Şimdi Ara

Yeni Clio 1.2 Motor - LPG Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
58.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Clio 4'te kullanılan 1.2 16v 75bg motorun LPG uyumu nasıldır?

Mesela 2 sene sonra LPG dönüşümü yapmak istesek, sıkıntısız yapabilir miyiz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Önceki kasalar da kullanınlan 1,2 motorun aynısı ise sıkıntı olabilir. Araç biraz zorlanınca subapları haşlayabiliyor.
  • Zaten Renault lpgli olarak satıyor bu motoru Symbol'de. Lpgyle uyumludur 1.2 motor. Dacia'da da aynı şekilde kullanılıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 20 Kasım 2012; 11:45:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

Zaten Renault lpgli olarak satıyor bu motoru Symbol'de. Lpgyle uyumludur 1.2 motor. Dacia'da da aynı şekilde kullanılıyor diye biliyorum.
    Bu motor bildiğim kadarıyla Symbol, Sandero ve Logan da fabrikasyon LPG li seçenek var. Motor da uyumludur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Bu motor bildiğim kadarıyla Symbol, Sandero ve Logan da fabrikasyon LPG li seçenek var. Motor da uyumludur diye tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    küçük motor herzaman fazla yakar.şu değerlere bir bakın.bence 1.4.1.6 motor alın derim.
    Genel Bakış
    Model Palio 1.2 16V Palio 1.3 Multijet Palio 1.4 EL
    Yakıt Tüketimi(ş.i)/(Ş:D) 9,6 lt / 5,9 lt 5,9 lt / 3,9 lt 8,1 lt / 5 lt

TABİ BU DEĞERLER FİAT İÇİN SİZİN RENO NASIL OLUR BİLEMEM.BENDE 1000 MOTOR HYUNDAİ ATOS VARDI KÖPEK GİBİ BENZİNİ ÇEKİYORDU.NEYMİŞ 1000 MOTORMUŞ.KÜLAHIMA ANLATSINLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aypc -- 20 Kasım 2012; 11:29:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Alıntıları Göster
    İşin doğrusu, bu motor ile symbollerde kullanılan motor birebir aynı mı bilmiyorum. Yeni cliolara lpg li seçenek gelip gelmeyeceği ile de ilgili bir bilgi bulamadım.

O yüzden ilerde lpg ye geçmeyi planlayıp riske atmaktansa dizel seçeneğiyle mi gitsem bilemedim.

Motor versiyonlarından anlayan birinin yardımı süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nor

İşin doğrusu, bu motor ile symbollerde kullanılan motor birebir aynı mı bilmiyorum. Yeni cliolara lpg li seçenek gelip gelmeyeceği ile de ilgili bir bilgi bulamadım.

O yüzden ilerde lpg ye geçmeyi planlayıp riske atmaktansa dizel seçeneğiyle mi gitsem bilemedim.

Motor versiyonlarından anlayan birinin yardımı süper olur.

Alıntıları Göster
    Yeni clio lpg ile tam uyumludur.Gönül rahatlığıyla lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz.Tavsiyemiz BRC dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 Tsi motor lpg uyumu hk.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

Yeni clio lpg ile tam uyumludur.Gönül rahatlığıyla lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz.Tavsiyemiz BRC dir.

Çok teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Herkese merhaba,

Aynı motoru mu kullanıyor bilmem ama babama aldığımız 2004 Clio HB araç 1,2 75HP. (1150cc)

Üzerinde 1 yıl önce takılmış TOMASETTO sıralı sistem LPG vardı ve LPG ile sadece 20-25 bin km gitmişti. Araçta ciddi anlamda yağ eksiltme problemi var. 5-6 bin kilometrede bir 1 litre yağ ekleyip duruyor. Aracın şu anki kilometresi 110 bin civarında... Bu kadarcıkken bile yağ eksiltiyor gerisini siz düşünün. Bana kalsa aracı satıp kurtulacağız da babam sattımıyor.
    Yalnız LPG ile aracın performansı güzel. Çekişte yetersizlik falan yok. LPG ile giderken klimayı açınca bile performans iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Herkese merhaba,

Aynı motoru mu kullanıyor bilmem ama babama aldığımız 2004 Clio HB araç 1,2 75HP. (1150cc)

Üzerinde 1 yıl önce takılmış TOMASETTO sıralı sistem LPG vardı ve LPG ile sadece 20-25 bin km gitmişti. Araçta ciddi anlamda yağ eksiltme problemi var. 5-6 bin kilometrede bir 1 litre yağ ekleyip duruyor. Aracın şu anki kilometresi 110 bin civarında... Bu kadarcıkken bile yağ eksiltiyor gerisini siz düşünün. Bana kalsa aracı satıp kurtulacağız da babam sattımıyor.
    Yalnız LPG ile aracın performansı güzel. Çekişte yetersizlik falan yok. LPG ile giderken klimayı açınca bile performans iyi.

Hocam bilmediğimden soruyorum, yağ yakmanın sebebi kesin lpg'midir?

• quote:

Hocam bilmediğimden soruyorum, yağ yakmanın sebebi kesin lpg'midir?

Araç benzindeyken problem yokmuş. Kesin LPG'dir diyemeyiz de şunu diyebiliriz: "Büyük olasılıkla LPG montajını yapan Uşak'taki Tomasetto servisi manifoldu delerken motordan sökmedi ve üzerinde deldi."

Daha sonradan garanti dahilindeki işlere bile ücret istemeye kalkan bu ticari ahlâk yoksunu servis büyük olasılıkla dediğim hatayı yaptı. Aracı bunlara götüren kardeşimin dediğine göre işlerinin ehli değillermiş. Ancak şu da bir gerçek: LPG montajı yapan ustaların çoğunluğu manifoldu sökmeden motor üzerinde deler geçer! Bu da manifolddan çıkan çapakların motorun yanma odasına ve sübaplara zarar verme olasılığını ortaya çıkartır. Eğer o çapaklar pistonlarla piston yatakları (silindir) arasına girerse yataklar çizilir ve motor yağı yanma odasına sızmaya bşalar. Bu şekilde motor yağ eksiltir.

• Not:

Manifoldun metal ya da plastik alaşımlı olması fark etmez. Ustaların "nasıl olsa plastik manifolt" dedikleri türden manifoltlar bile motordan ayrılmadan delindiğinde yanma odası açısından büyük riskler oluşturur. Pistonlara, piston yataklarına veya sübap+sübap yataklarına zarar verir.
    (Manifoldun delinme nedeni enjektörlerden gelen gaz hortumlarının buraya bağlanmasıdır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Not:

Manifoldun metal ya da plastik alaşımlı olması fark etmez. Ustaların "nasıl olsa plastik manifolt" dedikleri türden manifoltlar bile motordan ayrılmadan delindiğinde yanma odası açısından büyük riskler oluşturur. Pistonlara, piston yataklarına veya sübap+sübap yataklarına zarar verir.
    (Manifoldun delinme nedeni enjektörlerden gelen gaz hortumlarının buraya bağlanmasıdır)
    Çok teşekkürler detaylı bilgi için. dediğin gibi dolaylı olarak lpg'den, direkt olaraksa işi bilmeyen veya hakkıyla yapmayan , ahlak yoksunu insanlardan kaynaklı bir durum sanki.
  • quote:

Çok teşekkürler detaylı bilgi için. dediğin gibi dolaylı olarak lpg'den, direkt olaraksa işi bilmeyen veya hakkıyla yapmayan , ahlak yoksunu insanlardan kaynaklı bir durum sanki.

Alıntıları Göster
    Şimdiki aracım yeni clio 4 araç 10.000 km ye gelice LPG taktıracağım.Çünkü önceki aracımda clio ıı 1149 cc aynı motordu. ve 4 yıl LPG de kullandım.Hiç bir sıkıntı olmaz.Önceki aracım aynı motordu zaten ve 1 litre LPG ile 90 km sabit hızda 17 km yol alıyordu.Özetle gözünüz kapalı gidin LPG taktırın performans hiç düşmüyor.Ayrıca üst kapağı metaldir.Fiber v.s değil. sadece iyi ustaya götürün ki üstten delerken parçayı söküp yapsın ki pistonlara metal parçacıkaları gitmesin.Benim LPG yi kardeşim taktığı için no problem yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: www.karakalemresim.net

Şimdiki aracım yeni clio 4 araç 10.000 km ye gelice LPG taktıracağım.Çünkü önceki aracımda clio ıı 1149 cc aynı motordu. ve 4 yıl LPG de kullandım.Hiç bir sıkıntı olmaz.Önceki aracım aynı motordu zaten ve 1 litre LPG ile 90 km sabit hızda 17 km yol alıyordu.Özetle gözünüz kapalı gidin LPG taktırın performans hiç düşmüyor.Ayrıca üst kapağı metaldir.Fiber v.s değil. sadece iyi ustaya götürün ki üstten delerken parçayı söküp yapsın ki pistonlara metal parçacıkaları gitmesin.Benim LPG yi kardeşim taktığı için no problem yani :)

Hocam bende Clio 4 1.2 joy almayı düşünüyorum ve lpg taktıurabilirim.Garantisini etkiler mi?Araçtan memnunmusun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukgemlik

quote:

Orijinalden alıntı: www.karakalemresim.net

Hocam bende Clio 4 1.2 joy almayı düşünüyorum ve lpg taktıurabilirim.Garantisini etkiler mi?Araçtan memnunmusun?

+1

• ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER DİLERİM ARACANIZA 2 YIL MOTOR GARANTİSİ İLE LANDİRENZO (MADE İN ITALY) MARKASI İLE GÖNÜL RAHATLIGIYLA DÖNÜŞÜM YAPTIRABİLİRSİNİZ

KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİZ

OPAL PLAZA LPG:

İRTİBAT:
    0312 583 05 09
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliburakertem

ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER DİLERİM ARACANIZA 2 YIL MOTOR GARANTİSİ İLE LANDİRENZO (MADE İN ITALY) MARKASI İLE GÖNÜL RAHATLIGIYLA DÖNÜŞÜM YAPTIRABİLİRSİNİZ

KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİZ

OPAL PLAZA LPG:

İRTİBAT:
    0312 583 05 09
    ben de yavaş yavaş lpg düşünmeye başladım.
    100 km şehirler arası ortalama 6 lt yakıyor.
    çok değil mi?
    Şu an 6500 km deyim.

taktıracak olursam en iyi hangi marka?
    kaç tl tutar.
    garantiye bir şey olur mu?
    yakıt tüketimi kaç civarında olur?

taktıran arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • valla arkadaşlar 2013 1.2 joy 30 binde aracıma akl obidili sistem taktırdım ve memnunum tek kötü tarafı smit lpg olmuyor bunlara ve araç uzun yolda 20 kuruş yaktı ortalama 140 ile gittim
  • herkese merhaba, 1.2 grandtour araç aldım, forumdan sağlıklı bilgiler alıyordum şimdi bir de üye oldum, aracıma lpg düşünüyorum, bu konuda lpg li 1.2 aracı olan arkadaşlar olumlu ve olumsuz yorumlarını paylaşırsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.