arkadaşlar 15 binde motor yağının değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Fakat bir de 1 senede değiştirilir gibi bir durum var. Ben 15 bini iki senede yapıyorum. 2 senede bir motor yağı değişşşem olmuyor mu. Bilen arkadaşlar yazabilirmi. |
YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1046. sayfa)
-
-
Aracınız garantiliyse garanti dışı kalır. Onun dışında yılda bir kere 2 bin lira verip sadece yağ ve yağ filtresini değiştirip risk almayın.
-
Amacım masraftan kısmak kesinlikle değil. Servis randevusu oluştur servise git zaman ayır zor geliyor.Dedim 2 yılda bir 15bin yapıyorum ancak.O zaman 2 yılda bir degistiririm yağı ne olacak.Garanti bitti yakın zamanda.Devam etse de böyle dusunecektim bilmiyorum yag kendi halinde beklese bile mi bozulur neden yada km yapmadıkça yağ degistirmeliyim mantıken bilemedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yağ durdukça eskir deniyor ama ne kadar doğru bilinmez. Zira yurtdışında 30 binde bir bakıma giriyor araçlar, sanırım yıl aralıkları da 2 yıl.
-
anladım ne sebeble hocam bu farklılık bilginiz varmı
-
Türkleri söğüşlemek :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu döngüyü kırıp 2 senede bir motor yağını değiştireceğim. Zaten 2 senede 15bin km anca olur
-
Valla be döngüyü kırdım. 1,6 benzinli yağ değişimi için 2 yıl/11000 km bekledim, yağı ve filtreleri 4400 TL'ye eurorepair'de değiştim. Aracı sakin kullanırım, sert kullanan biri olsaydım 2 yılı beklemezdim. Tüm araçlarımda her yıllık bakıma gittiğimde 5000- 8000 km olsa bile hep hava filtresini değiştirdiler. Daha sonra servisten 3-5 yıllık bakım +garanti paketi alınca hava filtresinin 4 yıl/40.000 km'de değiştiğini öğrenince bir aydınlanma yaşadım.
-
1.6 nın yakı nasıl hocam tavsiye edermisiniz kırsalda trafiksiz yerde yaşıyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mazot ucuzken yılda 10.000 km yapmıyorsanız benzinli alın derlerdi. Şimdi mazot pahalı, adblue sıkıntısı da var. Bence yılda 15000 km yapmayanlar için 1.6 benzinli iyi bir seçenek. Bu motor sert kullanım veya çok yoğun trafikte 100 km'de yakıt tüketimi 12 litreyi bulabilir. Ben aracı sakin kullanırım. Klima hep açık 4 yolcu ile uzun yolda 5,5 litre ile 6 litre arası (maksimum hız 120) yakıyor. Şehircinde (ortalama 2 yolcu ile) klima bazen açık bazen kapalı yaz aylarında 7,5 -8 litre, kış aylarında 8,5 - 9 litre (üstünü hiç görmedim) yakıyor. Şehir Erzurum. Kış çok çok soğuk ama çok dik rampalar yok. Şehir ovaya kurulmuş.
-
İyi hocam bende karstayım golf 7 var ama çocuk 2 oluyor artık küçük geliyor golften çok memnum ama artık büyük araç lazım dizel araç almak istemiyorum malum hem kış şartları hemde benzinli araç daha iyi geliyor bende sakin kullanıyorum 90-110 arası genelde o zaman üzmez bu araç bizi teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.YEKE -- 8 Ocak 2025; 23:23:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar selamlar, ikinci el aldığım 2022 shine bold aracımın üzerinde fabrika çıkışı lastikler var. 52 bin km de. diş derinlikleri 3-4mm arası. 4 mevsim lastik almak istiyorum ama bugüne kadar hiç 4 mevsim kullanmadım. yaz kış değişimi, lastik saklama falan artık uğraşmak istemiyorum. Hankook kinergy 4s çok mantıklı gelmeye başladı test sonuçları vs.
sizin düşünceleriniz nedir acaba?
önyargılı olabilirim ama dört mevsim bana verimsiz olacakmış hissiyatı veriyor hep
-
açıkçası ben de bu zamana kadar aynı fikirdeydim. ama aracı sakin kullanan biriyim. artı ve eksileri düşününce mantıklı gelmeye başladı.
2 sene michelin crossclimate 2 kullandım hocam, çok memnundum. Yeni lastik alacak olsam yine dört mevsim alırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
opel astra j sedan 1.4t aracımda kullandım aynı lastiği ve çok memnun kalmıştım
-
garanti sizin için ödemli değilse, long life yağlar var. aracınızın yağ spesifikasyonunu karşılayan bir longlife yağ kullanabilirsiniz ama senede bir yağ değişimi iyidir. total ineo htc 5w-30 kullanın ve yılda bir değiştirin bence.
-
Cevaplar için teşekkür ederim. Lastikleri sipariş ettim. Bir kaç güne gelir sanırım. Haftaya da uzun yol yapıcam. Yorumları paylaşırım merak edenler için.
Merhabalar 2023 Mayıs'tan itibaren FeelBold kullanıyorum.
Araca değer katacak, sürüşü konforlu hale getirecek vb. ne tarz aksesuarlar kullanıyorsunuz ya da kullanmayı tavsiye ediyorsunuz?
-
Aynen katılıyorum Total quartz bu Neo ama muhakkak HTC ekli olanı kullanmanızı tavsiye ederim zaten Total yağ seçici kullandığınızda direkt HTC ekli olan çıkıyor saygılarımla
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X