Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.279
Cevap
107
Favori
480.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egeliefe

MTV için bir muamma var ama muhtemelen kanun çıktığı tarihten sonraki araçları etkiler. Eski araçlar eski sistem ile vergisini verir bence.

Pek sanmıyorum çünkü bu alımla alakalı bir vergi değil. Yollara ve çevreye verdiğiniz zarar ile alakalı bir vergi.
    Yani 6 aylık yenileniyor diyelim.
    O yüzden sistem değişirse herkes etkilenir, yeni eski ayrımı olmaz bence.
    Daha hukuki konuşacak arkadaş varsa zevkle dinleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernative

sayın @egeliefe, size bir sorum olacak. Gerçi siz kararınızı verdiniz. Artık bunları düşünmek istemezsiniz.
    Ancak... Eylül - Ekim gibi şu anda 118 binlere verilen C180 Selection Plus'ı 105'lere bırakırlarsa düşünülür mü?
    Eşimin bu soruya yanıtı net. Düşünülmez
    Selection Plus'ta şerit takip, comand, navigasyon, geri görüş, elektrikli ısıtmalı koltuklar, ayna paketi, keyless go var ekstra olarak.

Ama X1'deki ferah ve yüksek oturma alanı yok. Zaten farklı araçlar. Sorun her şeye sahip olma isteği galiba.

Selection plus ı dün sordum, "araçlar 128 civarı, 3-4 bin lirada indirim yapabiliyoruz" dediler bana ama ben mi yanlış anladım acaba? :)

• quote:

@egeliefe, size bir sorum olacak. Gerçi siz kararınızı verdiniz. Artık bunları düşünmek istemezsiniz.
    Ancak... Eylül - Ekim gibi şu anda 118 binlere verilen C180 Selection Plus'ı 105'lere bırakırlarsa düşünülür mü?
    Eşimin bu soruya yanıtı net. Düşünülmez
    Selection Plus'ta şerit takip, comand, navigasyon, geri görüş, elektrikli ısıtmalı koltuklar, ayna paketi, keyless go var ekstra olarak.

Ama X1'deki ferah ve yüksek oturma alanı yok. Zaten farklı araçlar. Sorun her şeye sahip olma isteği galiba.

Yılbaşı öncesi C180'i 92.000 TL ve 0,59 faiz ile alıyordum neredeyse. Fascination.
    Ama test sonrası 156 beygirin 136 beygir kadar ivme vermediğini görünce vazgeçtim. Ama şu gerçek ki C180 hem 1.16'dan hem de 3.16'dan daha konforlu ve frenleri daha sağlam.

Gazetede görünce meraktan C180 Selection Plus'ı bende araştırdım. Hani full+full derler ya bu onun karesi gibi. Bana 120 bin demişlerdi.

Hedefim 100 bin psikolojik sınırı altında araç almaktı. Eee biraz aştık ama 24 ay vadeye böldük.
    Ford Focus C-max 2006-2008 ve Citroen C4 Picasso 2009-2011 arası kullanmış biri olarak X1 kasası bana uygun bir kasa. (192 cm. boy ve 120 kilo beden)

C180 seneye bu aylarda veya sonbaharda yeni kasa çıkaracak ama kötü araba diyemem. Eğer 105'i bırak 110'a verseler bile X1 yerine düşünebilirsin.

• quote:

Ne tahsis ettiler sorması ayıp, X5 falansa acele etmesinler

Yok hocam X6 verdiler. Şimdi Ankara otobanında 250 ile seyir halindeyim.

Şaka bir yana X1 test aracını Pazar akşamından itibaren bana tahsis ettiler. Salı akşamı geri götürüp kendi aracımı alacaktım ama TSE geciktiği için Salı'ya yetişmiyor araç. Çarşamba tatil. Perşembe akşamı umarım alırım aracımı. Emanet araba zordur her zaman. Bu hem 2. araba aldığım için hem de daha başka verecek bişi bulamadıkları için beni tavlamak için son jestleriydi.

• Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz.
    C180 Fascination + Selection Plus'ta yok, yok. Ben de test ettim. Fren konusuna kesinlikle katılıyorum.
    Neden satış rekorları kırdığını aracın içindeyken anlayabiliyorsunuz.
    Bakalım kısmet. X1 başta olmak üzere C180 ve 3.16i modellerinin kampanyalarını sürekli takip ediyorum.
    X1 alırsam da bu kez yeni bir baş ağrım olacak. Marakeş kahvesi çok yakışıyor araca ama bunun için 2.500 lira daha fazla
    ödemek istemiyorum. Beyaz mı, siyah mı ayrımındayım. Bej sensatec siyahla çok uyumlu ama bakımı zor.
    Siz beyazı seçerek tercihinizi yapmışsınız. Galiba ben de beyaza dönüğüm.

@prof78, sizin sorduğunuz araç muhtemelen amg + selection plus.
    ben fascination + selection plus için fiyat almıştım.
  • @egeliefe hayırlı olsun diyorum. F30 başlığında gördüm.

aslında benim haberim olsaydı 1.6 geleceği ben de düşünürdüm ancak @hemican'ın mesajı benim de ilk aklıma gelen soruların cevaplarını vermiş. ben küçük boyutları görünce 1 serisi platformunda sanmıştım ama o da değilmiş. e90 imiş. ayrıca direksiyon başta olmak üzere bir çok kumanda saçma sapan bir mantıkla eski seriden alınma. aslında GT çok daha iyi bir tercih olurmuş bu tip araç sevene ama o da dizel geleceğinden fiyatı sanıyorum 150 milyarı bulur. tercihinizi çok güzel yazmışsınız, cmax ce picasso'dan sonra aynı tip arabalardan biri. bizde bir süre cip sanılan ancak sonrasında crossover olduğu kabul edilen bir sınıf. kesinlikle performanssız olacağını da sanmıyorum. herkes tutturmuş sarfiyat sarfiyat, .ok atacak yer bulamayıp çok yakmasına takılanları anlamak mümkün değil. o kadar umrunuzdaysa gider symbol alırsınız 3.5 litreyle mutlu alırsınız. verecek 30 milyar farkı bulur ama 3 litre fazla yakınca kalp krizi geçirirler.

bir şey dikkatimi çekti. sunroof konusunda gereksiz katı fikirlere sahiptiniz. neden bunda aldınız? bir de sunroof hiç değilse bir fonksiyon katıyor araca, halojen farlar varken neden xenon aldınız. ikisi de başarıyla aydınlatıyor. o da bir maliyet, rakamını hatırlamıyorum ama.

o mesajınızı çok sonra gördüğümden yazayım dedim şimdi. bence sunroof kötü ya da iyi değil. tercih sadece. benim alma sebebim insana daha ferah iç mekan sunmasıydı mesela. atmosferi değiştiriyordu. "bundaki panoramik" demeyin lütfen. bu sunroof'u kötü panoramik'i iyi yapmaz. "daha iyi" yapar. klima olmayan yıllarda kullanılırdı diye düşünen cahiller bile var o başlıkta. halbuki klima '50'li yıllardan beri kullanılır araçlarda. sunroof daha sonra çıktı ne önemi varsa bunun.

siz de eldeki aracı almışsınız gerçi ama bakır rengine bayıldım. jantlarınız ilk fotoğraftakindense bence en güzeli olmuş.

• quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz.
    C180 Fascination + Selection Plus'ta yok, yok. Ben de test ettim. Fren konusuna kesinlikle katılıyorum.
    Bakalım kısmet. X1 başta olmak üzere C180 ve 3.16i modellerinin kampanyalarını sürekli takip ediyorum.
    X1 alırsam da bu kez yeni bir baş ağrım olacak. Marakeş kahvesi çok yakışıyor araca ama bunun için 2.500 lira daha fazla
    ödemek istemiyorum. Beyaz mı, siyah mı ayrımındayım. Bej sensatec siyahla çok uyumlu ama bakımı zor.

4 gün kiraladım aracı sırf detaylı test edebilmek için. c180 çok güzel araba ama eski jenerasyon olduğunu hissettiriyor. sürüş zevki çok farklı ve içi çok küçük. arkaya anakucağını koyunca ön koltuğa eşim oturamadı. satış rekoru bize has. yürüyen 316i gelene kadar tek aşırı beslemeli premium c180 idi. filolar kapıştı 2009'dan beri.

amg f30'dan daha sert. konfor sadece fascination için geçerli. fascination panoramik cam ve iki renk iç döşemeyle çok şık bence. ekranı berbat ama göstergeleri çok güzel bence. kumanda düğmeleri de bmw'den kat kat daha kaliteli. daha sessiz ayrıca. direksiyonu da çok güzel. merc bana daha uzun yıllar dayanacakmış hissi verir.

ama ikisini de uzun süre test edince kişisel tercihe kalmakla beraber, sürüşe önem veren biri için kesinlikle f30.

• quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında söylenmesi gereken her şeyi söylemişsiniz.

Aydınlattığınız için teşekkürler, bende 118bini 128bin olarak mı algıladım diye şüpheye düşmüştüm :)

• quote:

bir şey dikkatimi çekti. sunroof konusunda gereksiz katı fikirlere sahiptiniz. neden bunda aldınız? bir de sunroof hiç değilse bir fonksiyon katıyor araca, halojen farlar varken neden xenon aldınız. ikisi de başarıyla aydınlatıyor. o da bir maliyet, rakamını hatırlamıyorum ama.

Hala X1 için sunrooof'a giden 4.400 TL'ye acıyorum. X1 için boş paket alıp 6.000 euro kar etme ihtimalim vardı ama içime sinmedi. Adamlar Tekno-Comfort-Xline-Panoramik sunroof toplu halde konfigüre edip ithal etmişler. 94.000 TL boş paket 108.000 TL dolu paket özetle. 24 ay vadede 4 ayı paketlere (aylık yaklaşık 3.500 TL kredi ödeyeceğim) ödemiş olacağım.

Allah kısmet ederese ilk kez 5 sene kullanma hedefi ile araba aldım. Şimdiye kadar 2 seneyi göremiyordum. Yani garanti dolmadan satıyordum. Umarım düşündüğüm kadar memnun kalırım X1'den.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergi öncesi Tekno paket 950 euro sunroof ise 1.395 euro X1'de.
    ÖTV ve KDV binip sonrada indirim ile sunroof 5.000 TL'yi buluyor. Hala 5.000 TL'yi sokağa atmış gibi hissediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Vergi öncesi Tekno paket 950 euro sunroof ise 1.395 euro X1'de.
    ÖTV ve KDV binip sonrada indirim ile sunroof 5.000 TL'yi buluyor. Hala 5.000 TL'yi sokağa atmış gibi hissediyorum.

Bence sokağa atmadınız, gökyüzünü satın aldınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn egeliefe güle güle kullanın.

C-max günlerini hatırladım birden :)
  • arkadaşlar 1.6sdrive süspansiyonları ve konforu hakkında tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz. özellikle sahibi olanlar ve kullananlar. birde araç içerisine aşırı derece yol ve rüzgar sesi alma durumu söyleniyor. konu hakkında yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenler83

arkadaşlar 1.6sdrive süspansiyonları ve konforu hakkında tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz. özellikle sahibi olanlar ve kullananlar. birde araç içerisine aşırı derece yol ve rüzgar sesi alma durumu söyleniyor. konu hakkında yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler...

Benim kullandigim arac x-line'di ve bu paket eklendiginde 18" jant geldigi icin arac bir parca sertti. Bununla birlikte yol tutus cok basarili.
    Kabine rüzgar sesi alma konusunda ise bilgim yuzeysel, sizi yanlis yonlendirmek istemem. Ancak benim ulastigim 100 km hizda kabinde rahatsiz edici bir ses yoktu.

• quote:

Hocam süper moral veriyorsunuz teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Hocam süper moral veriyorsunuz teşekkür ederim.

Araciniz hayirli olsun.ben 1 serisi aracinizdan sonra 3 serisi alirsiniz diye tahmin ediyordum ama cok guzel bir tercih yapmissiniz.sunroof konusunada takilmayin derim.sonucta 5 sene binmeyi planliyorsunuz emin olun pisman olmicaksiniz.

• Teşekkürler iyi dilekleriniz için @glocky

Bu arada Kosifler bugün emanet arabamı verdi sağolsun. 3.16 İ

Tabii önce bende bir şaşkınlık oldu ama sonra sevindim. 4 günlüğüne de olsa 3.16 sahibi oldum.

İlk izlenimim 3.16 çok yumuşak ve 1.16'ya göre aşırı konforlu araba.

Baz modellerdeki 20.000 TL fark açık açık ortada yahu!
  • X1 siparişi verdiğiniz günün kuru mu geçerli yoksa fatura kesildiği günün kuru mu?
    Geride bıraktığımız haftaya göre bir parça daha düştü kur.
  • Hocam Kosifler (veya Borusan) parayı aldığı günkü kurla euroya çeviriyor. 2.35'den alındı euro maalesef.

1 kuruş düşse euro 460 TL oynuyor ama yapılacak bişi yok.
    Çünkü ben 46.090 euronun 15.090 eurosunu elden verdim. 31.000 euro için 73.000 TL kredi çektim.
    Çekilen krediyi zaten elinize alamıyorsunuz. Banka havale yaptığı an Kosifler 2.35'den euroya çevirdi parayı.

Artık euro kuru takip etmiyorum ama 460 TL bi tarafımıza kaçtı apaçık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

quote:

Vergi öncesi Tekno paket 950 euro sunroof ise 1.395 euro X1'de.

X1 in panaromik sunroof u aracin icini cok degistiriyor. Kullandikca bence iyi ki almisim diyeceksiniz. Yukarida biri xenon ve normal far ayni aydinlatiyor demis ve halt etmis. Xenon suz bmw leri gordukce sahipleri icin uzuluyorum. Sahin farindan farki yok. Rezillikten baska birsey degil

hakaret ettiğiniz kişi benim ve sözünüzü iade ediyorum. idrak etmeden yazdığınız için aynı fikirde olmamıza rağmen küfür etmişsiniz.

sevgili @egeliefe ile bir süredir başka başlıkta sohbet ederiz. sunroof konusunda farklı fikirlere sahiptik. ben de bu nedenle biraz da kinayeyle yazdım onu. kendisi de sağolsun çok güzel cevaplamış. diğer bir kullanıcının da dediği gibi gökyüzünü satın almış bence de. çok güzel bir benzetme.

xenon ile halojen konusu ise bir mantıktır. her ikisi de yolu aydınlatır. bakın iyidir kötüdür, yakışır yakışmaz değil konu. belli bir fonksiyonu yerine getirmektir. hangisini alırsanız alın temel fonksiyonu kaybetmezseniz. halbuki sunroof almakla almamak arasında fonksiyon kaybı vardır. o örnek bu fark için verilmiştir. kaldı ki ben de hem xenon hem sunroof aldım ama örnekle bunun alakası yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.