Şimdi Ara

<<<... YENI CITROËN C3 KULÜBÜ ...>>> (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.314
Cevap
33
Favori
450.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2011 C3 comfort plus 1.4 hdi araç en son kaça alınabilir?
  • 29000 'den yukarısı kazık olur, kasko değeri 30200 TL gözüküyor an itibariyle.
  • strafor kardes dızel dıyor o paraya bulursan bır tane de bana al bır zahmet en ucuzu 31500 dogru mu
  • arkadaslar lastık markalarını yazma ımkanınız varsa rıca edıyorum
  • 29000 'den yukarısı kazık olur, kasko değeri 30200 TL gözüküyor an itibariyle.

siz herhalde benzinliden bahsediyorsunuz bu fiyata hepsini kapatırım.
  • Anahtar teslimi metalik renk için 31500-31800 civarıdır. normal şartlarda 29000 'e almanız imkansız
  • Arkadaşlar bende dün itibariyle yeni c3 sahibi oldum. confort plus, yakut kırmızı, 32500tl. buradaki yorumlarınız çok yardımcı oldu kararımda. teşşekür ediyorum hepinize. teslim alınca daha detaylı yazıcam inş.
  • ben benzinli anladım pardon .

Lastikler Good Year benim. Hepsi aynı değil midir ki ?
  • yaa arkadaslar arac cikali nerdeyse 1 yila yaklasti hala aracin fiyati ile ilgili konusuyoruz su aracin sorunlari avantajlari teknik deteylari hakkinda konusan hala yok arac 9 ay olmus tik yok
  • Arabanın bana göre artıları:

+ Konfor , kabin içi sessiz , sürüş keyifli ve yormuyor.
    + Direksiyon çok iyi. Elektirik destekli olması ve tur oranı çok iyi. Etli ve ayarlanabilir olması direksiyonu hoş yapan ayrıntılar.
    + Pedal hassasiyetleri çok iyi.
    + Müzik sistemi iyi. 6 hoparlör olması ve mp3 çaların naz yapmadan yazdığım her CD 'yi okuması güzel. Klasör değiştirme ve direksiyondan kontrol ayrıca rahatlık sağlıyor.
    + İç mekan genişliği oldukça yeterli, arka koltuklar 3 kişi için biraz dar olabilir ama diz mesafeleri yeterli. Ön tarafta diz mesafesi çok iyi.
    + Kullanılan malzemeler genel anlamda iyi, işçilik için de iyi denebilir. Göze batan bir kabalık yok.
    + Ön panel ve göstergeler çok güzel, yerleşim ve okunabilirlik , seçilen renkler çok hoş. Yol bilgisayarı oldukça işlevsel. Dezavantaj olarak dikkati dağıtabilir zaman zaman sağ yanda olması. Üstte ( c4 'de olduğu gibi ) konuşlu olabilirdi.
    + Yakıt tüketimi makul düzeyde. ( Ortalama 6,8 litre görünüyor yol bilgisayarıma göre son seyahat. Genelde şehir içi, 1500km üstünde yapılmış bir ölçümdür. Buda km 'de 25krş yapar.)
    + Hız sabitleyici çok işlevsel ve yakıt tüketimini olumlu etkilediği kanaatindeyim. Sürüş konforunu oldukça artırıyor.

Aracın eksi yönlerine gelirsek,

- Vites geçişleri fazla kemikli. Özellikle geri vitese tek denemede geçirmek baya zor. Gacır gucur yürek burkan şanzuman sesleri dinleyip tutuşabilirsiniz zaman zaman. Aman dikkat!
    - Arka koltuk 3 kişilik ama 3 kişi zor. 2,5 olabilir.
    - Eşya gözü koymayı unutmuş adamlar. El freninin arkasında 1 bardaklıkımsı, kapı içi gözler var birde. Torpido gözü iyi ama başka gözler ( Gözlüklük, koltuk arkası cepler , ön bardak tutucular, cd koymaya göz vs.. ) malesef yok. Yaratıcı olmanız ve orjinal fikirler üretmeniz lazım eşyalarınız için.
    - Yol bilgisayarı daha ön cama yakın bir yere konuşlanabilirdi. Dikkat açısından. Yukarda bahsetmiştim.
    - Emniyet kemeri ikaz sesi. Tamam gerekli bir güvenlik önlemi ama şurdan şuraya düşük hızda gidecek oluyorsunuz, zaten ilçedeyim ben, iyi kardeşim öt 1-2 dakika ama ila nihaye ötülmez ki yani.
    - ESP yok. Araç küçük ve şehir içi kullanımı ön planda . Ama olsa iyi olurdu. Sonuçta ağırlık merkezi biraz yukarda. Özellikle virajlara hızlı girerseniz (120 gibi) yan yatmayı hissedersiniz.

Bunların dışında diğer arkadaşların bahsettiği bir takım sesler ( tavandan , emniyet kemerlerinden .. ) bende yok. Aracı kullanım şeklimize göre değişebilir diye düşünüyorum. Mesela özellikle tavandan ses geliyor diyen arkadaşların zenith cam olması dikkat çekici. Sanırım o camı örten hareketli tavan zımbırtısı zırıldamaya başlıyor bir süre sonra. Emniyet kemerinden ses gelebiliyor zaman zaman. O demir olan bölümlerin plastiklere değmeyecek konumlarda olmasını sağlayın ses gelmez. Ben o ayarlamayı yaptım tıkırtı yok şuan. Bagajın üstündeki plastik rafında yuvalarına iyi oturmuş olmasına özen göstermek lazım. Bagajdaki plastik bölgeleri de kauçuk tarzı bişeyle ( ben paspas parçası kullandım ) kaplarsanız bagajda devamlı taşıdığınız şeyler ( su kabı, ilk yardım seti vs.. ) oralara çarpmaz ve tıkırtı olmaz.

Benden bu kadar. Ekleyeceği olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: strafor

Arabanın bana göre artıları:

+ Konfor , kabin içi sessiz , sürüş keyifli ve yormuyor.
    + Direksiyon çok iyi. Elektirik destekli olması ve tur oranı çok iyi. Etli ve ayarlanabilir olması direksiyonu hoş yapan ayrıntılar.
    + Pedal hassasiyetleri çok iyi.
    + Müzik sistemi iyi. 6 hoparlör olması ve mp3 çaların naz yapmadan yazdığım her CD 'yi okuması güzel. Klasör değiştirme ve direksiyondan kontrol ayrıca rahatlık sağlıyor.
    + İç mekan genişliği oldukça yeterli, arka koltuklar 3 kişi için biraz dar olabilir ama diz mesafeleri yeterli. Ön tarafta diz mesafesi çok iyi.
    + Kullanılan malzemeler genel anlamda iyi, işçilik için de iyi denebilir. Göze batan bir kabalık yok.
    + Ön panel ve göstergeler çok güzel, yerleşim ve okunabilirlik , seçilen renkler çok hoş. Yol bilgisayarı oldukça işlevsel. Dezavantaj olarak dikkati dağıtabilir zaman zaman sağ yanda olması. Üstte ( c4 'de olduğu gibi ) konuşlu olabilirdi.
    + Yakıt tüketimi makul düzeyde. ( Ortalama 6,8 litre görünüyor yol bilgisayarıma göre son seyahat. Genelde şehir içi, 1500km üstünde yapılmış bir ölçümdür. Buda km 'de 25krş yapar.)
    + Hız sabitleyici çok işlevsel ve yakıt tüketimini olumlu etkilediği kanaatindeyim. Sürüş konforunu oldukça artırıyor.

Aracın eksi yönlerine gelirsek,

- Vites geçişleri fazla kemikli. Özellikle geri vitese tek denemede geçirmek baya zor. Gacır gucur yürek burkan şanzuman sesleri dinleyip tutuşabilirsiniz zaman zaman. Aman dikkat!
    - Arka koltuk 3 kişilik ama 3 kişi zor. 2,5 olabilir.
    - Eşya gözü koymayı unutmuş adamlar. El freninin arkasında 1 bardaklıkımsı, kapı içi gözler var birde. Torpido gözü iyi ama başka gözler ( Gözlüklük, koltuk arkası cepler , ön bardak tutucular, cd koymaya göz vs.. ) malesef yok. Yaratıcı olmanız ve orjinal fikirler üretmeniz lazım eşyalarınız için.
    - Yol bilgisayarı daha ön cama yakın bir yere konuşlanabilirdi. Dikkat açısından. Yukarda bahsetmiştim.
    - Emniyet kemeri ikaz sesi. Tamam gerekli bir güvenlik önlemi ama şurdan şuraya düşük hızda gidecek oluyorsunuz, zaten ilçedeyim ben, iyi kardeşim öt 1-2 dakika ama ila nihaye ötülmez ki yani.
    - ESP yok. Araç küçük ve şehir içi kullanımı ön planda . Ama olsa iyi olurdu. Sonuçta ağırlık merkezi biraz yukarda. Özellikle virajlara hızlı girerseniz (120 gibi) yan yatmayı hissedersiniz.

Bunların dışında diğer arkadaşların bahsettiği bir takım sesler ( tavandan , emniyet kemerlerinden .. ) bende yok. Aracı kullanım şeklimize göre değişebilir diye düşünüyorum. Mesela özellikle tavandan ses geliyor diyen arkadaşların zenith cam olması dikkat çekici. Sanırım o camı örten hareketli tavan zımbırtısı zırıldamaya başlıyor bir süre sonra. Emniyet kemerinden ses gelebiliyor zaman zaman. O demir olan bölümlerin plastiklere değmeyecek konumlarda olmasını sağlayın ses gelmez. Ben o ayarlamayı yaptım tıkırtı yok şuan. Bagajın üstündeki plastik rafında yuvalarına iyi oturmuş olmasına özen göstermek lazım. Bagajdaki plastik bölgeleri de kauçuk tarzı bişeyle ( ben paspas parçası kullandım ) kaplarsanız bagajda devamlı taşıdığınız şeyler ( su kabı, ilk yardım seti vs.. ) oralara çarpmaz ve tıkırtı olmaz.

Benden bu kadar. Ekleyeceği olan ?

başka söze gerek kalmamış ağzına sağlık.
    + bagajın dokunmatık olması.
    - benzin deposunun içeriden açılamıyor olması.
    - paspaslar hemen yırtıldı.

Diğer tüm bilgiler için strafora katılıyorum.

quote:

sonuna kadar katılıyorum :)

• evet arkadaslar konusacagımız konular aslında bu saatden sonra aracın teknik ve konforu ile ilgili konular olması lazım bende ufak birseyler ekleyeyim
    +aracın donanım seviyesi standartların uzerinde (exculusive)
    +yol tutus
    +fren mesafesi
    +yakıt tuketimi(1,4 hdi)
    -yolun bozukluklarını iceriye cok hissetirmesi
    -tavandan gelen tikırtılar(exculusive)
    -bardaklik olmaması
    -bluetoth mesaj okuyamamanız ve tek cep telefonu eslestirme yapılması
    bu arada bize halı paspas orjinal verdiler nasıl olurda yırtılır anlamadım bunun yanında maltepede biryer buldum tunnig yapiyor araca yazılımla ispanyadan orjinal yazılımıyla 1.4 hid 70 bg 160 tork problemsiz motor omrunu bitirmeden 90 bg 200 tork yapacagını soyledi 800 tl istiyor ne dersiniz eger motor problem yaratmasa yeni arac olmasa hemen yaptiracagim cocuk ozellikle soyluyor bu diger uygulamalara benzemedigini direkt dısardan orjinal yazılımla bg ve tork yukseltildigini servisin anlayamayacagını ve eski versiyonunu yedeklediginden istendiginde eskisine donduruludugunden bahsetti emisyon oranınıda ayarliyor ve standartlar da tutuyor siz ne dusunuyorsunuz bu konuda

• bence acele etme bakalım bir kaç kişi yaptırsın sonra dene. garantinin de dolmasını bekle.Beynini götürürse çok uğraştırır
  • Aracın garanti dışı kalır burglar. Oluşabilecek bir arızada muhatap bulamazsın sonra, yazık olur.
  • aracı test edip bence almak gereklii ben olsam yaptırmam kıyamam yepyeni arabaya zaten 1.4 yeterlidir egerki performans isttiyorduysanız benm gibi 1.6 215 tork alırdınız. ben o tip şeylere karsıyım ama çok iyi bilmemekle..sonucta bu aracı yapan adamlarda ince ayarlar yapabilicek kapasitedeler..neden aracını pazarlama stratejisi açısından diger markalara gore avantajlı kılmasınki..bi süre sonra bi yerden çıkar bence çabuk yıpratır aracın motorunu yada beynini. benm fikrim buu yonde yaptıracak arkadaslara garantisi eger bozulmayacaksa saygı duyarım.
  • bu arada benm araç lastiklerim good year degil .. michelin .. awrupa pazarı farklı anladıkta türk pazarındada farklılıklar olusyrmu ilgnç.. belkide modeller arası farklılıklarda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: racert

arkadaslar lastık markalarını yazma ımkanınız varsa rıca edıyorum

bridgestone 300er
  • salserol kardese ben de katılıyorum benım de aldıgım aracta aynı lastıkten var yanlız arabanın kontagını cevırdıkten kac dakıka sonra aırbag ısıgı sonuyor alacagım arabayı galerıde calıstırdım da aırbag ısıgı sonmedı ama araba oldugu yerde duruyordu bır de eskı kasaya gore 1,4 hdı cok yakar mı sızce sehırlerarası 90 km sabıt hız 4,2 ortalama tutturabılır mıyım yoksa eskı kasa dursun mu ptesı kredı cıkacak ınsallah 1,4 comfort plus alacam ama cok yakar dıye eskı kasaya gore endıselerım var
  • arkadaslar yazdıklarınızı dikkate alacagım benim lastiklerim michelin enerjy saver 16 inc 195 45 16 olması lazım tam emin degilim lastik konusunda benimkinin sanirim yurt dısı orjinalide bu cunki kapi icinde benim lastik markam ebatları ve bar basınc ayarları yazmakta bu arada 4.2 lere inmek cok zor ben en fazla sehiri ici kullanımda 4.8 gorebildim bilmiyorum eski aracla karsilastirirsanız yanılırsınız cunki benim aracım 1180 kilo 16 inc lastik var
  • quote:

Orijinalden alıntı: racert

salserol kardese ben de katılıyorum benım de aldıgım aracta aynı lastıkten var yanlız arabanın kontagını cevırdıkten kac dakıka sonra aırbag ısıgı sonuyor alacagım arabayı galerıde calıstırdım da aırbag ısıgı sonmedı ama araba oldugu yerde duruyordu bır de eskı kasaya gore 1,4 hdı cok yakar mı sızce sehırlerarası 90 km sabıt hız 4,2 ortalama tutturabılır mıyım yoksa eskı kasa dursun mu ptesı kredı cıkacak ınsallah 1,4 comfort plus alacam ama cok yakar dıye eskı kasaya gore endıselerım var

racer arkadaşım.. iki tane airbag ışığı var. bir tanesi arba çalıştıktan sonra1 dakka içinde sönen. bir taneside torbido gözü içinde yolcu hava yastığını iptal ettiğin zaman sürekli ikazda kalan lamba.. kılavuza bakıver hangisi imiş..??
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.