Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
562
Cevap
25
Favori
64.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz evi düzgün kullandıkça yani tesisatta değişiklik yapmadıkça örnek veriyorum su ve elektrik tesisatları 20 sene garantilidir . Isıtma soğutma sistemleri 5 sene vs . Kesinlikle müteahhitlere yaptırmanız lazım . Bina herşeyiyle en az 2 sene garantili zaten ampul patlasa garantili . Cebinizden vermeye gerek yok .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun hatta bende yöneticiyken bana gelen şikayetlere karşı bunu diyordum.Ama gelde anlat mesala şimdi terasın gideri yerine dışardan gidiyor su yöneticiye söylücem ama nerde müteahhit e yaptırsın.Bende bu yaz salon üstü derz aralarını yenilemek istiyordum bir yandan da niye uğraşcam falan diyorum .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Teras ortak olan mı ? Ortak ise Yöneticinin yükümlülüğü , garantisi varsa sorumluluk kime aitse ona yaptırmaktır . Eğer para toplayıp yaptırırsa ileride o para cebinden çıkabilir yöneticinin . Çünkü garantisi olan bişeyin tamiri garantörden yapılmalıdır . Aksi yol hukuk dışıdır ve suçtur .

Bende hocam sağolun. Pm attım size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbr kullanıcısına yanıt
    Duvarlar için uygulama yapıp çok iyi sonuç aldım dediğiniz kalın olmayan malzemeler var mı ?

• Hocam ben duvarlara ses ve ısı için 5cm 150 yoğunluk taş yünü yaptım. Sonuç güzel oldu
    Sadece tavana taş yünü+bondex uyguladım.
    Siz bunun 3cm 150 yada 130 yoğunluk olan versiyonunu uygulayabilirsiniz
    Yada bir tarafa 2cm taş yünü arasına 0.5mm ses bariyeri yine diğer tarafa 2cm taş yünü şeklinde 4,5cm ile olayı kapatabilirsiniz
    Ama ses için ince malzemelere güvenmeyin ve en önemlisi sesin kaynağında kesilmesi

yok üst dairemdeki dublex e ait.Mütahit çaktırmadan fazla kat çıkmış önden bakınca 3 kat görünüyor ama ,üstüme yamuk alcak tavan çatı şeklinde birer daire daha kondurmuş bende alınca farkettim.Hatta yanında 1+0 daire var öyle br çakallık yapmış ki tuğlalar örülmeden burası da dahil demiş tabi kapı duvar olmayınca ben bile şaşırdım.Alanlar kandırılmış yani.sonra da ben öyle demedim size ters dublex altta 1 tuvalet 1 oda dahil dedim demiş😁 işin ilginçi 18 daire de kimse sözleşme vs yapmamış.Daha doğrusu hiçbir müteahhit yanaşmıyor alacaksan al kardeşim yoksa ben zaten satacam modundalar.Hatta 2 ay önce bende temelden girmek istedim avm arkasında biryer ,daha temel harfiyatı yapılıyordu müteahhit de ordaymış neyse tanıştık konuştuk 200 bin çekti 1+1 daire için temelden.Çok dedim abicim avm arkası zaten bitince 260 dan aşağıya vermicem sen bilirsin dedi🤪

resim atabilirmisiniz hocam varsa uygulama aşamaları falan?

• önceki evimiz 10 yıllıktı . ses daha az geliyordu . şimdi alt komşu geğirse ben de yarasın paşam diyorum . o seviyeye geldik . allahtan son kattayız . ara katlara allah sabır versin .
  • bu ses sorununu cimere yazmak lazım, bu kadar kötü bir yapı olamaz ülkede. buradakiler toplanıp gerekli yerlere twit atsa zaten ilgilenirler.
  • sırf bu yüzden ev en üst kattan alınır dediğimde kızıyorlardı.Başıma geleceğini bildiğim için bizimkiler pazarlık yaparken kendi dairemi en üstten seçtim.Şansıma yarısının üstünde dublex ev çıktı kalan yarısında da teras🤣😬

• Yandaki dairede telefona gelen whatsap bildirim sesini bile duyuyorum. Konuşmalari bağiris seklinde ne konussalar duyuluyor. Birde mutfakta duruyorlar hep ses duyuluyor. Cocuk var yemek yedirmeye çalışıyorlar bunlarin sesleri çocuğun zirlamasi sabah sabah sıctilar kafama

• BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum . Twitterdan bir kaç bakanı etiketleyip bina ses yalıtımı problemi diye bir başlık açsak eminim çok fazla kişi sorunlarını yazaktır .

Ben yapmadım. Yapmak için öneri rica ediyorum . Y

bende araştırıyorum😁

Deneme test aşamasına geçince haber vericeğim :)

• twit etkinliği yapmak lazım.
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle .

Ampul patlasa iki yil garantili demissiniz bulundugumuz bina yeni 1 yasina bile girmedi ama hem bina girisindeki hem de evlerdeki led spotlar teker teker bozuluyor kalitesiz ürün kullanmiş..Bunlari müteahite yaptirmanin yolu nedir sarf malzeme deyip gecebilir mi?

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Hangi firmaya taktırdıysa onu sorun . Onlara söyleyin . Olmazsa tüketici hakem heyeti .

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.