Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
63.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ustayım diye geçinen vasıfsızların , mühendisim mimarım diye geçinen avel lerin elinden çıkmış bir bina . Çok güzel örnek olmuş .6 metrelik merdivende efsane . Eşya taşınırken çökmesi muhtemel .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 22 Nisan 2020; 1:46:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlanların çoğu zaten emlakçıdan siz evi internetten bakıp sokak sokak gezip apartmanın dış fotondan binayı kendiniz bulucaksınız sonra kapıcı ya da apartmandan birine danışıcaksınız. Emin olun emlakçıyla anlaşma yapmayan çok fazla kişi var %70-80 diyebilirim hatta daha da yüksek . İstanbulda ev almadan önce çok gezdim çok ev baktım en son aldığım evide bu yolla emlakçısız aldım .
    Ev experleri genelde evin fiyatına falan bakarlar . Mühendislik şirketleri genelde ses izolasyonuna vs bakarlar . Ama söylediğiniz bir arkadaşınızı alt üst yan kata teker teker yollayıp ses yaptırıp sizinde daire içinden dinlemenizde %90 ses izolasyonu olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca daire içindeki odalarında izolasyonunu kontrol edin mutlaka Z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 22 Nisan 2020; 1:51:27 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. işte bu yüzden müteahhiti çok iyi seçin ve uzman bir şantiye denetçisini parasını verip kiralayın hergün kontrole gitsin.

o merdivenin uçan halı gibi nasıl öyle durduğunu inanın bende anlamadım üstelik her kata yapmışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .mpower kullanıcısına yanıt
    Alt katınızda , üst katınızda , sizde gayet normalsiniz . Burada tek yanlış olan bina yalıtımı

• sioux kullanıcısına yanıt
    Denetçi akraba olmadıkça sanıyorum verdiğiniz paranın bir tık üstüne mütahit tarafından tutulur :) ya da tehditle . Biliyorsunuz bu işlerde kaba kuvvet aşırı çok döner .

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    yok genelde müteahhitle muhatap olacak apartman sakinlerinden daha doğrusu sakinlerinin akıllılarından oluşan 3 kişilik komisyon kurulur 3 kişilik kurulmasının sebebi bazı durumlarda oy çokluğu sağlanması içindir. bu komisyon idari şartnameye yazılır. sadece bu üç kişi ye fiili teslim denetleme taahhüt çözme dış cephe rengi malzemesi vs vs yetkisi verilir.

bu teknik arkadaş da belli periodlarla bu kurula raporlama yapar.

sonradan rüşvetle yanlış bilgi aktardığı ortaya çıkarsa o arkadaşın beli biraz zor doğrulur. kimse o riski almaz

• sioux kullanıcısına yanıt
    Apartmanlarda yöneticilik görevini yapıcak insan bulunmuyor bu yüzden saçma sapan yönetim firmaları çıktı :) bina yapılırken kimsenin bakıcağını sanmam . Dediğiniz gibi sadece proje okumayı bile bilen biri olsa ve kontrol etse bunların hiç biri olmaz zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 22 Nisan 2020; 5:11:56 >
  • Arkadaşlar ben Bursa da yaşıyorum. Eski ve nezih semtlerden birisinde 30 yıllık binada oturuyorum. Üst komşu 4 senede 3 Çocuk üretince bende 30 yıllık binada en azından yatak odasında bir çözüm bulayım dedim. Bu konuda neredeyse 1 yıl araştırma yaptım
    Öncelikle üst kattan gelen sesi sadece tavanı yalıtarak kesemezsiniz odada kaç adet duvar var ise hepsi yalıtım yapılmalı
    Bundan hareketle Tavan kısmını ve 4 duvarı 5cm 150dansite(Yoğunluk), (Bu değer aklınızda olsun en az 120 imkan varsa 150 yoğunluklu Ürün kullanın) taş yünü ile yalıttım.
    Şöyle söyliyim eskiden yukarıdan gelen konuşma sesleri net olarak duyulurken şimdi boğuk geliyor ne dedikleri anlaşılmıyor. Artı inanılmaz bir ısı yalıtımı sağladı
    Yalnız insan bazı şeyleri deneyerek öğrenir ya biraz öyle oldu benimki. Çıraklığı kendime yaptım daha sonra
    Başka bir arkadaşta asma tavan yaptık sonuç inanılmaz
    Üst kat ile bağlantıyı tamamen kesti sistem.
    Bu işin doğru yolu Asma tavandır arkadaşlar
    Mevcut tavanınızdan 12cm aşağıya gelicek şekilde tavan yaptırın. Arasına 5cm 150 yoğunluk taş yünü koyun
    Yada imkanı olan varsa bizim yaptığımız gibi bariyeri bondex sünger koysun o 200 yoğunluklu
    Arada kalan 7cm hava boşluğu tüm sesi kesiyor
    Tavanı alçak olan arkadaşlar için biraz basık oluyor ortam ama, sessizlik bence daha büyük konfor
    Yalnız dikkat edin en az kullanılacak malzeme 5cm olsun ve hava boşluğu da en az 5cm olsun.
    Aslında sinema odası için Amerikan kapı içine kurşun alaşımlı sistem de yaptıracaktık ama ne yazıkki görüştüğümüz yaklaşık 20 tane marangozda daha önce böyle birşey duymadık biz yapamayız dedi
    Yani her sektörde cahillik gırla.Oysaki açın YouTube a bakın yurtdışında bu kapılar peynir ekmek gibi yapılıyor.
    Ülkede sorsan herkes usta, ama kimse yeni bişey yapamıyor azıcık standart dışı birşey iste başlıyorlar o öyle olmaz böyle olmaz demeye...
    Bugüne kadar yaklaşık 300 Daire teslim eden bir müteahhit arkadaşım var.
    Kendisi Türkiye de inşaat mühendisliğini bitirip 2 sene Rusya da yüsek lisans yaptı
    Benim bu kendime ve arkadaşıma yaptırdığım sesle ilgili çalışmalara şahit oldu ve bana sen ne kadar bilgilisin dedi bu konuyu bir oturup konuşalım dedi...
    Biraz maliyet konuştuk çünkü kendisinin şuan satıştaki evleri 400 binden başlıyor
    Bizi kurtarmaz dedi.
    Yani max 1 Daire için yapılacak 10 binlik masrafı çok gören bir zihniyet...
    Halbuki o 10 binlik maliyet sana ilerki projelerde geri döner hatta satarken demo yapsan Çok etkiler müşteriyi dediksede dinletemedim.
    Açıkçası kendisine sormadım yanlış anlaşılır diye
    Bilenler aydınlatırsa sevinirim inşaat mühendisliği müfredatında ses yalıtımı yokmu...
    Yoksa daha uzun bir süre insanlar paralarıyla rezil olmaya devam edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 22 Nisan 2020; 3:21:6 >

• Eski arabalar tank gibi ama çarpışmaya dayanıklı değiller. Binalarda da aynı mantık var. Bina hafif ve esnek olmalı. Bu sebeple ses yalıtımı kötü ise hatta malzemeden çalmışlar ise bu aslında dayanım açısından fayda sağlayabilir.

Aslında eskiden iki tip tuğla üretilirdi. Kalın ince. Türkiyede kalın tuğlayı dış duvara inceyi iç duvara uyguladılar.

Aslında izalasyon binalarda iki tuğla arasına köpük vb. Malzeme konularak çift duvar döşeme ile yapılır. Hatta bu şekildeki binalarda mantolama ihtiyacı da olmaz. Ancak çift tuğla kullanımı hem maliyetli işçilikle hemde metre kare miktarını düşürüyor. Bu sebeple elin avrupalısı ince tuğlayı keşfetti.

İnce tuğlanın gerçekte üretim amacı iki kat duvar döşenip araya köpük konulmasıdır. Yani işin standardı:

Sıva-tuğla-köpük-tuğla-sıva

Şeklindedir. Bu şekilde ince tuğla normal kalın tuğla kalınlığına gelecektir. Aynı şekilde dış duvarlarda bu şekilde yapılmalıdır. Mantolama da kullanılacak köpükde bu dış tuğlalar arasına konulmalıdır.

Bu bahsettiğim standart tuğla yerine gazbeton kullanıldığında da geçerlidir. Burada ince gaz beton varlığının sebebi daire iç duvarları için değildir.

Sanırım sorunun kök sebebi bu.

• Konuyu açanın ilk cümlesini okumam yetti. Haklı yeni binalarda ses yalıtımı neredeyse yok izalasyonda zayıf. Ben yeni ev alacak olsam ilk bu iki şeye dikkat ederdim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum.Küçük şehirdeyken oturduğumuz bina eskiydi ama inanın şimdiki kadar ses gitmiyodu şimdi duvara vuruyorum resmen içi boş. Duvar demeye bin şahit ister. Sözde yeni bina komşudaki her şeyi duyuyoruz...Kaliteli iş kalmadı.

• Rhodium kullanıcısına yanıt
    İlk söylediğinize pek katılmıyorum aslında . Binanın esnek olması için 2 kat duvar örmek yerine yapmıyorlar daha ucuza yaptırdıkları için yapıyorlar . Daha hafif yapmak isteseler şap ı 2 cm az atarlar araya 2 kat yalıtım kullanırlar , bant kullanırlar , tonlarca mermeri merdivenlere döşemezler , tavanlara kadar seramik yapmazlar . Eminim apartman merdivenlerine 2cm kalınlığında granit ya da mermer döşemek yerine 2 kat duvar yapsalar bina daha hafif olacaktır , her evde 100 kiloyu geçen mutfak tezgahı ve duvarı mermerler kaplamasalar çok daha hafif olabilir belki.
    Dediğiniz gibi 2 kat ince ytong arasınada 5cm yalıtım koysalar bu sorun asla olmayacaktır , şaptan önce şilteleri düzgün serseler , kenar bantı kullansalar , parkeden önce alta ince ama kaliteli bir şilte serseler alt üst seside asla olmayacaktır. Bu şekikde düşünüyorum

• Rhodium kullanıcısına yanıt
    Size birşey daha sormak istiyorum sanırım inşaat mühendisisiniz . Şu an komşumla aramdaki duvar 10 luk ytong hiç bir yalıtım vs yok alçı sıvayıp geçmişler kara sıva bile yok . Tahmin edebileceğiniz gibi komşuyla birlikte yaşıyor gibiyiz .
    Buna çözüm olarak duvarı silikonla sıvamak şartıyla ağır ses bariyeri diye geçen kauçukumsu rulo halinde lastiklerden (2cm kalınlık) yapıştırıp onunda üstüne yine silikon sıvayıp hafif sertleştirilmiş strafordan yapılan desenli panellerden (2cm kalınlık ) yapıştırsam ses ne derece azalır ?
    İlk başta söylediğim ağır ses bariyeri yerine sıkıştırılmış süngerimsi bariyerler ya da ince 3 cm lik taş yünüde yapabilirim . Son katman yine strafor taş desenli panel olacak şekilde .
    Amacım minimum yer kaybıyla ve minimum işçilikle ( ücretinden değil düzgün usta bulunamayışından ) işi bitirmek .
    Ve benim yaptığım aynı uygulamayı komşumda yapsa nasıl olur ses olayını halledebilirmiyiz ?
    Yoksa bu kadar teferruata gerek yok komşuda aynısını yaptırıcaksa sadece 2 mizde silikon sıvayıp üstüne direk panelleri yapıştırsak yeterli olur mu ?

• Siz ytongdan bahsediyorsunuz adamlar alçıpandan yapıyor

• Konu çok uzamış okuyamadım. Artık belediyeler akustik yalıtım raporu istiyor ve yapı denetim bunu denetleyecek. Nasıl bağımsız bölüm birleşimlerine yalıtım koyma zorunlu olduysa aynı şekilde akustik açıdan bina artık denetlenecek. Akustik proje belgesi için istanbuldan 300 e yakın kişi belgeyi almış. Ben başvuramadım eşim yeni doğum yaptığı için.

10 senedir düzgün bina görmemiş konu sahibi. Mahalle arasından çıkma müteahhitler yerine işini düzgün yapan mühendislere verin apartman projelerini. 3 senelik binada oturuyorum. İç ve dış duvarlar yalıtımlı tuğla örülü. Mal sahiplerinin artık bilinçlenmesi ve projeye el atması gerekiyor. Musluk seçimine verdiği özenin 10 da birini bina kalitesine vermesi gerekiyor. 4 sene yapı denetim yaptım, 11 senedir proje çiziyorum. Bir kere mal sahibini görmedim gelip baksın işinin başına geçsin.

• 27 yıllık binada oturuyorum.binada 27 daire var bazısı 1+1 bazısı 2+1. 2 üst katımda koşan çocukların sesini bile duyarım.üst katımdakinin öksürüğünü alt katımın konuşma seslerini duyarım.şehir hayatı çekilecek gibi değil en iyisi müstakil evde oturmak.ev eski de olsa fark etmez yeter ki tek katlı olsun.komşunuz olursa dağ başında bile rahatsız olursunuz

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Bu belgeyi almak için ne mezunu olmak lazım?

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    " Sertifika eğitim programlarına uzmanlık alanlarına uygun olarak yalnızca mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi, fizik mühendisi ve optik/akustik mühendisleri katılabilirler " diyor

• xbr kullanıcısına yanıt
    Üst kattakilerin koşma sesine çözüm nedir?

• Bunun sebebi , Müteahhitler bankalardan yüksek miktarda kredi alıp ve daha çok kredi alabilmek için. Yeni binalar yapıyorlar. Görünüşte yeni Bina fakat içi ne kadar çürük mal varsa dolu. Çünkü amaç bina yapmak değil. Bankadan olabildiğine çok kredi alıp, yaptığı lüks binayı teminat gösterip daha çok kredi almak. En sonunda da krediyi ödemeyip kaçmak. Kalan yeni lüks görünümlü çöp evlere de banka el koysun, zaten bana maliyeti çok azdı diyorlar. Amaç banka dolandırıcılığı.Çevrenizde mutlaka görürsünüz '' ulan adam dağın başına, köye oha buraya bu kadar lüks ev mi yapılır dediğiniz her yer bu tür amaçlarla yapılmıştır.Çünkü ucuz arsa ve iş gücü bu yerlerde var. Üstüne bu çürük evleri bide sattı mı ohh temiz enayi parası.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.