Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.578
Cevap
83
Favori
1.031.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize selamlar.Ben de aranıza İstanbuldan katılıyorum.Aracım cmax titanium buz beyazı.Ataşehir otokoçtan 48.500 'e aldım.Dört gündür biniyorum.Araç genel olarak mükemmel.Forumda hiç konusu geçmemiş birşeyden bahetmek istiyorum.Aracımın camları tek dokunuşla açılıp kapanmıyor.Sonuna kadar açmak ya da kapatmak için düğmeyi basılı tutmam gerekiyor.Sizde durum nasıl acaba?Elimdeki tanıtım broşürün de ve fordun sitesinde trend donanımında bile tek dokunuşla açılıp kapanan camlar standart olarak yazıyor.Bi kaç gün sonra servise park senörü taktırmak için gideceğim ama orda bana bu konuyla ilgili doğru bilgi verebilecek birisi olacağını sanmıyorum.Acaba bu özellik sadece txp lerde mi var?Yoksa benim aracımda da olması gerekiyor mu?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • Bece de iyi olur biraz tepkı vermek gerekir
    En azından bir hareket verilir.
    Camların otomatık kalması için camı sonuna kadar kaldırın ve sıkışıncaya kadar biraz düğmeye basılı tutun.Sonra indirmek için aşaı basın cam aşagı kendi kendine inecektir.
    Benim C-max TA başıma geldi ve böyle çözdük.Mhtemelen sizinde böyledir.
  • Arkadaşlar araçlarımızın rodajları hakkında tam bir bilgisi olan var mı? Kaç bin km ye kadar normal deviri aşmamak gerek. Bir de bir kaç bin km de yağ değiştirin falan deniyor. İçinde motor kalıntıları falan olabilir diye. Bizim araçlarda böyle bir durum söz konusu mu? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: OGNİ

Bayide satıcı ile birlikte ölçtük yerden yüksekliği 18 cm gibi ölçtük.
    Aracı satın alan arkadaşlar daha net ölçü verebilir.
    slm

yerden 18 cm yüksekse nissan kaşkayi kadardır o zaman.kaşkayı 18 cm

18 cm civarında olması imkansız(C-max ın). Qashqai lerin makyajsız olanları 20 cm makyajdan sonraki versiyonları ise 18 cm. Ancak ben 2 aracı yan yana gördüm. Yerle taban arasındaki yükseklik olarak arada çok bariz gözle görünür bir fark var. Hatta cmax ın bu yüksekliği şimdiki focus tan bile daha az. Ölçmedim ama tahminimce biraz eksik biraz fazla 12-13 cm civarındadır. Yeni cmax sahibi arkadaşlar düz bir zeminde arabanın en altta kalan kısmını baz alarak bir ölçüm yapabilirlerse hepimiz net olarak öğrenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 15 Aralık 2010; 15:16:49 >

• Fabrıkada makyajsı Qashgai vardı yerden yüksekliğini 27 cm. ölçtüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGNİ

Fabrıkada makyajsı Qashgai vardı yerden yüksekliğini 27 cm. ölçtüm

Yok hocam yanlışınız var. Belki arka tampon altı gibi en yüksek bir yerinden ölçmüşsünüzdür. Qashqai için verdiğim değerler kesin ve resmi bilgidir. Makyajsız olanı 20 cm, makyajlısı 18 cm dir.. (aracın en alt kısmının yerden yüksekliği)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrdl

Arkadaşlar hepinize selamlar.Ben de aranıza İstanbuldan katılıyorum.Aracım cmax titanium buz beyazı.Ataşehir otokoçtan 48.500 'e aldım.Dört gündür biniyorum.Araç genel olarak mükemmel.Forumda hiç konusu geçmemiş birşeyden bahetmek istiyorum.Aracımın camları tek dokunuşla açılıp kapanmıyor.Sonuna kadar açmak ya da kapatmak için düğmeyi basılı tutmam gerekiyor.Sizde durum nasıl acaba?Elimdeki tanıtım broşürün de ve fordun sitesinde trend donanımında bile tek dokunuşla açılıp kapanan camlar standart olarak yazıyor.Bi kaç gün sonra servise park senörü taktırmak için gideceğim ama orda bana bu konuyla ilgili doğru bilgi verebilecek birisi olacağını sanmıyorum.Acaba bu özellik sadece txp lerde mi var?Yoksa benim aracımda da olması gerekiyor mu?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Herhangi bir şekilde akü bağlantısı kesildiyse yeniden takıldığında camlar ve varsa sunroofu resetlemek gerekir. Bahsedildiği gibi seremonik bir işlemi vardı ama tam hatırlıyamıyorum. Forumu veya google arayın. Ford cmaxte camları resetlemek gibi ..muhtemelen çıkar

• Arkdaşlar yazılım güncelleme işini halleden var mı ? Aracında yağ yakması, yüksek yakıt sarfiyatı gibi sorunları olan var mı ? Forumdaki bir arkadaşın arabası motor arızasından dolayı parası geri ödenerek araç geri alınıyor. Kendisi ayrıntılı olarak forumda yazacak. Onun için yazılım güncellemeye gidince motor yağı doldurma kapağından motor sıcakken yağ buharı çıkıyormu kontrol edin. Yüksek yakıt sarfiyatı ve bu dediğim belirtilerle ve yazılım güncelleme için servise gitti ve araç bir daha servisten çıkamadı.
  • Merhabalar,

Ben şu an için alamasam da, annem Grand C-Max TXP alıyor, satınalma ve kredi işlemleri Salı günü başladı - düşük bir ihtimal haftasonuna, yüksek ihtimal Pazartesi gününe gelecek. Mürekkep mavisi renginde. Teyp konusunda hiçbir fikrim yok, motor arıza ışığı ve yazılım yükletme işini alırken sormayı düşünüyoruz. Daha önce de 2004 c-max kullandığımız için, çok farklı gelmeyecektir diye tahmin ediyorum. Gelip test ettikten sonra görüşlerimi paylaşmaya çalışacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: belen1998

Arkdaşlar yazılım güncelleme işini halleden var mı ? Aracında yağ yakması, yüksek yakıt sarfiyatı gibi sorunları olan var mı ? Forumdaki bir arkadaşın arabası motor arızasından dolayı parası geri ödenerek araç geri alınıyor. Kendisi ayrıntılı olarak forumda yazacak. Onun için yazılım güncellemeye gidince motor yağı doldurma kapağından motor sıcakken yağ buharı çıkıyormu kontrol edin. Yüksek yakıt sarfiyatı ve bu dediğim belirtilerle ve yazılım güncelleme için servise gitti ve araç bir daha servisten çıkamadı.

allah allah tırstım bak şimdi..geçmiş olsun diyeli m o arkadaşa..walla benim de yakıt şehir içi 10 ltreyi buldu..gayet de normal ve de dikkatli kullanıyorum aslında..hadi yeni araba normal diyorum ama,bu cmrtesi bi aksilik olmazsa eskişehire servise gidicem..

• quote:

Arkdaşlar yazılım güncelleme işini halleden var mı ? Aracında yağ yakması, yüksek yakıt sarfiyatı gibi sorunları olan var mı ? Forumdaki bir arkadaşın arabası motor arızasından dolayı parası geri ödenerek araç geri alınıyor. Kendisi ayrıntılı olarak forumda yazacak. Onun için yazılım güncellemeye gidince motor yağı doldurma kapağından motor sıcakken yağ buharı çıkıyormu kontrol edin. Yüksek yakıt sarfiyatı ve bu dediğim belirtilerle ve yazılım güncelleme için servise gitti ve araç bir daha servisten çıkamadı.

aboo korktum valla 3-5 ay bekleyelim bence
  • quote:

arkadaşlar bir kaç gündür bu başlığı takip ediyorum,şu an ayırttığım bir diesel titanyum x paket kompakt var,kullananlar ve sorun yaşayan araç sahipleri yazarsa çok makbule geçecek,aracım ocak sonu teslim o yüzden bir sıkıntı var ise önceden tedbir almak iyi olacak.
    sağlıcakla kalın.

• servise götürüp bir daha aracı çıkamayan kim ? birde o arkadaşımız yazabilirse ne iyi olur nedenlerini ve sonucunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

quote:

arkadaşlar bir kaç gündür bu başlığı takip ediyorum,şu an ayırttığım bir diesel titanyum x paket kompakt var,kullananlar ve sorun yaşayan araç sahipleri yazarsa çok makbule geçecek,aracım ocak sonu teslim o yüzden bir sıkıntı var ise önceden tedbir almak iyi olacak.
    sağlıcakla kalın.

arabanız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin aracınınzı nerden nekadar aldınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: pascalnouma39

quote:

Orijinalden alıntı: aganta7

quote:

sağlıcakla kalın.

arabanız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin aracınınzı nerden nekadar aldınız?

öncelikle iyi dilekleriniz için sağolun,ben izmir oto koç tan aldım 55000 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aganta7 -- 16 Aralık 2010; 12:28:10 >

• sn aganta hayırlı olsun kazasız belasız inş..listeye ekledim
  • sağolun Allah razı olsun hepimiz inşaallah.
  • sevgili dostlar, okuduğum bazı şeyler canımı sıktı, asılsız,yanlış , yanlış anlaşılmışta olabilir, kullanan arkadaşlarım lütfen paylaşabilirmisiniz,bu motor arıza göstergesi,yağ yakma durumu ve sarfiyatının durumu hakkında.
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisami1905

C-MAX SAHİPLERİ:
    1.alisami1905 (compact 1.6 tdci txp buz beyazı)
    2.belen1998 (grand 1.6 tdci txp aytozu grisi )
    3.derrrya (compact 1.6 tdci txp aytozu gri)
    4.özgür kardes (compact 1.6 tdci txp aytozu gri )
    5.posta464 (compact 1.6 txp kum gri)
    6.kımır (compact 1.6 txp aytozu gri)
    7.kp60 ( compact 1.6 aytozu gri)
    8.oğuzhan10 (compact 1.6 txp siyah)
    9.yahşihan (compact 1.6 txp siyah )
    10.ajanmemoli (compact 1.6 tdci txp aytozu grisi)
    11.hzdd (compact 1.6 tdci txp gece grisi)
    12.mrdl (compact 1.6 tdci titanium buz beyazı)
    13.aganta (1.6 tdci txp )

Bişey sorucam bazı üyelerde 1.6 tdci txp yazıyor bazılarında 1.6 txp ..1.6 yazanlarınki ecoboost mu?
    çünkü 125lik benzinlinin titaniumu ve X paketi yok ..Yanılıyor muyum? Yoksa onlara tdci yazılması unutulmuş mu?

• Arkadaşlar bugün ankarada servise gittim. Gidiş amacım yeni yazılımın yüklenmesi idi. Birde varsa orjinal grand c-max için kauçuk paspas alacaktım. Ne yazıkki bırakın yeni yazılım yüklemeyi benim araba ilk defa servise gelen grand c-max imiş. İlgiyle aracı incelediler. Yeni yazılımdan ve paspastan eser yoktu. Aracı bilgisayara bağladılar. Herşeyin normal olduğunu söylediler. Bu arada motor arızası ikazı söndü. Yeni yazılım gelince haber vereceklermiş. Bu arada "hzdd" arkadaşın servise bıraktığı arızalı c-max de orada parça bekler şekilde yatıyordu.Kazara araç arıza yapsa sanırım yedek parça stoğu henüz yok çünkü arızalı parça yurt dışından gelecekmiş. . Neyse hiç planda yokken boya koruma, koltuk koruma, motor koruma, komple alt kasoser ses yalıtımı, önkaput ön tampon sağ ve sol çamurluk 30 mikron 3M marka koruma filmi derken dünya para bayıdım. Allahtan world karta 8 taksit yaptılar. Yeni yazılım yaptıran varsa yazsın.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.