Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.279
Cevap
107
Favori
480.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen pazar dolmabahçe borusan'da x1 16i'yi test ettim..

bg olarak 1.16i'den yüksek olmasına rağmen 1.16 performansını alamadım.. kullandığım araç 748km'de idi yani henüz rodajda ama rodaj sonrası daha fazlasının alabileceğini sanmıyorum..

ayrıca makyajla birlikte bari yeni anahtar, yeni direksiyon gibi detayları da yeniselerdi diye düşünmedim değil. hoş öyle oldu mu F kasa olması gerek ama yine de sadece ZF 8 takıp vites kolunu yenilemeleri F kasaya bir davetiyedir..

1.16i gibi gitmiyor kesinlikle ama bir taraftanda 1 serisine göre daha yüksek oluşu, aracı kullanırken kaputu full görüyor olmanız SUV kullanıyormuş hissi veriyor.. benim gibi performans beklentisi olmayan ya da performanstan hevesini almış, SUV tarzı kullanmak isteyen kişiler için son derece keyifli bir araç..

ancak çok yakıyor.. kullandığım araç hem yeni oluşu hem rodajda oluşu hem de her kullananın performans beklentisini karşılamak amacıyla dip gaz kullanılmış ve 15.7lt yakıyordu.. yanlız efe'nin x1'in 10lt yaktığını görünce şaşırdım doğrusu.. rodajdan sonra 10lt'nin altına inecektir..

pazartesi günü ise 1.16i ile istanbul'dan ankara'ya geldim ve katalog değerini tutturdum.. hayatımda katalog değerini tutturduğum ilk benzinli arabam bu.. 2002'de 3.30ci ile birde gençlik kafası katalog değerinin yanına bile yaklaşamamıştım.. gerçekten artık "bizden geçmiş"

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

yolun tamamı 3 - 5 sefer hariç sağ şerit, ECO PRO, 90km limitör (LIM) fonksiyonu ile gidildi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu da bugün tamamı sport modla katettiğim herzamanki sabah güzergahım ile sonuç:

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliefe -- 29 Mayıs 2013; 7:28:22 >
  • @TechZone merhaba,

Test ettğin X1 ile ilgili hissettiklerin tamamen doğru. Ben kendi tüketimimde 9 küsürlere razı bir şekilde kendimi avutuyorum.

Senin F20 ile yakaladığın değeri yakalamak ciddi sabır işi bravo.

X1'in 1.16'ya birkaç avantajı: Prestij, ses sistemi, ferahlık ve daha şık bir görüntü diyebilirim.
  • Üç farklı sabahta aynı güzergahta tüketim karşılaştırması.
    Fotoğraflar ileride görüntülenemez ise buradan okumak kolay olur.
    Güzergah Ataşehir-Pendik çoğu E-5 olan 25 km.'lik yol.
    Sabah 06.30-07.00 boş sayılabilecek trafik.

1) Comfort mod 23 dakika süre 7,6 tüketim ve 71 km. ortalama hız.
    2) Eco-pro mod 26 dakika süre 7,7 tüketim ve 61 km.ortalama hız.
    3) Sport mod 21 dakika süre 8,9 tüketim ve 77 km. ortalama hız.

Buradan benim yaptığım çıkarım araba comfortta kullanılacak, 2 dakika kar etmek için gaza yüklenilmeyecek, eceo-pro yol süresini uzattığı için ve tüketime katkısı olmadığı için tercih edilmeyecek.
  • Egeliefe, benim gibi bu aracı almayı planlayanlara çok değerli bilgiler veriyosun, çabaların için teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

Üç farklı sabahta aynı güzergahta tüketim karşılaştırması.
    Fotoğraflar ileride görüntülenemez ise buradan okumak kolay olur.
    Güzergah Ataşehir-Pendik çoğu E-5 olan 25 km.'lik yol.
    Sabah 06.30-07.00 boş sayılabilecek trafik.

1) Comfort mod 23 dakika süre 7,6 tüketim ve 71 km. ortalama hız.
    2) Eco-pro mod 26 dakika süre 7,7 tüketim ve 61 km.ortalama hız.
    3) Sport mod 21 dakika süre 8,9 tüketim ve 77 km. ortalama hız.

Buradan benim yaptığım çıkarım araba comfortta kullanılacak, 2 dakika kar etmek için gaza yüklenilmeyecek, eceo-pro yol süresini uzattığı için ve tüketime katkısı olmadığı için tercih edilmeyecek.

En iyisi "dizel mod" diyorsun yani hocam

• quote:

Egeliefe, benim gibi bu aracı almayı planlayanlara çok değerli bilgiler veriyosun, çabaların için teşekkürler.

Rica ederim. Bana da faydası oluyor. Ancak X1 seri satılacak bir araç değil.

Fark arayanlara, SUV sevenlere, Jeepimsi araç isteyenlere hitap ediyor.
  • quote:

Öyle öyle de 2.0 değil 1.6 dizel lazım. Şöyle 115-130 beygir sunan.
  • quote:

quote:

Öyle öyle de 2.0 değil 1.6 dizel lazım. Şöyle 115-130 beygir sunan.

Onun da otomatiği yok ama ortalıkta
  • Euro maalesef 2.41'i geçti. Yeni araç alacaklar yasta olmalı.

• quote:

Euro maalesef 2.41'i geçti. Yeni araç alacaklar yasta olmalı.

Maalesef. Su an 111.500 oldu arac. Mercedes C180 fascination + selection 109 bin lira. Kur biraz daha yukselirse X1 selection plusla ayni seviyeye gelecek.
    Yine de X1'in daha iyi bir secim oldugunu dusunuyorum

• Kosifler Bağdat caddesi den vermiş olduğum sipariş x1 1.6 twinturbo hazır da bulunan aracın sahibi olmuş bulunuyorum aranızda artık ... Volvo tutkunluğumla biliniyorum genel anlamda , 2011 model s60 1.6 dizel
    R-Design tasarıma sahip en dolu paket kullandım ... Manuel ile otomatik farketmiyor benim için o bakımdan düz vites seçimi yapmıştım 18 orijinal jantlar la birlikte bana 6 lt tüketim değeri sağlıyordu uzun yolda ..
    Şehir içi 8 lt oluyordu dizelin bana kattığı ciddi oranda karı yoktu ... O bakımdan marka değişikliğine gitmek aklımda hiç yoktu çünkü Volvo yü ancak kullananlar bilir .. Dıştan yorum yapanlara inanmayın kesinlikle bmw Mercedes Audi kalitesinin içinde barınan hatta daha çok sağlamlığınla bilinir !!!
    Benzinli bmw hiç düşünmedim , aklımın ucundan dahi geçmezdi çünkü antipatim vardı benzinle araçlara ...
    X1 tarzını seven biri olarak 2.0 xdrive bakmıştım fiyatları 2011 modelde 100.000 tl dayanmakta , sıfır Sdrive
    Aradığım tüm özellik ve paketleri barındıran Suv segmentte X1 1.6 twinturbo joystick vites 8'8 inch ekran 18 jant Y kollu olması çok cezbettirdi kendimi resmen aşık oldum .. Panaromik tavan olması bi ayrı havaya katıyor sizi , hiç düşünmeyerekten pazar günü teklif aldım 46.200 € .. Dün işlemlerim tamamlandı , aracımı Pazartesi Antalya Kosifler oto dan teslim alıyorum Nasip olur engel çıkmazsa Cenabı Allah'tan .. Paylaşımlarınızı dikkatle takip etmekteyim ... Kendi izlenimlerimi sizlere aktaracağım en kısa zamanda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun, darısı başımıza..Bu Euro'da bir dursa artık :(
  • quote:

hiç düşünmeyerekten pazar günü teklif aldım 46.200 € .. Dün işlemlerim tamamlandı , aracımı Pazartesi Antalya Kosifler oto dan teslim alıyorum Nasip olur engel çıkmazsa Cenabı Allah'tan .. Paylaşımlarınızı dikkatle takip etmekteyim ... Kendi izlenimlerimi sizlere aktaracağım en kısa zamanda

Hayırlı-uğurlu olsun @VolvoS40

İyi günlerde kazasız belasız kullanırsın umarım.

Fiyat hemen hemen aynı. Herhalde Antalya'ya kamyon sırtında getiriler senin aracı.

Volvo dizel sonrası benzin tüketiminde küçük bir şok yaşayacaksın ama aldığın keyife sayacaksın onu da...

Teslim alınca ilk kullanım duygularını merakla bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VolvoS40

Kosifler Bağdat caddesi den vermiş olduğum sipariş x1 1.6 twinturbo hazır da bulunan aracın sahibi olmuş bulunuyorum aranızda artık ... Volvo tutkunluğumla biliniyorum genel anlamd........................

Twinturbo olduğuna emin misiniz ? Ya da BMW'deki adıyla TwinPower turbo diyelim, biraz daha farklı bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 30 Mayıs 2013; 11:01:31 >
  • Dizel sahibi hocam kıskanmayalım turbo motorumuzu.
    Tamam BMW 'TwinPower Turbo motor' diyor ama biz kısaca turbo motor diyoruz.
    Biz senin 177 beygirini kıskanıyor muyuz?
  • 2,4163x46.090 euro= 111.367 TL

Şu an için karım 3.000 TL üzerinde...
  • quote:

Dizel sahibi hocam kıskanmayalım turbo motorumuzu.

Bizimki turbo değil mi

Şaka bir yana 1.6 motorda twinpower yok diye biliyorum.

2 litrelerde var. Mesela yurtdışı 18i'ler 2 litre biliosunuz, onlar (ve tabii ki 20i, 28i vs.) twinpower olmalı ama sizinkiler değil galba.

Emin değilim, iddia etmiyorum fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 30 Mayıs 2013; 15:01:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Dizel sahibi hocam kıskanmayalım turbo motorumuzu.

Bizimki turbo değil mi

Şaka bir yana 1.6 motorda twinpower yok diye biliyorum.

2 litrelerde var. Mesela yurtdışı 18i'ler 2 litre biliosunuz, onlar (ve tabii ki 20i, 28i vs.) twinpower olmalı ama sizinkiler değil galba.

Emin değilim, iddia etmiyorum fazla.

yanlış biliyormuşum, sizinkiler de twinpower turbo imiş.

• Teşekkür ederim , yakıt olarak sürpriz bekliyor elbette fakat %25 oranda artış olması tahmin beklentilerim !!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.