .

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    asmolen tavan deprem bölgelerinde yasaklandı. yatay kirişler olduğundan deprem durumunda çok risklidir. çok ince demir ve kalıp işçiliği ister ve bunu herkes yapamaz. ciddiyetsiz bazı durumlarda ilk depremde tavanı kucağa alma riskiniz vardır zira öyle gerizekalılar vardır ki bu sistemde kolonu kirişten kaçırabilmektedir

Erdem Fidanyoutube
    ASMOLEN DÖŞEME VE İNCELEMELER, Waffle Slab,
    https://www.youtube.com/watch?v=0QtfSiw3pXw&feature=youtu.be&t=50

yukarda yazdığım şantiye denetçisinin önemini burada görüyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: ruaF1912

üst komşununun wc sesini nasıl duyuyorsunuz la abi
    Hocam ben de banyo sesini cok net duyuyorum. Burayi okuyana kadar normal birsey oldugunu dusunuyorum herkeste boyle degil mi? Bu banyodaki havalandirma penceresinden alt mi ust mu bilmiyorum ya da ikisini de cok net duyuyorum.

• Sıfır binada oturuyorum odamın altında 3 küçük çocuk var gündüz yıkıyorlar evi. Odamın üstünde de yeni evli çift var gece de onlar yıkıyor. Hadi çocuk sesini duymak normal de ilişkideki sesleri duymak nedir abi...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.