Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi önemserim fakat ara kat dairelere göre kirası da uygun olacak haliyle😊

Benim merak ettiğim konu altı tamamen açık olan bir dairedeki soğukluk; altı kapalı otopark, sığınak, ya da boş dükkan olan bir daireye nazaran
    Çok fark eder mi? Yoksa aşağı yukarı aynı soğuklukta mı olur.

Aslında almış olmak için iş yapmak istemiyorum. Bunun kiracı bulması var. Satması var v.s. Ama arada da iyi fark var.
    Teşekkürler
  • akz A kullanıcısına yanıt
    Altı açık daireden uzak durun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

TOKİ konutları dandik hocam . Yerinizde olsam başkasına kiraya verir başka eve çıkardım .

Alıntıları Göster
    Evi satıp Megane 4 alıp içinde yaşasa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Evi satıp Megane 4 alıp içinde yaşasa?

Alıntıları Göster
    Hocam siz ne arıyorsunuz burada. Otomobil bölümünden başka yerde takilirmiydiniz siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı fikirdeyim. Babamların eski oturdukları 1976 yapımı apartmandaki dairesi şuan benim oturduğum 2009 yapımı daireden de, yeni taşındıkları 2018 yapımı daireden de daha başarılı yalıtım konusunda.

Benim ev zaten tam Allahlık. Işıkları açıp kapatanların anahtara basma sesleri bile duyuluyor çat çat diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yaz teslim aldığımız daireye teslim alır almaz taşındık. Sen gel yıllarca hesap kitap yap, paranı biriktir daire satın al, üst katına suriyeli 3 çocuklu aile taşınsın şansa bak. Nezih yer, site, bilindik bir yapı firması ama gel gör ki adam bir ossuruyor ben burda saygı duruşuna geçiyorum yav ne kasa varmış uykumdan uyandığım oldu. Bilimum kavga ve orgazm sesleri de olduğu gibi evin içinde yankılanıyor. Şaplak atıyor onu bile ayırt ediyorsun hiç ar namus yok mu bu mütahitlerde insan bi tutam ses izolasyonu yapar bari şaplağı da vuruş sesi sanalım be kardeşim ...

Asıl konu bu da değil yine konuşma, ossurma ve seks sesleri bi noktaya kadar tahammül edilebilir olaylar fakat bu insanlar toplum bilincine hiç sahip değiller ki. Gece 1-2ye kadar çocukları evin bi köşesinden öbür köşesine durmadan koşuyor resmen zemin sallanıyor. Arada deprem mi oldu diye kuşkuya kapılıyorum kulaklık takılıyken. Dan dannn dannnn yeminle kafa kalmadı. Kaç defa güvenliğe şikayet ettik inanın sayısını unuttuk artık. 6 aylık bir süreç bu. İnsanlıktan nasibini almamış, apartman kültürü olmayan insanlardan nefret ediyorum.

Yine bi şekilde azalttırdık. Nispeten iyi şuan fakat ben sese hiç gelemeyen bi insanım. Bir de takıntı oldu şimdi çıtırtı olsa kulakları dikiliyor insanın anında. Ailem evde olmasa, bi hafta beni tek salsalar çivi çiviyi söker diyip elimdeki araç subwooferını tavana dayayıp 1 hafta uyutmayacam da bunları şeytan dürtüyor işte ... Bu sefer de diğer komşuların suçu ne arkadaş adam demez mi benim günahım ne diye ..

Siz siz olun ev alırken de kiralarken de duvarlara tıklatın, alt üst yan komşu ile görüşün çocukları var mı, ses yapan insanlar mı bi öğrenmeye çalışın. Duvara dokunuyorum tak diye ses yankılanıyor avuç içimle hızlı yapıştırsam 5 kat alttakini uyandırırım harbiden rezalet.

Alt komşunun kışın ısıtma kullanıp kullanmamasını bile farkedebiliyorsun sadece evin ısısından. Alt komple boşken çok daha fazla etkiler. Bir de ben ara kattayım ve kışın doğru düzgün ciddi ısıtma kullanmam bile. Denemek için iki hafta kışın düzgün kombi yakmıştım, 150 lira civarı bir fatura gelmişti. Altta komşumun evi market üstünde ve market de ısıtma yapmıyor tabi. 600 lira geliyordu faturaları. Hadi çocuk için vs. biraz daha fazla yakıyordur ama evi sürekli 30 derecede de tutmuyordur sanırım.
  • KASNAKÇI kullanıcısına yanıt
    işin zormuş hocam.Benimde öğrenciler vardı geçen sene az çekmedik.

Şimdi yaza üstten parke altı yalıtım yapıcam.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143048234

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 24 Nisan 2020; 10:48:28 >
    Annanemin salonun yarısının alt katında dükkan var boş durumda.

İnan yerden , salonda bulunduğun yer de bile farkediliyor.

Ama sizin büyük ihtimalle yalıtım vardır alttan bir nebze faydası olur.

Yatırım için alıyorsanız konum farketmiyorsa minimum maliyet ile alın ,cephesi güzel olsun yeterli yoksa her türlü kiraci bulunuyor. Bende aldım şükürler olsun ki dün kiracı kendi geldi evi tutmaya bana, emlakçıya vermiştim ne yapmış etmiş adam bulmuş adresimi, jandarma personeli de olunca verdim gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Hocam siz ne arıyorsunuz burada. Otomobil bölümünden başka yerde takilirmiydiniz siz

Alıntıları Göster
    Araba epeydir yatıyor, otomobillik bir şey yok bu aralar. Buralara taştım ben de.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

işin zormuş hocam.Benimde öğrenciler vardı geçen sene az çekmedik.

Şimdi yaza üstten parke altı yalıtım yapıcam.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143048234
    Üstteki ev sahibi kiracı değil hocam hayatta yaptırmaz. Adam yukarı çıkıp zili çaldığında bile açmıyor kapıyı. Sorunlu bi tip. Başlarda şikayet edince güvenliğe bizim çocuğumuz yok diyordu, sonra ses bizden değil bizim üstümüzden geliyor dedi. Babam gitmiş güvenlik kulübesine çektirmiş konuşmuş. Bana kalsa farklı işlemler uygulayacam üstünde ama haklıyken haksız duruma düşecez. Üniversitenin ilk yılında alt kat komşum çok ses yapıyor diye gidip kafa atmıştım ev sahibini aramış evden atılıyorduk az daha. Bu iş çözülmezse ben ne yapacağımı biliyorum da ailem var işte. Bulucaz bi çözümünü bakalım

1 ay önce kadar başka bir konu açılmıştı orada da benzer şeyleri konuştuk.

Sizin tavandan asma tavan arası +izalasyon yapılabilir ama epey masraflı ve size pislik zahmet çok olur.

Uzmanlarda gürültünün kaynağından kesilmesi konusunda hem fikir.Yani benim yapacağım gibi parke altı yalıtım şart .

Tatlılıkla konuşabilirsiniz, olmadı kombisini açmadığı için üst kat komşusu tarafındam mahkemeye verilip haksız bulunan emsal olaylar duydum, banyosundan su aktığı halde yaptırmayanlar benzer şekilde falan.Kısaca size komşunuzdan bir zarar yada rahatlıklık geliyorsa bunun açıkca kanunda belirtilmiş maddeleri var.Uzlaşıp kabul etmek zorunda.Öncelikle tatlılık la konuşun , masrafı sizin karşılamanız sizin lehinize olur , az üstte malzemeleri attım inceleyebilirsiniz. ortalama m2 si 50 tl falan tutuyor.

En azından kullanım alanlarınıza üstten , fayans olan sert zeminlere en kötü sizin tavandan asma tavan uygulaması ile çözüm üretirsiniz.

Fayda konusunda edirne de görüyorum lüks kalite kentsel dönüşüm binalarında gerçekten izalasyon+asma tavan + parke altından yalıtım yapılıyor hatta bu yüzden tavanlar biraz basık oluyor alçak yani, duvarlara da aynı şekilde köpük uygulaması yapılıyor Faydası varki gerçek müteahhit ler yaptırıyor bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

1 ay önce kadar başka bir konu açılmıştı orada da benzer şeyleri konuştuk.

Sizin tavandan asma tavan arası +izalasyon yapılabilir ama epey masraflı ve size pislik zahmet çok olur.

Uzmanlarda gürültünün kaynağından kesilmesi konusunda hem fikir.Yani benim yapacağım gibi parke altı yalıtım şart .

Tatlılıkla konuşabilirsiniz, olmadı kombisini açmadığı için üst kat komşusu tarafındam mahkemeye verilip haksız bulunan emsal olaylar duydum, banyosundan su aktığı halde yaptırmayanlar benzer şekilde falan.Kısaca size komşunuzdan bir zarar yada rahatlıklık geliyorsa bunun açıkca kanunda belirtilmiş maddeleri var.Uzlaşıp kabul etmek zorunda.Öncelikle tatlılık la konuşun , masrafı sizin karşılamanız sizin lehinize olur , az üstte malzemeleri attım inceleyebilirsiniz. ortalama m2 si 50 tl falan tutuyor.

En azından kullanım alanlarınıza üstten , fayans olan sert zeminlere en kötü sizin tavandan asma tavan uygulaması ile çözüm üretirsiniz.

Fayda konusunda edirne de görüyorum lüks kalite kentsel dönüşüm binalarında gerçekten izalasyon+asma tavan + parke altından yalıtım yapılıyor hatta bu yüzden tavanlar biraz basık oluyor alçak yani, duvarlara da aynı şekilde köpük uygulaması yapılıyor Faydası varki gerçek müteahhit ler yaptırıyor bunu.
    Ben de baya araştırdım hocam dediğiniz gibi asma tavan haricinde bizim evden yapacağımız hiçbir izolasyon koşma ve yürüme seslerini kesmiyormuş. Titreşim nedenli olduğu için onların evde parkenin altına bir işlem yapmak lazım ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Anlaşmak bile mümkün değil ki eleman arapça biliyor sadece. Adam sözde mülteci siteden 4 daire almış ...

Odalar parke, koridor giriş banyo ve mutfak fayans. Sadece odalara yaptırmak bile tatmin edici sonuç doğuracaktır ama bütün odalardan eşyaların kaldırılıp parkelerin açılması, işlem yapılması falan imkanı yok yaptırmaz.

Çapraz komşu mimarmış sanırım babam ayaküstü sohbet etmiş böyle böyle diye adam da "ben de sesten muzdaribim burayı yapan firma zemine atılan şapın altına veya üstüne herhangi bir izolasyon malzemesi koymamış" demiş. Bizim de bi odanın girişinde bi alçaklık vardı parkeci gelip söktü parkenin altında hiçbir şey yok bu normal midir ? Direk şap gözüküyor.

Yok mu delikanlı bi firma bana desin ki kardeşim ben malzemeden çalıyorum bak haberin olsun sana ek paket olarak sunuyorum. Üçün beşin peşinde köpek olmuş millet bizim burda ettiğimiz bedduaların hesabını tutsa cehennemden çıkamayacak şerefsizler

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    ustam. Yapı denetim kuruluşları denetliyor. Ve eğer hatalı rapor yapılırsa yapı denetimler tarafından. Denetim yapan firma direk kapatılıyor. Ve bu işin milyon liralarca cezası var. Eğer bir yapı denetimci bu riske girerse ve yakalınırsa cebinden milyon liralar ve tüm iş hakkı alınıyor. Herhangi bir mütahit bu düzeyde rüşvet vermektense mal çalmaz düzgün yapar. Ayrıca o demir çalıyorlar vs. onlar zırva artık inanmayın onlara yeni yapılan binaların hepsi bir sürü onay mekanizmasından sekip yapılıyor. Kaç kere geri dönüyor. Eski binalar gibi değil artık. Siz rahat olun yeni binaların hepsi sağlam fakat kullanılan malzemelerin hepsi çok değişti eskiden kullanılan kiremit tuğlalar yok artık. Onun yerine taş sıkıştırılması, kaynaklanması ile daha hafif bir tuğla cinsi kullanılıyor daha çok binanın duvarlarının karton gibi gelmesinin sebebi bu. Bu malzeme fazla ses iletiyor ve vurunca sizin alçıpan sandığınız ses çıkıyor. Ama alçıpan değil merak etmeyin.

• meeb kullanıcısına yanıt
    En iyi çözümün sesin geldiği yönden kesmek olduğu konusunda herkes hem fikir. Çünkü yukarıdan gelen ses önce parke, fayans vb. sonra beton zemine oradan da alt katın tüm tavanına en kötüsü de duvarlarına gelerek tüm odaya dağılıyor.. Sesi kesmenin tek yolu üst katın zeminine işlem yapmak. ( Burada izolasyondan dolayı yer zeminin yükselmesi ve kapıların vb. kapanmamsı gibi bir sıkıntı çıkabilir!) Tavana yapılan ses izolasyonu tam bir çözüm değil. Tavana yaparsanız da sesi tam kesmek için duvarlarınızı da yaptırmanız gerekeceğini işten anlayan insanlar söylüyor.
    ahh hocam ahh o konulara hiç girmeyelim istersen yatırım amaçlı aldık 1+1 1 aydır eksiklerinde uğraşıyoruz.

Olmadı avukat tutun hocam vekalet verin , site yönetim i , apartman yöneticisi vs. orta yol bulunsun.

Eşyaların odadan çıkması, parkelerin zararsız sökülmesi ,tekrar takılması, eşyaların yerleştirilmesi bana ait değin.Temizlik vs. hepsini kabul edin.Hatta size ısı yalıtımı sağlayacak falan deyin sallayın , daha sıcak ve konforlu olacak deyin 😁☺️🙄

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    hocam yapma gözünü seveyim kentsel dönüşüm mahallaesinde oturuyorum 5 yıldır bıktık kepçe kamyon sesinden toz pislikten artık inşaat göre göre eşim bile çözdü inşaatçılığı🙄😁

Haklı olduğunuz konu evet müteahhit ler yapı denetim firmalarının sorumluluğu, taslak proje plan dan dolayı taşıyıcı sistemden çalamıyorlar.Yani şöyle m2 de kullanılacak demir ,beton,işçilik belli artık.Bu yüzden ne yapıyorlar.

elektrik, tesisat , kapı,boya,pencere, sıva tuğla gibi şeylerden çalıyorlar.

Artık edirne de ben kara beton sıva yapan müteahhit görmüyorum .Bizim müteahhit ile aram iyidir açıkca sohbet ederiz gerek yok binaya ağırlık , nem tutuyor vs. bahanelerle alçı sıvanın fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor.

Kısa ve öz yeni binalar belki komple yıkılmaz ama duvarlar üstünüze çökebilir.😔🤪

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    aynen bende araştırmalarım neticesinde bu bilgiye ulaştım.Epey firma ile görüştüm firmalar işçilik vs. içine girdiği için 2 katı fiyat vermekteler.Ben anladığım için kendim yapıcam kısmetse, zaten üst kat boş öğrenci gitti memlekete, 3 parça eşya var.Bu yaz belki komple taşınır.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143048234?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

zemin seçilecek malzemeye göre yaklaşık 2 cm yükseliyor, girişte ayağa takılacak kadar bir yükseklik değil, kapıların altı da dekupaj ile kesilebilir.

Tek sorun şu ki birkaç katman değişik malzeme , bondex sünger gibi uygulanınca çökme ,parke üzerinde yamulma ezilme yapar mı bunu bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.