Şimdi Ara

Yeni bir su geçirmez kaplama ile elektronik cihazları korumak mümkün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir su geçirmez kaplama ile elektronik cihazları korumak mümkün

Uzun ömürlü olmasını istediğimiz elektronik cihazların en büyük düşmanlarından birisi hiç şüphesiz sıvı teması. Pek çok firma su geçirmez teknolojiler üzerinde çalışmalarını devam ettirirken Japonya'da bu konuda önemli bir adım atıldı.

Japon Daikin Industries, elektronik devreleri sıvı temasından koruyacak bir kaplama geliştirdi. Kaplama flöropolimer maddesinin florin içerisinde çözülmesiyle elde ediliyor ve zehirli kimyasal seviyesi en düşük düzeyde. Bu bakımdan çevreye de fazla zarar vermiyor. 

Devreye uygulandıktan sadece 1 dakika sonra kuruyan kaplama 0.1 ve 1 mikron arası kalınlığa sahip oluyor. Sadece devrelere değil gözenekli yüzeylere de uygulanabiliyor.

Kaplama tamamen su geçirmez değil. Ancak temel seviyede sıvı temasına karşı direnci artırmak amacını güdüyor.  Halen geliştirme aşamasında olan teknolojinin Aralık ayından sonra ticari olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

• 1-Bilgisayar parçaları bununla kaplanır
    2-Leğenin içine su ve bolca buz konulur.
    Gerisini tahmin edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading..

1-Bilgisayar parçaları bununla kaplanır

eğer böyle birşey gerçekleşirse overclockda yeni bir çığır açılır
  • Yanlız bunu daha önce amerikalı bir şirket yapmıştı ve forum da var.
  • Sistemi buz dolabına kurduktan sonra vericen ayarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nano teknolojiyle nerdeyse yüzde yüz su tutmayan yüzeyler yapabilmek mümkün bi kere,sonra karbon nano tüp gibi inanılmaz(karbon nano tüpler; insan saçından 100 bin kez daha ince, çelikten daha dayanıklı, elektriği bakırdan daha iyi iletiyor, ısıyı elmastan daha başarılı bir şekilde iletebiliyor ve ağırlığı da pamuk ile eş değerde) bi teknoloji var intelin yol haritasındada görmüştüm hatta.
    Yani bu haberlerden çok daha iyileri var ama anladığım kadarıyla firmalar yavaş yavaş teknolojileri çıkarıp -aa bu daha süper o zaman bunu alalım.- stratejisi ile bizi sömürüyorlar.
    Özellikle nano karbo tüp nerdeyse hiç bir zaafı yok,bilim adamları bunun şimdiki kullanılan yarıiletkenlerden 100 kat daha hızlı olduğunu ve hiç kısa devre yapmıyacak pc bileşenleri yapılabileceğinden söz ediyolardı.
    Ama birde şu var ki 28 nm de sıkıntı olduğunu söylüyorlar,doğruysa nano karbon tüp üretimi daha komplike bi üretimse belki firmalar henüz seri üretime hazır olmayabilirler ama pclerimizde bu teknolojiyi görmeyi çok isterim doğrusu...

• Dünya'nın kaynakları sınırsız değil , Çılgın İnsan....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fabrika üretim sürecinde uygulanabilir bir teknoloji olduğu için son kullanıcılara fazla bir seçenek bırakmıyor
  • quote:

1-Bilgisayar parçaları bununla kaplanır

Amacın sıvı ile soğutmaksa iletken olmayan sıvılar kullanılabilir diye düşünüyorum.

• beğendim
  • quote:

1-Bilgisayar parçaları bununla kaplanır2-Leğenin içine su ve bolca buz konulur.Gerisini tahmin edemiyorum.

oldu oldu,hatta kasayı tutup komple sıvı nitrojen içine atalım:)
  • @Loading..
    İstemsizce güldüm.
  • quote:

1-Bilgisayar parçaları bununla kaplanır2-Leğenin içine su ve bolca buz konulur.Gerisini tahmin edemiyorum.

o zaman da su kaynatır bu mübarekler.. bilgisayar terminolojisine yeni terimler eklenir..

bilgisayarım hararet yaptı gibi.. :))
  • quote:

Kahve koy, pişsin içelim aqa. GTX 690 çiftini 1 GHz'de çalıştırma usulü ile yeterli sıcaklık elde edilebilir tabi.
  • madde tüm yüzeyi kaplıyor. peki iletim gereken bağlantı noktaları bu maddeden nasıl korunacak merak ettim.. videodaki hafıza kartı konnektörü bu maddeyle kaplandıktan sonra muhtemelen çalışmayacaktır. daha baştan fail yani. en güvenli yol elektronik cihazları sıvılardan uzak tutmak. zaten bu cihazlar su altında çalışmak için yapılmıyor öyle değil mi
  • Video'da suya batırdığında ekran kararıyor çıkardığında geri geliyor, birazcık ekranda gel gir olsada hiç bir aksaklık olmuyor, güzel.. Bence daha önce yapılmış olması gerek bir teknoloji bu..
  • zaten amaç elektronik cihazlar suyun içinde çalışabilsin değil. kısa süreli temaslarda hasar görmesinler. mesela telefonunuzu suya düşürdünüz hemen çıkarırsanız hasar görmesin. çok yararlı bir teknoloji umarım pahalı olmaz.
  • ÇOK İYİ BİR TEKNOLOJİ
  • bunlar güzel gelişmeler ama video sanki 1940 da çekilmiş gibi görünüyor :)
  • ilerde pc parçalarını sıvı azot dolu bir varil in içine koyup o.c yaparlar heralde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.