Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor arızası kervanında 4 kişi olduk. Bugün otokoç u aradım. Ellerinde yeni yazılım olduğunu servise götürürsem hemen yazılımı güncelleyerek hatayı gidereceklerini söylediler. Yeni araç alacaklar yola çıkmadan bu yazılımın yüklü olup olmadığını mutlak sorun. Birde hatanın neden kaynaklandığını öğrenen olursa lütfen paylaşsın. Sanırım hiç kimse bu yeni aracın kullanım klavuzuna sahip olmadı. Herkeste eski c-max kullanım klavuzu ve sony teyp klavuzu var. Bunun için bir şeyler yapıp ford u sıkıştırmak lazım. Bu nasıl iş ki 58-62. bin tl liste fiyatlı araba sat, önceden kitapçıkları basıp araca koyma. Eminim ingilizcesi vardır. Bizimkiler türkçeye çevirip basıp araca koymamışlardır. Burasu türkiye işte. Yap bakalım avrupada böyle ne oluyor. Almanyada kışlık lastik takmadan trafiğe çıkana ceza yazılıyor diye duydum. Hassasiyete bakın.

Bu arada kışlık lastik alıp almama konusunda gidip geliyorum. Birde navigasyon sistemlerini inceliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 13 Aralık 2010; 11:13:31 >

• Motor arıza ışığı yanmasının çözümü nedir arkadaşlar, servise gitmekten başka pratik bir çözüm var mı..
  • benim arıza lambası yandı..kenara çektim istop ettim.2 dakka bekledim çalıştırdım.bir daha yanmadı..genede bugun gidicem serwise
  • Lamba ve ikaz yazısı sönsede daha sonra tekrar yanıyor arkadaşlar. Tek çözümü servise gidip yeni yazılım yükletmek sanırım. Alisami beyin servis sonrası yorumlarını bekliyoruz. hzdd arkadaşımızda bugün servise gidecek. Onun yorumlarınıda alabiliriz. Ben çarşamba günü için randevu aldım. Hatta yeni araç alan tüm arkadaşlarda bu ikazı olup olmadık bir yerde alacaklarına şimdiden gidip yeni yazılımı yükletmelerini tavsiye ederim.
  • Merhaba,
    Motor arıza ışığı yanan bütün arkadaşlar bence hepsi ford sitesine girip iletişim menüsünden arızayı bildirsinler ki yeni gelecek araçlarda bu hata için fabrıkada üretimde kalıcı önlem alınsın.Yeni bir araç için kullanıcılardan gelen iyi bir geri bildirimi.
    Arka arkaya mailler giderse ford kalıcı önlem alacaktır düşüncesindeyim.
    http://www.ford.com.tr/iletisim/
    Saygılar,
  • Arkadaşlar teşekkür ederim allah herkeze kazasız belasız kullanmayı nasip etsin .Dün itibarı ile benim araçta da motor arızası ikazı oldu bende servise götürdüm ,soğuktan dediler .yazılım henüz gelmemiş 2-3 güne kadar gelecekmiş,inşallah bekliyoruz.aracın yakıtı ortalama 6.8 gösteriyor ,yalnı bu motor arızasından sonra biraz fazlaca yakıyor gibi geldi.yada ne bileyim psikolojikte olabilir.Arıza işaretinden sonra benim araçta dikkatimi çeken diğer bir hususu paylaşmak istiyorum aracın hararet göstergesi hiç yerinden oynamıyor.motor arızasıyla alakadar olabilir sanırım .Bunlardan başka araçta bir proplem yok .Araçtan gayet memnunum .Motor arızası enterasan ,serviste -30 dereceye göre ayarlanarak bu araçlarların geldiği söyleniyor.İnşallah yazılım hatasıdır başka birşey cıkmaz
  • arkadaşlar aracın yerden yüksekliği kaç mm
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan10

Arkadaşlar teşekkür ederim allah herkeze kazasız belasız kullanmayı nasip etsin .Dün itibarı ile benim araçta da motor arızası ikazı oldu bende servise götürdüm ,soğuktan dediler .yazılım henüz gelmemiş 2-3 güne kadar gelecekmiş,inşallah bekliyoruz.aracın yakıtı ortalama 6.8 gösteriyor ,yalnı bu motor arızasından sonra biraz fazlaca yakıyor gibi geldi.yada ne bileyim psikolojikte olabilir.Arıza işaretinden sonra benim araçta dikkatimi çeken diğer bir hususu paylaşmak istiyorum aracın hararet göstergesi hiç yerinden oynamıyor.motor arızasıyla alakadar olabilir sanırım .Bunlardan başka araçta bir proplem yok .Araçtan gayet memnunum .Motor arızası enterasan ,serviste -30 dereceye göre ayarlanarak bu araçlarların geldiği söyleniyor.İnşallah yazılım hatasıdır başka birşey cıkmaz

Bir arkadaştanda arabanın yağ yaktığı gibi bir şey duydum. Araç uzun bir süre çalıştıktan ve stop ettikten sonra yağ çubuğu çekildiğinde buradan bir buhar çıktığı görülmüş. Buda aracın yağ yaktığının göstergesidir şeklinde bir ifade kullanılmış. Konuyu iyi bilen arkadaşlar bu buharın yağ yaktığının göstergesi olup olmadığının yorumunu yaparlarsa seviniriz. Birde herkes bu çubuğu çekip denerse aynı buhar çıkıyormu bakılabilir. Araç ve motor yeni olunca bu tür sorunlar her zaman çıkabilir ama keşke ford bu tür yazılım hatası gibi konuları önceden kendi bulup giderseydi. Bu arada yazılım 2-3 güne kadar gelecek diyen bayi hangisi? Bana ankarada yazılımın hazır olduğu söylendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 13 Aralık 2010; 15:54:49 >

• quote:

Arkadaşlar teşekkür ederim allah herkeze kazasız belasız kullanmayı nasip etsin .Dün itibarı ile benim araçta da motor arızası ikazı oldu bende servise götürdüm ,soğuktan dediler .yazılım henüz gelmemiş 2-3 güne kadar gelecekmiş,inşallah bekliyoruz.aracın yakıtı ortalama 6.8 gösteriyor ,yalnı bu motor arızasından sonra biraz fazlaca yakıyor gibi geldi.yada ne bileyim psikolojikte olabilir.Arıza işaretinden sonra benim araçta dikkatimi çeken diğer bir hususu paylaşmak istiyorum aracın hararet göstergesi hiç yerinden oynamıyor.motor arızasıyla alakadar olabilir sanırım .Bunlardan başka araçta bir proplem yok .Araçtan gayet memnunum .Motor arızası enterasan ,serviste -30 dereceye göre ayarlanarak bu araçlarların geldiği söyleniyor.İnşallah yazılım hatasıdır başka birşey cıkmaz

Aracım şehir içi kataloğ değerleri 5.1 lt sanırım 6.8. litre çok fazla değilmi ? Bu yakıt konusu araç yeni olduğu için deniliyor ama 3000-5000 km sonra 5 lt civarlarına düşmesi imkansız gibi geliyor bana. 6.0 seviyelerine indirebilirsek dua edelim. Yada işşallah bizi utandırırıda 5 lt seviyerlerine iner.

• Otomatik olanı gelicek mi?
  • otomatık olanı gelmez.
    Avrupada bile yok sadece 2.0 olan motorlarda otomatik yapmişlar ama türkiyede bu seçenek yok.

Herhalde S-MAX satılsın diye bu seçeneğı türkiye de yok.
  • Bayide satıcı ile birlikte ölçtük yerden yüksekliği 18 cm gibi ölçtük.
    Aracı satın alan arkadaşlar daha net ölçü verebilir.
    slm
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGNİ

Bayide satıcı ile birlikte ölçtük yerden yüksekliği 18 cm gibi ölçtük.
    Aracı satın alan arkadaşlar daha net ölçü verebilir.
    slm

yerden 18 cm yüksekse nissan kaşkayi kadardır o zaman.kaşkayı 18 cm
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

quote:

Aracım şehir içi kataloğ değerleri 5.1 lt sanırım 6.8. litre çok fazla değilmi ? Bu yakıt konusu araç yeni olduğu için deniliyor ama 3000-5000 km sonra 5 lt civarlarına düşmesi imkansız gibi geliyor bana. 6.0 seviyelerine indirebilirsek dua edelim. Yada işşallah bizi utandırırıda 5 lt seviyerlerine iner.

dostum şehir içi 6 lt.de gayet iyi

• yazılım gelecek diyen bayi Balıkesir Ak oto bayisi gelince arayacaklar inşallah.Araç dizel olmasına rağmen bana çok yakıyor gibi geldi.Belki 5000-8000 km sonra düzelir.Bende bu aracın yanında 2010 model 1.6 TDCİ fiesta var,acayip az yakıyor.geçenlerde Balıkesir-İzmir gidiş dönüş 37.00 TL ye gitti geldi sanırım C max ta anca gideriz :) fiestada sanki kasa yok gibi motor kendi gidiyor acayip seri.Bu arada arkadaşlar sizin 1.6 TDCİ txp paketli C maxlerde ruhsatta ağırlığı kaç yazıyor.Benimkinde 1530 yazıyor kataloğunda 1360 valla hangisi doğru anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: metro03

quote:

Orijinalden alıntı: yavuz2844

quote:

biri trend biri titanyum. titanyumun benzinlisi ile karşılaştırın 250 tl fiyat farkı var. dizelden şaşmayın. benzin 4 tl ortlama şehir içi 10 lt siz hesap edin.

suanki golf 5 den cok yakacağınıda sanmıyorum ortalama 7 lt benzin diyorum
    dizeldede ortalama 5 litre hesaplamak daha doğru olur
    5*3=150
    7*4=280
    fark =130 kurus
    60000 km de amorti demek
    sonra satmaya kalksak malum dizel aracları 70-80 binden sonra satmak benzinliye göre daha zor insanlar pek yanaşmıyor
    bilmiyorum arakadaslar yanılıyorsam siz söyleyin 60 bin km binmem gerekki amorti etsin ???

hocam belen arkadaşında söylediği gibi çok yanlış bir hesap yapıyorsunuz. sanırım araçların teknik özellik ve donanım karşılaştırmasına bakmadınız. farkındaysanız siz trend modeli ile titanium modeline göre hesap yapıyorsunuz. yani elma ile armutu kıyaslayıp yanılgıya düşüyorsunuz. sizin yapmanız gereken titanium benzinli ile titanium dizeli karşılaştırmak olacaktır. ki aralarında 750 tl fark var..

titanyum benzinli ford un internet sitesinde yok bayiler satıyorsa onu bilmiyorum

• 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli Ford Otosan araç fiyatları

Model Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Kredili) Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin)
    Yeni C-max Trend 1.6i 125PS 42.500,00 TL 42.500,00 TL 42.500,00 TL
    Yeni C-max Titanium 1.6i EcoBoost 180PS 51.000,00 TL 51.000,00 TL 51.000,00 TL
    Yeni C-max Titanium 1.6 TDCi 115PS 51.750,00 TL 51.750,00 TL 51.750,00 TL

ecoboost olan benzinli modeldir. linkiwww.ford.com.tr/fiyat
  • quote:

1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli Ford Otosan araç fiyatları

Model Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Kredili) Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin)

180 ps mi bumu dizelin bennzinli ayarındaki versiyonu
    bu 180 beygir ben aile aracı alıpta 180 beygir arabayla rally yapmıyacam o secenek bastan kaybediyor aynı motor deyişinize de sasırmamak elde deyil, motordan anlamasam bile 125 beygir ile 180 beygir motorun aynı olmadığını anlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz2844 -- 13 Aralık 2010; 21:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz2844

quote:

1 Aralık 2010 tarihinden itibaren geçerli Ford Otosan araç fiyatları

180 ps mi bumu dizelin bennzinli versiyonu
    bu 180 beygir ben aile aracı alıpta 180 beygir arabayla rally yapmıyacam o secenek bastan kaybediyor aynı motor deyişinize de sasırmamak elde deyil, motordan anlamasam bile 125 beygir ile 180 beygir motorun aynı olmadığını anlarım...

Arkadaşım dizelin benzinli versiyonu diye bir cümle baştan yanlış zaten. Herhalde c-max titanyum modelinin benzinli versiyonu demek istedin. Sen 125 psi 1.6 benzinli trend modelini al. Ama karşılaştırma yaparken c-max titanyum dizelle, 40.000 tl lik trend modeli ile karşılaştırma yapma. Hangi model, hangi motor, hangi psi, hoşuna gidiyorsa tabiki onu almak senin bileceğin bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 13 Aralık 2010; 21:09:13 >

• kütahya ford bayide yazılım güncelleyemediler.eskişehire gidicem yakında..orda yapıyorlarmış
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.