Cevap için teşekkürler. O zaman istem kısmı 2. Maddeye şöyle mi yazalım? 2-) Halihazırda elimde bulunan ve bilirkişi incelemesi ile ayıplı olduğu tespit edilen ............................ ürünün yukarıda izah ettiğim nedenlerle ayıpsız misli ile değiştirilmesi bu mümkün değilse reeskont faizi ile bedel iadesi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DAVA SONUÇLANDI! Hakem Heyeti kararlarında iade edilecek ücretin 'kuş' a dönmesi (2. sayfa)

-
-
Doğru. Yalniz faizin ismi reeskont avans faizi olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler, pazartesi ilk iş dilekçeyi veriyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
davayı açtım, yardımlarınız için teşekkürler. sonuçları ileteceğim.
-
tensip zaptı hazırlandı. ekime gün verildi.
Davacı vekili tarafından 01.10.2011 tarihinde yürürlüğe giren 6100 sayılı kanunun 317. maddesi gereği davalı aleyhine açılan dava Tevzi Memurluğundan mahkememize gönderilen dava evrakı mahkememiz Esas Defterinin yukarıdaki sırasınakaydedildi.
Dava dilekçesi ve ekindeki belgeler incelendi;
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :
1-HMK'nun 119. maddesi gereği dava dilekçesinde bulunması zorunlu unsurlar mevcut olduğundan DAVA DİLEKÇESİNİN KABULÜNE,
Davacının HMK'nun 317/2. ve 318. maddeleri gereği tensip zaptının kendisine tebliğinden itibaren iki haftalık kesin süre içinde delillerini açıkça ve hangi vakıanın delili olduğunu da belirterek bildirmek, elinde bulunan delillerini dilekçesine eklemek ve başka yerlerden getirtilecek belge ve dosyalar için de bunların bulunabilmesini sağlayan bilgilere dilekçesinde yer vererek davalı sayısı kadar suretleri ile davanın açılmış olduğu mahkemeye ibraz edebileceğinin ihtarına,
2-Davacı vekilinin usulüne uygun vekaletnamesine binaen davacı vekili olarak yargılamaya kabulü'ne,
3-HMK'nun 316-322. maddesi gereği basit yargılamaya tabi olduğunun tespitine,
4-Davanın HMK'nun 105. maddesinde tanımlanan EDA DAVASI, OLDUĞUNUN TESPİTİNE,
5-HMK'nun 120. maddesi gereği gider avansının ödendiğinin tespitine,
6-Dava dilekçesinin HMK'nun 27 ve 122 maddesi uyarınca;davalı tarafa tebliğine, masrafın gider avansından karşılanmasına, davalıya çıkan tebligat evrakına dava dilekçesi ve tensip zaptının eklenmesine, tebligat zarfı üzerine HMK'nun 317/2. ve 318. maddeleri gereği dava dilekçesini kendisine tebliğinden itibaren2 haftalık kesin süre içinde HMK'nun 129. maddedeki unsurları içerir formatta dilekçeile davaya cevaplarını, usulü itirazlarını ve delillerini açıkça ve hangi vakıanın delili olduğunu da belirterek bildirmek, ellerinde bulunan delillerini dilekçesine eklemek ve başka yerlerden getirtilecek belge ve dosyalar için de bunların bulunabilmesini sağlayan bilgilere dilekçesinde yer vererekHMK 126. maddesi gereği davacı sayısı kadar suretleri ile davanın açılmış olduğu mahkemeye ibraz edebileceği, davalının 122. maddenin ikinci cümlesindeki iki haftalık kesin sürede cevap ve usuli itirazlarını ibraz etmezse HMK'nun 128. maddesi gereği davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş ve 131. maddesi gereği cevapdilekçesi verilir de ilk itirazları bildirmezse ilk itirazlardan vazgeçmiş sayılacağının, ayrıca HMK'nun 129/2. maddesi yollaması ile 121. maddeye göre cevap dilekçesinde gösterilen ve davalının elinde bulunan belgelerin asılları ile birlikte harç ve vergiye tabi olmaksızın davacı sayasından bir fazla düzenlenmiş örneklerini veya sadece örneklerinin mahkemeye verilmesi ve başka yerden getirtilecek belge ve dosyalar için ve ayrıca 50,00 TL delil avansının mahkeme veznesine yatırması gerektiği, deliller kesin süre içerisinde sunulmadığı takdirde bu delillerden vazgeçmiş sayılacağına ilişkinihtarın şerhine,
7-Cevap dilekçesinde; HMK'nun 130. maddesinde gösterilen eksikliklerin bulunması halinde bu eksikliklerin 1 hafta içinde giderilmesi gerektiği ve aksi halde cevap dilekçesinin verilmemiş sayılacağının davalı tarafa tebliğine, masrafın yatırılmış ise delil avansından yatırlamamış ise gider avansından karşılanmasına,
8-HMK'nun 114. maddesinde düzenlenmiş dava şartında giderilmesi mümkün olan eksik bulunması halinde bu eksikliğin tamamlanması için taraflara iki haftalık kesin süre verilmesine, bu süre içinde dava şartı noksanlıklarının giderilmemesi halinde davanın dava şartı yokluğu sebebiyle usulden reddedileceği hususunun ihtarına, masrafın gider avansından karşılanmasına,
9-Dilekçelerin karşılıklı olarak; verilmesinden sonra HMK'nun 320. maddesi gereği ön inceleme yapılmasına,
10-Ön incelemenin 320/1. maddeye göre dosya üzerinden veya HMK'nun 114. maddesindeki dava şartlarının ve 116. maddesindeki ilk itirazlar yönünden HMK'nun 320/2. madde uyarınca; şartları var ise duruşmasız ya da duruşmalı olarak yapılmasına,
11-Ön incelemenin duruşmalı olarak yapılmasına karar verilmesi halinde bu hususun 139. madde uyarınca; taraflara tebliğine, tebligat zarfı üzerine duruşma davetiyesine ve sonuçlarına ilişkin hususlar ile tarafların sulh için gerekli hazırlığı yapmaları, duruşmaya sadece taraflardan birinin gelmesi ve yargılamaya devam etmek istemesi durumunda gelmeyen tarafın yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceği, davetiyenin tebliğinden itibaren 2 haftalık kesin süre içerisinde tarafların dilekçelerinde gösterdikleri ancak henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye sunmaları veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları, bu hususların verilen süre içinde yerine getirilmemesi halinde o delile dayanmaktan vazgeçmiş sayılacaklarına karar verileceği hususunun ihtar edilmesine, masrafın gider avansından karşılanmasına,
12-Ön incelemede yargılamaya devam edilmesine karar verilmesi halinde ön incelemenin sonunda ya da daha sonraHMK'nın 320. md. gereği tahkikat duruşması için gün verileceğine,
13- ------------- İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığının ********* tarih ve ----------------- karar sayılı kararının tebliğ şerhli bir örneğinin celbine,
14-Tevzi formunun dava dilekçesi ile birlikte davalıya tebliğine,
Ön inceleme duruşmasının 27/10/2022 günü saat 10:15'a bırakılmasına tensiben karar verildi. 14/06/2022
-
şu an bir çok yerde benzer durumla ilgili sıkıntılar yaşayanlar var ve forumlarda konuşulmaya başlayan bir konu oldu.
2 yıl önce aldığı ekran kartı, apple ipod kulaklığı vesaire bir çok üründe firmalar ücret iadesi için zorluyor. hukuk ve adalet olmayınca mağdur her zaman vatandaş, bakalım davamızın sonucu ne olacak.
-
Hocam araştırmadığım site kalmadı şansa google aramalarında forumda konu buldum.
Trendyol'dan alışveriş yapmıştım ürünü iade almadılar ben de Tüketici Hakem Heyet'ine başvurdum amaaaa
Ben de para iadesi bekliyorum 1 yıl önceki 1000 liralık ürün şu anda 2500 lira olmuş durumda.
1500 liralık zararı nasıl alacağım? Bir yolu var mıdır?
-
bu ulkede tuketıcı hakları yok hakım 8 bınlık boya ucretıne 800 yazan bılırkısıye ragmen delılelre ragmen bana sacma gerekceler yazıp davamı reddettı umarım sız kazanırsınız. Ben sımdı cımerden hakıme sorusturma acılmasını talep edecegım cete mete varsa arastırsınlar resmen ulke muz cumhurıyetıne dondurme derdındeler babalarının çiftliği sankı
-
dıngonun ahırı olan ulkerlerde bır yolu yok mlsf . Süresi içinde dava ıle itiraz edip yasal faızlerıyle fln ıstıyorum dıyın belkı duzgun hakıme denk gelırsınız ama buyuk ihtimal thh talebınde belırtılmedıgınden reddedıp yollar hakımde zaten kafasına gore herseyı reddedeyım herkes madur olsun ben maasımı alayım derdınde
-
bunu copy paste yapıyorlar zaten ön burodakı calısanlar
-
Hocam gümrük memurlarının kafasına göre vergi yazdığı ülkedeyiz.
Çin'den 10 liralık ürün yazdım %18 KDV yasalara göre ama adam %300 KDV varmış gibi vergi yazmış kafasına göre
bir ülkede her şey mi kötü olur
-
ülke yok hukmunde zaten su anda bende saskınım sureklı herseyde madur oluyoruz ama memurlar calısanlar bıde ustune maas alıyor sıstem bitmiş ulke bitmiş ab ınsan hakalrı mahkemesıne gitmeyı bile uzattılar en az 10 sene mahkemlerde surundukten sonra gidebiliyormusuz yanı olene kadar mukoko
-
İşin kötü kısmı şikayet mekanizması yok ülkede.
Cimer, savcılık, belediye zabıtası, polis
Neyi nereye şikayet edeceksin belli değil edince de bir sonuç çıkmıyor çoğunlukla
-
Tabiki zaten bu olmdimi ülkede yok sadece iç savaş ta ayakta kalmaya çalışıyoruz hepimiz
Merhaba, sonuç elde edebildiniz mi? Aynı durumdayız, iade kararı çıktı ama misli ile değişimini seçmediğime pişman oldum. Tüketici hakem heyetine itiraz etmenin bir anlamı var mı merak ediyordum.
-
Tüketici heyeti dava açmak için şikayet açmak için sitesine girdiğimde şahıslara karşı özel bir seçenek çıkmadı ? Yani mesela ben tadilat için anlaşma sonrasında usta ile anlaşmazlık yaşadı sorunlar oldu ama heyete başvuru kısmında şirket isimi vs soruyor.Şahıs şikayeti için ne yapmalı ?
Ana konu açmak istemedim buradan görülür muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 23 Aralık 2022; 16:12:57 > -
Hocam son durum nedir şu anda ingilizce kursundan ayıplı hizmet aldığım için tüketici hakem heyetime başvuracağım reeskont avans faiziyle birlikte iade talep ediyorum mu demeliyim çünkü kursu 10.000 liraydı geçen sende şimdi 20.000
Faiz güdük kalıyor. Benim duruşmaya var daha.
Yani insanların gecikme zammını faizini adı neyse artık kısaca güncel tutar üstünden alabilmek için mahkemeye gitmesi şart. O da yıllar sürer çok yüksek meblağ değilse uğraşılır mı bilmem
Mahkemeye de gitseniz faiz de alsanız ücreti iade alma durumunda rakam çok düşük kalır. Güncel satış fiyatını alma gibi bir durum olamayacağı için geriye tek seçenek kalıyor o da yenisiyle değişim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X