Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yahşihan

Arkadaşlar herkese hayırlı uğurlu olsun.Ben Kırıkkaleden c max titanyum x paket beyax renkli aldım, parayı verdim ama araç 30 aralıkta teslim edilecek.daha önce hiç ford kullanmadım.bende toyota corolla vardı.çok düşündüm toyota,volvo s 40 1.6 dizel,pejo 407,ve jetta arasında buna karar verdik,bundaki özelliklerin çok fazla oluşundan dolayı.benim sorum toyota gibi ikinci eli varmı.toyota corolla elagans 1.4 dizelden 7.000 lira daha fazla verdik,sahibinden com da 2011 c max ile toyotanın fiyatlarını karşılaştırdım toyota en düşük 47 200,c maks 41.200.
    Yeni kasa fiyatları inşallah düşmez....

Tüm üyeler saygılar.

ford un 2. eli toyotodan daha fazladır. fakat c-max gibi biraz daha üst sınıf, daha doğrusu 30.000 tl den pahalı her aracın 2. el satışı zordur bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: static.ip

Araçlarını teslim alan arkadaşlardan daha çok görsel rica edebilirmiyiz.. Hem alacaklar için de fikir verir..

Konu başlığında hem c-max'ın hemde grand c-max ın resimlerini paylaşıyoruz. Bu arada daha önce belirttiğim gibiwww.yenicmaxailesi.com adresi her türlü görseli ve flimi barındırıyor.
  • quote:

Arkadaşlar herkese hayırlı uğurlu olsun.Ben Kırıkkaleden c max titanyum x paket beyax renkli aldım, parayı verdim ama araç 30 aralıkta teslim edilecek.daha önce hiç ford kullanmadım.bende toyota corolla vardı.çok düşündüm toyota,volvo s 40 1.6 dizel,pejo 407,ve jetta arasında buna karar verdik,bundaki özelliklerin çok fazla oluşundan dolayı.benim sorum toyota gibi ikinci eli varmı.toyota corolla elagans 1.4 dizelden 7.000 lira daha fazla verdik,sahibinden com da 2011 c max ile toyotanın fiyatlarını karşılaştırdım toyota en düşük 47 200,c maks 41.200.

Tüm üyeler saygılar.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Meral etmeyin o eski kasa c-max fiyatları bu kasanın çok fazla zarar ettireceğini düşünmüyorum. Zaten alan herkes liste fiyatından en az 3000 tl ucuza aldı bu bile bir avantaj.

• Arkadaşlar malum kış geldi. Bugün arkadaşa kışlık lastik almak için gittik. Bu arada bizim yeniz c-max ler içinde gitmişken kışlık lastik araştırdım. Fiyat performans olarak en uygun goodyear ultra grip performance idi. tanesi 250 tl. ve bir yıl tüm problemlere karşı (balon dahil ) sigortalı imiş. 215*50*17R zor bulunan bir seri imiş. Ucuz isterseniz 200 tl ye kumo varmış. EN iyisi ise tabiki michelin alpin serisi. Ama fiyatı 350 civarı. Ben bu kış üstündeki 4 mevsim michelin lastikle idare etmeyi düşünüyorum. Sizin kışlık lastik konusunda düşünceleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 11 Aralık 2010; 15:15:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcelik37

quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Arkadaşlar c-max ve grand c-max için çok güzel bir özel site yapılmış. Doyurucu bilgi, resim ve video var. Mutlak ziyaret edin. Site adresi :www.yenicmaxailesi.com

site bende acılmıyor sorunmu var acaba

www.yenicmaxailesi.com yayında bilginize?????

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

arkadaşlar sesli komut sistemi..tel haricinde neleri kumanda ediyor...
    cruise control nasıl çalışıyor acaba...? yani gaza veya frene dokununca devreden çıkıyor ama..ayarladığınız hızı artıran veya azaltan bir düğmede varmı...?
    teşekkürler

Telefon haricinde sesli komuta sistemi cd çalar, radyo ve klimaya kumanda ediyor. Cruise kontrol klasik mantıkta çalışıyor. frene dokununca devreden çıkıyor. Gaza basınca araç hızlanıyor. Ama yeni sistem hız sınırlamaya ayarlarsanız gaza bassanızda sizin ayarladıgınız hızın üstüne çıkmıyor. Direksiyonda hızı azaltan ve artıran bir kumanda mevcut.
  • quote:

Arkadaşlar malum kış geldi. Bugün arkadaşa kışlık lastik almak için gittik. Bu arada bizim yeniz c-max ler içinde gitmişken kışlık lastik araştırdım. Fiyat performans olarak en uygun goodyear ultra grip performance idi. tanesi 250 tl. ve bir yıl tüm problemlere karşı (balon dahil ) sigortalı imiş. 215*50*17R zor bulunan bir seri imiş. Ucuz isterseniz 200 tl ye kumo varmış. EN iyisi ise tabiki michelin alpin serisi. Ama fiyatı 350 civarı. Ben bu kış üstündeki 4 mevsim michelin lastikle idare etmeyi düşünüyorum. Sizin kışlık lastik konusunda düşünceleriniz nelerdir?

hocam ben kışlık düşünmüyorum..en azından şimdilik..
  • quote:

quote:

cruise control nasıl çalışıyor acaba...? yani gaza veya frene dokununca devreden çıkıyor ama..ayarladığınız hızı artıran veya azaltan bir düğmede varmı...?
    teşekkürler

Telefon haricinde sesli komuta sistemi cd çalar, radyo ve klimaya kumanda ediyor. Cruise kontrol klasik mantıkta çalışıyor. frene dokununca devreden çıkıyor. Gaza basınca araç hızlanıyor. Ama yeni sistem hız sınırlamaya ayarlarsanız gaza bassanızda sizin ayarladıgınız hızın üstüne çıkmıyor. Direksiyonda hızı azaltan ve artıran bir kumanda mevcut.

teşekkürler dostum
    bence 4 mevsim lastikler sizi idare eder..
    bende 2006 c-maxta goodyear 4 mevsim var(nct)..ankara da bile sorun olmuyor..
    sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: TECO31

Hep 1 depoluk ya da 300-500km lik verileri göz önünde bulunduruyoruz uzun dönemli ve yol bilgisayarı harici bir istatistik paylaşmak istedim ,2007 1.6 benzinli yeni kasa mondeo ile ocak ayından bu yana 36.000km yol yapmışım, toplam 2.560lt benzin almışım ortalaması 7,1lt/100km'ye geliyor rakamlar yuvarlanmış gibi görünmesin gerçek değerler,bahsettiğiniz 6-7lt/100km gibi değerler geçerli ise dizelin ne anlamı kaldı?? 6 litre kabul etsek dizel ortalamasını 2.160 lt mazot alacaktım güncel kıyaslama ile;

2.560x3,86=9.881TL benzin
    2.160x3.24=6.998TL mazot

Fark 2.882 TL. Az bir fark değil gibi görünse de yılda 36.000km için büyük değil gibi geldi bana dizelin bakım masraflarının da bir miktar daha yüksek olduğunu düşünürsek (2010 yılı mondeo bakım masrafı 1.759TL( periyodik(ort 170 tl)+baskı balata(922TL)+2 ön disk ve balatalar(240TL)) aradaki fark 2.500TL gibi bir yerlere geliyor.100.000km'de fark yaklaşık 7.000 TL olur.

Şimdi bu koşullarda, her ne kadar donanım aynı olmasa da, liste fiyatları üzerinden konuşursak 7.000 TL'nin 4.150 TL'sini fiyat farkından kurtarıp (58.000-53.850=4.150) 100.000km'de toplam 2.850 TL fazladan vererek bir üst segment metalik boya sunrooflu titanium modeo tercih edilmez mi?

Yoksa bir mondeo aşığı olarak dizeline güç yetmediği için benzinlisini almak üzere kendimi mi kandırıyorum?

biraz öyle gibi....=))))

• quote:

Tüm üyeler saygılar.

sizinde aracınız hayırlı uğurlu olsun ..listeye ekledim
  • arkadaşlar 9 kişi olduk...aracını teslim alanlardan bir tek ben ve sn belen foto paylaştı..diğer arkadaşlardan da araçlarının fotosunu veya videosunu rica etsek ,mümkün mü acaba?
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler

teşekkürler dostum
    bence 4 mevsim lastikler sizi idare eder..
    bende 2006 c-maxta goodyear 4 mevsim var(nct)..ankara da bile sorun olmuyor..
    sevgiler

Bende ankarada yaşıyorum. Ama bugün yağan kar ve lastikçilerin önündeki kuyruklar gözümü korkuttu.

• quote:

Orijinalden alıntı: static.ip

quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

arkadaşlar 9 kişi olduk...aracını teslim alanlardan bir tek ben ve sn belen foto paylaştı..diğer arkadaşlardan da araçlarının fotosunu veya videosunu rica etsek ,mümkün mü acaba?

belen1998 Bey bundan bahsetmiştim aslında

Sn. static.ip, hangi konudan bahsetmiştiniz lastik konusu ise belki ben kaçırmışımdır. Kusura bakmayın.
  • Arabalarımızda navigasyonla, geri vites kamerasıda olsaydı süper olurdu. Aslında almanyadaki sitede navigasyonlu ve geri vites kameralı modeli var. Ve ilginç geri vites kamerası şu an ortada olan ekranda çalışıyor. Acaba bu ekrana geri vites kamerası bağlanabilirmi ? Birde bu araca uygun onboard navigasyon olmadığına göre sanırım piyasada satılan navigasyon cihazlarından almak gerekecek.www.yenicmaxailesi.com'da otomatik park sisteminde kamera var. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 11 Aralık 2010; 21:35:15 >
  • çok güzel araç bence.alanlara hayırlı olsun.
  • Selamlar
    C-max alıcısı değilim.Ancak bazı yorumları okudum.Gecen hafta ben bu aracı incelemiştim.Açıkçası araç yayla gibi:)
    Astra, scenic ile karşılaştırılacak gibi değil.Alan arkadaşlarıma hayırlı olsun insanların kafasında pürüz yaratmaya gerek yok .Kişisel fikrim çok guzel bir araç olmuş.
    Kuga ya da fiyat nedeni ile(2.0 motor sebebi ile 20bin lira vergi odemek istemiyorum)vw passat 1.4tsi dsg arasında karar aşamasındayım.
    ya sana ne o zaman diyenler çıkabilir:)ancak bu araç o kadar kolay lokma bir araç değil.gercekten guzel ve acayip ferah olmuş.
    insnaların kafasını karıştırmaya gerekyok.
  • Arkadaşlar sanırım forumda ilk defa bir sorun ortaya koyuyuyoruz. Ama hemen paylaşmak istedim. Birinin başına gelirse panik yapmasın diye. Sorun şu; dün akşam benimle aynı zamanda compact c-max alan "hydd" arkadaşım aradı. Aracı çalıştırdığında ekranda motor arızası aracı servise götürün ikazı aldığını söyledi. Hemen ford yardımı arayıp servis çağırdı. Servis herhangi bir arızanın olmadığını hava çok soğuduğundan aşırı ısı değişikliğini sistemin arıza olarak bildirdiğini söylemiş. Servise götürülüp yeni yazılım yüklenmesi gerekiyormuş. Sabah bende aracı çalıştırmak istediğimde aynı ikazı aldım. Bende ford yardımı aradım artık kanıksadıklarından gayet rahat konuşup yardım göndermeye gerek olmadığını bu durumda sadece aracın biraz çekişten düşeceğini aracı servise götürp yeni yazılım yükletmem gerektiği söylendi. Madem yazılımsal hatayı biliyorlar aracı teslim etmeden neden update edip vermezler bilinmez. Ford da benden bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 12 Aralık 2010; 10:20:33 >

• ilginç oldu bu. umarım güncellemeyle geçer. bunları soğukta test etmiyorlar mı Allah Allah
  • bari insanları uyarsalar. 'bakın bugünlerde hava şartlarından dolayı böyle bir uyarı yazısı çıkabilir. endişe etmeyin ve aracı servise getirin. sadece yazılım yüklenecek' diye. daha sıfır araçta böyle bir uyarı çıktığında o insanın yerinde olmak istemezdim açıkcası...
  • Arkadaşlar, dün akşam yeni aldığım ve daha henüz 1122 km'de olan C-Max ile tiyatroya gitmek üzere neşeli bir şekilde eşimle birlikte aracımıza bindik. Ankara'da hava karlı olduğu için arabayı çalıştırdıktan sonra dışarı çıkıp üzerindeki karları temizlenmeye başladım 2 dakika sonra eşim cama vurarak beni içeriye çağırdı ve göstergelerin olduğu bölümdeki ekranın üzerinde yazan "MOTOR ARIZASI SERVİSE GÖTÜRÜN" yazısını gösterdi. Neler hissettiğimizi tahmin edebilirsiniz. Yol yardımı aradık ve bir saat sonra yol yardım aracıyla nöbetçi yardımcı geldi. Arabayı tanımadığı her halinden belli oluyordu. Uzun bir süre bilgisayar bağlantısının nereye yapılacağını aradı. Daha sonra servis müdürünü arayarak yardım aldı. Nihayet araca bilgisayar bağlantısı yapıldı. 3-5 dk sonra araçta herhangi bir sıkıntının olmadığını, bu haliyle seyahat edilmesinde bir sorun olmayacağını ve yazılımdan kaynaklanan bir sıkıntının olduğunu yeni yazılım geldiğinde yükleneceğini söyledi, rapor tuttu ve gitti. Buyrun bakalım: Müthiş moral bozukluğu içerisinde geçen birkaç saat, kaçan bir tiyatro gösterisi ve çok çok normal olan bir yazılım sıkıntısı. Memleketimden manzaralar dedirtecek bir durum. Neyse sizin başınızıda böyle bir şey gelirse telaşlanmayın sadece bir yazılım hatası yenisi gelince yüklenecek. Araç tamamen çalışmazsa da telaşlanmayın yazılım hatasıdır olur böyle şeyler. FORD bunları okuyordur inşallah.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.