Şimdi Ara

Yeni CASPER Montevina Kullanıcıları+İnceleme+Resimler /Centrino2/ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
1
Favori
104.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne bilim ya vatan casperdan daha cuza satıo ya adamın içinde 'lan 667leri yerleştirmesinler mi şincik'die bişi kalıo:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: enisboi

quote:

Orjinalden alıntı: agekopat

oyun icin alıcaksan tabiki 9600gt daha iyi performans verir.... ciddi şekilde oyun oynarken farkedersin bunu...

hmmm. ama sadece ekran kartı iyi diğer özellikler o farkı kapatamaz mı

ekran kartının farkını oyunlarda işlemci veeya ramle kapatamazsın... sonuçta grafik işlemleri gpu da işleniyo diye biliyorum... 9600GT 9600GS den cok daha iyi diye biliyorum... Eğer biraz araştırırsan karşılaştırmalarını bulabilirsin...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: enisboi

quote:

oyun icin alıcaksan tabiki 9600gt daha iyi performans verir.... ciddi şekilde oyun oynarken farkedersin bunu...

hmmm. ama sadece ekran kartı iyi diğer özellikler o farkı kapatamaz mı

ekran kartının farkını oyunlarda işlemci veeya ramle kapatamazsın... sonuçta grafik işlemleri gpu da işleniyo diye biliyorum... 9600GT 9600GS den cok daha iyi diye biliyorum... Eğer biraz araştırırsan karşılaştırmalarını bulabilirsin...

peki teşekkürler

• ben bilgisayardan cok fazla anlayan biri degilim.ondan eger saçmalarsam mazur görün.bi kaç arkadaşa asus m51sn ile crysis ı en yüksek çözünürlük ile oynadıklarını yazmışlardı asus forumunda.o makina da 2.53ghz 2gb ram 9500 gs şeklindeydi hatırladıgım kadarıyla.bide sanırım 9600 gs 9500 gs den 1sıra üstte ekran kartı sıralamasında.
    benim sorum şu.2.4ghz 4gb ram ve 9600 gs ile oyunlarda yüksek bi performans bekleyemz miyim.yada amiyane tabirle crysis oynarken 'lan allah belasını versin bu kartın.keşke 9600 gt li bişi alsaymışım' der miyim?
    saçma oldugu için kusura bakmayın
  • hayır çok doğru düşünmüşsün açıkcası ben o arkadaşların crysis i en yüksek çözünürlükte oynayabildiklerine inanmıyorum. casper her türlü (gerek ram 800mhz gerek ekran kartı) o makineden üstün ve ben crysis warhead i (gerçi emin değilim belki warhead yeni olduğundan daha fazla kasıyordur) orta ayarlarda oynayabildim. oynayabildim dediğim 20 -30 fps oyananabilirdir.vaktin varsa bekleyebilirsin 9600gt lerin fiyatları düşer şu anda çok pahalı.
    not: bendeki 2 ghz işlemcisi olan model.
  • konuyu açan arkadaşlara ve yorumlara teşekkürler...
    ben o kadar anlamam ama notebook almam gerekiyor...
    belli proğramlar kullanmam lazım o yuzden ekran kartı ve hız önemli...
    link de verdiğim pc işimi görür mü...
    fiyat olarak özellik olarak nasıl yardımcı olursanız sevinirim...

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030736&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1074&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

mail için... mahmutozum@msn.com

• o bilgisayarın işini görüp görmicegini bilmem ama bn senn yerinde olsam 1600 ytle vericegime 1650 ytl verip şu linkteki bilgisayarı almaya çalışırdım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34779
  • quote:

Orjinalden alıntı: stjimmy

hayır çok doğru düşünmüşsün açıkcası ben o arkadaşların crysis i en yüksek çözünürlükte oynayabildiklerine inanmıyorum. casper her türlü (gerek ram 800mhz gerek ekran kartı) o makineden üstün ve ben crysis warhead i (gerçi emin değilim belki warhead yeni olduğundan daha fazla kasıyordur) orta ayarlarda oynayabildim. oynayabildim dediğim 20 -30 fps oyananabilirdir.vaktin varsa bekleyebilirsin 9600gt lerin fiyatları düşer şu anda çok pahalı.
    not: bendeki 2 ghz işlemcisi olan model.

peki 2.4 ile 2ghz arasında cok fazla bi performans farkı var mıdır?
  • acil yardım!!!
    konuyu açan arkadaşlara ve yorumlara teşekkürler...
    ben o kadar anlamam ama notebook almam gerekiyor...
    belli proğramlar kullanmam lazım o yuzden ekran kartı ve hız önemli...
    link de verdiğim pc işimi görür mü...
    fiyat olarak özellik olarak nasıl yardımcı olursanız sevinirim...

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125030736&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1074&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

mail için... mahmutozum@msn.com

• quote:

Orjinalden alıntı: sivıl encınyır

ben bilgisayardan cok fazla anlayan biri degilim.ondan eger saçmalarsam mazur görün.bi kaç arkadaşa asus m51sn ile crysis ı en yüksek çözünürlük ile oynadıklarını yazmışlardı asus forumunda.o makina da 2.53ghz 2gb ram 9500 gs şeklindeydi hatırladıgım kadarıyla.bide sanırım 9600 gs 9500 gs den 1sıra üstte ekran kartı sıralamasında.
    benim sorum şu.2.4ghz 4gb ram ve 9600 gs ile oyunlarda yüksek bi performans bekleyemz miyim.yada amiyane tabirle crysis oynarken 'lan allah belasını versin bu kartın.keşke 9600 gt li bişi alsaymışım' der miyim?

ekran kartının %80 performansı ısıya bağlı bir olay. eğer soğutma sistemi başarılı bir sistemse daha düşük ekran kartlarından daha fazla performans alındığı görülmüş bir olay. pc alınırken sadece kağıt üzerinde yazılanlara bakılırak pc alınır çoğu kez ama bu gibi detaylar işin içine girince anlaşılır

• quote:

Orjinalden alıntı: master88

quote:

Orjinalden alıntı: sivıl encınyır

ben bilgisayardan cok fazla anlayan biri degilim.ondan eger saçmalarsam mazur görün.bi kaç arkadaşa asus m51sn ile crysis ı en yüksek çözünürlük ile oynadıklarını yazmışlardı asus forumunda.o makina da 2.53ghz 2gb ram 9500 gs şeklindeydi hatırladıgım kadarıyla.bide sanırım 9600 gs 9500 gs den 1sıra üstte ekran kartı sıralamasında.

ekran kartının %80 performansı ısıya bağlı bir olay. eğer soğutma sistemi başarılı bir sistemse daha düşük ekran kartlarından daha fazla performans alındığı görülmüş bir olay. pc alınırken sadece kağıt üzerinde yazılanlara bakılırak pc alınır çoğu kez ama bu gibi detaylar işin içine girince anlaşılır

Ama casperın yeni serisini alıcaksanız içinizi rahat tutabilirsiniz... Çünkü yeni seride zerre karad ısınma yok... !!!

• Cihazı almayı düşünen arkadaşlar lütfen MSN ekleyip ordan soru sormayın!!!

Ne sorunuz varsın buraya yazın cevaplıyayalım!

Cİhazda ısınma YOK... Oyunlar içinde 1280*800 çözünürlükteki bi ekran için 9600GS yeterli diye düşünüyorum

Ramler 800 MHZ.... her gelen soruyo biraz okuyun incelemeyi.. Ama alırken yine kutuyada bakın

Bu arada cihazı kullanmayan kişiler sorulara cevap vermezse daha iyi olur( Yanıltıcı olabiliyorlar )

• Bu sabah şu asuslara bakyım diye girdim foruma gezine gezine bu foruma kadar geldim..İyi ki de gelmişim..Kısmet işi..
    Henüz almadım Casper i ama nasipse yarın alıcam Vatan dakiler bir gıcıklık yapmaz ise..
    Ben bu fiyata yakın olan MSI GX630 modelini alıcaktım fakat bilindiği üzere piyasa da suan yok..Bİr MSI vr330x kullanıcısı olarak MSI ın GX630 modelini almaya karar verirken çok düşündüm..
    Aslında vr330x model laplubumla sorunum yoktu çok iyi bir üeündü f/p bakımından..Ama yine de enine boyuna düşündüm..
    Bunları şundan yazdım forumu tamamen okudum @master88 arkadaş markalar arsında kaliteden bahsetti bu aşamada ben biraz soğudum makinadan şikayet sitelerine falan baktım baya şikayet var casper hakkında bu modeller değil yalnız..Bende casper e ön yargıyla bakıyordum..fakat bu forumda şu seriden alan arkadaşlardan herhangi bir olumsuzluk gelmeyince ısındım biraz..ürünü alamya karar verdim nede olsa parası olmayanlardanım.. asus, hp ve toshiba ya marka parası verebilecek rahatlıkta değilim yani..master88 arkadaş dediklerinde haklı.. haklı ama casper ın neden kalitesiz oldugunu yazacağına HP gibi dev markada neden bu kadar sonun da oldugunu ve de servisinin kötü oldugunu da yazsaydı iyi olacaktı..onun için yazdıkları forumda casper a çamur atmış gibi duruyor..Bence teknoloji şans işi..şansın varsa makinen bozulmadan bıkana kadar kullanırsın.. şnasın yoksa servislerde rezil olursun..tüketici olarak hakkının peşinden koşar dururusun..ben buna inanıyorum..onun için casper alacak arkadaşlara bunu göz ününde bulundurmalarını söylüyorum ayrıca 300-500YTL fazla verip daha düşük özelliklerde HP ye para verip servislerde sürüneceğine ucuzunu alıp sürünsünler diyerek içlerini ferahlatmak isterim..(ben kendime öle yapıyorum)..
    yani o kadar zırvaladım anlatmak istediğim işimizin nasip kısmetten ötesi olmadıgı..bu kadar arkadaşın burda bu markaya şuanda güven kazandırdıgını da sölemeden edemicem kendi adıma öle..
    üstte MSI dan bahsettim neden düşündüğümü söliim size bende ki modelin pili şarşj olmuyor biliyorum ki bozuldu şoklanınca çalışıyor gerçeği.. ilk sefer TR de 1 tane olan teknik servisine götürdüm makinayı yaptılar verdiler.. 1ay üstüne yine aynı hatayı verdi daha götürmedim biliyorum ki şoklayıp gerri verecekler..sırf bu yüzden tekrar bozulacağını bilerek bir daha şişliye git 1 hafta 2 hafta lapluosuz kalacam diye ugraşama dedim ve priziyle kullanıyorum..demek istediğim şu MSI ın bile sadece 1 teknik servisi var ve üstelesem onlarda sorun cıkaracaklar zaten...600 ytl lik laptopa kolaylıkla 150YTL lik yeni pil takmazlar biliyorum..birde Casper ı MSI a tercihşmdeki sebep işlemcisinin dışında ram lerin 800MHZ olması ve 5100wifi kullanmasıdır..
    Buraya kadar zırvalık.. isteyen okur diye 2 ye böldüm affedin..derdimi paylaşmadan edemedim.
    Konuyla alakalı bölüm aşağıda..

Bu forumda okuduklarımdan sonra gittim vatana ve ürünü gözümle görüp inceleyeyim dedim..KLavye üstünden sıcaklıga bakmayı unuttum ama tuşlarına bastıgımda herhangi bir sıcaklık hissetmedim.Biliyorsunuz sabahtan beri çalışıyor o laptoplar..
    Daha sonra ekranını inceledim üstten baktıgımdan mıdır etaftaki ışıklardan mıdır bilmiyorum ekranda renkler cansız gibi geldi..tersi bir durum varsa liğtfen makine sahibi arkdaşlar uyarsın..
    Klavyesini kontrol ettim toshiba asus veya hp gibi kaliteli değil aynı msı ın ki gibi klavyesi var içeriği esniyor maalesef ki bende ki de aynı şekilde esniyordu ve su ana kadar bir sorun omadı..onun için dert etmem onu..
    Ekrana arka taraftan bastırdım pixel kayması gibi bişe olmadı (forumda biri yazmıştı herhalde yine master88) sade önden bastıgmızda nasıl olursa o şekilde bir hareket oldu o kadar..
    İncelemem ancak bu kadar daha sonra satıcıyla konuştum biraz durum bu dedim casper biraz dandik marka dedim ama f/p ürünü oldugundan almayı düşünüyorum dedimm.. eski kasalar yeni kasalardan bahsettik adamda yeni asların sağlam oldugunu söledi..stok durumunu sordum bakmam lazım dedi ama ben sundan dolayı sordum alan varmı diye..adam dedi tabi satıyoruz dedi..ve inşallah doğru söylüyordur ki şunu dedi: 3 haftaddan beri satıyoruz daha 1 kişi gelmedi sorun cıktı diye bu beni sevindirdi tabii ..yani adamda kendince onadı makineyi..kısacası bu işte ha birde şunu söliim taçpad de kasa kaplamsının malzemesi var ve iyi kaymıyor eli terleyenler için kötü bir durum şükür ki maus var..
    vatanda indirim var bu arada kataloktan bakayımbi..400 adetle sınırlı bir kampanya %25 indirim 5 yaksit world axess ve maximum a yani 1.621YTL yazıyor broşürde P8600 işlemcili model için..
    Epey yazdım ettim inşallah bir faydam olmuştur ki eğer yarın bu rüünü alırsam bu forumdakilerin bana bir yarı olmuuştur hepsine teşekkür ederim.
    Sürçi lisan afoola
    Hepinize ssaygılar..
    Eğer yarın alıpta buraya bişeyler yazaarsam hiç durmayın gidin sizde alın şansınızı deneyin teknoloji kumarhanesinde

• @pugulli61

Uzun yazmışsın baya eline sağlık Almanı tavsiye ederim...Bilgisi olmayan kişilerin yanıltıcı yazılarını fazla dikkate alma bence

Ben gerçekten obtektif bi inceleme yaptığımı düşünüyorum ve ürünü benim haricimde 10civarında kişi kullanıyo forumda ve bugüne kadar bi kişi bile çıkıp sorun yaşadım demedim(yazılımsal ve donanımsal)

Casper markasını çoğu kişi kötü bilir(bende bu cihazı tanıyıp alana kadar öleydim) ama gerçekten bi değişim sürecine girmişler ve başarılı bi iş yapmışlar.Bundan sonra iyice yükselişe geçerler diye düşünüyorum(ama masaüstü 1milyarlık cihazlarına 8500gt ve daha düşük kartlar koymasınlar artık..Gerçi hazır masaüstü alınmasına karşıyım)

Ayrıca Casper'ın teknik servisinin ortalama onarımı 2.4 gün(kendi sitesinde yazıyor)

• burada halen bir markanın kötülendiği yönde iddia edilen tavırlar var böyle birşey söz konusu değil bunu bazıları kafasına sokması gereken birşey.
    burada yazmış olduğum lafım çarpıtıldı sanki casper alır almaz orası burası bozuluyor dökülüyor gibi laflarım çarpıtılmaya devam ediyor.

diyelim piyasada 50bin ytl ford süper bi araba satılıyor ama eş değer özelliklere yakın ufak tefek artıları olan 100bin ytl satılan mercedes'i bir tutmak gibi birşey bu durum. buna kim farkları yok diyebilir? iki araçta gideceğiniz yolun sonuna götürmüyor mu? iki araçta 200km üzerinde hız yapmıyor mu? konforsuz mu? kim kötü diyebilir süper araçlar. amaaa 100bin ytl olan mercedes ile de farkı yok denemez bu durumda o hesap.

BİRİLERİ ANLASIN DİYE TEKRAR YAZIYORUM CASPER FİYATINA GÖRE SÜPER CİHAZLAR!!! BUNUN AKSİNİ İDDİA EDEN YOK. FARKI YOK DİYENLERİN BİLGİSİNDEN ŞÜPHE EDERİM.

• quote:

burada halen bir markanın kötülendiği yönde iddia edilen tavırlar var böyle birşey söz konusu değil bunu bazıları kafasına sokması gereken birşey.
    burada yazmış olduğum lafım çarpıtıldı sanki casper alır almaz orası burası bozuluyor dökülüyor gibi laflarım çarpıtılmaya devam ediyor.

diyelim piyasada 50bin ytl ford süper bi araba satılıyor ama eş değer özelliklere yakın ufak tefek artıları olan 100bin ytl satılan mercedes'i bir tutmak gibi birşey bu durum. buna kim farkları yok diyebilir? iki araçta gideceğiniz yolun sonuna götürmüyor mu? iki araçta 200km üzerinde hız yapmıyor mu? konforsuz mu? kim kötü diyebilir süper araçlar. amaaa 100bin ytl olan mercedes ile de farkı yok denemez bu durumda o hesap.

BİRİLERİ ANLASIN DİYE TEKRAR YAZIYORUM CASPER FİYATINA GÖRE SÜPER CİHAZLAR!!! BUNUN AKSİNİ İDDİA EDEN YOK. FARKI YOK DİYENLERİN BİLGİSİNDEN ŞÜPHE EDERİM.

arkadasım onceki mesajında gene ısınma ile ilgili bi problem yazmıssın. adam sana sadece 9600gs le 9600gt arasındaki farkı sormus... bu olayın ısınmayla ne alakası var... eski seriler ısınıyodu tmm ama yeni seriyi kullanmıyosun onun icin nasıl oldugunu bilemezsin... bu konu baslıgı da yeni seri ile alakalı... lütfen sorulara alakasınz cevaplar vermiyelim...

• quote:

quote:

burada halen bir markanın kötülendiği yönde iddia edilen tavırlar var böyle birşey söz konusu değil bunu bazıları kafasına sokması gereken birşey.

arkadasım onceki mesajında gene ısınma ile ilgili bi problem yazmıssın. adam sana sadece 9600gs le 9600gt arasındaki farkı sormus... bu olayın ısınmayla ne alakası var... eski seriler ısınıyodu tmm ama yeni seriyi kullanmıyosun onun icin nasıl oldugunu bilemezsin... bu konu baslıgı da yeni seri ile alakalı... lütfen sorulara alakasınz cevaplar vermiyelim...

dikkatli okursan ben sadece o ekran kartı için yorum yapmadım. bu durum bütün sistemler için geçerli eğer yeterli kadar soğutma yapamıyorsa kasılmalar takılmalar bu yüzden başlar. bu soğutma sorununu yaşayanlar için notebook soğutucu altlıkları satılmakta. en çokta toshiba kullananlar oyun oynarken bu altlığı tercih etmekte. casper'in bu modeli tek fan mı çift fan mı?
    bu ekran kartının ısısını elle hissetmek söz konusu değil bunu kasanın ısınmasıyla kıyaslamayın kasa serin olabilir ama bu ısı zaten bir anda başlamakta fan yetersiz kaldığında veya tek fanlı sistemlerde kasılma başlar çoğu kişide bu problemi kartın yetersiz geldiğinden sanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 1 Ekim 2008; 20:12:56 >

• GPU ısısını olcen programlarla olcum de konusuyorum zaten sen merak etme.... oyunlarda ve baaska işlemlerde ısılara baktım, ole senin dedigin gibi kastırıcak bi ısınma yok...
  • quote:

GPU ısısını olcen programlarla olcum de konusuyorum zaten sen merak etme.... oyunlarda ve baaska işlemlerde ısılara baktım, ole senin dedigin gibi kastırıcak bi ısınma yok...

ekran kartı ısısını ölçen programı söylermisin
  • PC wizard canım benim ... amacın nedir senin solermisin insanların bilgisini olcmek mi? konuyu baslatan arkadas bu gereksiz mesajları silerse sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.