Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet kasko hariç herşey dahil, anahtar teslim. Kaskoyu kendilerinde yaptırırsak fiyatın indirimli olacağını söylediler.
    Txp paketi 5.000tl dediler, işimize yarayan özellik pek yoktu tercih etmedik.
    Zaten bütçeyi zorlamıştık, standart yeni c-max beklentilerimizi fazlasıyla karşılıyordu.
    Hediye olarak arka park sensörü takacaklarmış. :)
  • Yakıt ile ilgili olarak araç sahiplarinin görüşlerini bildirmesi sanırım uygun olacak. Bu aracın şehir dışı verileri 4.0/4.4 Şehiriçi 5.0/5.4 değerler c-max / grand c-max için. Ama ben bu değerlerin yakınından geçen dahi görmedim. Hatta bir arkadaş şehirler arası 6.4 ile gelmiş. Ben şehirler arası basmadan 5.4 ile geldim. Veriler kataloğ değerlerinden en az 1 litre fazla bu konuda görüşleriniz nelerdir. Güyo bu motor diğer eski c-max motorundan daha tasarruflu imiş. Belki 3000-5000 km den sonra düzene girer işşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Araç sahibi arkadaşlarım sol arka koltuk paspas altında bulunan alt saklama gözünde siyah köpük bir kutu çıktı. Sanırım sizde de vardır. Bu kutu bir aparat için yapılmış ama içi bende boş çıktı. Sizdede böyle bir kutu varmı ve içi dolumu ? Bilgi verirseniz sevinirim.

saklama bölümü var. ama kutu yok hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIMIR

ARKADAŞLAR DÜN XP AYTOZU GRİ ARACI ORDU BAYİİ TESLİM ALDIM.ARAÇ BEKLEDİĞİMDEN GÜZEL YERDEN YÜKSEK YOL TUTUŞU GÜZEL
    AMA BLUETOOT LA TELEFON ARAMADA SESİ ANLAYAMIYOR 2. TEKRAR İSTİYOR.İNŞAALLAH YA O BANA YADA BEN ONA

hocam hayırlı olsun güle güle kazasız binin inş..listeye ekledim..
  • quote:

53.000 veya 53.500 iyi fiyat metalik en son 54.500 e bulunur diye düşünüyorum.

önceki sayfalarda kasko fiyatlarımızı yazdık hocam bakabilirsiniz..ben 533'e allianza yaptırdım.ama bnm 5 senedir sürekli kaskom ve hasarsızlık indirimim mevcut.bir de öğretmen indirimi..normal şartlarda ilk kaskoysa çok farklı fiyat gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisami1905 -- 10 Aralık 2010; 13:05:07 >
  • quote:

Ai sami bey, kımır diye bir arkadaşımız compack txp aytozu grisi almış. Listeye ekleyelim.

ekledim hocam
  • quote:

KIMIR, siz aracı kaça aldınız, tüm vergiler ve trafik sigortası ocak pulu dahil.

ocak pulu dahil olamaz.bizim için yatırdıkları ağustos dönem mtvsi..biz ocakta kendimiz yatırıcaz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kp60

Bugün itibariyle compact c-max aytozu gri siparişi verdim (txp paketi yok, ankara otokoç 50.000tl).
    Ocak ilk hafta teslim, ailecek heyecanla bekliyoruz.

hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inş..listeye ekledim
  • quote:

Yakıt ile ilgili olarak araç sahiplarinin görüşlerini bildirmesi sanırım uygun olacak. Bu aracın şehir dışı verileri 4.0/4.4 Şehiriçi 5.0/5.4 değerler c-max / grand c-max için. Ama ben bu değerlerin yakınından geçen dahi görmedim. Hatta bir arkadaş şehirler arası 6.4 ile gelmiş. Ben şehirler arası basmadan 5.4 ile geldim. Veriler kataloğ değerlerinden en az 1 litre fazla bu konuda görüşleriniz nelerdir. Güyo bu motor diğer eski c-max motorundan daha tasarruflu imiş. Belki 3000-5000 km den sonra düzene girer işşallah.

yakıt bende de problem.emin olun bu yaklaşık 5000 kmye kadar sürecek.yavaş yavaş düşecek.önceki sıfır aracımdada aynı dert vardı..aracımı teslim alalı 2 hafta oldu.1000 km yapmışım..fethiye kütahya arası 5,7 ortalama..sonraki 500 km şehir içi ağırlıklı oldu.dün baktım ortalamam 8,4..bu düşecektir.ama 4.1 fabrika verisi çok zor arkadaşlar..normal kullanımda şehir içi 6-7 ltre..şehir dışı 5 ltre ciwarı gezer diye düşünüyorum..

• Çarpışma testi: Ford C-MAX (2010)Yeni Ford C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, bağımsız Euro NCAP kuruluşu tarafından en yüksek not olan 5 yıldız güvenlik notu ile ödüllendirildi.07 Aralık 2010 16:15Ford’un yeni C-MAX serisi, kazalarda boyun korumasında gelmiş geçmiş en yüksek puana ulaşarak hem yetişkin yolcu hem de çocuk yolcu güvenliği kategorisinde çok iyi sonuçlar elde etti.
    Ford'un küresel C segmenti platformunda üretilen Ford C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, Euro NCAP tarafından belirlenen yeni çarpışma kriterleri doğrultusunda teste tabi tutulan ilk Ford binek otomobilleri oldular.

Çok Güçlü Gövde Yapısı
    Hem yeni C-MAX hem de Grand C-MAX, çok güçlü gövde yapısının yanı sıra günümüzün en ileri teknolojilerine sahip güvenlik sistemleriyle bir araya getirilen Ford’un Akıllı Koruma Sistemine (IPS-Intelligent Protection System) sahipler.
    Önceki nesil araçlarda yüzde 45 olan gövdedeki çelik kullanımı yeni nesil 5 ve 7 koltuklu C-MAX’larda yüzde 53'e çıkartıldı.
    A ve B sütunları ile marşbiyellerde çok sağlam olan borlu çelik kullanıldı ve kapı kirişleri de çarpışma sırasında önden, yandan ve yan uçtan darbeler dahil olmak üzere deformasyona dayanabilen bir yolcu bölümü yaratmaya yardımcı oluyorlar.
    Yüksek seviyede çarpma enerjisi emilimi sağlamak ve yolcu bölmesinin kontrollü deforme olmasını sağlamak için ön çarpışma yapısında, iç marşbiyellerde ve zemin ara bağlantılarında çok güçlü olan çift evreli çelik kullanıldı.
    C-MAX ve Grand C-MAX önden çarpışma anında yolcu bölmesi ayak alanının deformasyonunu düşürmek için gövdenin alt kısmından ayrılmak üzere tasarlanan bir ön şasi alt çerçevesine de sahip.

Ford Akıllı Koruma Sistemi
    C-MAX ve Grand C-MAX'ta bulunan Ford'un Akıllı Koruma Sistemi’nin en önemli özellikleri arasında bireysel tek kademeli ön hava yastıkları, sürücü ve ön yolcu için 3 boyutlu yan göğüs hava yastıkları ve yanında bir ve ikinci koltuk sıraları için standart yan perde hava yastıkları bulunuyor.
    Ford'un yüksek hızlarda önden alınan darbelerde sürücüden uzaklaşarak yolcuların baş ve gövdesi üzerinde oluşan yükleri azaltan yatay hareketli direksiyon kolonu sayesinde sürücü güvenliği daha da artırıldı.
    Ford ayrıca kemer yükü sınırlayıcılarının yanında ön koltuklarda geri çekme mesafesini artıran daha verimli geri sarma ünitesine sahip ön emniyet kemeri kullandı.
    Daha fazla yaya koruma sağlamak için araçların ön burun tasarımları da özenli bir mühendisliğin ürünü. Buna bağlı olarak katlanabilir silecek sistemi ve ön camın tabanındaki darbelerin etkisini azaltmaya yarayan 'yumuşak' kaporta tasarımı geliştirildi.
    Yeni C-MAX serisinde arka koltuk yolcu güvenliği tasarımın önemli bir unsuru. C-MAX ve Grand C-MAX'ta tüm koltuklar üç noktalı emniyet kemerleriyle donatılırken ikinci koltuk sırasının dışta bulunan iki koltuğunda her iki modelde de ISOFIX bağlantısı bulunmakta.
    Yedi koltuklu Grand C-MAX aynı zamanda ikinci veya üçüncü koltuk sırasındaki herhangi bir yolcunun emniyet kemerini düzgün takmaması halinde sürücüyü uyaran yeni özel Arka Koltuk Emniyet Kemeri İkazı Sistemi’ne sahip. Bu sistem, özellikle araçta genç yolcular seyahat ederken yardımcı oluyor.
    Emniyet kemerlerinin takılı olmamsı durumunda sürücü, hem sesli hem görsel uyarılarla ikaz ediliyor. Sistem, yolculuk sırasında emniyet kemerlerinden birinin açılması halinde de uyarı sinyalleri veriyor.
    Yeni C-MAX serisi İstanbul Autoshow fuarıyla beraber Türkiye’de satışa sunuldu.

www.otomotivgazetesi.com/Haber/11_euroncap/1041_carpisma_testi__ford_c-max__2010_

Aracı beğenen biri olarak bir katkım olsun ..

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)

• arkadaşım bende siyah c max txp paketli alalı 2 hafta oldu ilk depoyla 650 km anca gidebildim şu an ikinci depodayım 700 anca gidecek gibi duruyor .yaptığım kilometrelerin yarısı şehir içi umarım ileride yakıt düşer.alalı iki hafta olmama rağmen anca siteye üye olabildim.benim aldığım fiyat 54.500 kör nokta uyarı sistemi yok yada varda ben göremedim:)
  • k60 hatırlı olsun
    Bu versiyon aracı hic bir bayide göremedim aracı teslim alınca birkaç resim koyabilirmisiniz.
    Aynı araç için bende 50.000 MB anahtar teslim fiyat almıştım

İyi günler,
  • Sn. Oguzhan10, aramıza hoş geldiniz. Sizinde aracınız hayırlı uğurlu olsun. alisami beye pm atın sizide baştaki listeye eklesin. Tüketim miktarlarını 100 km/lt bazında yazarsanız daha iyi anlaşılır. Yani 7.2 gibi. Aldığınız fiyat normal. Bizde arkadaşınkini aynı fiyata aldık. Bu arada sizin araç kullanım klavuzu yeni araca göremi yoksa eski c-max in kullanım klavuzu mu verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan10

arkadaşım bende siyah c max txp paketli alalı 2 hafta oldu ilk depoyla 650 km anca gidebildim şu an ikinci depodayım 700 anca gidecek gibi duruyor .yaptığım kilometrelerin yarısı şehir içi umarım ileride yakıt düşer.alalı iki hafta olmama rağmen anca siteye üye olabildim.benim aldığım fiyat 54.500 kör nokta uyarı sistemi yok yada varda ben göremedim:)

hayırlı olsun kazasız belasız binin inş...kör nokta uyarı sistemi alan arkadaş yok.sizin aracınızda da yok.2000 tl fiyatı var..sizi de listeye ekledim hocam
  • arkadaşlar sesli komut sistemi..tel haricinde neleri kumanda ediyor...
    cruise control nasıl çalışıyor acaba...? yani gaza veya frene dokununca devreden çıkıyor ama..ayarladığınız hızı artıran veya azaltan bir düğmede varmı...?
    teşekkürler
  • Alan arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun.Kazasız belasız surüşler dilerim Her 2 modelide çok şık olmuş :)
  • Hep 1 depoluk ya da 300-500km lik verileri göz önünde bulunduruyoruz uzun dönemli ve yol bilgisayarı harici bir istatistik paylaşmak istedim ,2007 1.6 benzinli yeni kasa mondeo ile ocak ayından bu yana 36.000km yol yapmışım, toplam 2.560lt benzin almışım ortalaması 7,1lt/100km'ye geliyor rakamlar yuvarlanmış gibi görünmesin gerçek değerler,bahsettiğiniz 6-7lt/100km gibi değerler geçerli ise dizelin ne anlamı kaldı?? 6 litre kabul etsek dizel ortalamasını 2.160 lt mazot alacaktım güncel kıyaslama ile;

2.560x3,86=9.881TL benzin
    2.160x3.24=6.998TL mazot

Fark 2.882 TL. Az bir fark değil gibi görünse de yılda 36.000km için büyük değil gibi geldi bana dizelin bakım masraflarının da bir miktar daha yüksek olduğunu düşünürsek (2010 yılı mondeo bakım masrafı 1.759TL( periyodik(ort 170 tl)+baskı balata(922TL)+2 ön disk ve balatalar(240TL)) aradaki fark 2.500TL gibi bir yerlere geliyor.100.000km'de fark yaklaşık 7.000 TL olur.

Şimdi bu koşullarda, her ne kadar donanım aynı olmasa da, liste fiyatları üzerinden konuşursak 7.000 TL'nin 4.150 TL'sini fiyat farkından kurtarıp (58.000-53.850=4.150) 100.000km'de toplam 2.850 TL fazladan vererek bir üst segment metalik boya sunrooflu titanium modeo tercih edilmez mi?

Yoksa bir mondeo aşığı olarak dizeline güç yetmediği için benzinlisini almak üzere kendimi mi kandırıyorum?

• ARKADAŞLAR BEN COMPACT TİTANYUM TXP AYTOZU GRİ ARACIMI 53000 TL TİRAFİK-BANDROL-SİGORTA HARİÇ ALDIM PARAYI NAKİT ÖDEDİM.
    OCAKTA TRAFİĞE ÇIKACAM. OCAK BANDROLU ARADAN ÇIKMIŞ OLACAAK
    ARAÇ İÇİN GÖRÜŞLERİM ÇOK İYİ
    BEKLEDİĞİMDEN FAZLA ÖZELLİĞİ VAR HELE YOL TUTUŞU MÜKEMMEL AMA ALTI YERE YAKIN KALDIRIMLARA KAPI DEĞİYOR
    ARKA KOLTUK PASPASI ALTINDAKİ KÖPÜK İÇİNDE TAHMİNİM ARKA ÇEKİ PİMİ VARDI DİYE DÜŞÜNDÜM
    BAYİİ ARADIM AMA STEPNENİN İÇİNDE ÇIKTI ÇEKİ PİMİ. NE OLDUĞUNU ANLAMADIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIMIR

ARKADAŞLAR BEN COMPACT TİTANYUM TXP AYTOZU GRİ ARACIMI 53000 TL TİRAFİK-BANDROL-SİGORTA HARİÇ ALDIM PARAYI NAKİT ÖDEDİM.
    OCAKTA TRAFİĞE ÇIKACAM. OCAK BANDROLU ARADAN ÇIKMIŞ OLACAAK

hocam hangi bayiden aldınız acaba bu fiyatı ?
  • Arkadaşlar herkese hayırlı uğurlu olsun.Ben Kırıkkaleden c max titanyum x paket beyax renkli aldım, parayı verdim ama araç 30 aralıkta teslim edilecek.daha önce hiç ford kullanmadım.bende toyota corolla vardı.çok düşündüm toyota,volvo s 40 1.6 dizel,pejo 407,ve jetta arasında buna karar verdik,bundaki özelliklerin çok fazla oluşundan dolayı.benim sorum toyota gibi ikinci eli varmı.toyota corolla elagans 1.4 dizelden 7.000 lira daha fazla verdik,sahibinden com da 2011 c max ile toyotanın fiyatlarını karşılaştırdım toyota en düşük 47 200,c maks 41.200.
    Yeni kasa fiyatları inşallah düşmez....

Tüm üyeler saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.