< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (27. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Herkese yeniden merhaba, bu arada benden başka yazan da pek yok sanırım, üstelik bende henüz araç da yok.😀
Avcılar Borusanda seramik kaplama işi için 2 yıllık olanına 15, üç yıllık olanına 20 istiyorlar. Araç daha güneş yüzü görmeden yaptırayım istiyorum ancsk çok pahalı geldi fiyatlar bana, sizlerin önereceği ve işini en az servisde yapılan kadar iyi yapabilecek ve daha uygun fiyatlı bir öneriniz olur mu? Şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam iyi akşamlar,
Ben 9 ayı devirdim, henüz taksitleri de bitmedi. Ancak aracınıza çok önem veriyorsanız kaliteli bir ppf yaptırmanızı tavsiye ederim. Kaliteliden kastım da adının çok duyulmasından ziyade mikron değerleri.
Aracımı aldıktan sonra kaput, çamurluklar, yan kapılar ve kapı eşikleri (yani neredeyse tamamı) adı epey duyulmuş bir markanın 5-10 yıllık garantili filmleriyle kaplandı. Bir gün fark ettim ki h.sonu kaplama olmayan sol arka çamurluk bel hizasında 3-5 mm kadar boya kalkmış, belli belirsiz göçük oluşmuş. Servise gittim rötuş boya sürüldü ama maalesef dikkatli bakınca kaldı izi. Kapılardaki ppf’lerde 4-5 çatlama var kapı üstüne yakın çıkıntı çizgide. Muhtemelen başka araçların kapıları çarpınca ppf çatlamış. Sol aynanın önüne doğru ppf neredeyse yırtılmış, beyazlaşma ve hafif göçük var. Umarım boyaya gelmemiştir diye beklemedeyim ppf’i yeniletene kadar. Dün fark ettiğimse ön yolcu tarafında kapı eşiğinde göçük var. Perşembe günü yıkatmıştım aracı, etrafını şöyle bir dolandım ama kapı eşiğine bakmak aklıma bile gelmemişti. Demem o ki eğer kendinize ait park alanlarında, kapalı garajda veya güvenli yerlerde bırakmayacaksanız aracı mutlaka ppf kaplatın. Seramik kesinlikle yetersiz olurdu yaşadığım duumlarda. Bu yaşadığım şeylerde en ufak bir hatam bile yok ama 9 aylık aracın üç göçüklü görüntüsü insanı haliyle sinirlendiriyor. Diğer gruba yazıklarınızı da gördüm, eski bir f20 kullanıcısınız sanırım. O kasanın sağlamlığından eser yok. Tamam güzel araç, sürmesi keyifli, teknoloji açısından çok güzel ama f20’de bu yaşadıklarımın zerresini yaşamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Esasen f40, f20 den yalnızca 30 kg hafif ,dolayısıyla bence kaliteyi düşüren Almanlar değil, sanki her geçen gün, başkasının emeğine, malına,mülküne, kişilik haklarına hiç saygı göstermeyen, arsız,saygısız, kalitesiz insan sayısında bir artış var gibi, haksız mıyım bilmiyorum ? Üstelik gösterdikleri bu vasatlığı, bir marifet sanıyor bu insanlar. Kısacası çok üzülüyorum ülkem için, gidişat için…Umarım ben yanılıyorumdur tespitlerimde..
Hocam tespitlerinizde sonuna kadar haklısınız şüphem yok. Ama bir aracın kapı eşiğinde göçük nasıl olur benim aklım almıyor. Sürüş açısından da konforundan da teknolojisinden de memnunum ama, aması var.
Bugün Borusan’a gittim, satış temsilcim ile görüştüm bu konuyu. Tamam kabul bunlar dışarıdan bir kuvvet uygulanmış ki oluşmuş ama kendisinin de kabulü her kasa değişiminde araçların sac kalınlıkları düşüyor. Tanıdık bir göçük düzeltmeci için belki 15-20 dk’lık bir işlem düzelmesi.
Ben sırf aracı beğendiğim için bir tane de eşime sipariş vermiştim. 6 ayı doldurduk hala bekliyoruz. Bugün iptal için gittim aslında ama bu hafta da araç bağlanacak bekleyin dedi. Eşim bekleyelim dedi.
Bu arada bmw markasında bunlar yaşanırken diğerleri çok mu sağlam? İnanın bilmiyorum. BMW Group’un üçüncü aracı bu bizzat kullandığım. Bunun siparişini verirken de diğer markalara bakmadım bile.
R53 Mini Cooper S kullandım iki yıl, ikinci siparişi vermeden önce niyetimiz de Cooper almaktı. Ama aracın sacındaki kalite o kadar düşmüş ki mecburen üstüne ekleyip 1 serisi siparişi verdim 6 ay önce. Kesinlikle Cooper olsa 8-10 göçük rahat vardı şu an. Gün geçtikçe araçlarımız iyice tüketim malzemesine dönüyor sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lieut_gkhn -- 6 Ekim 2023; 23:15:50 >
-
Bu arada oturdum bir yarım saat araç yıkanırken kayıt alan kameranın görüntüsünü izledim. Herhangi bir takırtı, bir şeyin çarpması sesini duysam diyeceğim ki yıkamacıda olmuş ama yok. Kapı eşiğine de ppf parça yaptırdım sırf inerken binerken ayakkabı sürtüp boyası zarar görmesin diye. Ppf’in üstüne dokunuyorum hala pürüzsüz. Sivri keskin bir şey düşmemiş çarpmamış.
Bu arada bütün bunlar benim yaşadığım. Aynı dönemde araç aldığımız, benden önce aracına kavuşan arkadaşlar var forumda. Belki onlar hiç yaşamadı böyle şeyler.
Maksadım sadece seramik kaplama yazdığınız için yaşadığım şeylerden bahsetmekti. Şahsi fikrimi sorarsanız aracınıza kalitesiz de olsa ppf kaplatın. En kötü ihtimalle iki üç sene içinde yeniletirsiniz. Yeter ki bilen biri uygulasın, sökümünü yapsın. Boyaya da zarar vermez. Eski aracımda sanayi malı markasız ppf vardı kaputta. Kaputa izmarit atmışlar balkondan Tunalı’ya gittiğimde park yerinde. İzmarit filmin üstünde yanıp sönmüş. Film sararmıştı ama sökünce boyada sıfır hasar vardı. Yine de Allah korumuş yani komple de yanabilirdi araç.
-
Bu arada bugün aracımı ( bir önceki f20 den de aşina olduğum üzere) küçük bir törenle teslim aldım. M sport ve misano mavisi. Estorili verdik misanoyu aldık kısacası. Teslimat esnasında aracın paketi dahilinde, beni çok sevindiren, olacağını hiç beklemediğim, ekstraların olduğunu öğrendim ve çocuklar gibi sevindim. 😀
Bilginiz olsun diye burada da paylaşayım istedim:
- Konfor paketi dahilinde bagaj kapağı, ayak hareketiyle açılıp kapatılabiliyor ki bu özellik çok hoşuma gitti, olmasına çok sevindim.
- Yine konfor paketi dahilinde “cebinizde anahtar varken aracın yanına geldiğinizde kapılar kendiliğinden açılıp, biraz uzaklaştığınızda ise yeniden kilitlenme” özelliği var.
- Yan aynalarda kör nokta uyarıları var./ki bu özelliğin sonradan paketlerden çıkarıldığını okumuştum bir yerlerde.
- Söylendiği gibi, direksiyonun sol tarafındaki küçük cep kaldırılmış. -ki f20 de vardı ve olmaması çok da üzmedi beni-
- Kablosuz şarj artık yok ne yazık ki.
Bilginiz olsun istedim, belki birilerinin işine yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 7 Ekim 2023; 21:51:57 >
-
hayırlı olsun kazasız belsaız iyi günlerde kullanın inşallah.
kablosuz şarj özelliği, çok arayacağınız zannetmem, kılıf ile kullanınca şarj olmuyor zaten.
anahtarsız giriş ve ayak ile bagaj açma çok güzel özellikler.
-
Sn. Dream,
Hazır birini bulmuşken izninizle birkaç şey sormak isterim.
1- Araç tesliminde tanıtımı yapan arkadaş, araçta 2 adet koltuk hafızası var dedi. Evet ilk bakışta hakikaten 1 ve 2 olmak üzere sanki toplamda 2 adet hafıza varmış gibi duruyor. Ancak bugün kılavuzu okurken şöyle bir ifade dikkatimi çekti: “ anahtar başına 2 ayrı ayar, hafızaya alınabilir. ” Bu ifadeyi esas alırsak, anahtar başına 2 AYRI ayar, yani her bir anahtara bir profil atadığımızda ( mesela ben ve oğlum gibi) toplamda 4 ayrı ayar yapabiliriz demek mi oluyor? Ben, en azından böyle anladım.
2- Araçta malum alarm da var ve bu alarm, düzlem/eğim değişikliklerini de kapsıyor. Yani mesela arabalı vapurda giderken , vapurun yalpalaması neticesinde belli ki alarm ötecek. E biz de aracı kilitleyip yukarıda yolcu bölümüne çıkıyoruz mecburen, aracın ötmesini nasıl engelleyeceğiz bilemedim, kılavuzda da bulamadım.
3- F20 de ilk 2000 km için rodaj olduğunu söyleyip yapmam gerekenleri anlatmışlardı, bu araçta ise rodaj OLMADIĞINI söylediler. Size de aynı şey mi söylendi?
Teşekkürler..,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 8 Ekim 2023; 22:17:40 >
-
-
Teşekkürler bilgiler için. Ancak aracın eğiminin değişmesi halinde alarmın aktifleşeceği belirtilmiş kitapçıkta. Tabii onlar örneği vapur üzerinden değil de aracın lastiklerinin çalınması üzerinden vermiş.Anlattığınız yöntemi deneyeceğim,tekrar teşekkürler.👍
hocam ben 2. el olarak aldım aracı, ben de yeni öğreniyorum bilgileri.
cevaplar için teşekkürler,
-
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Bizim araçlarda konfor erişim yok maalesef (2022 yıl). Dışarıdan ekletme fikri hala aklımın bir köşesinde... Teslim aldığınız araçta konfor erişimden bahsetmişsiniz. Aracı açarken kapı kolundaki bir yere temas etmek gerekiyor mu yoksa yaklaşırken direkt kilitleri açıyor mu? araçtan indiğinizde kitlemek için kapı koluna dokunmanız gerekiyor mu yoksa inip uzaklaşırken otomatik kilitleme yapıyor mu? cevaplarsanız sevinirim))
Bildiğim kadarıyla konfor erişiminde anahtarsız giriş/çıkış için kapı koluna temas edilmesi gerekiyordu?
-
Güzel soru. Biliyorsunuzdur, araç kapı kolunun, (konforlu erişim dahilinde yani anahtar cepteyken) açarken “kavranması” kilitlerken de parmak ucu teması yeterli oluyor. Zaten bu işleve sahip araçların sürücü kapı kolu üzerinde küçücük çizgili bir bölüm var, diğerlerinde yok. Şimdi ben anahtar cebimdeyken araç yanına yaklaştığımda araç açılıyor, biraz uzaklaştığımda kilitleniyor, ancak muhtemelen menüde “böyle olsun mu” diye bir yeri işaretlemişim bu nedenle böyle oluyor, sanırım bu özelliği tıklamamış yani işaretlememiş olsaydım, araç yanına geldiğimde araç kendiliğinden açılmayacak aracın kapı kolunu kavrasaydım açılacaktı. Bu hafta sonu araca format atıp yeniden kurgulayacağım, sonrasında buradan size bilgi veririm..👍🏼
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 12 Ekim 2023; 9:54:12 >
Nasıl oluyor bilmiyorum ana benim taraftan bakıldığında gönderdiğim tüm mesajla iki kere gönderilmiş gibi oysa bir kere gönderdiğime eminim, umarım benden kaynaklı bir hatadır.
Şirket aracım megane. Tam olarak araca yaklaşırken açılıyor, uzaklaşırken kilitleniyor. İsterseniz kapı kolundan da kilitleyebiliyorsunuz. %90 şirket aracıyla hareket ettiğim için o kadar alışmışım ki anahtarı cebimden çıkarmamaya... Bugüne kadar 3-4 kez kapıları kilitlemeden inip gittiğimi fark ettim bmw de. O yüzden dışarıdan yaptırmayı düşünüyorum.
Yazdıklarınızda sorun yok, benim ekranlarda bir kez gözüküyor mesajlarınız
-
Bir sorum daha var: Apple, İOS 17’ yi çıkardıktan sonra BMW , i drive yazılımlarını güncelledi mi, bir bilginiz var mı? Teşekkürler.
Hocam BMW genelde bu tip yazılım güncelleme işlerini akıllı telefonların işletim sistemlerine göre yapmıyor.
Bu şekilde genel işletim sistemi güncellemelerinden (15-16-17 geçişi gibi) sonra da idrive sisteminde bazı aksaklıklar (carplay bağlanamama, şarkı listesini görseniz bile seçememe vb) oluşabilir. iDrive sistemini resetlemek veya hala sorun varsa telefonun carplay bağlantısını unutturup tekrar bağlamak genelde sorunları çözüyor.
Evet şimdi indim aracın yanına ve konuyu biraz araştırdım 😀
Eğer ilk fotoğraftaki şu tıkları yapmamışsak aracın kapıları yanına geldiğinizde kendiliğinden açılmıyor. Ancak ve sadece kapı tutamaklarındaki ( her iki kapıda da varmış bu arada )şu çizikli yerlere parmak ucuyla dokunursanız kilitliyor, kolları tutunca ise açılıyor.
-
Teşekkür ederim bilgilendirme için, menüye yaklaşırken ve uzaklaşırken ayarını da ekliyorlarsa dışarıda yaptıracağım bu konforu. Eğer eklemiyorlarsa yaptırmam. Unuturum ben yine kapı koluna dokunmayı ))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X