Şimdi Ara

Yeni Bing ile Türkçe konuştuk: Adı Sydney ve yanlış uçuş öneriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Bing ile Türkçe konuştuk: Adı Sydney ve yanlış uçuş öneriyor
    Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz üzere Microsoft, arama konusunda Google’ı gözüne kestirmiş durumda. OpenAI’ın devrimsel ChatGPT ve arkasında GPT-3 teknolojisi ise firma için büyük bir fırsat olarak görüldü. Microsoft, yaptığı uzun yıllı ve milyarlarca dolarlık yatırım sonrasında OpenAI’ın teknolojisini Bing arama motoruna ekledi.

Microsoft’un yeni Bing’i şimdilik test aşamasında ve sınırlı sayıda kişi tarafından kullanılabiliyor. Bu beta test sürecine katılmak için bekleme listesine buradan kaydolabilirsiniz. Yeni Bing’in yetenekleri ve sundukları yaptığım testlerde oldukça güçlü görünüyor ve ChatGPT ile kıyasladığımızda sohbetin daha sezgisel olduğu anlaşılıyor. Yeni Bing ile yaptığımız bazı Türkçe sohbet kesitleri ise şöyle:

Bing adının Sydney olduğunu söylüyor

Bing halihazırda İngilizce dilinde sohbet etse de ona Türkçe sorular sorduğunuzda sizinle Türkçe olarak konuşabiliyor. Türkçe dilini nereden öğrendiğini sorduğumuzda web sitelerinden ve geliştiricileri sayesinde öğrendiğini söylüyor. Bing’e adını sorduğumuzda yanıt olarak Microsoft’un yıllar önce test ettiği benzer bir aracın adı olan Sydney cevabını vermesi ilginç bir durum.

Hatalar çok bariz

Bing ile sohbetin 6 sorgu ile sınırlı olması onu zorlamamızı ve derinlemesine sohbetler yapmamızı zorlaştırıyor ancak bir senaryo oluşturarak yeteneklerini ve hatalarını görmemiz aslında basit. Örneğin Bing Sohbet aracından Rize’den İstanbul’a bir uçak bileti almasını istedim.

Bing şimdilik uçak bileti alamadığını ancak uygun uçuşlara bakabileceğini ve ne zaman seyahat edeceğimi sordu. Ona tarih bildirmeden bugün gideceğimi söyledim ve fiyatlarıyla birlikte uçuşları söylemesini istedim.

Bing ise bugün için geçerli Rize-İstanbul uçuşu için beni Trabzon Havalimanı’na yönlendirdi. İşin ilginç tarafı bugün için (28 Şubat) Rize-Artvin Havalimanı’ndan da İstanbul’a uçuşlar bulunuyor. Sanırım havalimanının açıldığını henüz bilmiyor. Kendisinden ayrıca “En uygun uçuşu” seçmesini istedim.

Ayrıca Bkz.Şirketler, çalışanlarını yapay zeka ile değiştirmeye başladı

Zekice bana tercih ettiğim saatleri, bütçemi ve bagaj ihtiyacımı sordu. Gerekli bilgileri kendisine verdiğimde bana saat 20:00’da Türk Hava Yolları’nın TK 2820 seferli uçuşunu önerdi ve fiyatının yaklaşık 1.000 TL olduğunu söyledi. İşin ilginç yanı böyle bir uçuş yok.

Görmezden gelerek devam ettim ve Bing’ten İstanbul’a gittiğimde gece yarısında Üsküdar’da olmam gerektiğini söyledim. Bana İstanbul Havalimanı’ndan Üsküdar’a gitmem için 400 TL’te taksi (42 dk) veya 15 TL’ye otobüs (1 saat 48 dk) yolculuğu tavsiye etti. Otobüsü tercih etmem haline Mecidiyeköy Metrobüs durağında inip oradan Üsküdar’a geçmemi söyledi.

Ardından kendisine ertesi gün DonanımHaber ofisine gideceğimi, benim için bir rota oluşturmasını ve hediye tavsiyesinde bulunmasını istedim. Konuşmayı devam ettiremedim ancak başka bir sohbette önerdiği akıllı saat hediyesi için kendisine birtakım sorgular yönettim.

Kendisinden en iyi akıllı saatler önerisinde bulunmasını ancak güncel verileri kullanmasını istedim. Hazırladığı cevapta Apple Watch Series 7’yi önerdi. Ardından kendisine Watch Series 7’nin güncel olup olmadığını sordum. Bing, kendinden emin bir şekilde Apple Watch Series 7’nin firmanın çıkardığı son model olduğunu ve yeni modelin ne zaman çıkacağının ise henüz belli olmadığını söyledi.

Devam sorgusunda Apple Watch Series 8’in piyasaya çıktığını ve yeni bir model olduğunu söyledim. Bing ise bunu gözden kaçırdığını söyleyerek özür diledi.

Sonuç

Bing ve ChatGPT gibi üretken yapay zeka sohbet araçları son derece heyecan verici. Sohbet etmek, bazı bilgileri aramada kullanmak son derece keyifli. Ancak “doğru” bilgi konusunda gidilecek çok uzun bir yol var. Yeni Bing’in Sohbet modu güncel verileri sunmakta zorluk yaşıyor. Muhtemelen eğitildiği veri seti birkaç yıl öncesine ait.

Dolayısıyla bu tip sistemleri kullanırken sürekli olarak doğrulama yapmak son derece önemli. Bing, verdiği cevaplarda kaynak olarak kullandığı içerikleri belirtiyor. İnsanların bu kaynaklara tıklayıp sunulan özet bilgiyi ne kadar doğrulayacağı bir muamma. Elbette yen Bing sadece Sohbet kısmına sahip değil. Yapay zeka normal aramalarda da sizlere kısa bilgiler verebiliyor. Bu da aramak istediğiniz şeyi daha hızlı bulmanıza yarıyor. Açıkçası bilgiye erişim için normal arama yapmak şimdilik daha sağlıklı görünüyor.

• akıllı saat sorusnu denedim.

• Hataları kusurları olmasına rağmen başlangıç için muazzam yetenekli. Bir yıl sonraki süreçte, Google'ı ciddi zora sokar. Uzun vadede Google cevap vermezse yeni Google olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • catlion C kullanıcısına yanıt
    Uçak sorusununda yanıtı burda :)

• Fena değil , chatgpt çökünce iş görür..

• catlion C kullanıcısına yanıt
    Burada da hatalar yapmış. Galaxy Watch 4 önermiş mesela oysa Galaxy Watch 5 var. Önümüzdeki hafta uçuşlar 573 TL'den başlıyor demiş sanırım o da yanlış gibi. En azından o fiyata bilet bulamadım.

• Yıllardır google'ı geliştiremeyen google'a güzel alternatif geliyor. Zamanında herkes interner explorer'ı sadece chrome indirmek için kullanırdı. Sanırım bu değişmek üzere

• Evvela bunun gibilerin bir dijital asistan değil, sohbet robotu olduğunu anlamak lazım. Bana bilet al, alarmi kur falan yaomazlar. Bunu daha kullanmadım. Fakat GPT bazen sapıtıyor. Mesela evvelce şu yazarın sözlerini listele dediğimde alakasız sözler uydurmuştu.

• Anladığım kadarı ile kullandığı verilerin güncelliğini ile ilgili sorunlar var. Şu anki hali bile büyük başarı ama daha güncel veriler kullanmanın bir yolunu bulmalılar. Diğer türlü gezi önerisi istediğimiz zaman kapalı olan bir parka bile gönderebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada güncel verileri kullanan bir yapay zeka yok bildiğim kadarıyla çoğu 2021 tabanlı ve aynı dil modeline bağlı. Eğitim süreci nasıl bilemiyorum ancak kolay olmadığı kesin güncel verilerle eğitilemiyor kolayca bu durum da yapay zekayı zekadan daha çok soru cevap botundan öteye geçiremiyor. Kendi kendini güncel verilerle eğitip öğrenemediği sürece zeka demek saçma bunlar için. Sözde kendi kendini eğitiyor diyorlar ancak bu tamamen sizin chat geçmişinize dayalı başka kullanıcıları etkilemiyor bunun sebebi de bota A harfini B harfi olduğuna ikna edersek herkes için işlevsiz kalabileceği için.

Bu botların bu kadar etkilemesinin tek sebebi dilleri karşında insan varmış gibi kullanabilmeleri ve google arama moturunun artık günümüzdeki ihtiyaçları karşılayamaması yüzünden.

• süper içerik çıkarmış niye bunun videosunu çekmediniz hayret.

• Demek ki CEO yerine GPT yada AI optimizasyonu diye bir kavram bekliyor web dev. leri

• Biraz basma kalıp gibi cevapları. ChatGPT ile aynı teknolojiyi kullanıyor fakat ChatGPT biraz daha sofistike cevaplar veriyor gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.