Şimdi Ara

::!!-- Yeni Citroen DS5 Sevenler Kulübü --!!:: (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
620
Cevap
18
Favori
88.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün boş bir vaktimde Ankara bayraktar otomotive gidip araçla ilgili görüşme yaptım satış şefi hanımefendi baya ilgilendi. bayide siyah ve gri olmak üzere iki araç vardı siyah olan chic baz donanımdı içine baktım oturmadım cam tavan dokunmatik ekran gibi donanımlar yok. sonra gri olan araca baktım so chic paketti ekstra olarak opsiyon listesindeki deri döşeme hariç diğer opsiyonlar vardı. aracı incelememdeki görüşlerim şunlardır.

fotoğraflarda ön panjuru beğenmemiştim ama yakından bakınca kötü durmuyor araç citroen iken spor olan panjur ds olunca sporluktan çıkıp elit görüntüye kavuşmuş kötü durmuyor. orta konsolda bardaklık yok diyordum ama kapıdaki bardaklığa kolumu uzatınca yetişebiliyorum fazla eğilmeme gerek kalmıyor. ön arka diz mesafesi ve baş mesafesi yeterli geldi kendi aracım octaviada arkadaki diz mesafesi daha az. bagaj konusunda octavia daha geniş ama bizdeki durum şöyle bagaj isterse bin litre olsun kendi eşyamız az olsa bile eş dost akrabanın isteklerinide aldığımız için anca yetiyordu ds5 için kendi eşyamız yine yeter akrabalarınkini az alırız iyide olur :). araçta nubuk deri karışımı bir döşeme vardı oturunca kayma yapmıyor fakat koltuk minderi oturunca biraz içeri çöküyor gibime geldi kendimde 77 kiloyum boyum 1.78 koltuk elektrikli değil elle ayarlanıyor bu pek önemli değil ama çökme olayında biraz rahatsız oldum deri döşeme opsiyonu var fakat koltuklarda hafıza masaj ısıtma yokmuş sadece elektrikli ayar var bunun içinde 6000 lira deri döşemeyi almak mantıklı gelmedi zaten kaliteli deri değil pahalı olan nappa deride özel sipariş istersek geliyor normalde opsiyon listesinde yok. direksiyonun sol tarafında bagaj açma ve park sensörü tuşu var yanındaki iki tuş işlevsiz sanırım kör nokta ve şerit takip tuşları ama bunlarda nappa deri gibi özel sipariş geliyor normalde opsiyon listesinde yine yok. ses sistemi standart denon değil denonu da nappa deri gibi pahalı olduğu için getirmiyorlarmış ama yine özel sipariş geliyor opsiyonlar arasında bu da yok. ön gösterge paneli üstü deri dikişli değildi sanırım deri koltuk alınca deri dikişli geliyor. ses sistemi sesleri net veriyor benim octaviadan iyi fakat beetle daki fender veya superbteki canton ses sistemi gibi güçlü değil. led farları çok beğendim ama akıllı far opsiyonu olmadığı için önüne geçince yada yaklaşınca titrer şekilde hareket etmiyor.

test sürüşünde araç yeterli geldi vites geçişlerini hissetmiyorsunuz trafik yoğun olduğundan 70 km üstüne çıkamadım genelde 50-70 arası gidebildim yol tutuşu güzel ama hızlanamadığımdan mı veya tam gaz gitmediğimden mi turboyu pek hissedemedim. Ankarada her yer kanalizasyon kapağı tümsek yollar yama birinden kaçsanız birine düşüyorsunuz octaviama göre daha az hissettim sarsıntıları konforu iyi. sürüş pozisyonu yüksek koltuk en altta bile crossover gibi yerden yüksek araç sürüyor hissi veriyor birde aracın yerden yüksekliği kaç santim öğrenebilseydim iyi olacaktı. yan aynalar küçük geldi aynalar yana doğru uzunlamasına değilde yukarıya doğru büyüyor bu da kör nokta yaratabiliyor sollamalarda

bayideyken baba oğul geldi baz paket siyah olana baktılar araç tırdan indirilip bindirilirken kapı kenarı sürttüğünden kapı boyanmış ve 115 binlik aracı 105 bine bıraktılar almaya karar verseler biraz daha inebilirlerdi bayinin dürüstlüğünü taktir ettim boyalı aracı sıfır diye satan çok marka gördüm daha önce bu durumu yıllar önce opelin bir bayisinde görmüştüm antara diye bir jeepi vardı ve fiyatı çok düşünce şaşırdığımda satış danışmanı kapıda toplu iğne başı kadar çizik olduğunu gösterdi o yüzden düştüğünü söyledi söylemese çiziği farketmeyecektim.

bayide duvarda aksesuar olan jantlar var onlardan birisi hoşuma gitti değişebilirmiyiz diye sorduk ama olmadı aksesuar olarak alabileceğim söylendi jantın boyutu 17 inç ve tanesi 640 lira. üstündekileri kışlığa taksam yine lastik alacağımdan 4000 lirayı tutar diye düşündüm zaten ellerinde yokmuş ve fransadan gelecekmiş

son durum şu aracımın bilgilerini verdim ve istediğim fiyatı söyledim fiyat belli olunca beni arayacaklar stoklarda bayideki araç hariç mavi siyah gümüşe yakın gri ve iki gün sonra gelecek sedefli beyaz araç var. siyah araçta ekstra olarak deri döşeme de var bütün opsiyonları içeren tek araç ama hem dış rengi siyah hemde döşeme nappa olmadığı için istemedim. renk olarak beyaz ve bayideki gri arasında kaldım beyaz sedefli ama citroen olarak satılan araçtaki gibi parlamıyordu sanırım güneş ışığından dolayıdır bayideki gride spotlar altında gri açık kahve ve fümeye yakın renkler alıyordu güneş ışığında nasıl durur bakmak lazım.

fiyat olarak 135 bin dediler ama indirim yapacaklar birde aracıma uygun fiyat verirlerse anlaşacağız gibi ama size sormak istediklerim var

renk olarak beyaz mı grimi alacağıma karar veremedim ikiside yakışıyor neye göre seçmeliyim bilemiyorum
    denon sistem yok ama servis alpine takabiliriz bir iki araca taktık dediler ama fabrika çıkışı gelmediği için istemedim
    nappa deri kör nokta uyarı şerit takip denon gibi opsiyonları merkeze sorup siparişle getirebiliriz ama fiyat artar dediler hazırda araç varken pazarlık şansım olur ama siparişte fazla olmayabilir fakat aynalar ufak geldi kör nokta olmasını isterdim alışabilirmiyim bilmiyorum koltuk olayı açık renk olsaydı yada siyah değilde başka renk olsa daha iyi olurdu biraz kasvet yaratıyor ve minderdeki çökme rahatsız etti.

sonuç olarak bunları istersem siparişle gelecek jantı derisi ses sistemi kör noktası ve başka eksik olan alınması gereken donanım varmı bilmiyorum.bu durumda fiyat artacak bütçemide aşabilir önceden fiyatı konuşup sabitlerler mi bilmiyorum gerçi 20 bin için faizsiz kredi var onu çekip bunları alabilirim diyorum ama tam karar veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurin Klement -- 24 Mayıs 2016; 21:41:58 >

• Laurin Klement L kullanıcısına yanıt
    Hocam renk olacak ben beyaz tercih ederdim siyah kesinlikle almazdım
    Koltuklarda ise siyah tercihim olur daha güzel olduğunu düşünüyorum
    Keşke jant seçeneği olsa araca bambaşka hava katıyor
    Kör noktanın gereksiz bi sistem olduğunu düşünüyorum ben para vermezdim o sisteme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle bayiye gidip incelemenize çok sevindim.. Araç konforlu bir araba runflat lastik olmasına rağmen darbe emişi gayet iyi çok büyük kuyu gibi yollarda ister istemez darbe emiş düşüyor her arabada öyle.. runflat lastik yerine adam gibi bir lastik takılırsa hem konfor hem yol tutuş %50 artacaktır.Koltuk döşemesi bence çok güzel her binen araca aynı şeyi söylüyor koltuk konusunda hiç takıntınız olmasın kenarlar siyah deri bizim ortalar alcantara. denon ses sistemi var bizde ama olmasada olabilirdi standart halide usb den bluetoothtan gayet tatmin edecektir.. sürüş pozisyonnu tabiki ilk başta garip geliyor. Diğer aracımızda 5 cm vogtland yay var ondan buna geçince havada uçuyormuşum hissi oluşuyor ama çok keyifli bir araç gerçekten koltuğu dibe çekip saatlerce yollara düşesi geliyor inanın insanın.. Renk olarak metalik griyi tercih edin çok daha elit duruyor. Bir ara bendede beyaz falan tribi oldu sonra yer gök beyaz araba kaynıyor.. (diğer aracımızda beyaz bu arada) metalik gri özellikle kapalı havada ve gece muazzam. güneş altındada beyazdan çok daha dikkat çekici o farlar falan yandıgı zaman araba çok güzel gözüküyor. cam tavan mutlaka alın gerisi mühim değil ,üstündeki 17lerde aslında fena jant değil temizken araçla uyumlu kirlenince kötü duruyor sadece haftada 1 arabayı yıkatıyorsanız sorun yok. Benim size tavsiyem full olan versiyonu alın zaten dizel 10 sene kafa rahat kullanın keyifle yeni kasanın 120 beygirlik motoru daha iyi olmuş şanzımanla aynı zamanda araç 100 kg daha hafif eski haline nazaran. 1.6 vergi olayı güzel yururu güzel bu opsiyonlarla imkanı yok bu dolulukta bir araba alamazsınız zaten citroen atılım yapacak bu seri ile ben bir kaç yıl içinde herkesin ds serisine ilgisi olacağını düşünüyorum. b.oktan astra olmuş 100.000 tl siz öyle birr arabayı 125-130 a alırsanız daha ne istiyorsunuz hemde dizel :)

• lastiklerin runflat olduğunu bilmiyordum michelin primacy idi sanırım ama yol tutuşu güzel araca alışamadığımdan mıdır bilmiyorum ama frene basarken ayakkabımın burnu fren pedalının üstündeki oyuk olan kısma takıldı iki sefer.birde direksiyonda vites kulakçıkları olsa fena olmazdı. fiyat belli olup bayiye gidince pazarlık edeceğim aracın bu haliyle ve özel siparişe girerse ne kadar olacağı konusunda. özel siparişte verdikleri fiyat beklediğim seviyede olursa faizsiz krediyi çekip alabilirim kalan kısmı. jant konusunda aksesuar olursa ertesi yaza alırım üstündekileri de kışlıklara takarım. fiyat olarak bütün markalarda fiyatlar arttı nereye kadar gideceği belli değil hiç bir araba hakettiği fiyatta değil vergi fazla döviz arttı ama bu fiyatlarda çoğu markalarla kıyaslayınca fiyat fena değil indirimde alırsak normal seviyede olur. mercedes c serisi bakayım dedim bardaklık usb girişi kol dayama her şey opsiyon aynı şekilde bmw de öyle birde bu araçlar benzinli bu açıdan ds5 mantıklı geliyor dizel otomatik ilgi çekici tasarım

• Yalnız bizim araçlar donanım olarak baya doluymuş opsiyon listesini görünce f1 vites head up navigasyon anahtarsız giriş denon ses sistemi hepsi var

• Head up display ve denon ses sistemi var bizim araçta gerçekten çok dolu araba kullanımı çok keyifli şehiriçinde 10 litre yakıyor bizim benzinli kısa mesafe ve yakıt kasmadan yine iyi yani 1.5 ton araba hep klima açık şehiriçi trafikleri start stop yok. Dizel olması istediğin gibi gazla en büyük avantaj o. Alışırsınız kullandıkça arabaya merak etmeyin. jantları dediğiniz gibi kışlık yapar sonra hoşunuza giden bir model alırsınız. Boş bir bmw mercedes almak akıl mantık işi değil bana göre arabayı kullanırken ben şahin gibi olacaksa donanım anlamında isterse 0-100 ü 3 saniye son hızı saatte 350 km olsun bnm için anlamsız. Son olarak tekrardan metalik gri rengi tavsiye ediyorum size bu arada arabanın adaptif bixenon ve led farlarına bayılacaksınız yolda selektör yapmadan herkes sağ şeride atıyor kendini arabayı görenler :)
  • Yeni kasanın ledleri ayrı bi güzel mutlaka alın hele ki o sinyallerin yanışı muhteşem olmuş

• Istemiş olduğum opsiyonlar fiyatı yüksek diye listeden çıkarıldığını söylemişlerdi ama özel siparişle geleceği söylendi böyle olacağına opsiyon listesinde yer alsın isteyen alsın istemeyen almasın daha mantıklı

• Aracın yerden yüksekliği hakkında bilginiz var mı 12-15 santim arası gibi geldi bana birde kullanma kılavuzu bulup kokpitteki boş düğmelere hangi özellikler atanıyor emin olmam lazım

• Dün saat 16 dan bugün saat 19 oldu hala fiyat için aramadılar öğlen arasında mail attım fiyat hakkında gelişme var mı diye onada cevap yok bu bayi ne yapmak istiyor anlamadım aracı test ettiriyorsunuz herşeyle ilgileniyorsunuz ilgili davranıyorsunuz ama bir fiyat veremiyorsunuz çok yazık

Bayiye gidin hem firca atin hem isi netlestirin derim. Bazi calisanlar gercekten cok gevsek is takibi sifir o yuzden en guzeli yuzyuze sert bir uslup takinmak olacaktir isin icine telefon girdi mi bazi bayiler suyunu cikartiyor.

• tracksster T kullanıcısına yanıt
    Bayideyken benden sonra gelen beyde takas fiyatı için bekledi onlarda fiyat alamadı telefonla bildiririz dediler ayrıldılar bayiden. DS kısmında satış şefi hanımefendi ve satış danışmanı hanımefendi olmak üzere iki kişi çalışıyor güleryüzle ilgiyle yaklaşıyorlar ama fiyat olayındaki bekletme olmadı. Birde araca bakmadılar ruhsat bilgilerinden fiyat verecekler araca bakınca düşer mi bilemeyiz. Vaktim uymuyor fiyatı verseler kafamda netleşecek 135 binden de indirim yapacağız dediler. Uygun takas fiyatı alırsam aracı bırakacağım üstünü nakit vereceğim bahsettiğim opsiyon olayına girersem de 20 bin lira faizsiz 12 yada 24 ay krediden kullanabilirim veya babamdan alır ona öderim. Şimdi istediğim fiyatı vermezseler aracı satışa koyacağım kaç güne satılır belli değil deseler ki takas fiyatı şudur istediğinizi veremedik ama araç fiyatında indirim yapıp dengeleyebiliriz o da kabul ama ses seda yok aramaktan mail aramaktan bunaldım birde Otosay bayisine bakarım olmazsa

Size verdigim izmir bayinde bize hem takas fiyati hem aracta indirim muazzamdi.. ordan geri donus olmazsa kavuklardan erhan beyle tekrar temasa gecin gecen yil sizden ds alan bir musteriniz yonlendirdi falan derseniz daha fazla ilgi gosterecektir. Cinsiyet ayrimi yapmak istemiyorum ama araba satisi kadin isi degil giyinip suslendirip sırıttırıyorlar baska bir numara yok..

İzmir bayisi de telefonda ilgilendi fakat son fiyat için aracı görmem lazım telefonda netleştiremem dedi sizin tavsiyeniz üzerime aradığımı söyledim yardımcı oldu ama aracı ancak yazın izinde götürebilirim gittiğimde bir gün kalmam gerek

• Ankara bayi hala geri donus yapmadi mi ? Tekrar iletisime gectiniz mi

Haber geldi takas fiyatı istediğim fiyattan 8 bin lira düşük geldi tekrar gelin konuşalım dediler ama çok düşük daha önce başka bir markada 32 bin vermişlerdi hatta araçta daha fazla düşeriz ortayı buluruz denmişti ama o dönem öylesine bakmaya gittiğimden ilgilenmedim. Ds5 için 135 binden indirim yaparız dediler ama aşırı bir indirim olmayacak gibi olmazsa birkaç bayiye daha bakıp fiyat alırım olmazsa aracımı satabildiğim zaman tekrar düşünürüm

Hocam bayiye gidin ciddi alici oldugunuzu hissetsinler elimdeki para bu deyin arabaniza istediginiz fiyati soyleyin o fiyattan alirlarsa sizinde araci alacaginizi soyleyin emin olun 1 asagi 1 yukari anlasma saglanir telde saglikli olmuyor bu isler maalesef.

hafta sonu gideceğim şu opsiyonları da konuşacağım getirirlerse fiyat ne olur ne olmaz anlaşıp konuşalım. fiyatta belli olmadığı için evdekilerle konuşmadım fiyatı belirleyip evle konuşmam lazım anlaşırsak son aşamada bizimkileri götüreceğim onlarda beğenirse siparişi geçeriz şimdilik aracı dış görünüş olarak biliyorlar iç rahatlığına da bakmaları lazım sonra neden aldın demesinler :)
    Rahatlik konusunda kesinlikle supheniz olmasin cok guzel bir arac. Bayide kesinlestirirseniz olayi ciddiyete biner arac siparisini yaparsiniz. Guzel haberlerinizi yazarsiniz umarim en kisa zamanda :)

Bizimkiler için aracın oturma pozisyonunun geniş rahat olması içinin ferah olması ve yolu rahat görmeleri yeterli. Fiyatta anlaşırsam o zaman gideceğiz beraber anlaşamazsak bizimkilerle gitmenin anlamı olmaz zaten her zaman beraber gidemiyoruz o yüzden vakit ayarlamam lazım

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.