anladım.sanırım orta ekrandan haritayı kaldırınca düzelir gibime geliyor.bi denicem. birde araç hareket edince kapılar otomatik kilitleniyor.şoför kapısını açınca kilitlerin açılması lazım fakat açılmıyor.tekrar içeriden kilidi açmam gerekiyor.bunun otomatik olarak bi ayarı varmıdır? |
YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (26. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
kapılarla ilgili bayağı bi ayar seçeneği var ama benim istediğim ya yok yada ben yapamadım.normalde kapılar kilitli.sürücü yada yolcu kapısı içeriden açıldığından arka kapılarında otomatik açılması gerekir mantık olarak.benim golf aracım vardı onda öyleydi.arkada çocuklar var.güvenlik açısından araçtan inip arka kapıları açabiliyor olmamız gerekir diye düşünüyorum.
-
Hocam araç çalışır vaziyette iken şöför kapısını açtığında güvenlik amaçlı diğer kapılar kilitli kalır. Tamamının açılması için aracın stop ettirilmesi gerekir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
anladım teşekkür ederim.
-
Yakın zamanda servise götüren oldu mu aracını bakım için? Fiyatlar nasıl bilginiz var mı?
-
Balata değişecekse ön arka Balat’a 13.000 tlye değiştirdim 2 hafta önce.
Araç kaç km bende de her ikisi Balata değişimi için uyarı vermeye başladı. Önümüzde ki hafta değişim görünüyor bana da
26..000 km değiştirdim ama bende tarihten ötürü çıktığını düşünüyorum. Ön için gittim arkanında bittiğini söylediler Onuda değiştirttim
Balatanın tarihle ilgisi yok asbest karışımları olmayınca balatalar inanılmaz çabuk bitmeye başladı. G20 aracım her 14.000km de arka balata değişiyor. F40 aracım da 24.000km Şuan ön arka balata zamanı gelmek üzere maalesef. Bu dönemde bu maliyetler 😏
1 ay önceden bana ikaz vermeye başladı araba o yüzden tarih dedim. Evet maliyetler çok yüksek. 3 farklı yerden fiyat aldım. Otomol sadece ön Balat’a için 9000 tl istedi. İstanbulotoda 13e ikisini değiştirdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEK02844 -- 9 Eylül 2023; 9:0:15 >
Bende size bir soru sorıyım. Balatayı değiştirdikten sonra araçta çizik sesi gelmeye başladı. Yaptırdığım yere geri götürdüm temizlik yapalım geçer dediler. İlk zamanlar geçti ama halen devam ediyor. Ayağım gazda değilken düşük hızda sanki birşey sürtüyor sebebi nedir sizce.
-
Merhaba arkadaşlar, f48 bmw x1 kullanıcısıyım, 2017 model 66bin kmde sizlerle aynı şanzıman motor ikilisine sahip.
Araçta geçtiğimiz günlerde tahrik uyarısı çıktı ve sonrasında teknik oto da aracı kontrol ettirdim, araçta 2 arıza görünüyordu
Birincisi vanos emme ve eksoz bölümlerindeki 2 parça arızalı olabilirmiş hatayı sildiklerini söylediler bu konu şimdilik kapandı.
İkinci ve tahrik uyarısını aktif eden arıza şanzıman yağ değişimi ile ilgiliymiş yağ değişmeli dediler.
Sonrasında araçla tatile gittim ve İstanbul a geri döndüm. İstanbul da istanbul otoya aracı tekrar gösterdim onların kontrolleri sonrasında aracın yağında yıpranma uyarısı olduğu ve yağ değişimi sonrası şanzımana yazılım atılması gerektiğini söylediler.
Maliyet 12.300TL yağ yurtışından geliyor ve 1 ayı bulabilirmiş gelmesi.
Ödemeyi yaptım ama yağ değişemedi ve aracı böyle kullanırsam şanzıman tamamen bozulabilirmiş ve revizyon gerekebilirmiş.
Benzer bir durum yaşayan var mı?
Şanzıman yağı bu kadar kolay mı eskiyor?
Sözüm ona yağın yıpranması km ye, yıla yada kullanıma bağlı bir durummuş ama canım sıkıldı bu işe, şimdi tedirgin bir şekilde bmw türkiye nin yağı getirmesini bekleyeceğiz. İkame araç zaten sunulmadı bile.
Önerileriniz nelerdir sevgili f40 kullanıcıları? Benzer bir durum dct300 (getrag) şanzımanlı her kullanıcının başına gelebilir diye düşünüyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar, 2021 aracım için balataları değiştirmem gerekiyor. Servisi aradığımda arka balata için 7K ücret çıkardılar. Kendim alıp taktırmayı düşünüyorum. Önereceğiniz kaliteli Balata markası var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgi güncellemesi yapmak istiyorum arkadaşlar. 6 Yıllık f20 deneyimimden sonra -ki aracımdan son derece memnundum- yakın bir zamanda f40 deneyimine adım atacağım. Güncellemem ise şu şekilde; siparişini vermiş olduğum M Sport aracımda, bana verilen özellik listesini kontrol ettiğimde kablosuz şarj özelliğinin, paketin dışına çıkarılmış olduğunu farkettim.Yani çok büyük bir ihtimalle standart paketlerde artık bu özellik yok. Maalesef. Sanırım araç fiyatlarını 2 nin altında tutabilmek için mecburen yapıyorlar bunu, biliyorsunuz ikinin üzerindeki araçlara banka kredisi çıkmıyor.benim güzel ülkemin güzel tuhaflıkları..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 28 Eylül 2023; 21:55:47 > -
Hayırlı olsun şimdiden. Adaptif hız koltuk ısıtma gibi opsiyonlar var mı?
Standart m sportta zaten bahsettiğiniz opsiyonlar yok ve zaten bu haliyle iki milyonun az altında tutabiliyorlar rakamı.Ha, ben hem sabırlıyım hem de aracım geldiğinde çıkacak rakama razıyım derseniz, işte o zaman standart paket dışında tutulan bu opsiyonları ( ki artık bu ekstralara kablosuz şarj da dahil edildi ne yazık ki) alabilme şansınız oluyor.
Herkese merhaba, önümüzdeki hafta aracımı teslim alacağım umarım. Bir önceki aracımda ön ve arka plakalarımı doğrudan araca monte olacak şekilde yaptırmıştım, böylece hem şık bir görünüm elde etmiştim hem de gereksiz yere firmanın reklamını taşımamış oluyordum. Yine öyle olsun istiyorum ancak biliyorsunuz ki aracın ön tarafında plakayı doğrudan şaseye monte edebilecek boşluk yok. Müşteri temsilcisi arkadaş da, plakaların bazı araçlarda düştüğünden veya kolayca çalınmasına sebep olduğundan plakaların, plakalıklar üzerine monte edileceğini söyledi.. Sizler ne yaptınız, nasıl bir yol izlediniz, ya da hiç dert etmediniz mi ?
Önü ve arkası aşağıdaki gibi olsun istiyorum, sizce bu mümkün mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 1 Ekim 2023; 22:20:28 >
-
Selamlar, hiç bunun üzerine düşünmemiştim )) Çerçeveli olarak kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X