Bildirim
YENİ C MAX - YENİ MERİVA
Instant Pot Duo 7'si 1 Arada Akıllı Pişirici, 5.7 L, Düdüklü Tencere, Yumuşak Pişirici, Pilav Pişirici, Sote Tavası, Yoğurt Hazırlayıcı, Buharlı Pişirici Ve Yemek Isıtıcısı, Siyah/Paslanmaz Çelik : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B08Z4HCGDH?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image
3 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
C max i Merivaya göre daha kaliteli buluyorum. -
Meriva Cmax e göre 1 gömlek düşük bir araç gibi.. Boyutlar,Motor seçenekler,Genel araç kalitesi vb. konusunda cmax çok daha önde..quote:
Orijinalden alıntı: Metalurjist
C max i Merivaya göre daha kaliteli buluyorum. -
Ford sonuçda her türlü C-Max üstün ha C-Max kesmez diyene S-Max var.quote:
Orijinalden alıntı: FinalVerdict93
Meriva Cmax e göre 1 gömlek düşük bir araç gibi.. Boyutlar,Motor seçenekler,Genel araç kalitesi vb. konusunda cmax çok daha önde..
Alıntıları Göster -
İKİ ARABANINDA ÖLÇÜLERİNE BAKARSANIZ ASLINDA ÇOK FAZLA FARK YOK GİBİquote:
Orijinalden alıntı: of dead
Ford sonuçda her türlü C-Max üstün ha C-Max kesmez diyene S-Max var.
Alıntıları Göster
___________________________YENİ MERİVA__________________________YENİ C MAX
UZUNLUK___________________4288(4.29 CM)_________________________4380(4.39 CM)
GENİŞLİK___________________1912(1.91 CM)_________________________1828(1.83 CM)
YÜKSEKLİK__________________1615(1.62 CM)_________________________1626(1.63 CM)
TABİ BU VERİLER CMAX 5 KİŞİLİK İÇİN
İKİ ARABANIN YÜKSEKLİĞİDE AYNI SAYILIR, UZUNLUK OLARAK CMAX 10 CM DAHA UZUN, GENİŞLİK OLARAKTA YENİ MERİVA 8 CM DAHA GENİŞ
BANA SORARSANIZ İKİ ARABAYI DEĞERLENDİRİRKEN BOYUT AÇISINDAN DEĞERLENDİRMENİN ÇOK FAZLA MANTIĞI YOK.
-
yeni Meriva çok kaliteli üretilmiş geçenlerde bayide incelemiştik...ancak motoru zayıf...quote:
Orijinalden alıntı: nkaymak
İKİ ARABANINDA ÖLÇÜLERİNE BAKARSANIZ ASLINDA ÇOK FAZLA FARK YOK GİBİ
___________________________YENİ MERİVA__________________________YENİ C MAX
UZUNLUK___________________4288(4.29 CM)_________________________4380(4.39 CM)
GENİŞLİK___________________1912(1.91 CM)_________________________1828(1.83 CM)
YÜKSEKLİK__________________1615(1.62 CM)_________________________1626(1.63 CM)
TABİ BU VERİLER CMAX 5 KİŞİLİK İÇİN
İKİ ARABANIN YÜKSEKLİĞİDE AYNI SAYILIR, UZUNLUK OLARAK CMAX 10 CM DAHA UZUN, GENİŞLİK OLARAKTA YENİ MERİVA 8 CM DAHA GENİŞ
BANA SORARSANIZ İKİ ARABAYI DEĞERLENDİRİRKEN BOYUT AÇISINDAN DEĞERLENDİRMENİN ÇOK FAZLA MANTIĞI YOK.
Alıntıları Göster
karar vermden önce araştırın detaylıca..
-
Her türlü yeni C- max diyorum motoru yeterquote:
Orijinalden alıntı: toz-koparan
yeni Meriva çok kaliteli üretilmiş geçenlerde bayide incelemiştik...ancak motoru zayıf...
karar vermden önce araştırın detaylıca..
Alıntıları Göster -
SANIRIM BU ARABALAR YENİ OLDUĞU İÇİN TANIYAN FAZLA KİŞİ YOKquote:
Orijinalden alıntı: iakbay06
Her türlü yeni C- max diyorum motoru yeter
Alıntıları Göster -
Meriva'nın Ford'ta karşılığı B-max'tir.C-Max'in çok çok daha iyi olduğu,su götürmez gerçektir...quote:
SANIRIM BU ARABALAR YENİ OLDUĞU İÇİN TANIYAN FAZLA KİŞİ YOK
Alıntıları Göster -
C Max daha genele hitap edebilecek bir tasarıma sahip.Meriva ise biraz daha farklı görünmek isteyenler için uygun.quote:
SANIRIM BU ARABALAR YENİ OLDUĞU İÇİN TANIYAN FAZLA KİŞİ YOK
Alıntıları Göster
Performans yerine daha çok ekonomi arayanlar için meriva tabi ki daha uygun olacaktır.Ters açılan arka kapı da tuhaf gözükse de iniş biniş olayı rahat.
Rakip olacak araçlar değil aslında,Opel Zafira C-max e rakip olabilir.Ama meriva ile C-max karşılaştırılmasında ekonomi devreye girer,ki dizel meriva ve c max arasında 10 bin liraya yakın fark var.Meriva'daki en büyük saçmalık dizel motorlarla panoramik cam tavan alınamıyor.
-
Çok fazla bilmediğimiz araçlar ama C max'in motoru bence başlı başına bir tercih sebebi.quote:
Orijinalden alıntı: çapultra
C Max daha genele hitap edebilecek bir tasarıma sahip.Meriva ise biraz daha farklı görünmek isteyenler için uygun.
Performans yerine daha çok ekonomi arayanlar için meriva tabi ki daha uygun olacaktır.Ters açılan arka kapı da tuhaf gözükse de iniş biniş olayı rahat.
Rakip olacak araçlar değil aslında,Opel Zafira C-max e rakip olabilir.Ama meriva ile C-max karşılaştırılmasında ekonomi devreye girer,ki dizel meriva ve c max arasında 10 bin liraya yakın fark var.Meriva'daki en büyük saçmalık dizel motorlarla panoramik cam tavan alınamıyor.
Alıntıları Göster
-
1.3 yorulur o kasanın altında.quote:
Orijinalden alıntı: fottili
Çok fazla bilmediğimiz araçlar ama C max'in motoru bence başlı başına bir tercih sebebi.
Alıntıları Göster -
Meriva 1.4 turbo kullanıyorum.Dizel motor seçenekleri dışında meriva'da 3 motor seçeneği daha var.Turbo olanlar 120 ve 140 beygir.Giriş seviyesi olan model ise klasik motor taşıyor.Avrupa'da en çok satan model 1.7 dizel olanı ancak ülkemizdeki vergiler sebebiyle burada satılmıyor.Meriva üretime başladığından bu yana 100 binden fazla satmış durumda(Avrupa) ayrıca altın direksiyon ,euroncap 5 yıldız,bel dostu tasarım ödülü vb. ödülleri cabası.Eski meriva ile alakası kalmamış.Aracım 1.4 Turbo 120 bg 178 tork 0-100 km 11.6 sn. Şehir dışı 5.0 şehir içi 8.0 lt tüketim.1400 kg araç için gayet güzel performans sağlıyor.Ayrıca üzerinde 17' alaşımlı jantlar ile geldi.Pek çok donanım ise cabası.Focus ile pazarlığı bitirmiştim son anda bunu aldım.Kısmet ! 1500 km yaptım şeytan kulağına bir şikayetim yok.Uzun yol çok rahat.Ayrıca elinizin altında turbo opsiyonu ataklık gerektiren yerlerde bekliyor.Hem aile arabası hem de spor bir araç görünümünde.Ben burdayım diyor.Aracını övüyor diyeceksiniz ama şikayetim olursa onu da yazarım.Netice de tüketiciler birbirini korumalı ve yönlendirmeli.quote:
Orijinalden alıntı: insomnia__
1.3 yorulur o kasanın altında.
Alıntıları Göster
-
meriva fusion ile aynı sınıfta idi sanırım onun yeni modelide b max olacaktı yanlış hatırlamıyorsam...ben c maxi tercih ederdim...quote:
Orijinalden alıntı: insomnia__
1.3 yorulur o kasanın altında.
Alıntıları Göster -
Fusion ile kıyaslanamaz bile yeni Meriva. Lütfen incelemeden mümkünse binmeden ön yargılı olmayalım.C Max kendini kanıtlamış bir araba.Meriva tamamen yenilenmiş ve diğer araçların opsiyonel donanımları bu aracın giriş modelinde standart.Fakat fusion inanın zayıf kalır.Meriva'nın Bazı özellikleri yeni Astra'dan bile iyi.Aile arabası ile performans arası birşey olmuş.Araca tuning yapmak için dahi ekleyecek şeyi zor bulursunuz.quote:
Orijinalden alıntı: deli_yek
meriva fusion ile aynı sınıfta idi sanırım onun yeni modelide b max olacaktı yanlış hatırlamıyorsam...ben c maxi tercih ederdim...
Alıntıları Göster
-
bu araçlar eski araçlar değil kim diyor eski diye :)quote:
Orijinalden alıntı: familyman
Fusion ile kıyaslanamaz bile yeni Meriva. Lütfen incelemeden mümkünse binmeden ön yargılı olmayalım.C Max kendini kanıtlamış bir araba.Meriva tamamen yenilenmiş ve diğer araçların opsiyonel donanımları bu aracın giriş modelinde standart.Fakat fusion inanın zayıf kalır.Meriva'nın Bazı özellikleri yeni Astra'dan bile iyi.Aile arabası ile performans arası birşey olmuş.Araca tuning yapmak için dahi ekleyecek şeyi zor bulursunuz.
Alıntıları Göster
kasalar yenilendi hoş oldu.. Merivanın dizaynı gerçekten çok güzel ama motor ve kalite ile Ford bir adım önde..
param olsa S-MAX az varsa C-MAX alırım ;)
-
Hangi akla hizmet bu iki aracın boyutlarına bakarak kıyaslama yapılıyor anlamıyorum. Meriva'nın direksiyonuna oturmayanlar, içini incelemeyenler hemen çıkıyorlar ortaya. Gerçi arkadaşın biri boyutları vermiş, o konuda yorum yapmaya gerek kalmamış.quote:
Orijinalden alıntı: SeniorAwesome
bu araçlar eski araçlar değil kim diyor eski diye :)
kasalar yenilendi hoş oldu.. Merivanın dizaynı gerçekten çok güzel ama motor ve kalite ile Ford bir adım önde..
param olsa S-MAX az varsa C-MAX alırım ;)
Alıntıları Göster
Bir de herhalde eski Meriva sanan kesim var, Fusion'la falan kıyaslamışlar. Komik durmuş.
B-Max dediğiniz araç da Fiesta'dan sadece 11 cm daha uzun. C-Max'ten 32 cm kısa. Bunu Meriva ile kıyaslayanları da ayrıca tebrik etmek lazım. B-Max'in tam karşılığı KIA Venga/Hyundai ix20'dir.
Bu iki aracın kıyaslanmayacak bir yanları yok bence. Ford'da motor seçenekleri biraz daha iyi fakat Opel'de EcoFlex mevcut ve net biçimde daha ekonomik bir motor. Vergi dilimi bir altta olduğu için 3 yılda 1000 lira kadar bir kazancınız oluyor. Ford'un fiyatları gereksiz derecede fazla. Birbirlerine karşı donanım olarak ahım şahım bir üstünlüklerini de göremedim. C-Max'in en büyük avantajı cam tavan. Meriva dizelde cam tavan opsiyon olarak bile verilmiyor. Öyle de bir saçmalık var. Arka kapıların çok kullanışlı olduğunu, aracı görenler fark etmişlerdir. Boşluğa gidiyorsunuz sanki binerken
Bir de Ford'da X Paket biraz pahalı. Dizel Titanyum + X Paket'le araç 60.000 lira falan ediyor ki bence çok uçuk.
-
İşte ne güzel demişsin motoru daha iyi olanı seç... Fordquote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Hangi akla hizmet bu iki aracın boyutlarına bakarak kıyaslama yapılıyor anlamıyorum. Meriva'nın direksiyonuna oturmayanlar, içini incelemeyenler hemen çıkıyorlar ortaya. Gerçi arkadaşın biri boyutları vermiş, o konuda yorum yapmaya gerek kalmamış.
Bir de herhalde eski Meriva sanan kesim var, Fusion'la falan kıyaslamışlar. Komik durmuş.
B-Max dediğiniz araç da Fiesta'dan sadece 11 cm daha uzun. C-Max'ten 32 cm kısa. Bunu Meriva ile kıyaslayanları da ayrıca tebrik etmek lazım. B-Max'in tam karşılığı KIA Venga/Hyundai ix20'dir.
Bu iki aracın kıyaslanmayacak bir yanları yok bence. Ford'da motor seçenekleri biraz daha iyi fakat Opel'de EcoFlex mevcut ve net biçimde daha ekonomik bir motor. Vergi dilimi bir altta olduğu için 3 yılda 1000 lira kadar bir kazancınız oluyor. Ford'un fiyatları gereksiz derecede fazla. Birbirlerine karşı donanım olarak ahım şahım bir üstünlüklerini de göremedim. C-Max'in en büyük avantajı cam tavan. Meriva dizelde cam tavan opsiyon olarak bile verilmiyor. Öyle de bir saçmalık var. Arka kapıların çok kullanışlı olduğunu, aracı görenler fark etmişlerdir. Boşluğa gidiyorsunuz sanki binerken
Bir de Ford'da X Paket biraz pahalı. Dizel Titanyum + X Paket'le araç 60.000 lira falan ediyor ki bence çok uçuk.
Alıntıları Göster
-
Merhabalar, bende yeni meriva 1.4 turbo 120 hp sahibiyim. Gördüğüm kadarı ile yeni merivaya kulaktan dolma veya katolog verilerine bakarak çok önyargılı yaklaşılmış. Öncelikle araç çok donanımlı, kullanımı çok rahat ferah ve konforlu. Hele uzun yolda bu konforu fazlası ile yaşatmakta. Bu aracı aldığım için bian bile pişmanlık yaşamadım. Bende sadece katalogdan ve internetten bakarken biraz soğuk bakıyordum. Fakat aracı görüp kullandıktan sonra ne kadar hata yaptığımı anladım. C-max ile Meriva'yı boyutlarına ve katalog verilerine bakarak kıyaslamak bence yersiz ve gereksiz.Öncelikle Meriva'nın fiyatına göre sunduğu donanıma bakmak gerekir. C-Max iyi bir araç ama fazlası ile pahalı. Meriva'da şu da olsun diyebileceğim bişey yok 17inç jantına kadar var çok dolu bir araç. Ayrıca arka kapılar konusunda kullandıktan sonra o rahatlığı yaşayınca hele birde çocuğunuzda varsa fikriniz kesinlikle değişecektir. Turbo motor ise ara hızlanmalarda fazlası ile tatminkar. (max tork 1750-4500 dd/dk arası kesintisiz) Motor hacmininde düşük olması özellikle şehir içinde boyut ve ağırlığına göre sakin kullanımda çok başarlı. istanbulda yaşayan biri olarak 2 saat köprü trafiğinde dur kalk yaparak yapmış olduğum 130 km yolda 100 km ortalama 8.4 lt yaktı. 2005 Fiesta 1.4 benzinli aracım şehir içinde daha çok yakıyordu. Önyargı ile yaklaşmadan önce aracı görüp incelemek ve de kullanmak lazım. Fikriniz değişecektir.quote:
Orijinalden alıntı: last_legant
İşte ne güzel demişsin motoru daha iyi olanı seç... Ford
Alıntıları Göster
-
Meriva ile C-max karşılaştırılması gerekiyorsa, C-max merivaya üstünlük sağlar. Yine de kişisel istekler, beklentiler ve zevkler kişiden kişiye farklılık gösterebilir.quote:
Orijinalden alıntı: Romeo_1903
Merhabalar, bende yeni meriva 1.4 turbo 120 hp sahibiyim. Gördüğüm kadarı ile yeni merivaya kulaktan dolma veya katolog verilerine bakarak çok önyargılı yaklaşılmış. Öncelikle araç çok donanımlı, kullanımı çok rahat ferah ve konforlu. Hele uzun yolda bu konforu fazlası ile yaşatmakta. Bu aracı aldığım için bian bile pişmanlık yaşamadım. Bende sadece katalogdan ve internetten bakarken biraz soğuk bakıyordum. Fakat aracı görüp kullandıktan sonra ne kadar hata yaptığımı anladım. C-max ile Meriva'yı boyutlarına ve katalog verilerine bakarak kıyaslamak bence yersiz ve gereksiz.Öncelikle Meriva'nın fiyatına göre sunduğu donanıma bakmak gerekir. C-Max iyi bir araç ama fazlası ile pahalı. Meriva'da şu da olsun diyebileceğim bişey yok 17inç jantına kadar var çok dolu bir araç. Ayrıca arka kapılar konusunda kullandıktan sonra o rahatlığı yaşayınca hele birde çocuğunuzda varsa fikriniz kesinlikle değişecektir. Turbo motor ise ara hızlanmalarda fazlası ile tatminkar. (max tork 1750-4500 dd/dk arası kesintisiz) Motor hacmininde düşük olması özellikle şehir içinde boyut ve ağırlığına göre sakin kullanımda çok başarlı. istanbulda yaşayan biri olarak 2 saat köprü trafiğinde dur kalk yaparak yapmış olduğum 130 km yolda 100 km ortalama 8.4 lt yaktı. 2005 Fiesta 1.4 benzinli aracım şehir içinde daha çok yakıyordu. Önyargı ile yaklaşmadan önce aracı görüp incelemek ve de kullanmak lazım. Fikriniz değişecektir.
Alıntıları Göster
İki araçla da test sürüşü yapıp size göre hangisinin artıları fazlaysa onu seçmelisiniz. Gerçekten seçenek içinden birine karar vermek zor olabiliyor. Önemli olan karar verdikten sonra, kararından pişman olmamak.
Eğer çoğunluk şehir içi ise meriva daha uygundur. C-max ise genel anlamda tercihte ilk sıradadır.
Benzer içerikler
- kartal araba pazarı ne zaman açık
- seat leon en çok tutulan modeli
- symbol otomatik vites yorumları
- yetkili serviste airbag değişimi
- opel astra j kasa en full modeli hangisi
- renault logan
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X