Şimdi Ara

Yeni bir Lityum iyon pil teknolojisi sayesinde 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen piller üretilebilecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: fieldyturbo19
    işler o şekilde olmuyor ne yazıkki güneşten elde edilebilecek enerji belli pilin enerji kapasitesi belli pil nekadar verimli olursa olsun güneş den elde edilecek enerji düşük miktarda olacağından uzun sürer sarj edilmesi (güneşden dunyaya gelen radyasyonun m2 basına gücü 1000 watt civarındadır. ki bu değer %100 verimli panel olursa ve gunese sanki uzaydaymış gibi tam dik olduğu kosulda gecerli. ha bu arada gunumuz guneş panellerinin en verimlileri %24 civarı seviyelerdeler)

Ha doğru ama işte yukarıdaki teknoloji sayesinde güneş panellerinin veriminin de artacağını düşünüyorum.
    Zira yukardıda adı geçen teknoloji pil teknolojisinde pek çok şeyin önünü açacak.

Benim vurgulamak istediğim, madem pil bu kadar verimli, 5 dakikada değil, güneş enerjisiyle daha uzun sürede dolsun ama yine de dolsun.

Telefonların inceliğinden yakınıyorum. Hatırlayacak olursanız, gerçi alüminyum ama bir tane iPhone 5 eğişmişti. Bence artık telefonları daha fazla inceltmesinler.
    7 mm nin falan altına inmesin yani. Pili daha kalın koysunlar veya bu pil o kadar verimliyse, kredi kartı kalınlığında yapmasınlar da daha kalın yapsınlar ama
    güneş ile de şarj olsun. Şu güneş enerjisini kullanmıyoruz ya çok acıyorum. Enerji havadayken onu kullanmayıp gidip fişe takıp para ödeniyor.
    Attığımız adım para oldu. Tabi esas sıkıntı parası değil ısınan aygıtlar ve küresel ısınma. Güneş enerjisini verimli kullansınlar da bir an evvel şarj derdinden kurtulsak.
    Pile en destekçi çözüm yukarıdaki teknolojiyle birlikte kullanılan güneş enerjisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 19 Nisan 2013; 4:24:30 >

• 30 kat daha küçük olması bugünkü pil boyutlarında yapılacak pillerin 30 kat daha performanslı olacağı anlamına gelir. Hadi bakalım.

• Yıllardır beklenilen haber buydu. Tebrikler

• acaba kaç yıl sonra tamam artık pil sorunumuz yok diyeceğiz ... ben bu teknolojinin kısa sürede en azından iki sene içerisinde kullanıcılarla buluşabileceğine inanmıyorum

• milliyet in teknolji haberlerinde bile daha az yalan oluyor; haberin orjinaline ulastim da; belirtilen tek sey var; deneysel materyallerde 10 ila 100 kata varan hizlarda discharge elde etmisler; ancak deney materyalleri mikro boyutta pil, yani teknoljinin uygulanabilir bir yani henuz yok; kac yila mi sunulur ? soyle soyleyeyim o zaman; 10 yil once yakit hucreleri ile ilgili ciddi gelismeler oluyordu; halen daha yakit hucresi ile calisan bir cihaz yok ortalikta. bu veya buna benzer bir yapinin da pazara ulasmasi on yillar alabilir. bununla birlikte haberde oyle sacma sapan seylerden habsedilmis okurken icimden kufrettim direk.

"Sonuç olarak 30 kat daha küçük, 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen, kablosuz aygıtların sinyallerini 30 kat daha uzağa aktarabilmesini mümkün kılan bir Lityum iyon güç kaynağı meydana çıkmış oluyor."

bu ne Allah askina ? ufurukcu hocalar bile bu kadar sallamiyor. haber mi yapiyorsunuz, magazin mi belli degil. alinti yaptiysaniz da bir tutarliligini kontrol edin ya. 5 para etmez gazeteler seviyesinde teknolji haberi yapmak DH icin cok buyuk bir ayip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 19 Nisan 2013; 10:46:04 >

• Bu teknoloji hemen gelsin bu ne arkadaş s3 5-6 saatde sarj oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

milliyet in teknolji haberlerinde bile daha az yalan oluyor; haberin orjinaline ulastim da; belirtilen tek sey var; deneysel materyallerde 10 ila 100 kata varan hizlarda discharge elde etmisler; ancak deney materyalleri mikro boyutta pil, yani teknoljinin uygulanabilir bir yani henuz yok; kac yila mi sunulur ? soyle soyleyeyim o zaman; 10 yil once yakit hucreleri ile ilgili ciddi gelismeler oluyordu; halen daha yakit hucresi ile calisan bir cihaz yok ortalikta. bu veya buna benzer bir yapinin da pazara ulasmasi on yillar alabilir. bununla birlikte haberde oyle sacma sapan seylerden habsedilmis okurken icimden kufrettim direk. Sonuç olarak 30 kat daha küçük, 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen, kablosuz aygıtların sinyallerini 30 kat daha uzağa aktarabilmesini mümkün kılan bir Lityum iyon güç kaynağı meydana çıkmış oluyor. bu ne Allah askina ? ufurukcu hocalar bile bu kadar sallamiyor. haber mi yapiyorsunuz, magazin mi belli degil. alinti yaptiysaniz da bir tutarliligini kontrol edin ya. 5 para etmez gazeteler seviyesinde teknolji haberi yapmak DH icin cok buyuk bir ayip.

Haberin "orijinali" dediğin şeyi nereden buldun bilmiyorum, ancak ben bu haberi yazmakdan önce 3-5 internet sitesindeki farklı yazıları okuyorum, çeviri haberciliği yapmıyoruz. Neye kızıyorsun, kime küfrediyorsun? Yayınlanan raporda geliştirilen mikropilin saydığım niteliklere sahip olduğu, araştırma ekibinin öncü profesörleri tarafından dahi dile getiriliyor. Herhalde başka bir haber okudun sen arkadaşım. Buyur aşağıda saygın teknoloji sitelerinin konuyla ilgili yazılarına ulaşabilirsin.

Bizi adamdan saymıyorsan buralardan oku.
    http://www.extremetech.com/computing/153614-new-lithium-ion-battery-design-thats-2000-times-more-powerful-recharges-1000-times-faster
    http://www.engadget.com/2013/04/17/researchers-devise-fast-and-powerful-microbattery/

• Sonunda
  • @zengier - Haberin orjinali olarak bunu okuyabilirsin. Illinois universitesinin resmi sitesi.
    http://news.illinois.edu/news/13/0416microbatteries_WilliamKing.html#

• 30 kat değil 4-5 kat fazla amperde olsa yeter.
  • Güzel gelişme
  • iyide bu haberi ben geçen sene okudum amerikalı bir adam bulmuş yeni çeşit algoritma ile piileri daha hızlı şarj ediyorumuş normalinden 30 kat daha hızlı olarak.Ama kapasitede değişen bişey yok sadece hızlı şarj tabi pilin ömrünedfe etki etmiyor bu durum
  • Apple patenti falan alsa ne iyi olur be.
  • Petrol rezervleri bitene kadar boyle bir seyin cikmasina izin vermezler. Daha kafadan bir 50 senesi var bu teknolojinin. Ha belki sadece telefon bilgisayar gibi pille calisan cihazlara cikar. Ama motorlu olanlar 50 yil sonra gorurler bu teknolojiyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hizli sarj olmaisini gectim gec bitsin yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilal Akgündüz

ancak ben bu haberi yazmakdan önce 3-5 internet sitesindeki farklı yazıları okuyorum, çeviri haberciliği yapmıyoruz. Neye kızıyorsun, kime küfrediyorsun? Yayınlanan raporda geliştirilen mikropilin saydığım niteliklere sahip olduğu, araştırma ekibinin öncü profesörleri tarafından dahi dile getiriliyor. Herhalde başka bir haber okudun sen arkadaşım.

Bizi adamdan saymıyorsan buralardan oku.

http://www.extremetech.com/computing/153614-new-lithium-ion-battery-design-thats-2000-times-more-powerful-recharges-1000-times-faster

http://www.engadget.com/2013/04/17/researchers-devise-fast-and-powerful-microbattery/

Bilal bey kızmayın ama tam olarak çeviri haberciliği yapıyorsunuz.
    Laboratuvar ziyaretinde mi bulundunuz, uzaktan bağlantı da olsa "röportaj mı" yaptınız? tubitak enerji enstitüsünden bir uzmandan görüş aldınız mı? bunları yapmadan o linkleri okuyup, çevirip yayınladıysanız... Bildiğiniz çeviri haberciliği :)

Ellerinize sağlık, bu haberler ufuk açıcı güzel haberler. (iş yerinde söyledim arkadaşlara "palavra" dediler, cahiller... :)
    Siz bakmayın bizim gibi oturduğu yerden ahkam kesen tiplere... Devam, teşekkürler...

• Harika gelişme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 19 Nisan 2013; 18:02:59 >
  • niye deutschewelle ve euronews bbc cnbce elektrik üretimi zorlaşıyor diyor ? nükleer santraller kapatılacak haberleri cogalıyor .... bilmiyorum ama o kadar sığ bir zihniyet olmaz diye düşünüyorum. aynı korkak ve yobaz bir zihniyet olsa pc lerin gelişimini engellerdi... para babaları mesela androidi engellerdi. falan filan. bunu durduramazlar ancak biraz yavaşlatabilirler. zaten zeki bi adam öncü olacak meselelere kafa yorar.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

sarj yazamayan insanların teknolojinin geleceğiyle ilgili konuşacak kadar bilgili olması hoşuma gitti

evet çok haklısınız tdk'yı iyice incelemek SSSart olmuşşşş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.