Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ev sahibiyseniz direk mütahite dava açın . Projeleri inceleyin mutlaka bi yerde kaçak vardır . Belediyeyide işin içine sokun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nadir özel projeler dışında konut inşaatlarında kalite kontrol diye bir şey yok zaten. projeyi şantiye şefi, ustalar ve patron dışında gören olmuyor.
    devletin yapı denetimle ilgili yönetmelikleri olmasa kağıttan bile ev yapalar, acımazlar.

zaten bunca yaşanan şeyden sonra artık mecbur olmayanların istanbulda ikamet etmesinin mantıklı olmadığı görülmüştür herhalde.
    istanbulda daire alınan paraya anadoluda müstakil güzel bir ev alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 21 Nisan 2020; 4:56:5 >
  • Yeni binalarda ses yalıtımı yerine, ses yayılıtım'ı kullanılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Kat mülkiyeti tapusu mevcut.Nasıl bir yol izlemeliyim?

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum .

• szymek61 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tapunuzla birlikte bağlı olduğunuz tapu müdürlüğüne gidin ve binanın projelerini alın . Size projeleri kimliğinize el koyarak vereceklerdir ve yakınlardaki bir fotokopicide onları çoğaltıp projeleri geri teslim edip kimliğinizi geri alın . Özellikle cd ye aktarım yapın. Daha sonra binanın yapılış tarihindeki binalarla ilgili olan yönetmelikleri inceleyin . Mesela ses sorununuz varsa ses yalıtımı yönetmeliğini incelemelisiniz . %99,9 binanın projesi tüm yönetmeliklere uygundur . Ancak bina projeye uygun mu bunu kontrol etmeye başlayacaksınız .Bundan sonrası zor kısım . Ses konusunda akustik ölçüm yapan yerlerden yardım alabilirsiniz ya da çeşitli mimarlık mühendislik firmalarından destek alabilirsiniz . Ben tüm bunları yapıp komşu duvarların 12 cm tuğla yazdığı projedeki evimin duvarının kartonpiyer duvar olduğunu anladım kartonpiyerle tuğla arasında çok büyük fark olduğu için anlamam kolay olmuştu ve arasında hiç bir izolasyon yoktu ( duvardaki fişleri söküp telefon kamerasıyla duvarın içine baktım )bu yüzden ses sorunu yaşamıştım . Avukatla görüştüm evet ayıplı mal satılmıştı geri iade hakkımda vardı ancak ev minik ve duvar tek olduğu için (köşe daire) hiç uğraşmayıp yalıtımı kendim yaptım .

• ChicoTravieso93 kullanıcısına yanıt
    Görünce inanamadım tekrar okudum, gerçekten sizin de üst komşu çocuğu acayip bir şekilde bağırıyor mu? Bizimki resmen 'uluyor'. 'Aaaauuauauauau' şeklinde. Gerçekten yukarı çıkıp da ne diyeceğimi de bilemiyorum.

• Abartmıyorum, alt komşu ile bazen aynı anda tuvalette oluyoruz. Altta adam sıçınca suya düşen bok tanesinden “clups clups” sesler gelir ya, ben üstte çok rahat duyuyorum.

• Tuvalet camlarının aynı hole bakmasından olabilir o :)

• Osururken , geğirirken rahat rahat yapamıyoruz

2 katlı dubleks ve bahçesi de var.İnce detaylar süslemeler çimler ağaçlar peyzaj çalışmaları arazi sınırına çekilen beton perde kapalı araba garajı çatı katlı dubleks.Şahane bir ev.Yapan kişi de bu işlerden anlayan bir insan.300 bin tl bence çok iyi.Ev ve arazinin metrekaresini bilmiyorum ama bayağı geniş alana sahip.
    Şu yeni yapılan 3+1 90 m2 daireler bile en az 250 bin tl.Hiçbir şeyi de yok.Buna vereceğine tek kat bile yeter.Ufak bir arazi.İşe gidip gelmeyi de arabayla otobüsle ayarlanır.İlla ki iş yeri evin dibinde olmasına gerek yok.Ben yıllarca 1 saatlik yol gidip geldim annemlerin dairesine.Tek katlı çatılı bir evdi.
  • ChicoTravieso93 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Üst komşunun torunu gelmiş anne-babası İstanbul da şu karantina yüzünden gidemiyor. Çocuk gece bile bağırıp, ağlıyor. Yani kimse kusura bakmasın ama ben kimsenin torununun ya da çocuğunun sesini gece 12'den sonra çekmek zorunda değilim. Hayır, çocuktur diyorsun komşudur diyorsun saygılı olalım diyorsun ama herkesin bir sınırı var.
  • 12sene önce falan aldık evi 220kağıda şimdi değeri 600 vardır

gram ses yalıtımı yok ama ısı yalıtımı var en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 21 Nisan 2020; 11:7:46 >
  • Ses yalıtımı kadar ısı yalıtımı da çok önemli bence. Hava çok soğuk olsun ya da çok sıcak binaların mantolu olması gerekiyor. Soğuk yerde mantolu binada evlerin içi yaklaşık 20 derecede kalır altına düşmez. Sıcak yerde de güneş ışığı binayı ısıtmadığı için güneş battıktan sonra hava sıcaklığını etkiler daha da ısıtmaz havayı. Ben Antalya'da yaşıyorum, binalar o güneş ışığını yazın öyle bir çekiyor ki gece 2-3'e kadar binaların duvarı resmen yanıyor olacak iş değil. Ve şu anda merkezde binlerce mantosuz bina var ve hava sıcaklığı 10-20 yıldan beri 3-4 derece arttı. Evler mantolu olsa güneş batar batmaz hava sıcaklığı zaten denizden esen rüzgarla azalacak kendi kendine ama olmuyor soğumuyor. Hava sıcak diye de herkes klimaya abanıyor ama klimanın dışarıdaki motoru havayı daha da sıcak yapıyor. İçerideyken iyi ama hiç mi dışarı çıkmayacaksınız.

Yani diyeceğim o ki kışın ısınma masrafından kurtulmak için, yazın da soğutma masrafından kurtulmak için tüm binaların MANTOLU OLMASI gerekiyor.

Yararlı ve aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler Değerlendirme yapacağım.

• "Hem maaliyeti yüksek hem eviniz küçülüyor"

Son cümlede anlatmışsın zaten neden yapılmadığını. Alandan kazanabilmek için duvarları daha ince yapıyorlar artık. Denetleyicilerde kolon kiriş ve ısı yalıtımı denetliyorlar sadece. Gerisi mütaite kalmış...
  • Adam haklı komşum akşam karısı ile sevişiyor karısının söylediği her şeyi gece yarısı 3'te ben duyuyorum sabah asansörde karşılaşınca benim yüzüm kızarıyor
  • Sağlamlıkları soru işareti değil binalar denetleniyor. Sadece eskiden olduğu gibi artık kısa binalarda (8kat altı ve civarı) toprak tuğla kullanılmıyor. Bu yüzden duvarlar ses geçiriyor. Çok yalıtım isterseniz eve oturmadan önce kendi yalıtımınızı yapabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna katılıorum. yukardaki aşağıdak osursa biz duyuyoruz. bu yüzden 2 artı 1 evde yatak odamızı değiştirdik. hatta binadaki su borularının sesleri gelip duruyordu. kim ne zaman duş alıyor biliyorduk. iki gün önce çocuğa salıncak yapalım diye tavana dübel takalım dedik. ben sonra lan bu tavanın hepsi köpüktür bi boka yaramaz balkona asalım dedim. orası beton atılmıştır dedik. kaç tane deldik hep köpük çıktı. yapı denetim firmaları zaten ahbab çavuş. rant kokuyor her yer.üstüne en büyük rantçı devlet herkese af çıkarttı. uzun lafın kısası devlet die bişi yok. ödedimiz vergiler paralar nereye gidiyor belli değil. her koyun kendi bacağından asılır. sakın ola devlete güvenip plan proje yapmaya kalkmayın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.