Şimdi Ara

Yeni Bir Meslek için AutoCAD ###Yardımlarınızı ve Düşüncelerinizi Bekliyorum###

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbul Pendikde yaşıyorum ve 24 yaşındayım. Vasıfsızım herhangi bir mesleğim yok. Artık gerçekten Satışdanışmanı Güvenlik olarak çalışıp gelecekte ben ne yapacağımı hergün heran düşünmek canımı çok sıkıyor. Oturduğum konum olarakda Tuzla Kurtköy Pendik sanayi bölgelerine çok yakınım. Buralarda galiba bu işle ilgili işsiz kalmayacağımı güzel bir yerde gelecekte çalışabileceğimi düşünüyorum. Şuan AutoCAD2016 proğramını indiriyorum ve Youtube'dan derslere başlayacağım. Kendimi geliştirmek istiyorum. Benim için samimi cevaplar yazıp yardımcı olurmusunuz. 1 ay içinde küçük bir firmada staj yapan kişiler kadar seviyede eğitimi alabilirmiyim. Kendimi geliştirip bu mesleği öğrenmek istiyorum. Ve mesleksiz kalmamak istiyorum. Gerekirse kursada gidebilirim. Lütfen samimi cevaplar yazarak yönlendirebilirmisiniz.

Kurs botları hemen damlamasın lütfen ciddiye almayacağım. Eğer kursa gidersem aklımda arkadaşımın tavsiye ettiği bir kurs var oraya kaydolacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabuson -- 23 Şubat 2016; 14:55:39 >

• daha önce benzer başlıklar açılmıştı.

ben sıfırdna başlayıpğ şantiyelerde çalışığ autocad ogrenıp ofıse gırmıstım. teknık ressamlık yapmıştım.

bu şekilde çekirdekten yetişme olarak olacaksan ogreneceksen oıs bulursun. ama teknık bılgın yoksa autocadın kırtbaını yaz farketmez. part tıme iş arayan unı ogrencısını sana tercıh ederler. cunku teknık bılgısı vardır. autcad gıbı programlar teknık amaclarla kullanıldıklarından sadece program bılgısı ıse yaramaz.

ben su anda teknık ressam olarak ıs bulamıyorum. cunku pıyasa işsiz dolu. ogrencı dolu.

3d konusunda ise benım 3d ye baslamam 4 yıl once oldu. memnunun bır sorunum sıkayetım yok cok sukur. bu konuda nasıl para kazanılır vs epey yardım ettım burada ınsanalara epey sey acıkladım.http://forum.donanimhaber.com/m_94322196/tm.htm

bu baslıktan bakabılırsın. okuyabılırsın. sorun olursa o baslıktan yazabılırsın. yardımcı olmaya calısırım.

eger teknık bilgin yoksa şunu yap dedıklerınde bır bılenın tarıf etmesı gerekecektır... mısal elektrıkte pano cız derler. autocad bılmek yetmez. elektrıkle ılgılı tum teknık altyapıya sahıp olmalısınkı cızebılesın.yoksa bır teknıkerı basına koyup sana cızdırtırler kı bu bır işi 2 kişinin yapması demektır ve kımsenın ısıne gelmez ...

halıyle az oncekı baslıkta belırttıgım sekılde bır gelecke dusunmen daha saglıklı olur. yada gıdıp unıde okumalısın. yoksa cok zor.

bu baslıkta model vıdeo ve render satarak freelance calısmalar yaparak vs kazanırsın hayatını. serbesttır. rısklerı her meslektekı gıbı vardır.ıyı kotu yanları vardır. bunlar tercıh meselesı.ama bır vasıfsıza(bende oyleydım) teknık ressam olmaktan cok daha yatkın ve yakındır.

ılla teknık çizim ogrenecem dıyorsan solidworks+ autocad ogren derım. en azından iş bulabileceğin alanlar genişletmiş olursun.

• "Yeni bir meslek" de hangisi? Mimarî teknik ressam, mühendislik teknik ressamı (ki en az meslek lisesi altyapısı gerekir), 3D görselleştirmeci, 3D animatör?... Hangisine meyillisiniz ve keyifle icra edebilirsiniz?

Yazılım öğrenerek, hele hepten ayağa düşmüş bir yazılımı öğrenerek sadece "operatör" olunabilir ama hem hiç zevkli değildir, hem de asgarî ücretten daha fazlasını kazandırmaz...

Öyleyse tasarımcılık yollarını araştırmanızı tavsiye ederiz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_99838077/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_99690824/f_//tm.htm#114202429

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 25 Şubat 2016; 0:59:47 >

• bir arkadaşım cinema 4d öğrendi kendi çabalarıyla çok meraklıydı programa kısa sürede öğrendi reklamlarda gördüğün çoğu animasyonları onlar yapıyor , mesela enparadaki sinirli eleman garantideki tavuk kaplumbağa vs gibi çalıştığı yer anima istanbul galiba kötü kedi şerafettindede çalıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.