Şimdi Ara

yeni bir tartışma 30cm.jbl gt4 mü yoksa gt5 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.aslında forumu uzun süre araştırıp gitmeme rağmen daha doğrusu gt5 almaya gitmişken gt4 12 alıp geldim.aldığım yerdeki adam beğenmediğim taktirde geri getirebileceğimi söyledi ve o şartla aldım.aslında beklediğimden daha iyi çıktı diyebilirim.ama profesyonel olmadığım için bu konularda yorum pek yapamıyorum.adamın bana söylediği birçok gt5 sattığı ve bunalrın büyük kısmının geri geldiği yolundaydı.kabinle birlikte 140 a geldi.izmir lokman elektronikten aldım ve designed and engineered in u.s.a. yazıyor bassın üzerine.peki şimdi ben de sizin yorumlarınızı öğrenebilirmiyim.bu ikisini de kullanmış arkdaşların yorumları nedir.gidip deiştireyimmi sizce.ayrıca gt4 kağıt olduğu için tınısı sanki daha iyi gibi geliyor.

• Gt-4'ü pek önermiyoruz bobin sorunu var. Ve gt-5 ile aralarında pek bi fark yok ama gt-5 daha ağır basıyor. Fiyatlarıda aynı ama gt-5 diyorum benim önerim...
  • Ben de tam tersi GT5'lerde bobin sorunu var diye biliyorum.
  • arkadaşlar şu konuya açıklık getirelim....

en azından 2_fun da buraya katılsın bi sorunu çözelim bu forumda...

bobin sorunu olan subwoofer hangisi....

gt-4 mü?
    gt-5 mi?
    gto1202d mi?

diğer sub.ları yakmak için yürek gerek....

ben kendi kullandığım sub.dan bahsedeyim.çıkışlarının iksinide paralel olarak kullanıyorum...ve şuana kadar herhangi bir sorun olmadı...yanma gibi bir olayın yakınından dahi geçmedim...ve en son 6 ay önce arkadaşımızın biri askere gidiyordu bu sublar ile milleti costurdum ben....

gt-4 ve gt-5 kullanıcısı arkadaşlar sizlerinde kullandığınız ürün hakkında bilginizi tecrübelerinizi alalımki oktayuruk gibi arkadaşlarımız jbl gibi kaliteli markayı alırken tereddüte düşmesin....

• üç serisinide kullandım hiçbirinde sorun yaşamadım.hepside iyi bence..
    gt4'lerde bobin sorunu falan yok gto serilerinde bobin sorunu var. (30 ve 38cm)
    ben yinede gt5 tavsiye ederim.. bass vuruşu daha güzel geldi bana. (gt4 ve gto'dan)..
  • Peki GTO'nun 20 cm olanında bobin sorunu var mı?Bagajda lpg var,kabin koymak istemiyorum,pandizota bir tane 20 cm takmayı düşünüyorum,25 cm'in sığması zor,20 cm yeter zaten bana.

Bir de bu GTO804 free-air olarak performans verir mi acaba?
  • Kesinlikle gt 5 alın arkadaşlar.
  • arkadaşım bobinde en çok sorun yaşanan ürünler gto serisi boyutlar değiştikçe sorun kalkar diye bişey yok seri tümden sorunlu gt-4de sorunlu ama yinede gtodan daha sağlam çoğu kişi gt-4 üntınısını daha çok beğeniyor birde _By_Boss_ arkadaşımız fark yok demiş ben ardaki farkları söyleyim
    1)Gt-5 Gt-4 den daha sağlam
    2)Gt-5in bobin soğutması var
    3)Gt-5in körükleri daha geniş
    4)Gt-5in mıknatısı daha büyük
    5)gt-5in diyafram plastik alaşım gt-4 kağıt kağıt diyafram doğal sesleri daha kaliteli verir tiz sesleri vs. gt-5 plastik olduğundan dolayı tiz seslerin kalitesi daha düşük bass seslerin kalitesi daha çok budurumda önerilen marka gt-5 olur ama gt-4 ünde tınısını sevenler olur genelde gt-5den daha bi SQ ya yöneliktir bu nedenle sevenler olabilir ama gt-5 önerilir kalite içingtoların bobin sorununa gelince sorun sanki bana iç diyaframın yumuşak olmasından kaynaklanıyo gibime geliyo ama bobin sarımlarında hata olduğunu söyleyenlerde var
    Elbruz arkadaşım sanada ya free air ya bazuka tipi kabinde 25-30cm yada hertz marka 20 cm sub tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Fun -- 26 Şubat 2008; 15:57:05 >

• birde arkadaşım aldığın yerde geri gelen gt-5leri getirenlere şunu sor hangi anfi ile kullanmışlar kaç ohmda kullanmışlar kaç litre kabinde kullanmışlar port uzunluğu ve genişliği yeterlimiymiş millet anlamadan kullanıyo son sese dayayıp yakıyo sonrada markanın adını kirletiyolar belkide dükkan seni kazıklamıştır gt-4 ü daha iyi gösterip onu satmaya çalışıyodur çünkü piyasda gt-4 bitiyo tüm dükkanlarda gt-5 yoğunlukta adamlar gt-4leri ellerinden çıkarmaya uğraşıyo belkide sende bunun kurbanı oldun
  • Yaklasık 6 ay once kullandigim gt4 25 cm wooferim yandi kül oldu ayrica arkasina yazmiş adam 250 rms yalan :D külyen yalan olculdü ve 189 rms mi ne nedi hatirlamiyorum ole bi sonuck çikti :)

Ben olsam gt5 alirim... Yada benim jvcden alsadin daha iyimiş cs-gd4250 modeli 250 rms yazmiş ve tam olarak 244 rms güç veriyor... Farklari bu
  • RMS ölçümünü neyle yaptınız sormamda sakınca var mı?

Bobin problemi olan GT5 de değil GT4 de değil arkadaşlar GTO serisi...Onlar çok sıkıntılıydı.
    GT4 dinledim,fiyatına göre iyi iş çıkarıyor ama GT5 dinlemedim.JBL'in 2.kez hata yapacağını sanmıyorum,ikisini de alsanız olur bence.

Ama şu var ki ben olsam Kicker ES serisine yönelirim,onlara daha çok güveniyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2_Fun

arkadaşım bobinde en çok sorun yaşanan ürünler gto serisi boyutlar değiştikçe sorun kalkar diye bişey yok seri tümden sorunlu gt-4de sorunlu ama yinede gtodan daha sağlam çoğu kişi gt-4 üntınısını daha çok beğeniyor birde _By_Boss_ arkadaşımız fark yok demiş ben ardaki farkları söyleyim
    1)Gt-5 Gt-4 den daha sağlam
    2)Gt-5in bobin soğutması var
    3)Gt-5in körükleri daha geniş
    4)Gt-5in mıknatısı daha büyük
    5)gt-5in diyafram plastik alaşım gt-4 kağıt kağıt diyafram doğal sesleri daha kaliteli verir tiz sesleri vs. gt-5 plastik olduğundan dolayı tiz seslerin kalitesi daha düşük bass seslerin kalitesi daha çok budurumda önerilen marka gt-5 olur ama gt-4 ünde tınısını sevenler olur genelde gt-5den daha bi SQ ya yöneliktir bu nedenle sevenler olabilir ama gt-5 önerilir kalite içingtoların bobin sorununa gelince sorun sanki bana iç diyaframın yumuşak olmasından kaynaklanıyo gibime geliyo ama bobin sarımlarında hata olduğunu söyleyenlerde var
    Elbruz arkadaşım sanada ya free air ya bazuka tipi kabinde 25-30cm yada hertz marka 20 cm sub tavsiye ederim

Bazuka kabin vs. koyacak yer yok,daha doğrusu var ama bu sefer bagaj çok küçülecek,lpg bile sorun oldu.Broadway olduğu için de simit tank takma şansı yok.O yüzden free-air yapacaz artık.Sadece şu konu kafama takılıyor,bagajda kabin olsa ses büyük oranda içeri eşit gelecek,ama free-air arka koltuktakileri rahatsız eder mi acaba?Şimdi bagaj kabin vazifesi gördüğü için asıl bas yine bagajdan içeri gelecek,ama yine de biz bas duyalım diye köklerken arkadakilere dokunmasın sonra?

Hertz ES200 pandizotta iyi iş görür mü diyorsun yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 27 Şubat 2008; 2:41:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Bazuka kabin vs. koyacak yer yok,daha doğrusu var ama bu sefer bagaj çok küçülecek,lpg bile sorun oldu.Broadway olduğu için de simit tank takma şansı yok.O yüzden free-air yapacaz artık.Sadece şu konu kafama takılıyor,bagajda kabin olsa ses büyük oranda içeri eşit gelecek,ama free-air arka koltuktakileri rahatsız eder mi acaba?Şimdi bagaj kabin vazifesi gördüğü için asıl bas yine bagajdan içeri gelecek,ama yine de biz bas duyalım diye köklerken arkadakilere dokunmasın sonra?

Hertz ES200 pandizotta iyi iş görür mü diyorsun yani?

FreeAir kullanıcaksanız hocam eğer Pioneer 302F - 303F - 304F serisinden şaşmayın derim.

• Mesele 30 cm'in arka koltukla oynamadan sığmaması,o yüzden 20 istiyorum.25 sığıyor sanırım ama ucu ucuna,öyle olmasını da istemiyorum.Yoksa Pioneer'ın free-air serisi bu işe tam uygun,bir de çok güçlü bişey istemiyorum,yani 200 watt'a kadar olması yeterli.Kafamdaki şu,JBL 60.4 amfiyle 160 watt subwoofer'a ve 2*60 watt 6911'lere vermeyi düşünüyorum.Ya da uygun fiyata bulursam amfi Magnat olacak,onun da gücü hemen hemen aynı,2*65+170 watt,bozulma oranı da daha düşük.Bu güç de Pioneer'lara yetmez.Acaba ikinci el bi Pioneer free-air mı bulsam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Mesele 30 cm'in arka koltukla oynamadan sığmaması,o yüzden 20 istiyorum.25 sığıyor sanırım ama ucu ucuna,öyle olmasını da istemiyorum.Yoksa Pioneer'ın free-air serisi bu işe tam uygun,bir de çok güçlü bişey istemiyorum,yani 200 watt'a kadar olması yeterli.Kafamdaki şu,JBL 60.4 amfiyle 160 watt subwoofer'a ve 2*60 watt 6911'lere vermeyi düşünüyorum.Ya da uygun fiyata bulursam amfi Magnat olacak,onun da gücü hemen hemen aynı,2*65+170 watt,bozulma oranı da daha düşük.Bu güç de Pioneer'lara yetmez.Acaba ikinci el bi Pioneer free-air mı bulsam?

PM attım
  • Arkadaşlar siz diyorsunuz ki gto serisinin bobin sorunu var ama ben neden yaşamadım şuana kadar....

yada ben bir püf noktasınımı buldum da öyle kullanıyorum vede farkında değilim...

benim sub.da bağlantı şeklim her iki bobin çıkışlarının birinin + ını diğerinin - ini kullanıyorum...

ve ampli dede sub. olarak bağlı ...bunda bir tuhaflık varmı...

bi sonuca varmak istiyorum...eğer hakikaten gt-4 ve gt-5 daha iyi ise bende elimdekileri satar onlardan alırım...

ama şunuda ekliyeyim gt-4 gt-5 güzel sub.lar ama gto seriside yabana atılmaz...kendi açımdan söyliyeyim performans mükemmel beklentilerin üstünde...
  • eger sorunun yoksa satmanı tavsiye etmem sorunu varsa herhangi bir sat gt-5 al derim
    gt-4ünde bobin problemi var diabloxt ama çok fazla değil nadir görünüyor bobin problemi gt-4de ama yinede var
    elbruz arkadaşım sanada 20 cm free-air yeterli gelir hem sen SQ ya yönelik sistemler seviyorsun daha bi işine yarar arkdalilere dokuncağını sanmıyorum bişey olmaz sadece onlar biraz daha fazla duyar senden
  • Diablo kardesim bir tanidik yaptirmiş bana söledi neyle olcdurdugunu sorarim... Benim o olayla bi ilgim sadece verdigi bilgiden haberim var :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

Diablo kardesim bir tanidik yaptirmiş bana söledi neyle olcdurdugunu sorarim... Benim o olayla bi ilgim sadece verdigi bilgiden haberim var :)

konuyu dayanıklılığa getirirsen jbl kicker jl audio filan hepsi yalan olur tek bi jackhammer kalır oyüzden pek bu konulara girme
  • bugüne kadar gt4 kullandım. bobin sorunu olsa ilk patlak vereceği yer benim atölye olurdu, zira eski gt4 lerimde bolca dc kaçırtmıştım öle bir sorun yok. sorunlu seri gto serisi.
    yeni seri gt5ler ise gt4 lerden oldukça farklı görünüyor ama bariz bir ses farkı olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.