Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: belen1998

Arkadaşlar bugün ankarada servise gittim. Gidiş amacım yeni yazılımın yüklenmesi idi. Birde varsa orjinal grand c-max için kauçuk paspas alacaktım. Ne yazıkki bırakın yeni yazılım yüklemeyi benim araba ilk defa servise gelen grand c-max imiş. İlgiyle aracı incelediler. Yeni yazılımdan ve paspastan eser yoktu. Aracı bilgisayara bağladılar. Herşeyin normal olduğunu söylediler. Bu arada motor arızası ikazı söndü. Yeni yazılım gelince haber vereceklermiş. Bu arada "hzdd" arkadaşın servise bıraktığı arızalı c-max de orada parça bekler şekilde yatıyordu.Kazara araç arıza yapsa sanırım yedek parça stoğu henüz yok çünkü arızalı parça yurt dışından gelecekmiş. . Neyse hiç planda yokken boya koruma, koltuk koruma, motor koruma, komple alt kasoser ses yalıtımı, önkaput ön tampon sağ ve sol çamurluk 30 mikron 3M marka koruma filmi derken dünya para bayıdım. Allahtan world karta 8 taksit yaptılar. Yeni yazılım yaptıran varsa yazsın.

Sn belen1998,
    Bu bahsettiğiniz işlemler "boya koruma, koltuk koruma, motor koruma, komple alt kasoser ses yalıtımı, önkaput ön tampon sağ ve sol çamurluk 30 mikron 3M marka koruma filmi" toplam ne kadar tuttu acaba..?

• quote:

Arkdaşlar yazılım güncelleme işini halleden var mı ? Aracında yağ yakması, yüksek yakıt sarfiyatı gibi sorunları olan var mı ? Forumdaki bir arkadaşın arabası motor arızasından dolayı parası geri ödenerek araç geri alınıyor. Kendisi ayrıntılı olarak forumda yazacak. Onun için yazılım güncellemeye gidince motor yağı doldurma kapağından motor sıcakken yağ buharı çıkıyormu kontrol edin. Yüksek yakıt sarfiyatı ve bu dediğim belirtilerle ve yazılım güncelleme için servise gitti ve araç bir daha servisten çıkamadı.

Sayın Belen1998,
    Yukarıda yazdıklarınız doğrusu özellikle benim gibi yeni araç (Grand C-max 1.6 TDCi TXP Buz Beyazı, özürlü çocuğumdan dolayı ÖTV muafiyeti ile alacam) siparişi verenleri ve satın alanları oldukça ürkütecek şeyler. Acaba bir yanlış anlaşılma mı var ? yoksa gerçekten motor arzası nedeniyle iade edilerek parası geri ödenen biri var mı? Daha sonraki mesajınızda
    ".....Bu arada "hzdd" arkadaşın servise bıraktığı arızalı c-max de orada parça bekler şekilde yatıyordu.Kazara araç arıza yapsa sanırım yedek parça stoğu henüz yok çünkü arızalı parça yurt dışından gelecekmiş...." yazmışsınız.
    Aracını iade etti diye bahsettiğiniz kişi "hzdd" mi? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Diğer arkadaşlar da varsa ciddi sorunları hemen yazabilirlerse minnettar kalırım.

Selam ve saygılar,
    zha

• bende bu hafta kapora verecektim. ne apsam bilemiyorum artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metro03

bende bu hafta kapora verecektim. ne apsam bilemiyorum artık..

abicim nerden almaya karar verdiniz vede fiyat nedir. bu yorumlar benide korkutmuyor degil
  • eğri oturup dogru konusmak gerek bu ilk modellerde bazı sorunlar yasanabiliyor mantıklısı biraz beklemek diye düşünüyorum
    ford bu hataları değerlendirip düzeltecektir mutlaka
  • ayrıca sony li araç alan arkadaşlar foto koyarsa çok iyi olur alacaklar içinde bilgi olur .
    aracı alanlar için bu araçta bu ışık dışında hoşunuza gitmeyen ne var acaba yol tutuş hız yol sesi konfor nasıl acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgolo

quote:

Orijinalden alıntı: metro03

bende bu hafta kapora verecektim. ne apsam bilemiyorum artık..

abicim nerden almaya karar verdiniz vede fiyat nedir. bu yorumlar benide korkutmuyor degil

sizin bildiğiniz gibi ankara dilan hanımdan 53.900 aldım ist. dan 53.000 aldım ama ankara daha mantıklı benim için. son konuşmadık ama 53.500 e alırım gibi geliyor. plaka masrafı v.s. düştükten sonra tabii. ocak sonu teslim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

C-MAX SAHİPLERİ:
    1.alisami1905 (compact 1.6 tdci txp buz beyazı)
    2.belen1998 (grand 1.6 tdci txp aytozu grisi )
    3.derrrya (compact 1.6 tdci txp aytozu gri)
    4.özgür kardes (compact 1.6 tdci txp aytozu gri )
    5.posta464 (compact 1.6 txp kum gri)
    6.kımır (compact 1.6 txp aytozu gri)
    7.kp60 ( compact 1.6 aytozu gri)
    8.oğuzhan10 (compact 1.6 txp siyah)
    9.yahşihan (compact 1.6 txp siyah )
    10.ajanmemoli (compact 1.6 tdci txp aytozu grisi)
    11.hzdd (compact 1.6 tdci txp gece grisi)
    12.mrdl (compact 1.6 tdci titanium buz beyazı)
    13.aganta (1.6 tdci txp )

Bişey sorucam bazı üyelerde 1.6 tdci txp yazıyor bazılarında 1.6 txp ..1.6 yazanlarınki ecoboost mu?
    çünkü 125lik benzinlinin titaniumu ve X paketi yok ..Yanılıyor muyum? Yoksa onlara tdci yazılması unutulmuş mu?

7. sıradaki tdci olacak, ben yazmayı unutmuşum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kp60

düzelttim
  • Dün ben de istanbul'da 52700 fiyat aldım 1.6 tdci titanium x paket beyaz renk için.
    Bakalım birazdan aracı görmeye gidecem.C-max beni çok içine çekiyor.Bakalım nolcak:)
  • selamlar, alisami bey sarfiyatınızın son durumu nedir ve bu motor hatası göstergedeki ile ilgili bir sorun yaşadınızmı ? bire şu su buharı çıkşı ?
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz2844

quote:

biri trend biri titanyum. titanyumun benzinlisi ile karşılaştırın 250 tl fiyat farkı var. dizelden şaşmayın. benzin 4 tl ortlama şehir içi 10 lt siz hesap edin.

suanki golf 5 den cok yakacağınıda sanmıyorum ortalama 7 lt benzin diyorum
    dizeldede ortalama 5 litre hesaplamak daha doğru olur
    5*3=150
    7*4=280
    fark =130 kurus
    60000 km de amorti demek
    sonra satmaya kalksak malum dizel aracları 70-80 binden sonra satmak benzinliye göre daha zor insanlar pek yanaşmıyor
    bilmiyorum arakadaslar yanılıyorsam siz söyleyin 60 bin km binmem gerekki amorti etsin ???

yanılıyorsun.
    bu segmentteki araçların dizelini satmak benzinlisini satmaktan daha kolaydır.
    Adam aile arabası denilebilcek segmentte araç alıyorsa Türkiye de dizel olması tercihini arar.
    Dizeli 1 haftada satarsın benzinliyi 2 ay bekler.

Ayrıca dizeli satarken aradaki farkın belli bir miktarını geri alırsın.50bin e aldığın dizeli kalkıp 40 bine aldığın benzinli modeliyle aynı fiyata satmazsın.
    Bu amorti olayı hep yanlış biliniyor.

Dizel araç alırken de satarken de pahaıldır.Aradaki fark elbet geri cebe döner.

• quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

selamlar, alisami bey sarfiyatınızın son durumu nedir ve bu motor hatası göstergedeki ile ilgili bir sorun yaşadınızmı ? bire şu su buharı çıkşı ?
    saygılar.

selamlar..şehir iiçi 180 km yapmışım.ortalamam artıyor.bu sabah itibariyle 10,1...motor arıza lambasını geçen hafta bir kere yaktı,istop ettim,çalıştırdım,bidaha olmadı..önden duman gelme olayına gelince,biraz motoru ısıttıktan sonra denemek lazım.henüz deneyemedim.yarın eskişehire gitmeyi düşünüyorum.orda yazılım güncellemesi yapıyorlarmış.merkez bu şekilde yönlendirdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

Dün ben de istanbul'da 52700 fiyat aldım 1.6 tdci titanium x paket beyaz renk için.
    Bakalım birazdan aracı görmeye gidecem.C-max beni çok içine çekiyor.Bakalım nolcak:)

52700 süper bir fiyat ..sakıncası yoksa kimden aldınız acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

Dün ben de istanbul'da 52700 fiyat aldım 1.6 tdci titanium x paket beyaz renk için.

52700 süper bir fiyat ..sakıncası yoksa kimden aldınız acaba

evet süper fiyat forumun en iyi fiyatını nerden aldınız acaba?
  • Doğan oto olabilir mi?

Sanıyorum Doğan oto kapanıyor , maliyetine veriyor olabilirler - mi acaba?
  • Valla ben de nerden fiyat aldığımı hatırlamıyorum:))
    Otokoç Ataşehir olabilir.Dün almıştım fiyatı.
    Zaten c-max den direk vazgeçtim öğlen yaptığım inceleme sonunda
    Araç dışardan muhteşem ama koltuk sertliği-plastik sertliği-orta konsolun küçükük ekranı vb şeyler direk soğuttu beni.
    50küsür bin tl lik araç gibi durmuyor içerden.
    Dışardan ise lafım yok.

Sanzımanı da bir garip geldi.İçine oturduğum araçta debriyajın etkisi nerdeyse 0:)Araç debriyaja bassan da basmasan da aynı yumuşaklıkta vites değiştiriyor:))
    Bir hevesle koşa koşa bakmaya gittiğim c-maxi sevmedim malesef..Daha iyi olmalıydı..
  • Arkadaşlar, motordan gelen yağ buharı problemi sadece sanırım forumda "hzdd" arkadaşta olmuş. Bende bu yönde bir problem olmadı. Bu problem sanırım sadece onun aracına özel belki binlerce üretilen araç içerisindeki şans eseri ona denk gelen bir problem. Yani bu problemi genellemek uygun bir düşünce değil. Ford zaten gerekli hassasiyeti gösterip arıza için başvurduktan sonra 1 gün içerisinde kendisine kiralık araç tahsis edip 3. günde ödediği tüm parayı kendisine iade etmiş. Araç çok yeni olduğu için servisler bu araç konusunda biraz eğitim eksiği duyuyor sanırım. Ama motor arızası ikazını yaklaşık 4-5 arkadaş aldı. Zaten ford da bunu kabullenip yazılım güncellemesi yapacağını söylüyor. Yedek parça sıkıntısıda araçın yeni olmasından dolayı henüz stoklara tüm parçların gelmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Yakıt sarfiyatı katoloğ değerlerinden fazla. Ama alisami beyin dediği miktar aşırı fazla. Kataloğ değeri şehir içi 5.0 olması gerekirken 10.0 litre iki katı. Ben sorunların bireysel ve araçtan soğuyacak yada vaz geçecek sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Aracımdan memnunum. Bende şehir içi 200-300 km yaptıktan sonta tüketimi yazacağım. Şehirler arası 5.5 ile 800 km geldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

quote:

Orijinalden alıntı: kp60

düzelttim

Alisami bey eskişehir sonuçlarını bekliyoruz. Ben ankar da yeni yazılımı bulamadım. Bence gitmeden tekrar sorun. Bana yazılım var dediler gittim. Ellerinde yeni yazılım falan yokmuş daha bayilere merkezden yeni bir yazılım gelmemiş. Ankara da olmayan eskişehir de olacağını sanmıyorum. Birde forumda sanırım hiç benzinli araç alan yok. Hatta benzinlisi Türkiyeye geldimi bilmiyorum. Dolayısıyla listemizde tdci yazısı eksik olan 6.-9. sıralardaki araçlar da dizel olmasın ? Birde sizin bu yakıt sarfiyatı herkesi korkutuyor. Sizce neden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 17 Aralık 2010; 16:16:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxx64

quote:

Arkadaşlar bugün ankarada servise gittim. Gidiş amacım yeni yazılımın yüklenmesi idi. Birde varsa orjinal grand c-max için kauçuk paspas alacaktım. Ne yazıkki bırakın yeni yazılım yüklemeyi benim araba ilk defa servise gelen grand c-max imiş. İlgiyle aracı incelediler. Yeni yazılımdan ve paspastan eser yoktu. Aracı bilgisayara bağladılar. Herşeyin normal olduğunu söylediler. Bu arada motor arızası ikazı söndü. Yeni yazılım gelince haber vereceklermiş. Bu arada "hzdd" arkadaşın servise bıraktığı arızalı c-max de orada parça bekler şekilde yatıyordu.Kazara araç arıza yapsa sanırım yedek parça stoğu henüz yok çünkü arızalı parça yurt dışından gelecekmiş. . Neyse hiç planda yokken boya koruma, koltuk koruma, motor koruma, komple alt kasoser ses yalıtımı, önkaput ön tampon sağ ve sol çamurluk 30 mikron 3M marka koruma filmi derken dünya para bayıdım. Allahtan world karta 8 taksit yaptılar. Yeni yazılım yaptıran varsa yazsın.

Sn belen1998,
    Bu bahsettiğiniz işlemler "boya koruma, koltuk koruma, motor koruma, komple alt kasoser ses yalıtımı, önkaput ön tampon sağ ve sol çamurluk 30 mikron 3M marka koruma filmi" toplam ne kadar tuttu acaba..?

1100+kdv

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.