Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu söylediklerim yeni c-max sahiplerini üzebilir ama yazacaklarım kendi kişisel görüşlerimdir. eğer burası paylaşım platformu ise farklı kaynak ve düşüncelerden de bilgi gelmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
    öncelikle çok hevesli olarak gittiğim ford bayisinde yeni c-max beni cidden hayal kırıklığına uğrattı. evet tasarımı gayet güzel, ön konsol tasarımı da şık olmuş ama onun dışında araç eski c-max'dan ciddi artısı olmadığı gibi malzeme kalitesi geriye gitmiş. öncelikle koltuk kumaşları beni çok rahatsız etti. eskisinden var olan çok kullanışlı gizli bölmeler ortadan kalkmış. bagaj tasarımı ve bölmeleri de gayet sade hale getirilmiş. plastik kalitesi de düşmüş. eski arka koltukların kullanım esnekliği de yok artık. en kötüsü sony müzik sistemi gitmiş. şimdi forumu biraz okudum, tesadüfü bazen sony geliyomuş, nasıl bi işse.
    ha güzel bi-iki oyuncak eklenmiş. gerçi bayideki eleman gösteremedi bize nasıl çalıştığını ama otomatik park diye bişey var. bi de bagaj kapağı otomatik açılıyor. bi de bayilerin sıra var ukelalığı eklenmiş. isim yazdırcakmışız, hangi renk gelirse şasımıza imiş. hey allam ya.
    dediğim gibi amacım alanların hevesini kırmak değil, yeni alacaklar için farklı bir bakış açısının da forumda yer alması.
    kendi adıma yeni c-max'dan soğudum.

• Ben kredi kullanmadım. Ama ford options 'da yeni düzenleme yapmışlar. Bilgi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 6 Aralık 2010; 22:36:43 >
  • merhabalar... 5 yıllık c-max kullanıcısıyım. geçn ay 159000 km de sattım. hiçbir sorun yaşamadım.. 3008 almak ile yeni c-max arasında kaldım. şu bir gerçek 3008 in içi yeni c-max tan güzel ama sağlamlık güven derseniz c- max tartışılmaz.... fakat 3008 de biraz jip havası var c-max da aile arabası havası var bu benim kişisel fikrim tabi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konak -- 6 Aralık 2010; 19:55:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06
    ha güzel bi-iki oyuncak eklenmiş.

dediğim gibi amacım alanların hevesini kırmak değil, yeni alacaklar için farklı bir bakış açısının da forumda yer alması.

bakış açınız olabilir ama teknolojik donanımlara 1-2 oyucak demek hiç hoş olmamış. sizin ihtiyacınız olmayabilir ama çoğu kişinin işine yarabileceğini düşünmeniz gerekir. Ayrıca sizin kaba tabirinizle o oyuncakların 5.500 tl olduğunu ve almak zorunda olmadığınızıda belirtmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metro03

quote:

bakış açınız olabilir ama teknolojik donanımlara 1-2 oyucak demek hiç hoş olmamış. sizin ihtiyacınız olmayabilir ama çoğu kişinin işine yarabileceğini düşünmeniz gerekir. Ayrıca sizin kaba tabirinizle o oyuncakların 5.500 tl olduğunu ve almak zorunda olmadığınızıda belirtmek isterim.

txp paketini almayınca araba bomboş ama siz daha iyi biliyorsunuz. ben park ettirmenin çalışmasını göremedim ama satıcının yalancısıyım, defalarda denemişler ve başaramamışlar, hatta bir-iki kaza atlatmış araç. bizde biraz kurcaladık ama olmadı. belki satıcıların beceriksizliğidir. bagaj kapısının otomatik olması güzel ama inanın her gelen kapıyı zorluyor, satıcı bayanın dilinde tüy bitti, düğmeye basınca açılır demekten. o aracı alana da yazık, her gelen asıldı kola.
    diğer taraftan cam tavan var, sunroof yok. keşke sunroof olsaymış, otomatik park olana kadar ya da geri görüş kamerası olsaymış. park sensörü var pakette ama kamera yok. böyle geniş ve uzun bir araç için cidden eksiklik. ne bileyim mesela eskisinde elektrikli el freni vardı tamam o da çok işlevsel değildi belki ama onu daha kullanışlı hale getirmek yerine ford ne yapmış, klasik el frenini geri koymuş. biraz önyargılı yaklaşıyo olabilirim ama almak için gittiğim bir araçta bunları görünce şevkim kırıldı. daha da kötüsü "ne alayım?" çilem devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 6 Aralık 2010; 22:56:13 >

• quote:

quote:

quote:

txp paketini almayınca araba bomboş ama siz daha iyi biliyorsunuz. ben park ettirmenin çalışmasını göremedim ama satıcının yalancısıyım, defalarda denemişler ve başaramamışlar, hatta bir-iki kaza atlatmış araç. bizde biraz kurcaladık ama olmadı. belki satıcıların beceriksizliğidir. bagaj kapısının otomatik olması güzel ama inanın her gelen kapıyı zorluyor, satıcı bayanın dilinde tüy bitti, düğmeye basınca açılır demekten. o aracı alana da yazık, her gelen asıldı kola.
    diğer taraftan cam tavan var, sunroof yok. keşke sunroof olsaymış, otomatik park olana kadar ya da geri görüş kamerası olsaymış. park sensörü var pakette ama kamera yok. böyle geniş ve uzun bir araç için cidden eksiklik. ne bileyim mesela eskisinde elektrikli el freni vardı tamam o da çok işlevsel değildi belki ama onu daha kullanışlı hale getirmek yerine ford ne yapmış, klasik el frenini geri koymuş. biraz önyargılı yaklaşıyo olabilirim ama almak için gittiğim bir araçta bunları görünce şevkim kırıldı. daha da kötüsü "ne alayım?" çilem devam ediyor

iç olarak benimde şevkim kırıldı açıkcası ama genel anlamda çok güzel bir araç o sony olmaması niyeyse biraz soğuttu ama ocakta alacam zaten belki o zman sony li gelir. aklımdaki bir çok modeli cmax yıktı açıkcası 3008 5008 qasqai onların bi artısı otomatik vites onun dışında cmax in yanına bile yaklaşamaz. aklımada şu gelmiyor degil passat gelmiş 62.000 e birde 2007 üstü vw aracı olanlara %3indirm geliyor yani hemen hemen 60.000.
    55000 vermişken şeytan 5 daha ver passat al diyor ama hadi hayırlısı :D

• Grand Picasso ile karşılaştıranınız var mı? Ben de bu segmentte almayı düşünüyorum. Ancak kararsız kaldım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Sadece satış politikası gereği farklı olmaları için picasso geniş görüş yapıyor, C-Max sürgülü kapı yapıyor, 5008 ise arka koltuk videolu. Hepsi de birbirinden farklı. Siz hangisini beğenirsiniz?

Bir de grand scenic var. Onda da navigasyon farkı var. 2011 ortasında da otomatik vitesi gelecekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newage2010

Grand Picasso ile karşılaştıranınız var mı? Ben de bu segmentte almayı düşünüyorum. Ancak kararsız kaldım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Sadece satış politikası gereği farklı olmaları için picasso geniş görüş yapıyor, C-Max sürgülü kapı yapıyor, 5008 ise arka koltuk videolu. Hepsi de birbirinden farklı. Siz hangisini beğenirsiniz?

Bir de grand scenic var. Onda da navigasyon farkı var. 2011 ortasında da otomatik vitesi gelecekmiş.

aslında bu segmentte model çoğaldı..karar vermek zorlaştı....en makul seçenekler 3008 ve c-max....picasso nedense çok arıza veriyor...2.elide çok zayıf...kendi bayii bile takasta almıyor..enterasan

• Ben de uzun zamandır 7 koltuklular içinde karar vermeye çalışıyorum bu yüzden g.cmax i bekledim. Geçen hafta büyük bir heyecanla görmeye gittim ama benim için de kısmen hayal kırıklıgı oldu.Özellik olarak yüksek donanıma(x paket) sahip olmasına ragmen koltuk ergonomisi beni tatmin etmedi (1,5 yaşında ikizler ve 5 yaşında ablaları yani 3 çocuk için efektif bir çözüm bulmaya çalıştığım için) orta koltugun diğer koltugun icıne girebilmesi güzel ama bunun için orta koltuk çok dar yapılmış.3.sıra koltukların genişliği iyi ama ön mesafesi neredeyse yok gibi.Benim açımdan negatif tarafları sadece bunlar keşke biraz daha uzun yapsalardı hiç düşünmeden alırdım en azından 3.sıra arkasında az da olsa yer kalırdı.Bu arada 7 k lar içinde internet verilerine göre(yanlışım varsa düzeltin) en kısa olanı g.cmax'miş :4520mm 5008:4529mm g.scenic:4560mm g.picasso:4590mm bunları bilgi amaçlı veriyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• Ben yaklaşık 4 günlük grand c-max sahibiyim. 1. ve 2. sıra koltukları makul şekilde öne alırsanız arkaya çocukların diz mesafesini tolere edecek aralık kalıyor. Yakın zamanda makul mesafeleri ölçebilir yada fotoğraflarını koyabilirim. Hiç bir araç kusursuz olmuyor. 5008 ve grand scenic ile picasso nun tipi bana çok itici geliyor ve ikinci elleri çok zayıf. Ama araba işi zevk işi dolayısıyla zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • grand scenic te çok inceliyorum negatif yönleri şöyle sıralanıyor. 2 vites te zorlanma , hilholder yok rampada elektronik el freni kullanıyorlar oda bazen devrden çıkmıyor balata yediriyorsunuz edc geldi dizel otomatik oldu fransada alan var dsg kadar iyi değil deniyor ara sıra vites seçimini karıştıryormuş. direksiyon ve vites topuzu soyuluyor ama garantiden değişiyor kemer tokaları ses yapıyor. camlarda film yok torku 240nm c max bayağı az . bakımları 20000km bir bu çok iyi motor nazik deniyor. sanırım sunroof açılıyor. navi mevcut bu çok iyi. koltuklar deri döşeme.bi-xenon ve afl mevcut. gibi
  • bence bu sinıfta alınacak iki araba var verso ve c-max versonun da dizeli olmadığı için c-max açık ara bir numara...
  • Arkadaşlar ben bu başlığı açıldığından beri takip ediyorum yeni c-max hakkında kafamda soru işareti bırakan yönlerini saolsun alan arkadaşlar vasıtasıyla giderdim. ve ciddi anlamda bende yeni grand c-max almayı düşünüyorum şöylebir fikir sunmak istiyorum sayet ciddi anlamda almak isteyen arkadaşlar bu başlıkta toplanıp bir bayiiden toplu olarak almak istesek belki güzel bir indirimle araçlara sahip olabiliriz ne dersiniz ?
  • arkadaşlar sayfa 1 mesaj 1 deki listedeki arkadaşlardan başka alan arkadaş varsa ve ben kaçırdıysam lütfen pm atın listeye ekleyelim..bu ara biraz yoğun işler pek takip edemiyorum...topluca araç almak isteyen arkadaşlar olursa menfaatlerine olur tabiki ama o işi organize etmek çok zor.eğer bunu başarabilirseniz ben de nazımızın geçtiği bayiyle irtibata geçerek özel olarak ilgileneceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

sn endless deri koltuk yok maalesef.yeteri eşya gözü de yok..bende 2005 astra enjoy sport sıfır almıştım.geçen hafta kardşeime teslim ettim.astra sorunsuz araçtı.çok memnundum.aynı umutla forda transfer oldum.astrada süspansiyon c-maxa göre daha yumuşak.koltuklar daha rahat.eşya gözü hemen hemen aynı.ama torpido gözü astrada daha büyük.c-maxdeki hayalkırıklığı.soğutmalı olmalıydı bence.arka diz mesafesi astrayla aynıdır.ama tabiki c-max genel olarak çok daha ferah ve geniş araç ..ilk defa c-maxın olumsuz yönlerinden bahsettim.olumlu görüşlerimi de önceki mesajlarımda görebilirsiniz..son olarak mpv almaya niyetliyseniz şu an alınabilecek en ii araç bu..3008 ve scenic bence rakip olamaz..yakında çok fazla c-max göricez yollarda.

teşekkür ederim alisami bey gorusleriniz için. bende farkettim hiç eşya gozu yoktu acaba gizlediler mi die sizlere sormak istedim.

• alan arkadaşlarda Kör Nokta Uyarı Sistemi mevcutmu acaba? 53.900 a full paket pazarlığı yaptıktan sonra Kör Nokta Uyarı Sistemi özelliğinin olmadığını hatta türkiyeye gelen hiç bir araçta olmadığını söylediler. ayrıca yakın bir zamanda da böyle özellikli araç gelmeyecekmiş..
  • kör nokta 2000 tl..bende yok..kimsede de olduğunu zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascalnouma39

bence bu sinıfta alınacak iki araba var verso ve c-max versonun da dizeli olmadığı için c-max açık ara bir numara...

• Ben de de yok.
  • quote:

alan arkadaşlarda Kör Nokta Uyarı Sistemi mevcutmu acaba? 53.900 a full paket pazarlığı yaptıktan sonra Kör Nokta Uyarı Sistemi özelliğinin olmadığını hatta türkiyeye gelen hiç bir araçta olmadığını söylediler. ayrıca yakın bir zamanda da böyle özellikli araç gelmeyecekmiş..

türkiye'de aklı başında hiç kimse 2000 tl verip de o sistemi almaz. bayilerde bunu gayet iyi bildiği için getirmez. ancak arada bi-iki parayı kolay kazanan tip çıkar ister, siparişle getirirler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.