Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100+75+100:275 (Petrol ofisinden çatal,kaşık alıyorumda). Yani toplamda 275 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 21 Aralık 2010; 18:46:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derrrya

100+100+75+100:375 (Petrol ofisinden çatal,kaşık alıyorumda). Yani toplamda 375 tl.

almakta acele edin zira 1 ocaktan itibaren yasak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIMIR

arkadaşlar compact 1.6 tdcı txp aytozu gri aracımı bugün tarttım boş ağırlığı 1500 kg geliyor
    aracın teknik veri rakamı 1390 kg
    araç kalkışlarda zorlanıyor gibi ama yorumlarınızı beklerim
    aracımın şehir içi yakıt tüketimi 10.4 lt çok yakıyor anlamadığım derecede yüksek
    ama uzun yolda hiç denemedim aracım 788 km de yakıtın düşeceğini hiç sanmıyorum
    aracın motor kapağını açtığımda hafif buhar veriyor ve küçük damlalar şeklinde yağ atıyor
    sizlerin araçlarıdamı bu şekilde
    bu işte bii terslik var

YAZARSANIZ SEVİNİRİM

Aynı belirtilerin çok benzeri "hzdd" arkadaştada olmuştu forumda onun yorumlarını bulup okuyun. Artık forumda bu konuda yazmıyor çünkü aracını iade edip parasını geri aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 19 Aralık 2010; 9:51:27 >

• cmax i alan arkadaşlar sizin ruhsatta ne yazıyor arkadaş 1500 kg dan bahsediyor ?
  • Araçlarınızı 90 derece sıcaklığa ulaştığında çalışır vaziyette motor kapağını açın dışarıya buhar çıkarıp küçük damlalar halinde motor koruma muhafazasının üzerine yağ atıyomu kontrol edermisiniz
    ARKADAŞLAR
    SADECE BENİM ARACIMDAMI VAR SİZLERDE KONTROL EDERSENİZ SEVİNİRİM

YOKSA NORMAL BİR DURUMMU
  • buhar cıkması normal bi durum deyil
  • Bence eğer alalı 15 gün olmadıysa pazartesi hemen servise götürüp kontrol ettirin. 15 günü geçince işler biraz daha uzuyormuş. hzdd yazdıklarında böyle paylaşmıştı. Bende herhangi bir yağ buharı oluşmuyor. Kolay gelsin.
  • sn belen bendeki kitapçık günceldi zaten.siz fethiyeyi sıkıştırın,göndersinler..
  • ford'un bu konuyla ilgili açıklamasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aganta7 -- 19 Aralık 2010; 18:09:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

sn belen bendeki kitapçık günceldi zaten.siz fethiyeyi sıkıştırın,göndersinler..

Doğru söylüyorsunuz her hafta arıyorum. Ama hala haber yok birde benim anten verilmedi biliyorsunuz değil mi ? Onuda hala göndermediler. Bu gelişen sorunlara ne diyorsunuz? Yazılım sorunu, yağ yakma olayı, yakıt sarfiyatı sorunu. Diğer 2 c-max de böyle sorunlar yaşamamıştım. 1 yıl önce aldığım "0" qashqi dede ilk bin km ortalaması hiçte öyle kataloğ değerinin 2 katı değildi. Hatırladığım kadarıyla 6-6.5 i hiç geçmemişti. İlginç olan fordun hiç bir geri besleme vermemesi ve açıklama yapmaması. 2. arabayıda geri alırlarsa biraz güvenim sarsılacak. Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

quote:

sn belen bendeki kitapçık günceldi zaten.siz fethiyeyi sıkıştırın,göndersinler..

Doğru söylüyorsunuz her hafta arıyorum. Ama hala haber yok birde benim anten verilmedi biliyorsunuz değil mi ? Onuda hala göndermediler. Bu gelişen sorunlara ne diyorsunuz? Yazılım sorunu, yağ yakma olayı, yakıt sarfiyatı sorunu. Diğer 2 c-max de böyle sorunlar yaşamamıştım. 1 yıl önce aldığım "0" qashqi dede ilk bin km ortalaması hiçte öyle kataloğ değerinin 2 katı değildi. Hatırladığım kadarıyla 6-6.5 i hiç geçmemişti. İlginç olan fordun hiç bir geri besleme vermemesi ve açıklama yapmaması. 2. arabayıda geri alırlarsa biraz güvenim sarsılacak. Selamlar

anten we kitapçık noksanlığını inşallah en kısa zamanda giderirler hocam..ben araçtan genel anlamda son derece memnunum.fakat dediğiniz gibi bu yazılım ve yakıt problemi çok can sıkıcı..yakıt konusunda,benim 2005te sıfır aldığım opel astra aracım da katolog değerlerinin oldukça üstünde yakıtla başlamıştı..tam hatırlamıyorum ama 5000 km ciwarlarında normale dönmüştü..açıkçası bu araçta da aynı durumu bekliyorum..biraz sabredeceğim..yağ yakma konusunda da benim başıma gelmedi fakat diğer 2 arkadaş adına çok üzgünüm.sinir bozucu birşey olsa gerek.o kadar hewes et o kadar para yatır sonra bir de stresini yaşa..yeni kasa araçlarda bu tip problemler diğer oturmuş modellere göre daha fazla olduğu biliniyor..umarım başka arkadşların başına gelmez.ford böyle güzel albenisi olan bir araç piyasaya sürmüşken,müşteri kaybetmemek için(ki wazgeçenler war)heralde yakın zamanda halledecektir bu problemleri..

• quote:

quote:

2. arabayı da geri alıras güvenimiz biraz değil son derece sarsılacak ve ocak sonu için verdiğim kaporoyu şimdiden geri almayı düşünüyorum az daha bekleyeceğim hem arabasızlık can sıkıcı ve zor dahada zoru çok zor verdiğin bir kararın iptali.

• quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

quote:

quote:

2. arabayı da geri alıras güvenimiz biraz değil son derece sarsılacak ve ocak sonu için verdiğim kaporoyu şimdiden geri almayı düşünüyorum az daha bekleyeceğim hem arabasızlık can sıkıcı ve zor dahada zoru çok zor verdiğin bir kararın iptali.

Sayın aganta, alisamibey in dediği gibi biraz daha bekleyip ondan sonra karar verin. Acele etmeyin.

• okadar para ver mutlu olucam diye daha fazla mutsuz ol. Tam almaya karar veriyorum, arabayı geri vermiş parasını geri almış, motor arızası yazısı var yag yakıyo en sonunda kafama bi huni takıp gezicem yada gidip benzinli focus alıcam offf ne zor karar
  • Herkese merhaba..2001 stw focusumu verip grand Cmax almayı düşünüyordum.
    Galiba biraz daha beklemek gerekiyor.
    Dertsiz başını derde sokmak gibi bir yanlışa düşmek istemiyorum.Yeni alanlara kazasız belasız günler dilerim.Paylaşımlar için de çok teşekkürler.
  • @ posta464
    öncelikle arabanız hayırlı olsun alan tüm arkadaşlara Allah kaza bela vermesin inş. yanlız gördügüm kadarıyla sony li araç bi tek sizde var Allah rızası için şunun bi fotosunu çekipte koyun bende gidecem bizzat ford altınsoydaki bayanın yanına ısrarla sony li araç ların türkiyeye gelmedigini söylüyor ne dedigsem anlatamadım bayana acayip inatçı yok diye tutturdu sizden ricam şu teybin fotosunu çekinde bu forma koyun bende çıkartıp o bayanın yanına gidecem :))
  • yeni grand c max 1.6 ecobost 180 hp alan arkadaşımız varmı acaba,gördüğüm kadarıyla hep dizel alanlar var.benzinlisini alan-kullanan varsa lütfen bilgi...
  • C MAX 1.6 TDCİ SİYAH (Arkadaşlar tek siyah C max bende var sanırım)
    Arkadaşlar bu gibi sorunlar ilk çıkan araçlarda genellikle oluyor nerden biliyorsunuz diye soracak olursanız 2006 yılında jettalar ilk çıktığında sıfır kilometre Woswagen 1.6 comfortline jetta araç aldım,aldığımın ikinci ayında sol arka kapı kilitlendi kaldı ne içerden ne dışardan açılmaz halde servise götürdüm ,sıkışmış deyip söktüler kilidi değiştirip taktılar ,aradan 15 gün sonra yine sol arka kapıyı açtığığımda sol ön kapıya sürttüğünü farkettim öyleki sol ön kapının orta direk kısmıyla birleşik iç tarafı sürtmeden dolayı boyasını kaldırmış.Servise gittiğimde önce kapı ayarı bozuk filan dediler aynı arıza tekrarlanınca sol arka kapının fabrikasyon hatalı olduğu saçının normalden büyük olduğu bu nedenle kapı saçının değiştirilmesi gerektiğinden bahsedince kafam attı .Alın arabanızı bana sıfır yenisini verin dediksede olay mahkemeye intikal etti dava hala sürüyor,aynı araçta airbag ikaz ışığı durup dururken yandı bir çözüm getiremediler bu arada aracıda sattım .Benim asıl niyetim yeni kasa 1.6 dizel jetta çıkınca almaktı fakat başıma gelen olaylardan sonra Doğuş otomotive para kaptırmamak için Ford C Max 1.6 TDCİ aldım ha iyimi yaptım bence iyi yaptım aracın jettadan fazlası var eksiği yok ,Şu ana kadar arabadaki artıları ve eksileri sıralamak gerekirse
    Artıları
    -Araç gayet geniş aile için ideal ,grantını düşünemiyorum bile
    -İç malzeme kalitesi kullandığım araçlardan kaliteli(2006 jetta,2005 peugeut 206,2002 mazda 3,2010 fiesta)
    -yakıt şu an için benzinli araçlarla kıyaslandığında düşük dizel araçlarla kıyaslandığında biraz fazla isede 10000 Km ye kadar çok birşey diyemem hali hazırda kullanmakta olduğum 2010 model 1.6 tdci dizel ford fiestanın yakıtı dahi 10.000 km den sonra normale indi
    -Araç yalıtımı iyi
    -Donanım bu fiyata göre çok iyi aynı donanımda başka bir aracı bu fiyata alamyız
    -Motor performansı 1530 kg araç için iyi
    -telefon bağlantısı mükemmel telefondaki parçaları dahi kaplosuz bağlantı ile çalabiliyor
    EKSİLERİ
    -Birinci viteste kalkışta biraz zorlanıyor,yada ben alışamamış olabilirim .
    -otomatik park sistemi yavaş (usta şöförler için:)yalnız şunu fark ettim park yeri bulduktan sonra araç tek seferde dahi yere giremezse manuel park yaparmış gibi direksiyona dokunmadan ileri vites geri vites yaparsanız yine araç kendi kendine giriyor.bende yeni fark ettim.
    -motor arızası ışığı hava sıcaklığı -2,-4 lerdeyken bendede iki defa yandı.motor ısındıktan sonra geçti allaha şükür birdahada yanmadı.Ford un genel ve özel servisinede gittim yağ yaktığına ilişkin bir bulguya raslamadılar.kendim bizzat yağ çubuğunuda kontrol ettim eksilme filan yok ,ama servisin güncellemeleri yapamaması proğramı henüz getirememiş olması eksiklik
    -amatisörler biraz sert gibi geldi kasislere girince tam observe etmiyor.Bu da sanırın tüm fordlarda var.

• ford perşembe gününe kadar teknisyenleri c-maxla ilgili kursa almış..bugun eskişehir forddan aradılar,yazılım güncellemesi için..bu teknisyen arakdaş kurstan gelince yapabileceklermiş...yapmasalar da kısa wadede zaten problem yok..bi ara yaptırırız...motor arıza lambası oğuzhan arkadaşımızın dediği gibi - derecelerde herkeste yanmış gibi görünüyor..bir tek izmirdeki derrrya arkadaşımızda yanmadı galiba..o da izmirin hawasından suyundan olsa gerek..:)ben bu cmrtesi gidip yazılımı güncellettiricem....yakıt problemine gelince..aslında çok da büyük problem olmadıgını bugün anladım.niye derseniz,ben her sabah - derecelerde arabayı çalıştırıp toplam 7-8 km yol gidiyorum.öğlen iş dönüşündede aynı şekilde...motor daha ısınamadan hararet daha 60 dereceden hiç kımıldamadan işimi bitiriyorum..bir de okulum tepelerde oldugundan yakıt ortalamam 300 kmde 10,5 i buldu...fakat bugun okuldan sonra şööööyle bi 20-30 km yapayım şehir içi bakalım nasıl oalcak dedim..az önce turumu tamamladım.ortalamam 6.7...moralim yerine geldi...bu tabiki daha da düşecek...yakıttan yana kafamda soru işareti kalmadı..yazılım güncellemesini zaten dert etmiyorum..almaya niyetli olan arkadaşlara da bir kez daha tawsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisami1905 -- 20 Aralık 2010; 15:15:09 >

• Arkadaşlar herkese iyi günler
    İşlerimin yoğunluğundan bende epeydir foruma giremedim. Bugün c max hakkında yazılanları tek tek okudum.
    Gelelim Bendeki duruma:
    1-Motor Arıza ışığı bende de yandı. Bayiiyi aradım. Hem yazılımını olmadığını hemde ara kablosunun olmadığını söyledi.
    2-4443673 nolu teli aradım. Daha müşteri temsilcisinin sesini duymak nasip olmadı. Defalarca dakikalarca müzik dinlememe rağmen.
    3-Ford.com.tr den iletişim sayfasından durumu şikayet ettim. Şu ana kadar kaale alan olmadı.
    4-En son maiilimde ŞİKAYET HATTINIZI ŞİKAYET EDEBİLECEĞİM BİR YER VAR MI şeklinde oldu?
    5-Benimde aracım da 10 litrenin üzerinde yakıyor.
    6-Tüm telefonlarıma rağmen benim aracımında KULLANMA KLAVUZU VE GARANTİ BELGESİ YOK. Tek dedikleri Merkeze bildirdik gelecek.
    He paspas falan soruyordum önceleri o zaten yok ellerinde.

NETİCE ARABA MI SEVİYORUM (Lanet olsun almış bulundum) AMA FORDUN MÜŞTERİYE BAKIŞ AÇISI BERBAT...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.