Şimdi Ara

Yeni Ceed, i30 ve Golf 6 karşılaştırması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vw nin neyını bu kadar abartıyorlar anlamıyorum cogu kısı kapısını bıle acmadıgı halde gelıp burda vw yı yuceltıyor bende 2010 model 1.6 mpı passat kullanıp sattım dogruyu soylemek gerekırse bende cevremın gazına gelerek passat aldım o zaman kampanya vardı 42 ye almıstım surus keyfı yolda gıdısı ve kalıte olarak sımdıye kadar kullandıgım bu segmenttekı dıger otomoblıllerden vw ın hıc farkı olmadıgını cok rahatlıkla soyleyebılırım cevrenın gazına geldık gelmeyede aslında bu tecrubede bana ıyı bır ders oldu cunku ıstedıgım aracı alacakken dedıgım gıbı cevrenın gazına gelerek almak ıstedıgım asıl aractan vazgecıp passat aldım tabı sonradan pısman oldum ama neye yarar bu yasadıgım vw deneyımınden sonra dıger markalara olan on yargılarımda tamamen yıkıldı cunku daha oncede soyledıgım gıbı bu tecrubeyı yasadım ve vw ın dıger markalardan farkı olmadıgını cok gecte olsa anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 20 Eylül 2012; 12:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Boşuna tartışmaya gerek yok Golf motor olsun yol tutuş olsun teknoloji olsun diğerlerinin bir 5-10 yıl kadar ilerisinde. Hyundai veya diğerler i30 plus çıkartsa yada plus plus çıkartsa bile imkan yok Golf'e yetişemez. Zaten Wv Golf üretirken hiç bir markanın erişemeyeceği bir teknoloji ile üretiyor, amaç zaten o yani. Bence Golf 7 çıkmasada olurdu, mevcut Golf ü diğerlerinin yakalaması bir 5 yıl süreceği için hala tedavülde tutabilirdi. Golf7 ile şimdi arayı 10 yıla çıkardı bu durumda diğerlerine havlu atmak kaldı. Boşuna Golf ile kıyaslamanın anlamı yok yarışmanın sonucu belli zaten.

Hitler motorlu, 105 beygir motorla mı Golf rakiplerinden ilerde? Golfün çıkardığı, hiçbir markanın erişemeyeceği teknoloji nedir? Çok merak ettim. TSI motor mu? Subarunun boxer motorunu duydun mu acaba?

vw Golf 7 ile yerinde saymış, kusura bakma. Değişen birşey yok gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Boşuna tartışmaya gerek yok Golf motor olsun yol tutuş olsun teknoloji olsun diğerlerinin bir 5-10 yıl kadar ilerisinde. Hyundai veya diğerler i30 plus çıkartsa yada plus plus çıkartsa bile imkan yok Golf'e yetişemez. Zaten Wv Golf üretirken hiç bir markanın erişemeyeceği bir teknoloji ile üretiyor, amaç zaten o yani. Bence Golf 7 çıkmasada olurdu, mevcut Golf ü diğerlerinin yakalaması bir 5 yıl süreceği için hala tedavülde tutabilirdi. Golf7 ile şimdi arayı 10 yıla çıkardı bu durumda diğerlerine havlu atmak kaldı. Boşuna Golf ile kıyaslamanın anlamı yok yarışmanın sonucu belli zaten.

Arkadaşım abartmanın ve sallamanın bir sınırı, ölçüsü vardır.

Çok abartma ki salladığın belli olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Arkadaşım abartmanın ve sallamanın bir sınırı, ölçüsü vardır.

Çok abartma ki salladığın belli olmasın.

Arkadaşım bende yeni i30 var.

• Ceed daha iyi yol tutmasına rağmen nasıl oluyorda Golf daha fazla sürüş keyfi sunuyor. Bunlar sürüş keyfi ile sürüş konforunu birbirine karıştırıyorlar heralde ya da konu sahibinin dediği gibi birinci çıkarmak için bilerek yapılmış başka bir açıklaması yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bakıyorum vw fanatigi güzide arkadaslarımız konuyu baltalamıs yine :)

O golf 6 bu aracları nasıl eziyor onu anlamıyorum.

Donanim olarak mı. Eger öyleyse golf , bu aracların yanina yaklasamaz.

Surus dinamigi mi. Yeni i30. 3 farkli surus modu var. Sec sec kullan.

Dayanıklılık mı. Bu konu da golf önde olabilir. Yeni hyundai ve kia lar da malzeme kalitesi iyilesti fakat kac sene saglam kalır bekleyip görücez.

Yani , bu kadar göklere cıkarmaya gerek yok golf u. Biraz asagılara inin.

Benzinli araçlarda golf açıkara performans ve yakıt olarak önde

Dİzelde ise diğerlerinden 15.000 liraya yakın pahalı .

Dizelde seçim kesinlikle i30 olmalı . Benzinde ise golf .

Ayrıca i30 da oturup pazarlık etme şansınız var . Ama wv bu olanağı tanımaz üstüne üstlük paranla oturup sıra beklersin.

Hyundai de boş bir marka değil . Yılların deneyimi var. Malzeme kalitesi golfe yakındır diye düşünüyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti-vw

quote:

Hitler motorlu, 105 beygir motorla mı Golf rakiplerinden ilerde? Golfün çıkardığı, hiçbir markanın erişemeyeceği teknoloji nedir? Çok merak ettim. TSI motor mu? Subarunun boxer motorunu duydun mu acaba?

vw Golf 7 ile yerinde saymış, kusura bakma. Değişen birşey yok gördüğüm kadarıyla.

Arkadaş dalga geçmiş sanırım . wv fanatikleri ile

Yalnız golfün tsi motoru mükemmel durumda . Hem performans hemde yakıt açısından golf 7 de çok iyi iş çıkartılmış .

• o arkadaş espirimi yapmış benmi öle anladım.vw nin neresi 10 yıl ilerideymiş ben anlamıyorum.tsı bile çok abartıyosunuz 2.0 litre motordan 211 bg güç çıakrtılıyor.rs serisinde bile 255 bg hyundainin en dandik modellerini uzaktan görmeyle olmuyo o işler.yeni hyundai genesis coupe 2.0 t 284 bg motor konusunda yabana atılcak bir marka değil hyundai geçmişini icelerseniz anlarsınız.kalite olarakda.fabrika çıkışlı zırhlı 3.8 tonluk aracı olan bi markaya kalite konsuusnda 10 yıl geride filan diyemessiniz.eguus ve genesisi inceleyin amerika pazarında.
  • carbuyer sitesi i30'u secmiş autoexpress ise bmw 116d modelini secmiş. Golf yokki. Garip olan aynı kuruluşun farklı siteleri farklı araçları seçmiş :)
  • ne golfmuş be 10 sene önce yüzüne bakılmıyor Sırf Fiyatı pahalı diye bunlar aynı kaliteye daha ucuz araçlar var görünmüyor

Halkımızın gözünde Pahalı ise vardır illa bişe kaliteside iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

ne golfmuş be 10 sene önce yüzüne bakılmıyor Sırf Fiyatı pahalı diye bunlar aynı kaliteye daha ucuz araçlar var görünmüyor

Halkımızın gözünde Pahalı ise vardır illa bişe kaliteside iyidir

golfun sade ve şık iç tasarimi , ve iceride kullandigi malzemelerin kalitesi yuzunden tercih ediliyor. Mesela i30 fiesta gibi araclar iceride gri plastigi cok kullanmis . Bu plastik arqci kalitesiz fazla cafcadli cocuk oyuncagi gibi gosteriyor. Kaliteli bile olsa kalite hissini goturuyor . Iç mekana kullanicilar disindan fazla onem veriyor artik .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala herşeyin donanım olduğunu sananlar var.Bir kia ile VW kalitesi birmi Allah aşkına.Bırakında o kadar fiyat farkı olsun.
    Tamam bu Türkiye'de doğuşun kazıkçı olduğu gerçeğini değiştirmez ancak şu Golf'ü kötüleyenlerin artık sırf donanıma göre yorum yaptığına
    kanaat getirdim.Golf birkerede kullanıp zevk alınacak araba değil.2008'den beri Golf sahibiyim her binişimde ilk günki zevki alıyorum.Malzeme kalitesine
    hayran kalıyorum.
  • Ceed in golften daha iyi olucagnı düşündüm deme sakın :D
  • Golf'u bu iki araçtan ayıran tek özellik; sürüş ve şanzımanıdır. Ama diğer hicbir yönü bu iki arabayi geçicek durumda değildir kafa kafayıdır herşey. Mesela golfun hep ovundugu MUKEMMEL iç malzeme kalitesi? Ceed ve i30 unda malzeme kalitesi bir o kadar iyidir aksine söyleyen bu arabalara binmeyendir. Sadece golfte torpido ve kapı içleri kumaş kaplama olmuş tek artısı bu ha eğer bu bir arabayi seçmede çok büyk bir etkense yorum yapmam daha.
  • Tr şartlarında Ceed ve İ30 ama avrupada olsam 2.0 TDi Higline + Tüm opsiyonlar tadından yenmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorsairSA

Hala herşeyin donanım olduğunu sananlar var.Bir kia ile VW kalitesi birmi Allah aşkına.Bırakında o kadar fiyat farkı olsun.
    Tamam bu Türkiye'de doğuşun kazıkçı olduğu gerçeğini değiştirmez ancak şu Golf'ü kötüleyenlerin artık sırf donanıma göre yorum yaptığına
    kanaat getirdim.Golf birkerede kullanıp zevk alınacak araba değil.2008'den beri Golf sahibiyim her binişimde ilk günki zevki alıyorum.Malzeme kalitesine
    hayran kalıyorum.

Yok canım, nerden çıkardın? Biz herşeyin donanım olduğunu düşünmüyoruz. Aslında herşey kalite ve konfor tabii ki. Boşline Golf-Jettalarda ESP gibi bir donanımın gerekli olmadığını düşünüyoruz. Yol tutuşu müthiş olduğundan, ESP ye gerek de duymuyor zaten... Donanımı gerekli bulmadığınıza göre boşline bir Golfünüz olduğunu düşünüyorum. Malzeme kalitesinin veya konforun, olası bir kazada, ki Allah göstermesin, size pek yararı olacağını sanmıyorum. Keşke tercihinizi donanımlı olan modelinden yana yapsaydınız.

Golf kullandım ve bindiğim en zevksiz arabaydı. Sizin aracınızdan her zaman ilk günkü zevki almanızı dilerim, ancak malzeme kalitesinin, diğer araçlarda düşük olduğu kanaatine nereden vardığınızı da merak ettim. Hiç Ceed veya i30 u gidip incelediniz mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

Golf'u bu iki araçtan ayıran tek özellik; sürüş ve şanzımanıdır. Ama diğer hicbir yönü bu iki arabayi geçicek durumda değildir kafa kafayıdır herşey. Mesela golfun hep ovundugu MUKEMMEL iç malzeme kalitesi? Ceed ve i30 unda malzeme kalitesi bir o kadar iyidir aksine söyleyen bu arabalara binmeyendir. Sadece golfte torpido ve kapı içleri kumaş kaplama olmuş tek artısı bu ha eğer bu bir arabayi seçmede çok büyk bir etkense yorum yapmam daha.

+1 katılıyorum. Bende golfün sessiz tok sürüşünü beğeniyorum. Ama i30 ve ceed için de hakkını teslim etmek lazım. Gerçekten kaliteli araçlar yapmışlar. Küçük bir detay vereyim; golf 7'de tavandaki gözlük kabında döşeme yok ceed ve i30'da var. Daha birkaç ay öncesine kadar forumda adı pek geçmeyen i30 ve ceed'i bugün golf ile kıyaslıyorsak Hyundai ve Kia'nın ciddi bir atılım yaptığı gerçeğini gözardı etmemek lazım.

• +1
  • Yahu şu forumdaki VW fanatikliği ÇARŞI'nın resmi sitesinde yoktur. Bu nedir böyle Doğuş para verse böyle savunucular bulamaz. VW ile bir şeyi kıyaslayalım deniyor hemen fanatizm. İnsanları otomobil forumlarından soğuttunuz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç birini almasın focus alsın neden mı
    1. fiyatı çok pahalı elit gösterir
    2. bagajı çok dar aldıklarını sığdıramazsın seyahata cıksan bavullar kucagında gıdersın
    3. arka orturma alanı cok dar buda arkadakılere samımıter getırır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.