Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ofazli

benim yargülden almış olduğum fiyat denizlide 58.000 xpaket otomatik park xenon otomatik bagaj açıkçası daha net olarak konuşmadım 5008 ve c-max arasında çok kötü kalmış durumdayım 61.250 5008 - 58.000 tam olarak bilemiyorum ama arasındaki fiyat farkı afaki bir farkda degil bir arkadaşımda ford focus var ve inanılmaz keyif veren bir araç sizde ne yapmalıyım :(

5008 dizayn olarak bence daha güzel..yanlız arka koltuklar bana çok rahatsız geldi...serviste gidip bir oturun derim..
    bende 3008 ve yeni c-max arasında kaldım...
    peugeotun avantajı dizayn ve otomatik vites...(aslında c-maxın dizaynıda güzel..bu birazda kişisel bir şey..kendim halen eski kasa c-max kullanıcısıyım..araba 90.000 e geldi...2006 model dizel...ben onu değiştirmezsem onun beni bırakacağı yok....tık demedi daha...
    sorun birazda hissettiğiniz kalite duygusunda..önce 3008 ve 5008 i çok beğeniyordum..göğüs dizaynı güzel ama kullanılan malzeme kalitesiz..radyo teyp(aynen yeni max daki gibi)kalitesiz...fakat c-max da bu kalite algısını daha fazla hissediyorsunuz...
    otomat,k vites önemli ise tabiiki 5008..ama aldığınız arabanın minimum 5 sene(100.000 km) size sorun çıkarmadan gitmesini istiyorsanız c-max daha ağır basıyor...
    ben şimdi,lik beklemedeyim..2 sindende vazgeçtim...(3008 den çok iyi fiyat almıştım..ama arabayı göre gore kanıksadım..göğüsteki düğmeler v.s gittikçe daha kalitesiz gelmeye başladı gözüme....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 5 Aralık 2010; 18:43:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: derrrya

Merhaba arkadaşlar. Bende aytozu gri c-max xpaket 1.6 tdci aracımı cuma Kuşadası bayinden aldım. Aracın resmini yükleyemedim (Resimde script yüklü olduğu için yüklemeye izin vermedi, ben de ne olduğunu çözemedim açıkçası:)) ). Aracı tüm fonksiyonlarını tam olarak öğrenemedim. 5 yetişkin 2 çocuk 350 km yol yaptık. ( Kuşadası-Aydın, Aydın-Tire, Tire-Aydın). Bugünde İzmir'e döneceğim. Aracın ön görüş açısı ve fil kulağı gibi dikiz aynalarından arka görüşü iyi. Arka yolcuları takip amaçlı 2.dikiz aynası kendimi biraz dolmuşçu gibi hissttirdi ama gayet güzel komple arkada oturanları izleyebiliyorsunuz. Arka yolcular rahat yolculuk yaptıklarını ve panoromik cama bayıldıklarını söylediler. İlk vitesler bana tatminkar geldi. Gayet rahat kalkış ve çekişi var. Yokuştada hiç yormuyor. Gerçi herkes bir önceki aracı ile karşılaştırır(Ben de fusion 1,6 tdci vardı onunda çevikliğinden memnundum.). 6.vites ayrı bir rahatlık 120 de 2000 deviri gösteriyor. Motor açıldıkça değer değişecektir. 7 kişi ortalama 6,5 yakıt tükettik. Ara ara klimayıda açtık aralık ayı aralık ayı. Park esnasında dışarıdan yardım almadan dar bir alana park etmek çok zor ancak park sensörleri işlerini layığı ile yapıyor. Otomatik parkı denemedim henüz. Yol sesi yalıtımı beni tatmin etmedi daha iyi olabilirdi. Ford ısrarla bu olaya çözüm getirmiyor. Yol kavislerini absorve etmede tatminkar. Virajlarda güven veriyor ama yinede dikkat istiyor. Yer ile araç mesafesi az. Sanırım buda güvenlik amaçlı (virajlarda ve Allah korusun takla anında 4 teker üstüne düşmek için). Lastikler goodyear geldi bu biraz canımı sıktı. Çünkü diğer araçların hepsi michelin. Kliması ve havalandırması yeterli. Sony için 750 tl fark vermeye gerek yok müzik sistemi bana yeterli geldi, rahatsız etmiyor, ayarları tam yaparsanız müziği tam veriyor. Ben de 5008,3008,scenic,picasso,qq arasında kalıp c-max e karar verdim. Yüzlerce yorum okudum. Hepsinin artısını eksisini öğrendim ve tüm araçlarıda galerilerde inceledim. 2.el rahatlığı, güvenliği, ferah olması ve özellikleri ile c-max beni fethetti. Ben aracımdan memnunum. Eksilerine rağmen diğerlerine göre iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

vay derrrya kardeş..hayırlı olsun..nihayet..
    kazasız sürüşler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 5 Aralık 2010; 18:47:30 >

• Sevgili static.ip, içten dilekleriniz için çok teşekkürler. Bu başlığı açan alisami bey e teşekkürler.Grand hakkında öğrenmek istediğiniz her bilgiyi paylaşmaya hazırım. Umarım hayalinizdeki araca kavuşursunuz.

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 5 Aralık 2010; 19:17:34 >

• Sevgili ofazli, ben Grand c-max i herşey dahil 57.500 e aldım. Siz 58.000 grand e fiyat aldıysanız iyi fiyat. Liste fiyatı 62.005, 61.250 kasko fiyatı idi. 5008 ile Grand arasında kaldı iseniz bence ikinci elide dikkate alarak ford tan şaşmayın. Bu benim 3 . c-max im. Hiç mahçup etmedi. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen1998 -- 5 Aralık 2010; 19:41:49 >

• Teşekkürler Ganeja. Darısı tüm bu aracı beğenenlerin başına. Bugün İzmir'e döndüm. Otobanda süzüldü. Yalnız 2 gündür otobanda gişelerden geçiş yapıyorum ve ogs cihazım camdan okunmadı cezalı geçiş yaptım. Kitapçıkta ısıtmalı ön cam olduğu için ayna arkası yolcu tarafı siyah cama milimetrik ölçülerle yerleştirin yazıyor ama o şekilde yapmama rağmen ve 20 ile geçmeme rağmen görmedi. Sanırım ısıtmalı ve ışığı yansıtmalı ön cam OGS ye engel oluyor. Diğer arkadaşlar böyle bir sorun yaşadımı merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 5 Aralık 2010; 21:28:58 >
  • x-rated, yokuş kalkış destek sistemi için ilave bir düğme göremedim. Sadece sistem menüsünden bu özelliği aktive edip kaldırmak var. Bir kez yokuşa denk geldim araç hiç kaymadı. Başka merak ettiğiniz bir konu varsa test edilecek araç alan arkadaşlarla paylaşabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: derrrya

Teşekkürler Ganeja. Darısı tüm bu aracı beğenenlerin başına. Bugün İzmir'e döndüm. Otobanda süzüldü. Yalnız 2 gündür otobanda gişelerden geçiş yapıyorum ve ogs cihazım camdan okunmadı cezalı geçiş yaptım. Kitapçıkta ısıtmalı ön cam olduğu için ayna arkası yolcu tarafı siyah cama milimetrik ölçülerle yerleştirin yazıyor ama o şekilde yapmama rağmen ve 20 ile geçmeme rağmen görmedi. Sanırım ısıtmalı ve ışığı yansıtmalı ön cam OGS ye engel oluyor. Diğer arkadaşlar böyle bir sorun yaşadımı merak ettim.

allah allah..fransız arabası olsa camda teflon var diyeceğim ama.....hiç navigasyon deneyen oldumu acaba...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

x-rated, yokuş kalkış destek sistemi için ilave bir düğme göremedim. Sadece sistem menüsünden bu özelliği aktive edip kaldırmak var. Bir kez yokuşa denk geldim araç hiç kaymadı. Başka merak ettiğiniz bir konu varsa test edilecek araç alan arkadaşlarla paylaşabiliriz.

bu yarı hill holder diyelim artık..önemli..ve çalışmasıda güzel..arka kapılar nasıl fonksiyonelmi...?

• Açılıp kapanmada bir sorun yok kapılardan gayet memnunum. Çocuklar için çok rahat.

• herkese ii akşamlar diyorum aracını yeni alan herkese de hayırlı olması kazasız guzel günlerde kullanmalarını diliyorum. bende 4 gün önce gidip aracı inceledim ve dış görünüş hoşuma gitti içini de beğendim fakat bana içi biraz dar gibi geldi sizin görüşleriniz nedir? yeteri kadar arabada eşya gözü var mı ? ben compact c max düşünüyorum. ciddi anlamda kararsızlıktayım 3008, scenic ve c max arasında kaldm. aslında çok fazla acelem de yok ama 1-2 ay içinde kararımı vericem. ben astra kullanıyorum 2006 da 0 km almıştım şuan 100 000 i geçti ve beni hiç uzmedi sadce bakımlarda servise gittm. sanırm bu konuda tek guvenebilceğim ford ( 3008,scenic ve c max arasında)..
  • bir de şunu sorucam c max lerde deri koltuk yok mu ? incelediğim araç sanki deriydi ama yanlış hatrlıo da olabilrm.
  • sn endless deri koltuk yok maalesef.yeteri eşya gözü de yok..bende 2005 astra enjoy sport sıfır almıştım.geçen hafta kardşeime teslim ettim.astra sorunsuz araçtı.çok memnundum.aynı umutla forda transfer oldum.astrada süspansiyon c-maxa göre daha yumuşak.koltuklar daha rahat.eşya gözü hemen hemen aynı.ama torpido gözü astrada daha büyük.c-maxdeki hayalkırıklığı.soğutmalı olmalıydı bence.arka diz mesafesi astrayla aynıdır.ama tabiki c-max genel olarak çok daha ferah ve geniş araç ..ilk defa c-maxın olumsuz yönlerinden bahsettim.olumlu görüşlerimi de önceki mesajlarımda görebilirsiniz..son olarak mpv almaya niyetliyseniz şu an alınabilecek en ii araç bu..3008 ve scenic bence rakip olamaz..yakında çok fazla c-max göricez yollarda.
  • 3008 scenic ve c-max arasında kalan ne kadar çok arkadaşımız var:)umuyorum ki %90ı bu başlıkta devam edecekler:)
  • ali sami bey astra ile yeni c-max ın diz mesafeleri aynı mı gerçekten...
  • aynı hocam aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisami1905 -- 6 Aralık 2010; 10:27:58 >
  • arkadaşlar sony teypli olanlar fordun sitesindeki görüntü ile aynımı acaba bir bilginiz varmı
  • Bu topikte sayfanın en üstündeki favorilerime ekle(yıldız işareti) butonu çalışmıyor. Aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım yer.
    Konuyu açan arkadaş yöneticilere bildirirse düzeltilebilir sanıyorum..

• Evet beyler alanlara tekrardan hayırlı olsun.
    Kompaktlar 2+2, grandlar 2+2+2 düzenine getirilebiliyor mu?
    Ford bunun bu kasada da olacağını açıklamıştı.
  • Evet dediginiz özellik her ikisinde de var. Forum içerisinde resmide var.
  • Sony müzik sistemi olanlar fordun sitesindeki ile aynı. Arka koltuklar orta koltuk iptal edilip yanlar arkaya ve ortaya doğru çekilip daha rahat 2+2 oturma sağlanabiliyor. Hafta sonu 5 yetişkin 6 ve 8 yaşında 2 çocuk yolculuğumuz gayet rahat geçti. Arka diz mesafesi 3008 ve scenicle hemen hemen aynılar ve yeterli. Şehir içi İzmir'de bugün 7 ortalama yaptı. İlk değerler için gayet iyi. Otomatik parkı denedim bugün ve başarılı buldum. Ön torpido gözü normal büyüklükte. Arka koltuk ayak bölümünde de saklama gözleri var.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.