Şimdi Ara

Yeni Bir Dünya Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır paylaşmayı düşündüğüm bir konuda düşünce ve katkılarınızla beni onurlandırmanızı istiyorum,.Çoğunuza bilim kurgu olarak gelecek ama ben yeni bir dünya düzeni platformu kurmayı düşünüyorum, yeni bir ütopia .... yeni ve adil dünyanın içinde neler olmasını isterdiniz, örneğin benim aklıma bazı şeyler geliyor.

Para ?Mesela tek tür paraya geçilmeli mi yoksa para tamamen ortadan kalkmalı mı ?

Din ? Tek din mi olmalı ? yoksa herkes hangi şartlarda kendi dininde özgür olmalı ?

Amaç ? İnsanlık kendi içinde savaşıp en güçlü olan ayakta mı kalmalı ? yoksa herkes eşit mi sayılmalı ?

Eğitim ? Herkesin bilgi edinme ve eğitim hakkı doğuştan mı olmalı ?

Çevre ? Doğayı yok etmeyi nasıl önleyebiliriz?

Ceza ? Suç işleyenleri nasıl ıslah edeceğiz ? İdam olmalı mı yoksa başka yollar mı aranmalı ?

Lider ? Kral ,cumhurbaşkanı, patron, başımızda kim olmalı ? yoksa biri olmamalı mı ?

Bu tür sorular hep kafamı kurcalıyor. Lütfen yeni dünyanın kurulumuna katkıda bulunun ne doğru ne yanlış paylaşalım....

Ben başlamak istiyorum:Bence tek birim (tek tür bir para olmalı) , ama insanın sahip olabileceği para limitlenmeli, bunun bir maximum değeri olmalı Maximum mal varlığı, bu sayede açgözlülüğün önüne geçilebilir...Din konusunda herkes istediğine inanmakta özgür olmalı, ama elbette bununda başka şartları var, başka bir şahsa yada varlığına zarar vermemek ve kanuna aykırı olamamak şartıyla...İnsanlığın amacı kendi ekosisteminde görünmez olup (doğanın dengesiniz bozmayan,enerjiyi verimli kullanan) yeni ufuklar keşfetmek olmalı. Bunu da basamak basamak yapmalı (bununla ilgi ayrıntılı düşüncelerimi daha derleyip toplayamadım ama buradan elimden geldiğince yazacağım)...Eğitim herkesin hakkı, takibinden de 16 yaşına kadar anne ve babalar sorumlu olmalı, her evde internet ve internet üzerinden yayın yapan okullar, üniversiteler olmalı,eğitim ve bilgi bedava olmalı...Ceza olarak dişe diş kana kan olabilir yada hipnozla tedavi düşünüyorum, mağlum suç işleyip hapse atılan tinerciler sonunda doktor olup hayat kurtarmıyorlar, ceza sisteminde tüm dünyada büyük yanlışlar olduğu aşikar....Başımızda bir başkan olmamalı bir kurul olmalı ve o kurul özel olarak çocukluktan seçilip bu amaç için yetiştirilmeli, evlenmemeli bir aile sahibi olmamalı (tercihen kimsesiz anne babası olmayan kişiler) ve bu kişiler eğitim düzeyi oranına göre seçilmeli, seçmenler için zeka ve kültür sınavları yapılmalı, ancak bu sınavlardan geçenler oy kullanabilmeli, kulağa başta eşitlik değil gibi geliyor ama bence adil, şerefsiz bir başkanın kırsalda eğitim düzeyi düşük 10 kişinin oyunu çalması ne yaptığını bilen aklı başında dürüst bir vatandaşın oyunu almasından çok daha kolaydır neticede....

Hepinizden bu sorulara düzgün siyaset içermeyen cevaplar istiyorum, size yardımcı olması için şöyle düşünün "Doğumunuzdan bu güne kadar neler oldu ama siz nasıl olmasını isterdiniz ?"

Lütfen düşünceleriniz bu platformda paylaşın sizce ne doğru ne yanlışsa....

• up
  • Mesajım
    Bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sid Meier's Civilization V oyna kardeşim seni 2 hafta götürür
  • Blok cok bos konusmussun bilinen seyleri soylemissin sig dusunmussun bir de yeni bir dunya projesi diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhim12345 -- 21 Temmuz 2014; 13:46:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobra show

/>

Yeni Bir Dünya Projesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Zelanda’da İş
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dur burda bakalın döncem ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKUMAYIN
  • He tum milyarderler milyonerler servetlerini bağışlayacak
    Ac gözlü olmamak icin haketmeyen insanlara mı verilecek o para ? Adam helal haram parasını kazanmış sonuçta bir is yaparak .

• Belli bir bölge seçilip , ordan başlanabilir bence, oraya gidecek kişiler oranın şartlarını kabul edip gidebilir, bölge tamamen dışardan bağımsız enerji kaynaklarına sahip olarak dizayn edilir. Sonra adım adım insan işlerini yapan makineler ve makineleri denetleyen insanlar olur
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.