Şimdi Ara

Yeni Bir Pc Toplamak için Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Uzunca araştırmalarımdan sonra OVERCLOCK yapabileceğim bir makine toplamak için aşağıdaki sistemi toplamaya kara verdim şu an kasa ve psu aldım 1-2 hafta içinde diğer bileşenleri alacağım. Eğer öneri ve tavsiyeniz varsa bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX+FAN DDR3 2133MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM
    INTEL CORE I7 2600K SOKET 1155 3.4GHZ 8MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    ASUS MAXIMUS IV EXTREME-Z INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C.) ANAKART
    ASUS ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5 GTX 580,1536MB,PCIExp,DirectX11,GDDR5,384 bit,782/3910
    CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA)
    ASUS DRW-24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    Corsair H80 Hydro Series Sıvı Soğutma Sistemi
    Aerocool Touch 2000 Dokunmatik Lcd Ekranlı Fan Kontrol Panel

Almış olduğum Parçaları da şunlar.

Kasa: AEROCOOL X-Predator

PSU : Thermaltake Toughpower Grand 850w gold. (http://www.geeks3d.com/20110527/thermaltake-toughpower-grand-850w-psu-review/)

2 ay sonra 1 adet daha ASUS ENGTX580 DCII almayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum..

• hocam kasa olarak obsedian 800 düşünebilirsiniz . diğerleri gayet iyi görünüyor
  • Aslına bakarsan kasayı ve Psu aldım resimdekiler. Ayrıca vatan bilgisayara gittim bugün bütün thermaltake ve diğer kasaları inceledim. Hiçbirisi de almış olduğum kasanın kalitesini gibi tatmin etmedi açıkcası. Kasanın boş ağırlığı 13.4 kg FullTower. Toplarken videoya çekmeyi düşünüyorum sizlerle burda paylaşacağım zaten. Anakartın güzel yanların dan birisi de Android, Symbian ve Windows Mobile içerisine gerekli programını kurup çep telefonunuzdan OW ayarlarını yapabiliyorsunuz. Ben sadece iphone ile yapıldığını sanıyordum ama bu saydıklarım ile de yapılıyormuş kendi sitesinde yazılımları mevcut.
  • Sistemin geneli güzel Sıvı soğutma olarak Corsair H100
  • Sıvı Soğutma olarak H100 alıyorum. Bu hafta içinde Ekran kartı ve işlemci hariç diğer parçaları tamamlıyorum. Biraz maddi sıkıntım oldu ama bu ay sonuna ekran kartı ve işlemci elime geçmiş olur. Şu anki durumu bu..

Büyük Resim İçin-->>
    http://img510.imageshack.us/img510/9898/20111113143432.jpg
    http://img249.imageshack.us/img249/9500/20111113230609.jpg

Toplarken videoya çekecektim ama parçalar farklı zamanlarda elime geçtiği için bittiği zaman videoya çekmeyi düşünüyorum. Toplarken resimlerini paylaşacağım..

•  Yeni Bir Pc Toplamak için Önerileriniz

İşlemci ve ekran kartını ay sonu alıyorum.
  • Bu iki ekran kartı arasında biraz kararsız kaldım önerilerinizi bekliyorum..

ASUS ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5 GTX 580
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6881
    ZOTAC GeForce GTX 580 3GB Premium
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91212

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus GTX580 Direct CU II tavsiye ederim.Stok soğutucu tavsiye etmem.Ama eğer ekran kartınıda h100 ile sıvı soğutma yapacaksanız referans tasarımlı başka bir kart alıp kâr edebilirsiniz.
  • http://www.teknobiyotik.com/aerocool-xpredator-cift-23cm-fanli-pencereli-kasa.html
    *
    Bu Kasayla Senin Yazdığın Kasanın Tek Farkı renk DEğil mi ? Boyutlar Falan Aynı Sanırım ?
  • T-K-Y Kasalar aynı dediğin gibi sadece turuncu renk farkı var.

Ekran kartı için ayrı bir soğutucu düşünmüyorum o yüzden ASUS ENGTX580 DCII düşünmüştüm ama diğer kartın ram mikrarı 3Gb olduğu için beni düşündürmüştü farkı nekadar olur bilmiyorum performansta bu iki kartın karşılaştırmalı testini bulamadığım için bilgisi olan arkadaşlara sormak istemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesb

T-K-Y Kasalar aynı dediğin gibi sadece turuncu renk farkı var.

Ekran kartı için ayrı bir soğutucu düşünmüyorum o yüzden ASUS ENGTX580 DCII düşünmüştüm ama diğer kartın ram mikrarı 3Gb olduğu için beni düşündürmüştü farkı nekadar olur bilmiyorum performansta bu iki kartın karşılaştırmalı testini bulamadığım için bilgisi olan arkadaşlara sormak istemiştim.

Ya Acayip Merak Ettim Son Resimde Gözüken 2 Fan Nedir Dostum Ya? h100 ün soğutucuları değil sanırım ?
  • Ramin fanlarını demiyorsan birisi eksoz fanı kasanın üstünde solda olan diğeri de altdan içeriye hava girmesi için yalnız bu fanlar SILVERSTONE Air Penetrator özelliği ise
    http://youtu.be/8m8fC809TK0 bu videodan inceleyebilirsin.
  • quote:

Ramin fanlarını demiyorsan birisi eksoz fanı kasanın üstünde solda olan diğeri de altdan içeriye hava girmesi için yalnız bu fanlar SILVERSTONE Air Penetrator özelliği ise
    http://youtu.be/8m8fC809TK0 bu videodan inceleyebilirsin.

Gerçekten Muazzam Ne Kadar Fiyatları Bende Yeni Sistem Topluyorum Önerir Misiniz ? Birde Bunları Kasanın İçine Hava Verecek Şekilde Mi Monte Ediyorsunuz Yoksa Dışarıya mı ?

• quote:

Gerçekten Muazzam Ne Kadar Fiyatları Bende Yeni Sistem Topluyorum Önerir Misiniz ? Birde Bunları Kasanın İçine Hava Verecek Şekilde Mi Monte Ediyorsunuz Yoksa Dışarıya mı ?

Fiyatları normal fanlardan biraz yüksek
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silverstone-air-penetrator--sst-ap121-bl--12-cm-mavi-kasa-fani.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silverstone-air-penetrator--sst-ap121-rl--12-cm-kirmizi-kasa-fani.aspx
    İçindeki ledler elektriği fanın dönmesi ile oluşan enerjiden alıyor yani elektrik vermeden elinizle fanı döndürdüğünüzde fanların içindeki led az da olsa yanıyor. Fanları daha tam olarak test etmedim ama araştırmalarıma göre performansı gerçekten iyi.

Kasa içine montaja gelecek olursak; genelde kasaların arka üst kısımdaki fan yeri içerdeki havayı dışarıya vermesi için konulur ama sen hava akımını nasıl yapmak istersen ona göre ayarlamalısın. Ben resimdeki fanları kasanın altından ve üstünden içeriye girecek şekilde, arkadaki fanı da içindeki sıcak havanın dışarı çıkması için ayarladım.

H100 sıvı soğutucunun fanlarını da yukarıdan içeriye doğru petekleri soğutarak kasanın içerisine girmesini sağladım. Peteklerden geçen hava ısınacağı için eksoz fanı o havayı hemen dışarı atacak. Eğer içerden dışarıya doğru petekleri soğutmaya çalışsaydım içerideki sıcak hava petekleri soğutmada yetersiz olacaktı. Sizde bu şekilde kasanıza uygun silkilasyonu sağlamalısınız.

• quote:

quote:

Fiyatları normal fanlardan biraz yüksek
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silverstone-air-penetrator--sst-ap121-bl--12-cm-mavi-kasa-fani.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silverstone-air-penetrator--sst-ap121-rl--12-cm-kirmizi-kasa-fani.aspx
    İçindeki ledler elektriği fanın dönmesi ile oluşan enerjiden alıyor yani elektrik vermeden elinizle fanı döndürdüğünüzde fanların içindeki led az da olsa yanıyor. Fanları daha tam olarak test etmedim ama araştırmalarıma göre performansı gerçekten iyi.

Kasa içine montaja gelecek olursak; genelde kasaların arka üst kısımdaki fan yeri içerdeki havayı dışarıya vermesi için konulur ama sen hava akımını nasıl yapmak istersen ona göre ayarlamalısın. Ben resimdeki fanları kasanın altından ve üstünden içeriye girecek şekilde, arkadaki fanı da içindeki sıcak havanın dışarı çıkması için ayarladım.

H100 sıvı soğutucunun fanlarını da yukarıdan içeriye doğru petekleri soğutarak kasanın içerisine girmesini sağladım. Peteklerden geçen hava ısınacağı için eksoz fanı o havayı hemen dışarı atacak. Eğer içerden dışarıya doğru petekleri soğutmaya çalışsaydım içerideki sıcak hava petekleri soğutmada yetersiz olacaktı. Sizde bu şekilde kasanıza uygun silkilasyonu sağlamalısınız.

Aynı Kasayı Alacağım Bende Şöyle Düşündüm Ön Ve Üstteki 23 Cm Fanlar Dışarıdan İçeriye Sanırım. Arkadaki Fan Bloğuna h80 i balayacağım 100 alabilirsem h100 tabi. Alt Fan Bloğunuda Dışarıdan İçeriye Doğru Kapaktakilerin Hepsini İçeriden Dışarıya Doğru Yapmayı Düşünüyorum Nasıl Olur ?

• Kapaktaki fanları içeriye doğru hava verecek şekilde ayarlarsan daha iyi olur ayrıca düşük devirde çalıştırırsın hem ses yapmaz hem içerideki hava silkilasyonunu bozmaz zaten arkadaki fan tam devirde çalıştırdığın zaman içerideki havayı dışarı atmaya yetecektir diye düşünüyorum. H80 alırsan kasanın arkasına tak yukardaki fanı eksoz fanı olarak kullan eğer, H100 alırsan üste tak başka yer bulamasın. Benim yaptığım gibi yapabilirsin..
  • quote:

Kapaktaki fanları içeriye doğru hava verecek şekilde ayarlarsan daha iyi olur ayrıca düşük devirde çalıştırırsın hem ses yapmaz hem içerideki hava silkilasyonunu bozmaz zaten arkadaki fan tam devirde çalıştırdığın zaman içerideki havayı dışarı atmaya yetecektir diye düşünüyorum. H80 alırsan kasanın arkasına tak yukardaki fanı eksoz fanı olarak kullan eğer, H100 alırsan üste tak başka yer bulamasın. Benim yaptığım gibi yapabilirsin..

O Zaman Şöyle :

Ön Fan : Dıştan içe
    Arka Fan : İçten Dışa
    Kapak Fanlar : Dıştan İçe 4x
    Üst Fan : h100
    alt Fan : içten Dışa

Ama Yukarda 23 Cm Fan Yokmu Zaten Onu Söküyor Muyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

quote:

Kapaktaki fanları içeriye doğru hava verecek şekilde ayarlarsan daha iyi olur ayrıca düşük devirde çalıştırırsın hem ses yapmaz hem içerideki hava silkilasyonunu bozmaz zaten arkadaki fan tam devirde çalıştırdığın zaman içerideki havayı dışarı atmaya yetecektir diye düşünüyorum. H80 alırsan kasanın arkasına tak yukardaki fanı eksoz fanı olarak kullan eğer, H100 alırsan üste tak başka yer bulamasın. Benim yaptığım gibi yapabilirsin..

O Zaman Şöyle :

Evet yukarıdaki 23 Cm fanı sökmelisin. Alt fan dıştan içe olcak h100 lerin fanı da dışardan içeriye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesb -- 27 Kasım 2011; 11:17:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

quote:

O Zaman Şöyle :

Evet yukarıdaki 23 Cm fanı sökmelisin. Alt fan dıştan içe olcak h100 lerin fanı da dışardan içeriye

İlk Defa Su Soğutma Alıcam Korkutuyo Beni . Birde Yukarda Olunca Peteklerde Falan Çatlama Olursa Su Olduğu Gibi Ekran Kartının Üzerine Akar

• Vidalama yaparken dikkat etmelisin. Çatlamaya gelince peteklerde çatlama olacağını sanmam sen takarken zarar vermezsen sıkıntı olmaz ayrıca içindeki normal su değil bildiğim kadarı ile zaten likit soğutma diye geçiyor yani zarar verici bir madde olduğunu sanmam. Ama yinede güvenmiyorsan almaya bilirsin sana kalmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.