Şimdi Ara

Yeni Çıkan Donanımları Hemen Almalımı Almamalımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni donanımlar çıkıyor piyasaya, bir hırs, bir istek alsak diyoruz. bu söylediğim genel olarak işlemci, ekran kartı için geçerli bir konu ama diğer donanımlarıda aşağı yukarı ilgilendiriyor.

yeni donanımlar genel olarak program ve oyun piyasasının önünde gidiyor, niye çünkü program ve oyunları çıkaran kişiler mümkünolduğunca çok kişiye bu yaptıkları oyunu ve programı satmayı amaçlıyorlar ve belli bir ortalama donanım ile çalışabilecek oyun veya program yapıyorlar. özellikle amerika ve avrupada bilgisayarlar bizdekinden geri düzeyde bulunuyor (bu söylediğim ortalama, yani yıgın için geçerli), çok eskiden alınmış ve yeni bir harcama yapmaya pek niyetli olmayan bilgisayar kullanıcıları için çıkarılan oyun ve programlar ile yeni aldığımız donanımların tam tadını çıkarabilmek veya bir farkını görebilmek nerede ise imkansız hale geliyor. çift çekirdek yeni çıktığında yapılan karşılaştırma testlerine bir bakın veya hala en yeni testlere bakın, çift çekirdeklerin bariz bir üstünlüğü varmı, yok, en bariz üstünlükler yüzde on-yirmi arasında, yav hani çift çekirdek idi bu nalet, tamam iki katı olmasın ama genel olarak bir yüzde elli fark olması gerekmiyormu. çık olmaz niye yeni çıkan donanımlara sahip şanslı kitle çok az ve yaygınlaşması ancak bir iki yıl alıyor. bu zaman zarfında zaten sezin elinizdeki eni model giriş seviyesi bir bilgisayar bile olmuyor ama genelin ortalaması sizin sistemi yakaladığından bu donanımların tam kapasite ile kullanılabileceği programlar ancak ortaya çıkmış oluyor, tabiki sizde elinizdeki donanımın verimini alamadan beklemiş vaziyette kalıyorsunuz.

bakın çift çekirdek çıktı, daha önce 64 bit çıkmıştı, ne oldu, programlar çift çekirdege göre yazılmadığı için, çift çekirdek optimizasyonu yapıldı dense bile testlerde bariz bir üstünlük yok, hatta eski tek çekirdeklerin extrim türleri çift çekirdeğe veya 64 bitlere hava basıyor, eee niye alıyoz yav biz bu çift çekirdeği veya 64 bit işlemciyi, bir iki test programında rekor yapmak veya puan almak içinmi. evet ne yazık ki ancak o işe yarıyorlar.

daha windows işletim sistemi çif çekirdek için optimize edilmemişken veya 64 bit olmamışken, çift çekirdeği almak ne kadar sağlıklı.ben yıllarca çuvalla para döktüm en son donanımlara sahip olmak için, sonrasında bir gördüm ki bu işi resmen kazıklanma. aldığım bir ekran kartının oynadığı ancak bir iki yeni oyun var ama benim ekran kartımın nerdeyse yüzde yirmisine alınabilecek bir ekran kartıda bu oyunu oynuyor, tamam benim kart ile bütün yumuşatmalar ve gölgelendirmeler açık oynanıyor ama bu sadece resim kalitesinde bir artış sağlıyor. oyun oynarken rakibime bakıyorum, yoksa gölgelendirmelere veya yerdeki karoların ayrıntılarına veya karo aralarının görünmesine bakmıyorum ki.... eeeee ben niye verdim bu tonla parayı... çık bunu anladığımda artık bir donanım iyice ucuzlamadan almıyorum, bir işlemci yüz dolar seviyelerine iyice yaklaşmadan almıyorum, amd nin 939 pinli 3000 işlemcisi oc rekorlarına imza atıyordu ve ilk çıktığında 250 doların üstlerinde havalarda geziyordu, daha yeni alacağım ve söylermisiniz bu işlemci şu anda 81 dolar civarında ve başedemeyeceği hangi oyun ve program var veya bir yıllık zaman diliminde hangi çıkacak oyun veya programla başedemez hıııı..., ölü yatırımmı, ben bir yıl sonra bu işlemci ve bordu şimdi aldığım 160 dolar fiyatın yarısından fazlasına yani 80 dolara satarım rahat, kaybım eder 80 dolar, ilk çıktığında alsaydım 250 dolar, düşmüş 81 dolara, o zaman daha çok zarar etmiş olmuyormuydum, oluyordum, haaa derseniz ki sadece en yeni donanıma sahip olmanın havasını kaçırdın evet bunda haklısınız, bu hava bin dolarlar değerinde ediyorsa sizin için devam edin derim, yoksa bekleyin geri gelsin fiyatlar ve bu donanımlar için çıkarılan program ve oyunlar ortalığa dolsun, sizde ucuz ucuz kullanın bunları...

siz ne dersiniz a dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 12 Ocak 2007; 13:03:41 >

• Arkadaşım sana katılıyorum
    Aldığımız donanımların performansının %50 sini bile kullanmadan yeni versiyonları çıkıyor.
    Optimum verim alabilmek için yani fiyat/performansı 95-100 olacak şekilde bir sistem toplamak için önerilerin nelerdir
  • bence elinde bilgisayarı olanların(kendim için konuşuyorum mesela,veya benim gibiler için) şimdilik bi değişiklik yapmasına hiç gerek yok, bence bilgisayar toplamak için eylül 2007 çok uygun olur , amd'nin yeni işlemcilerini görürüz,intelin core2duo dan daha performanslı olacağını söylediği yeni seri işlemcilerini görürüz, eskileri istiyorsak ucuzlamış da olur hem ; bi yandan directx10 iyice oturur ve orta halli dx10kartlar yaygınlaşmaya başlar( 8600gt gibi) , ddr2 ramlerin performanslı versiyonları da iyice ucuzlamış olur (misal 800mhz 4-4-4-12 value seriler gelebilir) 2x1GB standartlaşacağı için fiyatları da uygun olur... yani en iyi zaman eylül 2007 gibi

şuara sürekli yeni şeyler yaygınlaşıyor,imkanı çok olan istediğini alıcaktır tabi de elinde bilgisayarı olup da vistayı iyi kötü kullanabiliyor olacak olanlar acele etmese daha iyi. ben en fazla yapacağım ocak-şubat gibi işlemciyi değiştiririm, anakartım core2 duolar dışındaki bütün modelleri destekliyor , 945 veya yeni çıkacak 935 vistada hayli hayli işimi görecektir... zamanında senelerce p3 600mhz ile xp kullandım, oluyo mu oluyo

• quote:

Orjinalden alıntı: lockmanhackym

Arkadaşım sana katılıyorum
    Aldığımız donanımların performansının %50 sini bile kullanmadan yeni versiyonları çıkıyor.
    Optimum verim alabilmek için yani fiyat/performansı 95-100 olacak şekilde bir sistem toplamak için önerilerin nelerdir

şöyle bişi olabilir;

x2 3800+
    ucuz bi anakart (amd'de anakartların sistem performansına etkisi yok denecek kadar az)
    7600GT
    2GB ram (bence şart ama tek 1GB da olur,sonra ilave edersin)
    gerisi kafana göre

şuan için uygun olurdu heralde fiyat/performans için

• tabii ki alınmamalı.önce bir ilk izlenimler ve deneyimler öğrenilmeli ve yayılmalı.ondan sonra sorunsuzda alınmalı
  • piyasa fiyatının yerini bulması için bir kaç ay beklemek mantıklı bi iş olur..
  • para var huzur var..olmayınca işimiz zorlaşıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

para var huzur var..olmayınca işimiz zorlaşıyo

• yok be dostum para huzur değil, huzur ne yaptığını bilmekte ve kabullenmekte, gaza gelmemekte. ben geçen yıl elimdeki bütün sistemleri sattım, evde her an üç sistem toplayacak şekilde bulunan bütün parçaları sattım ve elimde sadece celeron 1200 tualitin işlemci bulunan bir sistem ve fiyatı 90 dolara düştüğünde aldığım 256 bit, 128 mb fx5900 bir ekran kartı kaldı ve bir yıldır her işimi gördü, şimdi bu sistemide satıyorum ve bir asus 940 vgalı ana kart(ASUS M2NPV-MX (GeForce 6150, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2=81 dolar), birde en amd işlemci 940 pinli 3000 işlemci alacağım ve bir süre ekran kartı almadan bu karttaki onbort ekran kartı ile idare edeceğim. dx10 çıksın sonra bir ekran kartı alırım, bu anakartın çift çekirdek desteği var, ilerde dört çekirdek amd ler çıkınca birde iyice ucuzlamış 940 pin çift çekirdek alırım mis gibi otururum yerime. hiç bir şeyden geri kalmadım celeron 1200 ile, bu sistem çift çekirdek ucuzlayana kadar beni iki yıl idare eder, bu arada iyice ucuzlamış bir dix10 kartta alırım nasılsa, gel keyfim gel, nasıl olsa az çok oc yapabilme bilgimde var, birazda onunla desteklediğimde işlerimi temiz görüyorum ve zibil gibi para ödemiyorum, artık ilk çıkan sistemleri almayacağım, sistemler ancak ikinci ele düştüğünde program ve oyun desteği tam oluyor ve bir yıl her program ve oyunu sorunsuz oynuyorsun, böylece yeni sistemlerde iyice ucuzluyor. ben yıllarca para yatırdıktan sonra bu sonuca vardım, geresi fazla para harçama ve adamların ilk ürünlerin üzerine yıktıkları ar-ge masraflarını ödemedir.

• ikikere olmuş, silemedim, bende değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersan0 -- 16 Kasım 2006; 15:15:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mersan0

yok be dostum para huzur değil, huzur ne yaptığını bilmekte ve kabullenmekte, gaza gelmemekte. ben geçen yıl elimdeki bütün sistemleri sattım, evde her an üç sistem toplayacak şekilde bulunan bütün parçaları sattım ve elimde sadece celeron 1200 tualitin işlemci bulunan bir sistem ve fiyatı 90 dolara düştüğünde aldığım 256 bit, 128 mb fx5900 bir ekran kartı kaldı ve bir yıldır her işimi gördü, şimdi bu sistemide satıyorum ve bir asus 940 vgalı ana kart(ASUS M2NPV-MX (GeForce 6150, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2=81 dolar), birde en amd işlemci 940 pinli 3000 işlemci alacağım ve bir süre ekran kartı almadan bu karttaki onbort ekran kartı ile idare edeceğim. dx10 çıksın sonra bir ekran kartı alırım, bu anakartın çift çekirdek desteği var, ilerde dört çekirdek amd ler çıkınca birde iyice ucuzlamış 940 pin çift çekirdek alırım mis gibi otururum yerime. hiç bir şeyden geri kalmadım celeron 1200 ile, bu sistem çift çekirdek ucuzlayana kadar beni iki yıl idare eder, bu arada iyice ucuzlamış bir dix10 kartta alırım nasılsa, gel keyfim gel, nasıl olsa az çok oc yapabilme bilgimde var, birazda onunla desteklediğimde işlerimi temiz görüyorum ve zibil gibi para ödemiyorum, artık ilk çıkan sistemleri almayacağım, sistemler ancak ikinci ele düştüğünde program ve oyun desteği tam oluyor ve bir yıl her program ve oyunu sorunsuz oynuyorsun, böylece yeni sistemlerde iyice ucuzluyor. ben yıllarca para yatırdıktan sonra bu sonuca vardım, geresi fazla para harçama ve adamların ilk ürünlerin üzerine yıktıkları ar-ge masraflarını ödemedir.

bilgisayar kullanım alışkanlıklarını bilemem ama her işimi gördü hiç bişiyden geri kalmadım demek heleki celeron 1200 için çok mantıksız geldi bana. birkaç ay bekleyip fiyatların oturmasını bekleyip almak en iyisi
    doğru seçimler yaparak 2-3 yıl oyun oynayan biri için vga hariç ve ufak upgrade ler ile bilgisayar alınabilir.

• teknolojiyi ilk takip etmek zevk meslesi. firmların ar-ge yatırımlarını destekten başka bir şey değil. en iyii f/p çizgisinden ayrılmamak
  • önenli olan alıp almamak değil bence.asıl önemli olan takip etmek araştırmak bilgi edinmek.buna ,laveten tabi ürünü alıp prat,ktede test etmek gerek ama aşırıya kaçtığımızda bu maalesef çok paramızla egomuzu vede üretici firmaların akılcı para kazanma hırslarını tatmin etmiş oluyoruz. bence en iyisi gereksinime göre haraket etmek. yani f/p
  • quote:

Orjinalden alıntı: lockmanhackym

Arkadaşım sana katılıyorum

şu anda oyun için pg toplayanlar için fiyat/performans sistemi

AMD 3800 venice tek çekirdek
    ASUS m2n sli deluxe
    2x512 ddr 2 533 ram
    7600 gt ekran kartı
  • odrin dostum inanki geri kaldığım hiç bir şey olmadı, celeron 1200 ün bu tarihe kadar altından kalkamadığı ne bir program veya ne bir oyun oldu, bir tek ekran kartını ucuzlayınca iyi aldım, oyunlarda zaten işlemci çok önemli değildir, hiç önemli değildir demiyorum ama 1 ghz in üstünde bir işlemcinin altından kalkamayacağı hiç bir şey yoktur, şimdi kalkıp dvd den divx yapta görelim deme, bunu yapmak zaten günümüzde tamamen gereksiz, çık piyasaya ver 1,5 ytl her istediğini al, ne saatlerce masada otur, ne elektirik ve cd harca, anca özel çektiğin görüntüleri düzenlersin bilgisayarda, onlarda saatlerce sürmeyeceği için bilgisayar kaldırıyor. fiyatlar iyice oturduğundan artık yenileme vakti geldi zaten ve 949 pin bir bord ve amd 3000 işlemci alacağım, 81+81 dolar ve 12 taksit, mis gibi bunun altından kalkamayacağı bir işlem göstersene, bulamazsın.

birde fiyatlar asla bir iki ayda dengeye oturmaz, en az bir 8-9 ay geçmesi gerekiyor fiyatların iyice düşmesi için. ben dediğim gibi bir ara epey para harcadım, kmadiköye gider öyle parçalar sorardım ki artık firmalarda çalışan arkadaşlar ahanda abimiz gelmiş, ne yenilikler çıkmış öğrenelim derdi ve özel sipariş ile istediklerimi getirirlerdi ama dedğim gibi bunlar hep boşmuş ve kullanamadığın teknolojiye para vermekmiş, belli bir seviyenin altına inmesini beklemek en iyisiymiş.

ben 19 inç crt bir ekran almıştım ve 1600x1200 pikselde 120 hrz titreşim verebiliyor, epiy hesaplı almıştım, ekran kartınız iyiyse epiy kullanışlıdır. epiydir 19 inç lcd ekran almak için bekliyorum ve fiyatlar 200 dolarlar seviyesine indi ve tepki süreleride 4 ms seviyelerinde standar oldu, bu tepki süresi oyun oynamak için yeterli, hatta 8 ms bile yeterli, eeee 16 ms hatta 20 ms üstü 19 inç ekranları iki yıl hatta bir yıl önce 650 dolarlar seviyesine kakaladılar, teknoloji daha yeterli olmadan, onca para veren insanların suçu neydi...

• hafta sonu bacanağın oğluna kdv dahil 700 dolar bile etmedi, ASUS M2NPV-MX ana kart, amd 940 pin 3000 işlemci ve 667 mhz corsair ddr2 ram, l17 inç cd ekran, cd-rw, 2.1 hoparlör, aopen 350 lik kasa, kalvye, maus, 250 gb samsung sata2 harddisk, sitem canavar gibi, ekran kartı almadık dix 10 çıksın şubat mart gibi alacağız, şimdilik on bord yeterli geliyor oyunlarda.
  • bu dx10 da bizi hırslandıracak
  • cipset olarak değişiklik olacağını zannetmem, şu andaki kartlara dix 8 den 9 a geçtiklerinde yaptıkları gibi 10 desteğini ek bir donanımla verirler ve fiyatlarda fazla açılma olmaz diye tahmin ediyorum, esas fiyatd açılımı hdtv desteğinde olacak gibi, şu anda sadece üst seviye kartlarda bu destek sözkonusu.
  • Bu konuyu okuduktan sonra,acaba bilgisayara bu kadar para ayırmak yerine gidip bir Wii mi alsam diye düşünmeye başladım.
    Bilgisayar yine durur,üstüne düşen görevleri yerine getirir.Oyunu ayrı bir konsoldan oynamak daha akıllıca olur mu?
    Mesela; PS2 çıktığında almış olsaydım,donanım güncelleme derdi olmadan,en son çıkan oyunların hepsini alıp,oynama şansım olurdu.Hala PS2 ye yeni oyunlar çıkıp,duruyor.Ayrıca en yeni oyunlar önce ps2ye,sonra pc ye çıkıyor.
    Konsollar çok daha uzun ömürlü.Çok geniş bir zaman aralığında,çıkan tüm yeni oyunları,donanım derdi olmadan oynamanızı sağlıyor.

Bilgisayar hain oluyor.Yeni aldığınız bir parça artık 4 ila 6 ayda eskir oldu.Özellikle de EA ve Codemasters gibi oyun yapımcılarının yaptığı oyunlar,en yeni ekran kartlarını gerektiriyor.Çıkan her yeni oyundan önce,yeni ekran kartı mı almalıyım???
    Bu gerçekten çok sinir bozucu + Paraya yazık + milli ekonomiye zarar.

• eğer strateji türü veya mporg türü oyunlar oynamıyorsanız oyun oynamak için konsol almak daha akıllıca, niye olduğunu storm kardeş anlatmış. yeni oyunlar onda çıkıyor, birde bizde korsanda olsa bir oyunu hemen bulma şansın yüksek, ayrıca paylaşım filan epiy geniş bir oyun portföyü sunuyor. niye korsan ve paylaşım dersen, yeni oyunların orjinalinin türkiyeye gelmesi epiy zamn alıyor da ondan. ama bilgisayarda oyun oynamak hiç akıl karı değil ve oyun için bilgisayar toplamak hele hiç mantıklı değil, ancak strateji veya mporg oyunlar seviyorsanız bilgisayar almalısınız ancak bu türoyunlarda bilgisayarı ve ekran kartını kasmazlar, hala eski kartlarla bu oyunların bi sürüsü oynanabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.