Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
47
Favori
71.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araçlar 2 milyon, pek unutmaya gelmez 😀

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada nikon bir aynasızla çekilen 4k videoları da , iphone ile çekilen videoları da oynatabiliyor, biraz önce test ettim, hatta usb ye attığım filmlerin bazılarını da oynatabiliyor. Sanırım araç dururken oluyor bu işler, hareket halinde olacağını sanmıyorum. Neyse herkes aracın kompedanı olmuş sanırım, yalanıp yutulmuş bütün sorular ve bilinmezler, yeni alan benden başkası yok sanki.😀

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Hocam kompedanı olmak kim biz kim. Yabancılarda neler yapanlar var bir görseniz. İyi kötü bir süredir kullanıyoruz m_albat hocamla. Hatta kendisi benden önce kavuşmuştu aracına.
    Ben önceki aracımdan da biliyorum bazı şeyleri. Babamda da 2 A/T olunca onu da kullandım bir süre.
    Video meselesine gelince, bazı videolar codec yardımıyla oynatılırdı eskiden bilgisayarlarda. İşte o codec gereken videoları oynatmak ve araç hareket halindeyken de usb’den video izleyebilmek için kodlama yaptırmanız (gizli özellik açtırmanız) gerekmekte.
    Basit şeyleri kendim de yapabiliyorum. İlk fırsatta konfor sinyal sayısını 5’e yükseltme / menüde 5 sinyal seçeneğini açmayı düşünüyorum mesela.

• lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Bu arada forumda şimdilerde aktif olmasa da arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Umarım yanlış anlamıyorsunuzdur, aklınıza gelen her türlü soruyu cevaplamaya çalışırım. Bilmiyorsam da araştırmaya da çalışırım. Bu forum sayfasının da mümkün olduğunca aktif olması hepimiz için iyi bir şey bence.

Ben aracıma pek ellettirme taraflısı değilimdir, telefonumdan seyrederim illa seyredeceksem, hele 3 olanı 5 yapmak için müdahale ettirmek😀 aklımın ucundan dahi geçmez, bence tabii..👍🏼

• m_albat M kullanıcısına yanıt
    Hocam sonradan yaptırdığınızda konfor erişim menüsü gelmiyor. Dolayısı ile yaklaşınca ve uzaklaşınca açma yada kilitleme yapmayacak. Kapı kolu üzerinden yapmak zorundasınız.

😀 tercih meselesi tabi hocam. Araç kullanırken video izlemek bana da gereksiz geliyor zaten.

• o kadar özellik eklettim.en gerekli lazım olanı ekleyemedim.ben sipariş verirken yoktu maalesef.yoksa konfor erişim,koltuk ısıtma,adaptif cruise control bunları çok istemiştim.

• zaferolcu Z kullanıcısına yanıt
    Yani bu çok kötü işte ))) bu kadar zor olmamalı. Kapı koluna temas ettirmek zorunda bırakmamalı. Bu çip krizi muhabbetine en kötü döneme denk geldik 2022 yılı olarak. Adaptif, koltuk ısıtma, konfor, otomatik far… bunlar çok cezbedici özellikler. Valla bu özelliklerin olduğu halini sahibinden de falan bulsam ciddi ciddi düşüneceğim.

Mesajları baştan itibaren okurken, sizin de tıpkı benim gibi gibi f20 den geçtiğinizi gördüm. Bu mesajınızı okuyunca ben de şunu farkettim ; eski aracımla şimdikini (bagajdaki bu saklama alanı için söylüyorum) mukayese edince sanki f20 için biraz daha bonkör davranmışlar , şimdikinde açma düğmesi falan yok, biraz kurdalayınca elinde kalıyor insanın😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 13 Ekim 2023; 22:32:7 >
    Evet ben de f20 nin standart ses sisteminin, özellikle bas larının daha tok olduğunu daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ama hakkını yemek olmaz, hi fi nin de sesleri çok net, temiz ve derinlikli.. Sıradan bir kulağa sahip bir müziksever olarak bu tespitlerim. Özellikle ritm ağırlıklı müzik dinlerken basları “şimdilik” yetersiz buldum, ancak henüz ayarları yeterince kurcalamış değilim..9 hoparlörlü komplike bir sistem, 6 hoparlörlü standart bir sistemden daha üstün olmalı, üstelik adını vermemiş ama yine de bir harman kardon ürünü..👍🏼

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 14 Ekim 2023; 1:44:26 >
    Bizim araçlarda LCI denilen güncelleme oldu mu bir bilginiz var mı, mesela benim aldığım araç, ilk f40 gibi mi, yoksa güncelleme olmuş hali mi, şimdiden teşekkürler arkadaşlar?

Aynen hocam. Aslında açmasınlar diye yapılmış, daha doğrusu tutturulmuş bir kapak mevcut. Bagajın açma seviyelerinin de 5 kademe olması bence az. Örneğin 2. kademede bagaj neredeyse hiç açılmıyorken 3’te bence ideal yükseklikte açılıyor. Günlük bagaj kontrolü yapılan bir iş yerine girişte o bagaj kapağının çok açılması kapanma süresini uzatıyor, az açılması da kontrol yapanın eğilmesine sebep. Sırf bu yüzden her gün nizamiyeden girişte bagaj ayarını düşürüp geçince tekrar arttırıyorum.
    Hi-fi başta alışamamıştım ama sesi yükselttikçe güzelleşiyor gibi sanki. Ben bu kadar yüksek sesle müzik dinlemezdim şimdi eşim yandan sürekli sesi kısıyor çok yüksek diye 😇
    Carplay gerçekten güzel şey. Trafikteyken bile haritayı açıp favori konumlara bir iki dokunuşta yol tarifi alabilmek harika. Bazen siri ile anlaşamasak da. Telefon tutucu kullanmayı o kadar bırakmışım ki bugün eşimin aracındaki telefon tutucuda unutmuşum telefonumu.

Hocam lci (diğer adıyla facelift) henüz gelmedi F40 araçlara. Alman yollarında kamuflajlı görüntüler düşüyor bazen sitelere ama ne zaman tanıtılacağı hakkında resmi bir açıklama yok henüz. 2024’ün ikinci yarısı ya da 2025 olabilir. Diğer bir söylentiye göre de lci almadan direkt yeni kasa koduna geçeceği yönünde. Hep birlikte göreceğiz.
    İlk araçlara göre Hız göstergesi tamamen dijital bir de idrive ekranı biraz daha büyük. Akıllı telefon bağlantısı da ilk araçlarda orijinalde yoktu. Bir modül falan ekleyip yapan yerler varmış 2019 araçlar için de.

• bende standart ses sitemi var, sevmediğim özellik ses potunu çok fazla çevirme, mesela max. 30 kademe gibi düşünün kademe artıyor evet ama ses yüksekliği az artıyor gibi bir durum var bence. 15 kademeye kadar tek çevirişte 3-5 kademe artsa daha iyi olur, 15 ten sonra az açılsa da sorun olmazdı.

parmak hareketleri ile ses açma güzel ama :)

• dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Mesela benim araçta da o parmak hareketi olayı hiç yok. Çip krizi vs dediler araçlardan kaldırdılar o olayı. Öyle elimi sallayıp şarkı değiştirmek isterdim valla 🤗

Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız ))

ses açma, ses kapama, şarkı ve radyo kanalı ileri geri alma, tam ses kıs, gibi ön tanımlı bazı komutlar hazır durumda geliyor. :)

bazı komutlar da eklenebiliyor ama ben eklemedim henüz.

• m_albat M kullanıcısına yanıt
    Ne günlerdi hocam valla :)
    Çocuklar gibi heyecanla bekledim aracı

• dream_04 D kullanıcısına yanıt
    O hareketlerin sensöründen hariç maalesef arka ambiyanslarda ve arka stop grubu lambalarında bile kısıntı yaptılar hocam bizim araçlarda. Lambalardan tasarruf ederek başları göğe ermiştir herhalde :(
    Ha kullanıyor muyum ambiyans aydınlatmaları derseniz de hayır. Zaten ev iş arası kullanırken havalar o kadar kararmıyor çoğu zaman. Kısayol tuşu kaydettim. Belirgin olacak kadar hava kararmışsa o zaman menüden açıyorum ambiyans aydınlatmayı. Boş yere gündüz yanmıyor, yansa da pek seçilmiyor.
    Havalar serinlediği için sunroof perdesini açıyorum genelde, doğal ışıkla aydınlatıyorum içeriyi.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.